Stal Rzeszów - Motor Lublin 14.08.2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Stal Rzeszów - Motor Lublin 14.08.2005

#1 Postautor: meesha » 11 sierpnia 2005, o 12:32

Nie wiem jak to się stało, ale do tej pory (a mamy już czwartek) takiego tematu nie było :roll: No to już jest :D Wszelkie dywagacje na temat tego pojedynku można więc od teraz zamieszczać tutaj. Chociaż nad czym tu dywagować :?: 8)
Mój optymistyczny typ 55:35 :P Choć bez "Czerwonego diabła" będzie nawet o taki rezultat ciężko :(
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2 Postautor: papi » 11 sierpnia 2005, o 12:51

pewnie dlatego nie ma tematu, bo każdy czekał aż ktoś z moderów lub adminów otworzy temat o poprzednim meczu :roll: Oba mecze ćwierćfinałowe są rozegrywane w ciągu tygodnia więc po co 2 oddzielne tematy :?: Pewnie większosc wyszła z tego założenia co ja :wink: A co do meczu, obawiam się, że zawodnicy będą od początku jechać bez wiary, pierwszy bieg przegrają 5:1, będzie już 10 punktów straty. Brak Kylmäkorpiego spowoduje, że nawet nie powalczą. Szkoda, ale tak podejrzewam. Klub nie zapraszając Joonasa pokazał że na awans nie liczy, więc co mogą o tym myśleć zawodnicy. Zapewne podejdą podobnie i przegrają do 30 :x , bo Piszcz i Jeleń coś powinni uzbierać. No chyba że Tomek znów zacznie strajkować :roll:

meesha
Trener
Kontakt:

#3 Postautor: meesha » 11 sierpnia 2005, o 12:56

papi pisze:Oba mecze ćwierćfinałowe są rozegrywane w ciągu tygodnia więc po co 2 oddzielne tematy :?:
No ale każdy mecz to osobna bajka. Choćby dlatego, że odbywają się na dwóch różnych stadionach :D A i składy nie będą takie same :P 8) Więc drugi temat nie zaszkodzi 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4 Postautor: kilar » 11 sierpnia 2005, o 13:03

Co tu duzo pisac...mecz w plecy. Z Joonasem czy bez niego co za roznica. Koniec sezonu...w sierpniu :shock: :?

EDIT:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089883413 ---> Jurek (podobno) ma jechac w meczu.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#5 Postautor: kaar » 11 sierpnia 2005, o 15:08

Nie zdziwilbym sie gdyby Tomek i Adam tez nie pojechali...

kylong
Junior
Kontakt:

#6 Postautor: kylong » 11 sierpnia 2005, o 15:45

jak joonas nie wystąpi to na dobry wynik nie ma szans. więc można by było wystawić skład juniorski. przynajmniej zanudzimy naszych przyjaciół :shock: :twisted: 8) z rzeszowa
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#7 Postautor: Prymus » 11 sierpnia 2005, o 15:45

W dzienniku wschodnim jest krótka nota o składzie podanym przez J. Siwka:

1. Jeleniewski
2. Wrona
3. Mordel
4. Łyko
5. Piszcz
6. Dominiczak

:roll: :roll: :roll: Wolne żarty?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#8 Postautor: kilar » 11 sierpnia 2005, o 15:52

A Franek to co, trening w Pile :?: :?:

sebakowalczyk

#9 Postautor: sebakowalczyk » 11 sierpnia 2005, o 20:30

kilar pisze:A Franek to co, trening w Pile :?: :?:

on nie trenuje a pozaty jemu sie nie che jezdzic w ty sezonie

JAG
Senior

#10 Postautor: JAG » 11 sierpnia 2005, o 20:35

Prymus pisze:W dzienniku wschodnim jest krótka nota o składzie podanym przez J. Siwka:

1. Jeleniewski
2. Wrona
3. Mordel
4. Łyko
5. Piszcz
6. Dominiczak

ej no nie żartujcie,bo jak to czytam to mi nie do śmiechu
:),czasami :(

wojteko
Senior

Re: Stal Rzeszów - Motor Lublin 14.08.2005

#11 Postautor: wojteko » 12 sierpnia 2005, o 09:55

meesha pisze:Stal Rzeszów - Motor Lublin 14.08.2005

mam pytanie do zorientowanych.............o ktorej godz. przewidziany jest mecz, jak w temacie :?: :?:

Awatar użytkownika
KOTI

#12 Postautor: KOTI » 12 sierpnia 2005, o 10:12

Na stronie Stali Rzeszow jest napisane: Niedziela, 14 sierpnia, g. 17:00

Awatar użytkownika
Irek
Kontakt:

#13 Postautor: Irek » 12 sierpnia 2005, o 19:07

Prymus pisze:W dzienniku wschodnim jest krótka nota o składzie podanym przez J. Siwka:

1. Jeleniewski
2. Wrona
3. Mordel
4. Łyko
5. Piszcz
6. Dominiczak

Mam nadzieję że to są jakies bzdury, bo jezeli tak ma wyglądać Wasz skład, to o najmniejszych nawet emocjach nie może byc mowy. Powiedzmy Piszcz i Jeleniewski zrobią po 10 pkt a reszta ? Jurek Mordel jako prowadzący parę :) A gdzie Focus ? Chyba że wskoczy pod 2 bądź 4. Ja już pomijam Rzeszów, ale wystawiając taki skład to ktos robi z Was drodzy lubelscy kibice, mówiąc kolokwialnie, wała.

Snys
Zawodowiec

#14 Postautor: Snys » 12 sierpnia 2005, o 19:14

Dyrektor Jarosław Siwek podał telefonicznie następujące zestawienie:
Daniel Jeleniewski, Krzysztof Wrona, Jerzy Mordel, Kamil Łyko, Tomasz Piszcz, Krzysztof Dominiczak.
W wyjściowym składzie brakuje zatem Mariusza Frankowa, Adama Pietraszki (obaj byli na liście trenera) oraz lidera TŻ - Joonasa Kylmakorpiego.
- Obawiam się, że ostateczny skład poznamy dopiero w niedzielę, tuż przed meczem - mówi Jarosław Siwek. - W awizowanej kadrze mogą być dwie zmiany i raczej skorzystamy z tej możliwości. W tej chwili jeszcze nie wiem, czy wszyscy zawodnicy dojadą na spotkanie.
Trener Głogowski początkowo nie chciał słyszeć o tak okrojonej kadrze, jednak po rozmowie z dyrektorem był spokojniejszy. - Wiadomo, że w tym sezonie mamy spore problemy finansowe, a od pieniędzy zależy jakość drużyny i jej przygotowanie - stwierdził Jerzy Głogowski. - Chciałbym, aby na przyjazd Kylmakorpiego znalazł się sponsor, ale zdaję sobie sprawę, że o dodatkowe wsparcie będzie trudno. Jednak liczę na Pietraszkę i Frankowa. Moim zdaniem powinniśmy walczyć do końca o korzystny wynik i jeżeli mamy już zakończyć rozrywki, to w dobrym stylu.
Przypomnijmy, że w pierwszym, wyrównanym i emocjonującym meczu, rzeszowska Marma wygrała w Lublinie 48:42.

JAG
Senior

#15 Postautor: JAG » 12 sierpnia 2005, o 22:22

Snys pisze: Trener Głogowski początkowo nie chciał słyszeć o tak okrojonej kadrze, jednak po rozmowie z dyrektorem był spokojniejszy.Moim zdaniem powinniśmy walczyć do końca o korzystny wynik i jeżeli mamy już zakończyć rozrywki, to w dobrym stylu.

mam dokładnie takie samo pragnienie,tym bardziej że jade obejrzec ten mecz a nie cierpię nudy na torze.
Jeleń tyle czasu sprawdza sprzęt że chyba będzie sie starał powalczyć a inni??
porażka jak porażka ale żeby choć po walce.
:),czasami :(

meesha
Trener
Kontakt:

#16 Postautor: meesha » 13 sierpnia 2005, o 00:06

Snys pisze:Moim zdaniem powinniśmy walczyć do końca o korzystny wynik i jeżeli mamy już zakończyć rozrywki, to w dobrym stylu.
A to były w tym sezonie jakieś rozrywki :?: :P Nie zauważyłem :D :lol:

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#17 Postautor: Kaka » 13 sierpnia 2005, o 00:39

meesha pisze:
Snys pisze:Moim zdaniem powinniśmy walczyć do końca o korzystny wynik i jeżeli mamy już zakończyć rozrywki, to w dobrym stylu.
A to były w tym sezonie jakieś rozrywki :?: :P Nie zauważyłem :D :lol:

Wiesz co Meesha czepiasz sie :wink: , a mało to miałes "rozrywek": a to czat moderowany przez slynnego redaktora-moderatora, to to wystep "kibiców" Rzeszowa w ostatnim meczu na Zygmuntowskich, a to bezsensowne wjechanie na treningu w bande przez Piszcza (efekt kontuzja), a to pojawienie sie w ostatniej chwili przed meczem z Krosnem, znanego i lubianego żu(ż)lowca Mańka "Frańciszka".........itd., itp.
Jeszcze Ci mało :?: :?: :?: :shock: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#18 Postautor: Kubbas » 13 sierpnia 2005, o 00:41

Jesli chodzi o mecz z rzeszowem to marma rozegrala dzis sparing z tarnowem.
Przegladajac bieg po biegu zobaczylem jakies znajome nazwisko-w sumie to i stachyra i sledz to tez znajome-ale jedno mi tam nie pasowalo:
i tak jedna linijka z bpb:

11. D.Stachyra, D.Śledź, M.Franków, K.Zieliński, S.Burza d 5-1 (39-27)

Czyzby nasz wspanialy franciszek chcial az tak bardzo dopasowac sie do toru ze pcha sie na sparing i to jeszcze jako 5 na tor :D ? - niestety wydaje mi sie ze on w dalszym ciagu trenuje w pile a to byl tylko blad;]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19 Postautor: papi » 13 sierpnia 2005, o 00:59

ja mysle, że jego start jest możliwy. Na ostatnim meczu chciał sprawdzić jak zaatakować żeby ściąć wszystkich zawodników na torze. Udało mu się w 100%, a żeby było ciekawiej nawet nie został wykluczony. Wobec tego postanowił jechać w 5, wepchał się na sparing rzeszowsko-tarnowski. Jeśli ktoś ma informacje czy Frankie w w/w biegu stosował podobne praktyki jak w słynnym wyścigu w niedziele to chętnie posłucham :lol: :lol: A poza tym to była przetarcie przed najbliższą potyczką w Rzeszowie. Brawo Mariusz :!: Widać, że jako jedyny z naszych zawodnikow jestes prawdziwym zawodowcem, przykładasz się do treningu jak jedyny, ba przemierzyłeś setki kilometrów by przejechać zaledwie 4 kółka na torze najbliższego rywala. Takich zawodnikow nam potrzeba, z poświęceniem, którzy wiedzą czego chcą. Jestem przekonany że w niedziele Frankie walnie koło kompletu, a nawet jak nie to przynajmniej nikt nie będzie miał mu prawa zarzucić że niepoważnie podchodzi do swoich obowiązków. On może być naszą ostatnią nadzieją :!: :idea:

Speedway Fan
Senior

#20 Postautor: Speedway Fan » 13 sierpnia 2005, o 11:39

Kaka pisze: a to bezsensowne wjechanie na treningu w bande przez Piszcza (efekt kontuzja)
Ale Tomek nie złapał kontuzji wjeżdząjąc w bande :) tylko upadając na tor :wink:

Pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#21 Postautor: Kaka » 13 sierpnia 2005, o 15:06

Mieczysław pisze:
Kaka pisze: a to bezsensowne wjechanie na treningu w bande przez Piszcza (efekt kontuzja)
Ale Tomek nie złapał kontuzji wjeżdząjąc w bande :) tylko upadając na tor :wink:

Pozdrawiam 8)

Mój błąd :( , masz racje Mieczysławie, dzieki za czujność :) , choć i tak w poście chodziło mi głównie o to, że bezsensu władował się w bande, ale rzeczywiście konsekwencje tego byly inne (pogieta rama).

Również pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#22 Postautor: Portek » 14 sierpnia 2005, o 12:26

Fotorelacja ze sparingu Stali z Unią Tarnów.

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=77482

Co do meczu to jestam bardzo ciekawy w jakim składzie pojedziemy. Jeżeli pojedziemy w najlepszym krajowym składzie to napewno w Rzeszowie będziemy walczyć, jeżeli nie pojedziemy w naszym najlepszym krajowym składzie to będzie cienko. :cry:

Awatar użytkownika
Kazinski

#23 Postautor: Kazinski » 14 sierpnia 2005, o 15:01

a tak apropo bedzie mozna słuchac relacji na zywo z meczu?? jak tak to gdzie ??

sledzio

#24 Postautor: sledzio » 14 sierpnia 2005, o 16:49

Kazinski pisze:a tak apropo bedzie mozna słuchac relacji na zywo z meczu?? jak tak to gdzie ??

Pewnie Radio Lublin :D

kylong
Junior
Kontakt:

#25 Postautor: kylong » 14 sierpnia 2005, o 17:52

Piotrek(portek) pisze: Jeżeli pojedziemy w najlepszym krajowym składzie to napewno w Rzeszowie będziemy walczyć, jeżeli nie pojedziemy w naszym najlepszym krajowym składzie to będzie cienko. :cry:

po 6 biegach
Marma Polskie Folie Rzeszów 24 : 12 TŻ Sipma Lublin
czyżby to nie był nasz najsilniejszy krajowy skład :evil:
przecież jest jeleniewski, piszcz, pietraszko, franków, mordel
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!