Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#76 Postautor: Ja-Jacek » 5 sierpnia 2005, o 06:32

Jednym z pomysłów jest wkomponowanie zdjęcia Roberta w kevlarze (może to z Piły?) oraz umieszczenia napisów:

- "zawodnik Motoru Lublin, GKM Grudziądz, WTS Wrocław, reprezentant Polski"
- "odszedł tak szybko, jak szybko się ścigał..."
- "na zawsze w naszej pamięci"

w podpisie: "kibice sportu żużlowego".

Pomysłów jest więcej, ale nie przewiduję żadnych plebiscytów... Skoncentrujmy się na razie na zbiórce pieniędzy!

Pozdrawiam
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#77 Postautor: Ja-Jacek » 5 sierpnia 2005, o 19:16

Chyba poskutkował mój uuupppsss :oops: na forum WTS-u... Mamy w końcu jakieś wpłaty z Wrocławia... Przekroczyliśmy 2,5 tysiąca... Aktualizacja po 22-giej (tam gdzie zawsze)
Pzdr

Paoolina
Kontakt:

#78 Postautor: Paoolina » 8 sierpnia 2005, o 01:41

mam prosbe podajcie nr.konta na ktore moge wplacac pieniadze na nadrobek dla Åš.P Roberta?? bo jakos sie go doszukac nie moge, albo chociaz link, gdzie moge znalezc ten nr. z gory dziekuje!

meesha
Trener
Kontakt:

#79 Postautor: meesha » 8 sierpnia 2005, o 02:07

PaOoLiNa pisze:mam prosbe podajcie nr.konta na ktore moge wplacac pieniadze na nadrobek dla Åš.P Roberta?? bo jakos sie go doszukac nie moge, albo chociaz link, gdzie moge znalezc ten nr. z gory dziekuje!

ProszÄ™:
viewtopic.php?p=74494#74494
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

lola

#80 Postautor: lola » 8 sierpnia 2005, o 07:50

ludzie! pomnik to nie wszystko! chociaż uważam ze to świetny pomysł! pomyślcie,zachwycacie się że wpłacacie pieniądze,dajecie ile możecie ale to nie wszystko! co z tego że Robert będzie miał piękny pomnik skoro nikt go tam nie odwiedza????? zwiędnięte kwiaty,żadnego znicza......wczoraj w nocy przekonałam się o tym osobiście...to naprawde było przykre patrzeć jak cały cmentarz był pięknie oświetlony lampkami a Robert leżał tam sam pogrążony w ciemnościach...szkoda wam 4zł na busa do Garbowa???

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#81 Postautor: Ja-Jacek » 8 sierpnia 2005, o 22:19

Nie wszystko naraz koleżanko... ale niewątpliwie masz rację... ludzie idą w zapomnienie i przykre to bardzo...
Nie chciałbym Was (Lublinian) urazić, ale jestem pewien, że gdyby ROBERTA pochowano te 20km od Grudziądza, jego grób nie tonąłby w ciemnościach...

Wracając do naszej akcji zbierania kasy na płytę nagrobną godną Mistrza Świata i reprezentanta Polski - tempo nam nieco siadło (może z winy wakacji i najbardziej interesujących nas meczów play-off...). Trzeba by trochę się w tej kwestii "podkręcić"...

Na dziś mamy w banku 2.550złotych, Wasz lubelski "depozyt" z kwesty stadionowej "tymczasowo w pamięci" ... a propo - jak poszło ostatnio na meczu z Mojrzeszowem :?:

Mam nadzieję pod koniec sezonu (koniec września) ostatecznie finalizować sprawę na cmentarzu... ale do tego Wasze wsparcie jest nam potrzebne jak woda rybie...

Pozdrawiam

Paoolina
Kontakt:

#82 Postautor: Paoolina » 9 sierpnia 2005, o 21:54

meesha dzieki

a moze mi ktos powiedziec gdzie jest dokladnie grob Roberta?? bo niestety nie wiem

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#83 Postautor: Ja-Jacek » 9 sierpnia 2005, o 23:17

Dopiero teraz zauważyłem, że Sting126 "wyciął" numer konta z mojego posta inaugurującego ten temat...

I co Panie "krawiec" :?: Wyciąć łatwo a przyszyć spowrotem :evil: :?:

Akcja trwa w najlepsze od wielu dni, nie ma żadnych problemów po rozmowach z rodzicami Roberta, a ja się dziwię, że koleżanka PaOliNa pyta się gdzie ma wpłacać...

Teraz się nie dziwię skoro sobie Sting ... wyciął ... a nie przywrócił :evil:

Zdajesz sobie kolego sprawę ile potencjalnych wpłat straciliśmy???

Aktualny stan kasy, darczyńcy i numer konta (nie wycięty!!!) na forum GTŻ Grudziądz...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#84 Postautor: mikas » 9 sierpnia 2005, o 23:20

PaOoLiNa pisze:a moze mi ktos powiedziec gdzie jest dokladnie grob Roberta?? bo niestety nie wiem

Najlepiej zajechać od drugiej strony cmentarza,czyli nie wchodzic na cmentarz od strony głównej drogi Lublin-Wa-wa tylko jadąc od strony Lublina minąć CPN po lewej stronie(mijając go po prawej jedzie sie do W-wy) a następnie po minięciu stacji benzynowej ponownie skręcic w lewo drogą pod górę. Jechać prosto az po lewej stronie zobaczy sie wejście na cmentarz. Grób Roberta znajduje sie po lewej stronie w mniej więcej 5 albo 6 rzędzie od wejścia.
Nie wiem czy w miare jasno wytłumaczyłem, ale mam nadzieję że trafisz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek