Występy lubelskich juniorów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

#501 Postautor: go! » 3 sierpnia 2005, o 21:41

Kiry pisze:Ta, brawa i szampan dla Super Krisa za zdobycie w zasadzie 3 oczek, bo tylu zawodnikow pokonał :lol:

Nie, no pewnie. Jakby zrobił 1 pkt. to by było to samo a jakby zrobił 12 to też byś coś tam wymyślił.... Jak ci się pomysły pokończyły to mogę ci pare podrzucić

PS. Tu nie chodzi o to że Krzysio rozwalił w trypizdy przeciwników tylko o to że w i tak cienkim juniorsko klubie nikomu się dupy nie chce ruszyć żeby choć spróbować..., więc skąd się tu mają wyniki robić - no skąd ??

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#502 Postautor: kilar » 3 sierpnia 2005, o 22:00

Fork pisze:
patryk kilar pisze:A tyle sie mowi, ze ta "nasza" mlodziez nie ma gdzie startowac :shock: A tu prosze, jak sa zawody, to dojezdza jeden Dominiczak :shock: ...

Tylko Dominiczak poniewaz Smieja ma rozwalony Tlok a Wrona zatarty silnik...

Ale to nie jest zadna wymowka. Chca byc w przyszlosci zawodowcami, to trzeba sie uczyc profesjonalizmu. Odpowiednie przygotowanie (czyt.sprzetowe) do sezonu to ich obowiazek.
Bo na jednym silniku nie da sie odjechac calego sezonu...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#503 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 22:22

Wrona zawodowcem :shock: bez głupich żartów, dla tego zawodnika ogromnym fartem jest sytuacja w jakiej znalazł sie nasz klub. Tak się to wszystko potoczyło, że Wrona dostał okazje startów. Jego kariera to seria pomyłek, miejmy nadzieje, ze żaden klub (nawet drugoligowy) nie zażyczy sobie w przyszłosci kontraktować tego zawodnika, bo samo kupno mu sprzętu to pieniądze wyrzucone w błoto. Chyba że Krzysiek na własna ręke będzie walczył o swoją kariere i wystartuje w Pile albo w Wandzie :roll: Rozumiem, że żużel to jego hobby, ale szkoda wydawać tyle pieniędzy jak i tak one się nie zwrócą, nawet w najmniejszym stopniu.
Na temat Śmieji bylo ostatnio powiedziane. Widać zawodnik dalej olewa swoje obowiązki, niech robi tak dalej. Skończy tak samo jak kolega z drużyny :x

Awatar użytkownika
papi
Trener

#505 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 23:24

na poprzedniej stronie była dyskusja na temat Dominiczaka i Śmieji. Sam przyznałeś, że Domino ma bardziej profesjonalne podejście do sportu, potem poszła informacja, że Śmieja przyjeżdża na treningi zupełnie nieprzygotowany, jeśli tak podchodzi to swoich obowiązków to nie ma się co dziwić. Najlepszym dowodem są wtorkowe zawody, na których się łaskawy pan nie pojawił. Oby tylko nie dołączył do 3 muszkieterów i z powodu rozwalonego tłoku nie opuścił meczu ze Stalą.
PS. Gawrzyk co będzie z Kamilem :?: W Tygodniku napisali, że być może wystartuje, że po treningach Moran podejmie decyzje co do jego jazdy. Rozumiem, że pojawi się na jutrzejszym treningu :roll:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#506 Postautor: Regdal » 3 sierpnia 2005, o 23:25

Tylko Dominiczak poniewaz Smieja ma rozwalony Tlok a Wrona zatarty silnik...

Tutaj nikt niczego nie olewa.
Teraz jest sezon urlopowy i ciężko o tłok oraz inne części do silnika.
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2005, o 23:34 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#507 Postautor: go! » 3 sierpnia 2005, o 23:26

Gawrzyk pisze:Jak olewa jeśli można się spytać ?

Olewa z góry - normalnie - ciepłym moczem
Podobnie jak w Grudziądzu.... Nie zdążyło dziecko... o jej

Broniłem twojej teorii (nie wątpię że prawdziwej) z tłokiem.
Ale ile moźe trwać wymiana tłoka? Tydzień?

go!
Trener

#509 Postautor: go! » 3 sierpnia 2005, o 23:30

Gawrzyk pisze:Ale ponawiam pytanie. Gdzie tu wina Åšmieji ?

Czy on jest tylko zbędnym dodatkiem do motoru?????????

Awatar użytkownika
papi
Trener

#510 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 23:42

moim zdaniem winą jest jego podejście do żużla. Zawodnik decydując się na ten sport powinien byc zdeterminowany i walczyc o swoje, a nie wykręcać się z różnych powodów. Jeśli nie podchodzi poważnie to nie ma żdanych szans na osiągnięcie czegokolwiek. Go! słusznie zauważył, ile trwa wymiana :?: Tydzień :?: Ostatnie zawody miał z tego co wiem podczas meczu z Krosnem. A MDMP, które były następne w kolejności 9 dni później i co, czekał aż się samo zrobi :shock:
Przy okazji ponowie pytanie o Kamila Łyko :wink: Wiadomo czy będzie czy nie wiadomo :?:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#511 Postautor: kilar » 3 sierpnia 2005, o 23:46

Trzeba bylo przed seonem kupic 20 zapasowych tlokow i teraz nie byloby zadnego problemu...wiec czyja to wina :?: :?:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#512 Postautor: Regdal » 3 sierpnia 2005, o 23:49

Nie ma kasy,nie ma tłoka,czy to dziwne ?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#513 Postautor: sadychor » 3 sierpnia 2005, o 23:56

patryk kilar pisze:Trzeba bylo przed seonem kupic 20 zapasowych tlokow i teraz nie byloby zadnego problemu...wiec czyja to wina :?: :?:

Do tego 40 opon, 300 litrów oleju, 4000 litrów metanolu, 400 ton sjenitu, 15 korbowodów, 20 gaźników, 10 ram, 4 zgrzewki piwa, 8 kartonów fajek, 3 paczki prezerwatyw i 25 kilo niełuskanego słonecznika dla ugoszczenia rzeszowiaków. Fakture wystawić na patryka kilara. I w przyszłym sezonie wszystkie problemy rozwiązane. Ech, nie ma to jak się powymądrzać :twisted:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#514 Postautor: Cooper » 4 sierpnia 2005, o 00:22

Gawrzyk pisze:Ale ponawiam pytanie. Gdzie tu wina Åšmieji ?

Gawrzyk, z calym szcunkiem, juz raz upieranie sie przy jednym zawodniku nie wyszlo na dobre... I tamten tez byl/jest wielkim profesjonalista.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#515 Postautor: Kiry » 4 sierpnia 2005, o 08:02

go! pisze:Nie, no pewnie. Jakby zrobił 1 pkt. to by było to samo a jakby zrobił 12 to też byś coś tam wymyślił.... Jak ci się pomysły pokończyły to mogę ci pare podrzucić

O ile pierwszy z wyników jest wielce prawdopodobny to drugi zalatuje mi S-F :lol:

go! pisze:PS. Tu nie chodzi o to że Krzysio rozwalił w trypizdy przeciwników tylko o to że w i tak cienkim juniorsko klubie nikomu się dupy nie chce ruszyć żeby choć spróbować..., więc skąd się tu mają wyniki robić - no skąd ??

Czy przypadkiem Dominiczak sam się do nas nie zgłośił jako chętny do jazdy? To by wiele wyjaśniało. Szkoda ze w parze z chęciami i zapleczem technicznym nie ida umiejetnosci.
Być może chce się pokazać szerszej publice a nóż widelec zaowocuje to kontraktem w Pile czy Rawiczu w przysżłym sezonie (raczej ostatnim sezonie w jego karierze).

go!
Trener

#516 Postautor: go! » 4 sierpnia 2005, o 08:39

Kiry pisze:
go! pisze:PS. Tu nie chodzi o to że Krzysio rozwalił w trypizdy przeciwników tylko o to że w i tak cienkim juniorsko klubie nikomu się dupy nie chce ruszyć żeby choć spróbować..., więc skąd się tu mają wyniki robić - no skąd ??

Czy przypadkiem Dominiczak sam się do nas nie zgłośił jako chętny do jazdy? To by wiele wyjaśniało. Szkoda ze w parze z chęciami i zapleczem technicznym nie ida umiejetnosci.
Być może chce się pokazać szerszej publice a nóż widelec zaowocuje to kontraktem w Pile czy Rawiczu w przysżłym sezonie (raczej ostatnim sezonie w jego karierze).

Nic nie zrozumiałeś z mojego PS. Zero - kompletnie NIC. Ani jednym słowem nie odpowiedziałeś na temat.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#517 Postautor: Kiry » 4 sierpnia 2005, o 09:33

Bo nawet nie próbowałem tego zrozumieć, a li tylko wyraziłem swoja opinie. Jak najbardziej w temacie, bo czyż nie jest o "lubelskich" juniorach"?

I tak za dużo zostało powiedziane z mojej strony, gdyż niestety w tym wypadku nie ma o co kruszyć kopii. Poziom juniorski jest nijaki, choć na pocieszenie dodam że może być gorszy, patrz przykład orłów z InterPolanu Rzeszów (od których niewiele odstają Wrona i Balabuch).

poniżej "walka" o punkty w MDMP
Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 sierpnia 2005, o 11:09 przez Kiry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#518 Postautor: Fork » 4 sierpnia 2005, o 10:36

Kazdy mysli ze jest to takie proste. Zamowic tlok i jest fajnie... A tak naprawde jak sie nie ma na to kasy i idzie do Prezesa zeby cos z tym zrobil (z tym tlokiem), moze zamowil albo przeznaczyl jakies srodki na niego to nie skutkuje.
Jezeli klub nie ma pieniedzy na to zeby zaplacic zawodnikom podstawowym za punkt to.... tyum bardziej nie bedzie mial pieniedzy na tlok... dla ... Smieji ktory musi jechac na MDMP.
Jezeli byla by to liga to pewnie Dyrektor cos by wymyslil a tak to poco ma jechac tyle kilosow na 3 biegi ?? I nie pojechal . Taka jest polityka w naszym klubie, a kazdy oskarza chlopakow ktorzy nic nie zawinili. Myslicie ze nie chcieli pojechac do Tarnowa ? i woleli np. nie wiem, ogladac tv ?
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#520 Postautor: Cooper » 4 sierpnia 2005, o 14:09

Na pytanie nie odpowiedzialem, bo chyba bylo skierowane do go! Ja sie tylko tak na chwile wtracilem w dyskusje :D Hmm, nigdzie nie napisalem, ze "Maly" to ostatnia nadzieja bialych i w ogole super talent. Ale Smieja jakos mi nie pasuje. I drazni mnie takie bronienie zawodnika, ktory pokazal jeszcze mniej, niz Dominiczak.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#522 Postautor: kilar » 4 sierpnia 2005, o 14:16

sadychor pisze:
patryk kilar pisze:Trzeba bylo przed seonem kupic 20 zapasowych tlokow i teraz nie byloby zadnego problemu...wiec czyja to wina :?: :?:

Do tego 40 opon, 300 litrów oleju, 4000 litrów metanolu, 400 ton sjenitu, 15 korbowodów, 20 gaźników, 10 ram, 4 zgrzewki piwa, 8 kartonów fajek, 3 paczki prezerwatyw i 25 kilo niełuskanego słonecznika dla ugoszczenia rzeszowiaków. Fakture wystawić na patryka kilara. I w przyszłym sezonie wszystkie problemy rozwiązane. Ech, nie ma to jak się powymądrzać :twisted:

Ja sie nie wymadrzam, tylko nie robmy takich dziecinnych problemow. A co by bylo, gdyby np. Joonas nie pojechal w meczu, bo mialby rozwalony tlok albo Piszcz, bo nie mialby opony :?: :?: Z takim podejsciem do zuzla, to za wiele sie nie osiagnie

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#523 Postautor: Cooper » 4 sierpnia 2005, o 14:22

Gawrzyk pisze:A ja jestem innego zdania. Mam dość oglądania zawodnika, który już w połowie prostej kłapie gazem przed wejśćiem w wiraż. Niestety ale taka jest prawda. I co gorsze, on tak jeździ od czasu zgrupowania w Pile, aż po zawody MDMP w Krośnie. I nie ma co usprawiedliwiać go sprzętem, bo motocykle ma jedne z najlepszych w zespole. Na nic sprzęt, podejście trenera, który już powli ręce załamuje z tego powodu. Jeśli się Krzycho nie przełamie to nic z tego nie będzie.
Jeśli już kogoś z tej dwójki zatrzymywać to Śmieję.

Gawrzyk, nie tylko ja odnioslem wrazenie, ze faworyzujesz Smieje. I to mocno. Dla mnie jeste to troche niezrozumiale, nieuzasadnione. Podobnie byloby zreszta gdybys faworyzowal Dominiczaka. Uwazam,ze obaj prezentuja podobny poziom, zreszta najlepiej swiadcza o tym uzyskiwane wyniki. Lekkei wskazanie na Krzysia ze wzgledu wlasnie na jego powiedzmy profesjonalizm i podejscie.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#525 Postautor: kilar » 4 sierpnia 2005, o 15:00

Nigdzie nie napisalem, ze problemy finansowe, to sa problemy dziecinne. Mozna jeszcze starac sie pozyskac nowych sponsorow. Skoro kilka lat temu znalazla sie Sipma, to i teraz moze tez by ktos byl, kto chcialby pomoc.

Argumentu o 20 tlokach chyba nie wziales na powaznie...