Występy lubelskich juniorów
Z calym szacunkiem i sympatia do Krzysia Dominiczaka, ale cierpi on na słabsza odmiane zespołu Wrony. W wiekszości przypadków puszcza rywali na pierwszym łuku i zaczyna kąsać od tułu. Śmieja natomiast robi wiele błędów na dystansie i na starcie ale nie można mu zarzucić woli walki od pierwszych metrów i odwagi.
Reasumując na przyszły rok Śmieja, Kacper, Klimek, Michaluk ew Dominiczak.
Reasumując na przyszły rok Śmieja, Kacper, Klimek, Michaluk ew Dominiczak.
no lista całkiem przyzwoita, tylko że nie wiadomo czy Kacper bedzie jeździł (chyba że jakieś nowe informacje
), Maciek czeka na egzamin na licencje, a Rafał ciągle nie trenuje na naszym torze. Oby za rok nie wyglądało to wszystko podobnie jak w tym, bo znowu będziemy oglądać jakieś eksportowe gwiazdy, które nie trzymają gazu
Jeśli chodzi o mnie to wole Domina niż Śmieje. Ostatni mecz utwierdził mnie w tym przekonaniu 
Moze nie powinno sie rozsiewac plotek, ale raz sobie pozwole...Przeszlo mi gdzies kolo ucha stwierdzenie, ze Smieja, jasli chodzi o podejscie do uprawiania tego sportu, to taki drugi Franek...
Krzysio wydaje sie o wiele bardziej profesjonalny. I wydaje mi sie Gawrzyk, ze troche sie mylisz mowiac, ze to nie ma znaczenia...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Moze nie powinno sie rozsiewac plotek, ale raz sobie pozwole...Przeszlo mi gdzies kolo ucha stwierdzenie, ze Smieja, jasli chodzi o podejscie do uprawiania tego sportu, to taki drugi Franek... :
To by się nawet zgadzało
No sory ale jezeli chlpoak przyjezdza do z Rybnika do Lublina mowiac ze ma wszystko, a tak naprawde, ... nie ma nic i wszystko pozycza od lubelskich zawodnikow to.... tak wyglada zawodnik ? co on mysli ze jest jakas gwiazda jest ?
Krzysiek Dominiczak wyciaga fury i jak trzeba jechac to jedzie i koniec. Jest przygotowany na zawody i ma wlasne maszyny.
Krzysiek Dominiczak wyciaga fury i jak trzeba jechac to jedzie i koniec. Jest przygotowany na zawody i ma wlasne maszyny.
Już ponad 25 lat temu mądrzy ludzie wymyślili zawodostwo w polskim sporcie żużlowym. Ale nadal funkcjonuje w tym sporcie kontrakt amatorski, dlatego porównywanie dwóch zawodników w dwóch skrajnych sytuacjach nie może być miarodajne.
Czy ja czegos nierozumiem czy poprostu zdaje mi sie ze K.Dominiczak jest na zawodostwie
trening czyni mistrza.
Gawrzyk pisze:Już ponad 25 lat temu mądrzy ludzie wymyślili zawodostwo w polskim sporcie żużlowym. Ale nadal funkcjonuje w tym sporcie kontrakt amatorski, dlatego porównywanie dwóch zawodników w dwóch skrajnych sytuacjach nie może być miarodajne.
Tyle tylko, że w polskim żużlu nie ma zawodostwa, lecz tylko pseudozawodostwo. Mianem zawodowca można określić zawodników zagranicznych (nie wszystkich), którzy podpisując kontrakt są gotowi do jazdy (tj. dysponują sprzętem i osprzętem), a nie polskiego gołodupca, który będzie zawodowcem, jak mu się kupi wszystko, co do uprawiania żużla jest potrzebne.
Nie ma to jak Młodzieżowe Drużynowe Mistrzostwa Polski w 1 - osobowym składzie
Krzycho w miare nieźle zapunktował, szkoda że nikogo porządnego nie zrobił
http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... s_id=75800
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
czaszka pisze:Nie ma to jak Młodzieżowe Drużynowe Mistrzostwa Polski w 1 - osobowym składzieKrzycho w miare nieźle zapunktował, szkoda że nikogo porządnego nie zrobił
![]()
Porządnego jak porządnego ale Miesiąca objechał
P.S. Nie ma to jak profesjonalizm klubu
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Ta, brawa i szampan dla Super Krisa za zdobycie w zasadzie 3 oczek, bo tylu zawodnikow pokonał
Wygrał z Dądelą i Prucnalem, którego też pokonał Dądela.
Do tego wygrał biega osiągając najgorszy czas dnia
PS o przepraszam, najgorszy czas dnia uzyskał Ciura w biegu w którym pokonał naszego Asa
PS2; "Krzysiu, zamykasz gaz w połowie prostej , czy nie, no powiedz"
Wygrał z Dądelą i Prucnalem, którego też pokonał Dądela.
Do tego wygrał biega osiągając najgorszy czas dnia
PS o przepraszam, najgorszy czas dnia uzyskał Ciura w biegu w którym pokonał naszego Asa
PS2; "Krzysiu, zamykasz gaz w połowie prostej , czy nie, no powiedz"
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Fork pisze:patryk kilar pisze:A tyle sie mowi, ze ta "nasza" mlodziez nie ma gdzie startowacA tu prosze, jak sa zawody, to dojezdza jeden Dominiczak
...
Tylko Dominiczak poniewaz Smieja ma rozwalony Tlok a Wrona zatarty silnik...
A czy gdyby np. Joonas nie przyjechał na mecz z Krosnem, usprawiedliwiając sie: "Niestety wczoraj na zawodach zatarłem sobie silnik i niestety nie bede mógł przyjechać.." też byś go usprawiedliwiał?
No to na czym oni mieli pojechac ?? Na rowerach ??
Bo nie wiem. Z Klubu nic nie dostali a sami nie maja finansow na to zeby pojechac do Tarnowa. Krzysiek Dominiczak mial motor to wsiadl w samochod i wystapil w turnieju.
A Joonas to zupelnie inna sprawa. I nawet nie porownuj go do naszych juniorow.
(on nie jezdzi w zazwodach mlodziezowych tylko w lidze
)
Pozdrawiam.
A Joonas to zupelnie inna sprawa. I nawet nie porownuj go do naszych juniorow.
(on nie jezdzi w zazwodach mlodziezowych tylko w lidze
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.