Sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#26 Postautor: Talib » 30 lipca 2005, o 20:26

patryk kilar pisze:Znow panuje taki optymizn jak przed rokiem...

Gdzie? Poza Twoim avatarem :) i ortopedycznym, "urzędowym" optymizmem Gawrzyka odnośnie barku (lewego) przesympatycznego Fina Zapchajdziury (w składzie). :lol:

Sober
Senior

#27 Postautor: Sober » 30 lipca 2005, o 20:27

Wariant z 1 obco:
1.Staszek
2.Piszcz
3.Kylmakorpi/Richardson
4.Jeleniewski
5.Trumiński
6.Dominiczak - mimo wszystko bym zostawil. Walczylby o miejsce ze Smieja i Wrona.
7.Klimek

Wariant z 2 obco:
1.Kylmakorpi
2.Piszcz
3.Richardson
4.Jeleniewski
5.Trumiński
6.Dominiczak
7.Klimek

Panom: Pietraszko, Franków i Jensen należy podziękować, bo to cienizna jakiej nie było w Lublinie dawno.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#28 Postautor: boxing » 30 lipca 2005, o 21:26

Manback pisze:6.Dominiczak - mimo wszystko bym zostawil. Walczylby o miejsce ze Smieja i Wrona.

Krzysio Wrona walczacy o miejsce w skladzie? Nie - nawet w pierwszym wariancie i biedzie w klubie. Ten zawodnik jest za slaby nawet na 2 lige, szkoda zdrowia chlopaka ktory niczego w tym sporcie nie osiagnie. Po co ma sie (i nas) meczyc, po co ma ryzykowac, jak nie ma szans na "ujechanie" czegokolwiek w speedwayu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#29 Postautor: kilar » 30 lipca 2005, o 22:16

Manback pisze:Panom: Pietraszko, Franków i Jensen należy podziękować, bo to cienizna jakiej nie było w Lublinie dawno.

Co do Frankowa to sie zgodze, ale w przypadku Focusa to bym podyskutowal. Poczatek sezonu mial przeciez bardzo dobry i calkiem dobrze sobie radzil u nas. W meczu z Krosnem tez pokazal sie z dobrej strony, a pamietac trzeba jego bardzoooooo przecietny wystep z Opolem. Jak sie odpowiednio dopasuje do toru, to jest groznym zawodnikiem, wiec ja widzialbym go w skladzie za rok.

Nie ma zadnych podstaw, aby wypowiadac sie o formie Jensena. W innych ligach poprawil sie znacznie, a u nas jezdzil tylko na poczatku sezonu, kiedy zawodzil praktycznie w kazdym zespole co startowal.

Pozdro

meesha
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: meesha » 30 lipca 2005, o 23:33

boxing pisze:Drugi obco moze "zluzowac" takich jezdzcow jak Krzyzaniak, Robacki czy coraz starszy Drabik...

A kto powiedział, że w przyszłym sezonie nie będzie tak, że 2 obcokrajowców, ale drużyna liczy 8 zawodników... I wtedy drugi obco nikogo nie będzie "luzował" :D

Poczekajmy jeszcze kapkę na to co wymyśli nasza Główna Kompromitacja Sportu Żużlowego :roll: :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Clyde

#31 Postautor: Clyde » 31 lipca 2005, o 10:07

Fork pisze:Ej mam pomysl to moze porozmawiajmy co bedzie za 5 lat :?
Jeszcze sezon sie nie skonczyl !!!

Sezon się nie skończył wiadomo, ale wolisz o tym gadać np w zimie kiedy już troszkę może być za późno na jakieś znaczące transfery?? Wolisz żebyśmy okres transferowy przegrali tak jak w zeszłym roku tzn obudzili się z ręką w nocniku??
Lepiej zacząć już o tym myśleć teraz i walczyć o jak najlepszych (biorąc pod uwagę możliwości sponsora i klubu) zawodników, bo jak wiadomo kto pierwszy ten lepszy :lol:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#32 Postautor: grzesieck » 31 lipca 2005, o 10:31

patryk kilar pisze:Co do Frankowa to sie zgodze, ale w przypadku Focusa to bym podyskutowal. Poczatek sezonu mial przeciez bardzo dobry i calkiem dobrze sobie radzil u nas. W meczu z Krosnem tez pokazal sie z dobrej strony, a pamietac trzeba jego bardzoooooo przecietny wystep z Opolem. Jak sie odpowiednio dopasuje do toru, to jest groznym zawodnikiem, wiec ja widzialbym go w skladzie za rok.

3,3,3,3,3,3 - 18... baaaardzo przecietnie :twisted: :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
major

#33 Postautor: major » 31 lipca 2005, o 10:36

Geest pisze:Staszek,Trumiński, Richardson? - jeśli chodzi o transfery, to na więcej nie liczę.

Powołuję sie tutaj na cytat Geesta, ale to dotyczy wszystkich poprzedników. Czy do klubu przybył jakiś sponsor, że planujecie już transfery? Przecież sytuacja finansowa klubu się nie poprawiła, a po tym sezonie, gdzie wydano sposo kasy niepotrzebnie myslę, że się jeszcze pogorszyła. Rozmowa o sezonie 2006 w chwili obecnej moze odbywać sie tylko i wyłącznie w aspekcie pesymistycznym. A to bedzie bolało. Rok temu nie byliśmy w staniu utrzymać Trumińskiego, Knappa, Karlsona więc jakim sposobem teraz, kiedy ich akcje poszły w górę chcecie ich zakontraktować. Myślcie jak utrzymać w składzie Pietraszkę, Jeleniewskiego, nie wyganiajcie Franka. No chyba że stanie sie cud i przyjdzie Kasa :shock: :shock: :shock:
Zawsze Motor Lublin

Zaratustra
Kadrowicz

#34 Postautor: Zaratustra » 31 lipca 2005, o 11:01

O tym, kogo chętnie byśmy widzieli w przyszłym sezonie w klubie, aby nie powtórzyła się sytuacja z tego roku, zawsze można porozmawiać. Ja jednak na razie widzę jedynie możliwość szybkiego zakontraktowania obcokrajowca (przynajmniej jednego, a wtedy można będzie czekać co nowego wymyśli GKSŻ). Po prostu nie ma na czym budować w tej chwili wizji zespołu: nie ma pieniędzy, nie wiadomo czy (i jakie) są długi, można by to ciągnąć jeszcze przez kilka "linijek tekstu" :? Chociaż bardzo bym chciał, aby wszystko zaczęło być organizowane w jak najszybszym czasie, to trudno mi to sobie w Lublinie wyobrazić...

Jeżeli miałbym się bawić "w chęci" to zadbałbym o nawiązanie kontaktu ze Staszkiem i namówienie go do startu w przyszłym sezonie. Jeleń, Piszcz, Pietraszko tak samo. Z kolei ciekawym zawodnikiem byłby według mnie Osumek. Jeżeli by mu dać pojeździć to mogliby być z niego "nieźli ludzie", pozdr.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#35 Postautor: yamahaR1 » 31 lipca 2005, o 11:24

Dla mnie podstawą jest, tak jak pisał boxing zmiana regulaminu i możliwość startu 2 obco w meczu. Bez tego nie będzie za bardzo w kim wybierać a przeciętni zawodnicy będą znowu podbijać stawki do granic absurdu. Poza tym Joonas jako podstawowy obco to słaby pomysł, Lee jak najbardziej i myśle, że to wcale nie jest taki nierealny pomysł.
Niektórzy piszą, że te rozmowy na temat składu są bez sensu bo i tak nic nie wiadomo nie ma budżetu itp. to kiedy wy chcecie zacząć myśleć o nowym sezonie :?: W lutym ? Dla nas ten sezon jest już skończony, liga utrzymana i trzeba jak najszybciej zacząć się przymierzać do nowego a nie podchodzić do tematu na zasadzie i tak nic z tego nie będzie bo nie mamy kasy.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#36 Postautor: kilar » 31 lipca 2005, o 11:52

Zaratustra pisze:Z kolei ciekawym zawodnikiem byłby według mnie Osumek. Jeżeli by mu dać pojeździć to mogliby być z niego "nieźli ludzie", pozdr.

Osumek ma olbrzymie problemy sprzetowe. Byl w skladzie tylko dlatego, ze Ulamek mial kontuzje. W biegach przyjezdzal (jezeli wogole je konczyl) za rywalami z ogromna strata. Wiec zakontraktowanie tego zawodnika, to duze ryzyko, tymbardziej, ze na sprzet tez trzeba by bylo dac pieniadze.

grzesieck pisze:3,3,3,3,3,3 - 18... baaaardzo przecietnie

No wiesz, jakby sie druzyna ladnie postarala :wink: :mrgreen: , to Adam by mogl pojechac jeszcze jako rezerwa taktyczna i z bonusami mialby te 21 pt 8)

jamaraR1 pisze:to kiedy wy chcecie zacząć myśleć o nowym sezonie

My to sobie mozemy nawet i w marcu podyskutowac o tym kogo bysmy chcieli w skladzie. Chyba nie sadzisz, ze jak ktos napisze teraz, ze chce widziec takiego i takiego zawodnika, to pan dyrektor odrazu poleci i go zakontraktuje.. :?: :?:
Wiec Twoje pytanie powinno brzmiec: kiedy dzialacze zaczna myslec o nowym sezonie.

Pozdro

Prosze o nie popelnianie bledow w pisowni mojego nicka :mrgreen: - edit by grzesieck

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#37 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 lipca 2005, o 16:39

Jak wiadomo wszystko będzie zależało od budżetu klubu.
Jeżeli chodzi o skład na przyszły sezon, to w pierwszym wariancie z dwoma obco w meczu, chciałbym aby skład wyglądał następująco:

1.Kylmaekorpi
2.Pietraszko/Trumiński/Mordel
3.Piszcz
4.Jeleniewski
5.Richardson
6.Kępa (?)
7.Klimek/Michaluk/Polak

Zaś w drugim wariancie chciałbym ujrzeć taki oto skład:

1.Jeleniewski
2.Richardson
3.Trumiński
4.Pietraszko/Mordel
5.Piszcz
6.Kępa (?)
7.Klimek/Michaluk/Polak

Wydaje mi się, że oba warianty nie są jakoś nazbyt drogie. Uważam iż klub było by stać sklecić taki skład. Oczywiście przy obu wariantach trzeba by solidnego przygotowania sprzętowego (nie tak jak w tym sezonie). Napewno nie są to składy na ekstraligę, ale o powalczenie w półfinałach napewno.
Osobiście wolałbym ujrzeć skład wariantu pierwszego.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
papi
Trener

#38 Postautor: papi » 31 lipca 2005, o 19:31

tylko nie Osumek :!: Wystarczyło popatrzeć co on wyprawiał w tym sezonie. Dno totalne :!: Nie był przygotowany ani sprzętowo, fizycznie też zbyt dobrze nie było. Natomiast w jednym z meczów przyznał się, że ma pewien uraz po poważnej kontuzji, boi sie jechać na maxa. Dlatego moim zdaniem Osumek nie powinien być wogle brany pod uwage. Nie wiem co dalej zamierza, ale mam watpliwosci czy jakiś klub z 1 ligi po niego sięgnie. Chyba każdy widział co ten zawodnik sobą prezentuje. Na pewno nie jest gwarantem nawet na 7-8 punktów. A jeśli chodzi o sklad to widziałbym taki:

- Lee - uważam że jego powrót jest prawdopodobny, w lidze jeździ średnio, w GP zawodzi, ale chyba każdy w Lublinie wie na co stać Richardsona. Nie zapomne jak w sezonie gdy Nicki Pedersen został mistrzem świata, przyjechał do Lublina i przegrał z Lee o jakieś 100 metrów jak nie więcej. Takiego zawodnika tu potrzeba, a Lee raczej chętnie tu wróci :wink:
- Joonas - jesli bedzie mogl startować 1 obcokrajowiec to byłby zmiennikiem dla Lee, jeśli nie to uważam że taki duet starnierich byłby bardzo mocnym punktem naszej drużyny
- Piszcz - nie jako lider, ale ciągle może być solidnym zawodnikiem, a tacy na pewno by się przydali :wink:
- Focus - nierówny, ale ma duze mozliwosci. Mysle że puszczenie go byłoby sporym błędem. Tyle, że musi zmienić swoje nastawienie i zwiekszyc frekwencje na treningach
- Jeleń - chyba wszystkich zaskoczył w tym sezonie. Wątpie żeby odszedł, jednak lepiej z nim szybko uzgodnić warunki i mieć wszystko z głowy
- Trumna - przypuszczam, że wróci do Lublina. Podobnie jak Piszcz jest solidnym zawodnikiem, ale jego statystyki nie rzucają na kolana. Jednak dla nas byłby dużym wzmocnieniem, co udowodnil na treningach przed meczem z Krosnem :wink:
- Staszek :?: - fajnie by było, ale cienko to widze. Podobnie jak z Knappem. Na takich zawodnikow trzeba mieć niezła kase, niby już rok temu było blisko, ale jak bedzie w tym :?: Mysle że jego przyjście dałoby nam w końcu lidera z prawdziwego zdarzenia, tylko czy są na to szanse :roll:
- Mordel - powinien dostać szanse za to że sie nie wypiął na klub, gdy był potrzebny. Na pewno jego szanse byłyby niewielkie, ale ważne by dostał sprzęt na którym byłby w stanie przynajmnniej podjąc rywalizacje
- juniorzy - wszyscy poza Wroną, mam tylko nadzieje, że nie będziemy zaczynać większości meczów od 1:5 :x

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#39 Postautor: grzesieck » 31 lipca 2005, o 21:44

Strasznie mi sie podoba sklad przedstawiony przez papiego, popieram w 100% i bardzo chcialbym ogladac taka wlasnie druzyne w przyszlym roku na I-ligowych torach! (no chyba, ze awansujemy w tym roku :twisted: )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#40 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 1 sierpnia 2005, o 09:14

Mi nie bardzo sie widzi skład papiego. Dwóch obcokrajowców, takich jak Joonas i Lee na pewno nie wytrzymał by nasz budżet(chyba, że zmieniły by sie przepisy, w co osobiście wątpię..., a może sponsor :roll: ), pozatym nie zawsze sie jedzie w składzie z obco(ze względów oszczędnościowych :roll: ), dlatego zamiast dwóch tak dobrych obco, próbował bym zakontraktować jednego porządnego seniora, który mógł by być liderem bo Staszka ( z całym szacunkiem do niego)jakoś w tej roli nie widze...

go!
Trener

#41 Postautor: go! » 1 sierpnia 2005, o 09:39

m.a.c.i.e.k.s pisze:Mi nie bardzo sie widzi skład papiego. Dwóch obcokrajowców, takich jak Joonas i Lee na pewno nie wytrzymał by nasz budżet

Tak też mi się zdaje. Tym bardziej, że Joonas jako piąty zawodnik pierwszej ligi będzie miał sporo propozycji, a i swój kalkulator pewnie też zweryfikuje.. :lol:

Na mój gust w sezonie 2006 trzeba zanotować lekką progresję. Tak na poziomie góra trzeciego - minimum piatego miejsca (jeśli układ w tabeli się nie zmieni). Atak przygotować długofalowo na rok 2007 a czas przeznaczyć na promocję klubu przed potencjalnymi sponsorami...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#42 Postautor: Gelo » 1 sierpnia 2005, o 10:13

A ja bym poszedł po najmniejszej linii oporu i starał się odbudować w miarę możliwości skład z ubiegłego roku (oczywiscie ze zmianą na pozycji juniorów i z podziekowaniem Frankowowi). Ponieważ nie liczę na spektakularne transfery krajowe, dopuszczałbym wariant "lubelski". Ściągnąć naszych chłopaków, którzy włóćzą się po Polsce i niech sie dzieje wola nieba. Na pozycji obco - oczywiscie Peter - nie żaden Lee. Moja propozycja na dziś:
1. Piszcz, 2. Staszek/Pietraszko, 3. Śledź, 4. Trumiński/Knapp, 5. Karlsson, 6. Kępa, 7. Klimek
Drugi obco - na słabszych rywali - Joonas. Pytanie co z Jeleniewskim - zupełnie nie rozumiem, jak można widziećJelenia w składzie i chcieć pozbyć się Pietraszki. Dla mnie Jeleniewski to żaden żużlowiec. Niech się nauczy jeździc regularnie i na wyjazdach, zamiast cwiczyć jazdę na jednym kole - wtedy zmienię zdanie. A tymczasem - puszczałbym go tylko w Lublinie.

rob7
Senior

#43 Postautor: rob7 » 1 sierpnia 2005, o 10:35

a ja myśle że ta dyskusja jest przedwczesna ponieważ słyszy się o zatwierdzenie w regulaminie na przyszły sezon dwóch obco, taka zmiana spowoduje "trzęsienie ziemi" na rynku transferowym

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#44 Postautor: _piotrusss » 1 sierpnia 2005, o 10:43

Moja propozycja na skład:
1. Richardson
Moim zdaniem powinniśmy zrobić wszystko, by znowu mieć jednego z najlpeszych w lidze obcokrajowców, z doświadczenia wiadomo, ze taki zawodnik ciągnie wynik i odgrywa ważną rolę psychologiczną... jeśli jest w drużynie ktoś, kto potrafi wygrać z każdym z drużyny przeciwnej, jednoczesnie poakzuje innym, że każdego można pokonać.
2. Jeleniewski
Szkoda byłoby, gdybyśmy oddali takiego zawodnika... znakomicie radzi sobie na naszym torze i na wyjazdach też powoli nabiera doświadczenia. Dodatkowo za nim przemawia profesjonalne podejście do swoich obowiazków. Boje się jednak, że będzie (tfu!) podobnie jak z Sebastianem... nic dziwnego, że podniesie swoje wymagania finansowe, jest młodym zawodnikiem i pewnie otrzyma nie jedna ofertę.
3. Piszcz
Raczej nikt nie popełni drugi raz tego samego błędu i nie bedzie kreował Tomka na lidera, bo On nim nigdy raczej nie będzie, nie ten typ zawodnika. Myślę, że byłby to dalej mocny punkt zespołu.
4. Staszek\Knapp\Kuciapa
Bez mocnego wzmocnienia w gronie seniorów się nie obędzie, jeśli nie chcemy znowu walczyć o utrzymanie...
5. Pietraszko\Trumiński
6. Głuchy\inny junior na podobnym poziomie\Dominiczak\Kępa(?)
7. Śmieja\Łyko

Rezerwy:
1. Mordel
2. Joonas/Brhel/Ferjan
3. Wrona
4. Francieszek ;););)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#45 Postautor: Dobromir » 1 sierpnia 2005, o 11:34

Zakontraktowanie Richardsona na przyszły sezon może okazac sie bardzo ciężkie bo prawdopodobnie ZKŻ poleci więc po co będą mieli szukać dobrego obco na 1 lige skoro mają już go w składzie wystarczy że z nimi przedłuży...

A skład za rok widze taki:

Staszek
Piszcz
Trumiński
Jeleniewski/ Pietraszko
Richardson / inny dobry obco
Åšmieja
Klimek

Można by postarać sie o kogoś z Tarnowa bo tam po tym sezonie dojdzie 2 seniorów tak więc ktos z trojki Rempała Burza Wardzała poleci osobiście widział bym Burze ale sądze ze jego Tarnów odda w ostatniej kolejności.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#46 Postautor: _piotrusss » 1 sierpnia 2005, o 11:49

Dobromir pisze:Zakontraktowanie Richardsona na przyszły sezon może okazac sie bardzo ciężkie bo prawdopodobnie ZKŻ poleci więc po co będą mieli szukać dobrego obco na 1 lige skoro mają już go w składzie wystarczy że z nimi przedłuży...

Nadzieja w tym, ze Lee Lublin wspomina bardzo dobrze i myślę, ze chętnie tu wróci... a jeśli chodzi o ZKŻ to nie zawsze ich stosunki były dobre...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

sledzio

#47 Postautor: sledzio » 1 sierpnia 2005, o 12:11

[quote="_piotrusss"]7. Śmieja\Łyko[/b]

Jak dla mnie Łyko w przyszłym roku będzie miał 22 lata więc nie wydaje mi się aby był Juniorem , no chyba ze przepisy się zmienią i do 23 roku będzie się juniorem co nie wierzę !!! Pozdro

Awatar użytkownika
Gemeran

#48 Postautor: Gemeran » 1 sierpnia 2005, o 12:31

Ja bym chętnie Gafurova widział w składzie na przyszły sezon. Gość jest młody, cały czas się uczy, jeździ widowiskowo i co najważniejsze skutecznie. Poza tym w Rybniku jeździ raczej mało i może chętnie przeniósłby się tam gdzie miałby możliwość startowania częściej. No i kwestia finansowa. Będzie dużo tańszy niż np Richardson, co w naszym klubie nie jest bez znaczenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#49 Postautor: Cooper » 1 sierpnia 2005, o 12:47

Gelo pisze:. Na pozycji obco - oczywiscie Peter - nie żaden Lee. Moja propozycja na dziś:
1. Piszcz, 2. Staszek/Pietraszko, 3. Śledź, 4. Trumiński/Knapp, 5. Karlsson, 6. Kępa, 7. Klimek
Drugi obco - na słabszych rywali - Joonas. Pytanie co z Jeleniewskim - zupełnie nie rozumiem, jak można widziećJelenia w składzie i chcieć pozbyć się Pietraszki. Dla mnie Jeleniewski to żaden żużlowiec. Niech się nauczy jeździc regularnie i na wyjazdach, zamiast cwiczyć jazdę na jednym kole - wtedy zmienię zdanie. A tymczasem - puszczałbym go tylko w Lublinie.

Tylko nie Sledz i Karlsson... :?

W ogole Gelu napisales jakos tak jak nie Ty... Pietraszko ma walczyc o skald ze Staszkiem, a Knapp z Trumna?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#50 Postautor: Kiry » 1 sierpnia 2005, o 12:54

Play offy przed nami a wy snujecie plany na 2006 rok :lol:
Nie wiemy czy nie bedzie zmian w regulaminie (wieksa ilość tzw stranieri)
Nie wiemy jak zakonczymy sezon 2005, byc moze awansujemy do extra z pierwszego miejsca lub po barazu :lol:
Nie wiemy czy Ci którzy ciagna ten wozek nie posluchają rad "forumowych znawców" i nie dadza soie spokoju z żużlem zaoszczedzając przy tym sporo zdrowia, czasu, kasy itp
I co wtedy...

Dlatego proponowałbym zamknąc ten temat i otorzyć go ewentualnie w przerwie zimowej , jak juz nie bedzie zupelnie o czym sie rozwodzic.

PS aha, poruszacie sie w tym watku w starasznie hermetycznej grupie zawodnikow.
Skoro mają to być fantazjo-propozycje to nie zapominajcie ze istanieja jeszcze takie "asy" jak Burza, Kłopot, Puszakowski, 100jan, Smith, Robacki, Wardzała itp :lol: