Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

#302 Postautor: go! » 26 lipca 2005, o 00:32

Gawrzyk pisze:Teraz wreszcie ktoś z zarządu wziął się za konkretną pracę, a nie tylko pozowanie do zdjęć. Widać tego efekt-coś zaczęło się dziać. Są pierwsze motcykle, chłopcy będą mogli się uczyć.

Dokładnie! W krytyce też trzeba być obiektywnym i aby zachować/zyskać odrobinę klasy trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć "dość" i zdać sobie sprawę że brak sensownych argumentów zmusza przynajmniej do milczenia jeśli nie stać nas na pochwały. ( to także do Pana, Panie Regdal)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#303 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 09:31

Teraz wreszcie ktoś z zarządu wziął się za konkretną pracę, a nie tylko pozowanie do zdjęć. Widać tego efekt-coś zaczęło się dziać. Są pierwsze motcykle, chłopcy będą mogli się uczyć.

Pozowanie do zdjęć "zamienił" na pokazówkę przed meczem z Ostrowem (opony) i Krosnem (motory).

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#304 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2005, o 09:44

Regdal pisze:
Teraz wreszcie ktoś z zarządu wziął się za konkretną pracę, a nie tylko pozowanie do zdjęć. Widać tego efekt-coś zaczęło się dziać. Są pierwsze motcykle, chłopcy będą mogli się uczyć.

Pozowanie do zdjęć "zamienił" na pokazówkę przed meczem z Ostrowem (opony) i Krosnem (motory).

A te opony i motory to z tektury były, że ci się nie podobają. Człowieku wrzuć na luz.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#305 Postautor: DonKamizi » 26 lipca 2005, o 10:27

Chyba Regdal za dużo przebywa z Papą Klimkiem to i wymagania ma takie same.Najlepiej wszystko nowe i błyszczące.

Ojciec Rafała (jeżeli te wymagania to prawda) robi wszystko żeby chłopakowi odbiło jeszcze przed rozpocząciem kariery zawodnika.
Chłopak ma duży talent ale jak narazie kręcił kółka tylko u nas na treningach.Niech zrobi licencje, pokaże się w lidze, zawodach młodzieżowych, objeździ się.
Żądania, kiedy Rafał nie ma jeszcze nawet licencji i w naszym klubie gdzie w kasie pusto a mecze nie porozliczane są chyba zbyt wczesne.
Chłopakowi potrzeba jak najwięcej jazdy a przyglądania się negocjacjom na linii Tata-Dyrektor.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2005, o 10:28 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

rob7
Senior

#306 Postautor: rob7 » 26 lipca 2005, o 10:27

krytyka ma prowadzić do zmian i skoro te zmiany widać to należy się cieszyć że jest troche lepiej niż było....
przestańcie z tym Klimkiem, jak stanie pod taśmą i w meczu ligowym wygra jeden, drugi bieg juniorski to będzie można rozmawiać o kontraktach teraz to nie wiadomo czy z niego będzie żużlowiec /już Piaszczyński zobaczył gdzie jego miejsce 0,0,1,0 z Opolem!/

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#307 Postautor: Soluk » 26 lipca 2005, o 10:34

Sory ze sie wtrace rzadko zabieram glos ale tego juz wytrzymac moja glowa juz nie moze :!: :wink: Ludzie. o co wam tak naprawde chodzi? Nie bylo krzeselek na stadionie-zle- zamontowali ponad 1500 to podniosl sie lament dlaczego tak malo- przeciesz to bez sensu i tak wszyscy na nich nie usiada, dlaczego na drugiej prostej przeciesz mlyn motoru zaraz przy pierwszej zadymie je powyrywa- lepiej bylo by na luku wtedy bylibyscie zadowoleni?? Nie bylo szkolki-zle-bo nie ma mlodziezy, a jak szkolka zaczela funkcjonowac to od razu sceptyce podniesli glosy i a to motory stare, a to cos tam... Ludzie mamy 1 lige, na stadionie widac zmiany ku lepszemu zaczeto inwestowac w mlodziesz wiadomo ze po ostatnich 2 sezonach nasze apetyty byly wieksze ale jak sie nie ma miedzi to sie na d.... siedzi!! Cieszmy sie z tego co mamy i ze nie jest tak jak np. w pile czy lodzi

sorry za OT ale juz nie moglem wytrzymac

pozdro.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#308 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 17:47

DonKamizi pisze:Ojciec Rafała (jeżeli te wymagania to prawda) robi wszystko żeby chłopakowi odbiło jeszcze przed rozpocząciem kariery zawodnika.
Chłopak ma duży talent ale jak narazie kręcił kółka tylko u nas na treningach.Niech zrobi licencje, pokaże się w lidze, zawodach młodzieżowych, objeździ się.
Żądania, kiedy Rafał nie ma jeszcze nawet licencji i w naszym klubie gdzie w kasie pusto a mecze nie porozliczane są chyba zbyt wczesne.
Chłopakowi potrzeba jak najwięcej jazdy a przyglądania się negocjacjom na linii Tata-Dyrektor.

Papa Klimek nie ma żadnych żądań,radze przeczytać poprzednie posty w tym temacie.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#309 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 18:08

Gawrzyk pisze:Od dłuższego czasu mam obrzydzenie kiedy widzę, że pisze Pan kolejne posty bo wiem już co w nich będzie. Tyle czasu mówiło się o potrzebie odrodzenia szkółki. Tyle było gadania (również z Pańskiej strony), że niewiele potrzeba, wystarczy pare gratów żeby chłopcy mieli na czym jeździć. Teraz wreszcie ktoś z zarządu wziął się za konkretną pracę, a nie tylko pozowanie do zdjęć. Widać tego efekt-coś zaczęło się dziać. Są pierwsze motcykle, chłopcy będą mogli się uczyć. Ale dalej źle. Radzę, żeby Pan się zastanowił co pisze bo to naprawdę jest żałosne. Może by tak, wziaść sobie tą radę z Pańskiego postu do serca ???
Ci chłopcy, którzy zapisali się do szkółki nie nazywają się Rafał Klimek. Póki co, żeby nauczyć się jeździć i zdać licencję nie potrzebują trzech nowych GM a'la Daniel Jeleniewski z elementami wzorowanymi na fury Petera Karlssona, motocykla crossowego (nie jakiegoś tam Suzuki) i busa. To naprawdę na początek wystarczy.

Pozdrawiam

Czyżby w moich wypowiedział była nieprawda ? Jeśli tak to pan wybaczy panie Gawrzyk.
Nigdy nie powiedziałem szkółce NIE,im więcej się zasieje tego ''żużlowego"ziarna,tym więcej się zbierze plonów.
Czas pokaże co z tego "ziarna" wyrośnie.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#310 Postautor: jas » 26 lipca 2005, o 18:36

Regdal pisze:Czyżby w moich wypowiedział była nieprawda ? Jeśli tak to pan wybaczy panie Gawrzyk.
Nigdy nie powiedziałem szkółce NIE,im więcej się zasieje tego ''żużlowego"ziarna,tym więcej się zbierze plonów.
Czas pokaże co z tego "ziarna" wyrośnie.

pisz normalnie jesli mozesz. caly Twoj post to jakas wielka metafora, z ktorej trudno cokolwiek wywnioskowac. mieszasz jakies strzepy informacji z cytatami, dziwnymi oskarzeniami i atakami ad personam. do tego dodajesz jakis niejasny belkot "o nie mowieniu szkolce nie". a o co walczysz to wiesz juz chyba niestety tylko Ty sam.

gdybys mogl to prosilbym bardzo o wytlumaczenie co oznacza Twoj post w nawiazaniu do postow poprzednikow o 2 motorach i oponach dla szkolki. tylko takie wytlumaczenie "dla debila", zebym nawet ja zrozumial :wink: .

pozdrawiam
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#311 Postautor: kdsz » 26 lipca 2005, o 20:32

Regdal pisze:Papa Klimek nie ma żadnych żądań,radze przeczytać poprzednie posty w tym temacie.
Przeczytałem tak jak radziłeś poprzednie posty i mam wrażenie, że jednak papa żąda od klubu aneksu do ew. kontraktu, dzięki któremu Rafał będzie mógłby odejść z Lublina za darmochę. Dobrze kojarzę, czy z rozumieniem słowa pisanego mam taki sam problem jak z analizą map meteorologicznych? ;)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#312 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 21:34

kdsz pisze:
Regdal pisze:Papa Klimek nie ma żadnych żądań,radze przeczytać poprzednie posty w tym temacie.
Przeczytałem tak jak radziłeś poprzednie posty i mam wrażenie, że jednak papa żąda od klubu aneksu do ew. kontraktu, dzięki któremu Rafał będzie mógłby odejść z Lublina za darmochę. Dobrze kojarzę, czy z rozumieniem słowa pisanego mam taki sam problem jak z analizą map meteorologicznych? ;)

Skoro papa zainwestował w syna sporą kasę to chyba ma słuszną rację,nie jest to żądanie finansowe,nikt tu nie żąda pieniędzy czy sprzętu,papa chyba wie co robi w obliczu "pustej kasy" w klubie.Nikt o tym nie mówił ani nie pisał,ale wiele razy ze swojej kieszeni kupował metanol,pożyczał olej,dawał własne paski klinowe do pompy w polewaczce,aby szkółka mogła normalnie trenować.Niestety nawet sam Dyrektor o tym zapomniał.Poza tym,chciałbyś żeby w takiej sytuacji klub decydował o przyszłości zawodnika ? Przecież to absurd.Papa inwestuje,a klub zawłaszcza prawo do przynależności klubowej i o wszystkim decyduje.Oczywiście ktoś powie-regulamin,przepisy itp.,ale czy tylko to się liczy ? Dyrektor swoje,papa swoje,konflikt trwa,tylko kto jak na tym wyjdzie ? Pożyjemy,zobaczymy.

Siwek Patataj

#313 Postautor: Siwek Patataj » 26 lipca 2005, o 21:42

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 03:40 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#314 Postautor: istred » 26 lipca 2005, o 22:28

Dyrektor swoje,papa swoje,konflikt trwa,tylko kto jak na tym wyjdzie ? Pożyjemy,zobaczymy.
Rafał na tym nie skorzysta, a klub nie straci, bo teraz ma taką samą gwarancję jazdy Klimka w Lublinie jakby pozwolił trenować, a nie miał pewności, że będzie startować w barwach Motoru.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#315 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 22:42

istred pisze:
Dyrektor swoje,papa swoje,konflikt trwa,tylko kto jak na tym wyjdzie ? Pożyjemy,zobaczymy.
Rafał na tym nie skorzysta, a klub nie straci, bo teraz ma taką samą gwarancję jazdy Klimka w Lublinie jakby pozwolił trenować, a nie miał pewności, że będzie startować w barwach Motoru.

A gdzie niby miałby pójść w wieku lat 16-tu ?Klimkowie już wielokrotnie deklarowali chęć jazdy jedynie w Lublinie,poza tym który klub zechce pozyskać juniora w ieku lat 16-tu świeżo po licencji ?Jazda w lidze to nie to samo co trening. "Neutralizacja odstępnego" to jedynie koło awaryjne,które może być wykorzystane ale nie musi.Klub na tym nie straci,a może tylko zyskać.I tyle w tym temacie.Zresztą,co mnie to...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#316 Postautor: jas » 26 lipca 2005, o 22:52

Regdal pisze:"Neutralizacja odstępnego" to jedynie koło awaryjne,które może być wykorzystane ale nie musi.Klub na tym nie straci,a może tylko zyskać.I tyle w tym temacie.Zresztą,co mnie to...

raczej: klub na tym nie zyska, a moze tylko stracic :wink: . ale co do tego, ze Rafal nie powinien miec w kontrakcie sumy odstepnego (ew. niewielka, za "jakis tam" wklad w wyszkolenie Rafala) sie z Toba zgadzam.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Davv
Kadrowicz

#317 Postautor: Davv » 26 lipca 2005, o 23:00

To co tu piszecie przyprawia mnie o mdłości. Ja tam nie wiem jak wiele zainwestował ojciec Klimka, niewiem co klub dał Klimkowi, ale skoro Rafał chce jeździc i jeźdić to znaczy, że nie jest tak źle. Przecież to logiczne, że każda ze stron chce się zabezpieczyc, w naszych czasach nie można polegac na danym słowie. Wydaje mi się, że aby zażegnać konflikt (jeśli tak to można nazwać) potrzebny jest obustrony kompromis. Bo inaczej klub nie będzie miał pożytku z Rafała, a i sam zawodnik może przestać się rozwijać.
Panowie przecież wszystkim chyba zależy na tym, żeby Rafał był zawodnikiem TŻ, dobrym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#318 Postautor: kdsz » 27 lipca 2005, o 08:34

Regdal pisze:Skoro papa zainwestował w syna sporą kasę to chyba ma słuszną rację,nie jest to żądanie finansowe,nikt tu nie żąda pieniędzy czy sprzętu,papa chyba wie co robi w obliczu "pustej kasy" w klubie.
Ja Regdal nie rozstrzygam w swoim poście kto ma rację, chciałem tylko pokazać, że nie jest tak jak napisałeś, że Papa nie ma żadnych żądań, bo to nie prawda.

Myślę, że wszystkich ta sytuacja już trochę męczy. Kwestię przynależności Rafała należy rozstrzygnąć jak najszybciej, bo po prostu szkoda kolejnych miesięcy bez treningów na lubelskim, czy jakimkolwiek innym torzeu. Mam nadzieję, że obie strony pójdą na ustępstwa i sprawa zostanie załatwiona jak najszybciej, czego sobie, kibicom, klubowi i Klimkom życzę z całego serca

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#319 Postautor: Regdal » 7 sierpnia 2005, o 13:11

Ciekawe jakie to dzisiaj przed meczem z Marmą "prezenty" zostaną wręczone szkółce żużlowej i czy ujrzymy "papieskie uniesienie" dłoni prezesa sipmy.

Davv
Kadrowicz

#320 Postautor: Davv » 8 sierpnia 2005, o 21:55

Właśnie zauważyłem na http://www.sportowefakty.pl newsa o egzaminie na licencję żużlową. Jest tam napisane, że będą startować zawodnicy z Lublina. Czy ktoś wie kto będzie jechał? I gdzie można znaleźć listę startową? Z góry dzięki za odpowiedź :wink:

PS. Podaje link do newsa - NEWS

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#321 Postautor: Regdal » 8 sierpnia 2005, o 22:03

Maciek Michaluk i nikt poza nim z Lublina.

sledzio

#322 Postautor: sledzio » 9 sierpnia 2005, o 12:48

Czy wiadomo coś na temat Maćka czy zdał licencje żużlową ??

Kilok

#323 Postautor: Kilok » 9 sierpnia 2005, o 15:58

Podobno zdało 9 z 20 adeptów :?

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#324 Postautor: Fork » 9 sierpnia 2005, o 16:05

Podobno zdalo 9 z 20 adeptow :?

A cos wiecej, bo jak narazie nie jest to optymistyczna wiadomosc...
trening czyni mistrza.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#325 Postautor: Manitou » 9 sierpnia 2005, o 16:08

Kilok pisze: Podobno zdało 9 z 20 adeptów :?
meesha widzisz to :?: :shock: :wink:
A tak poważnie to egzaminy zaczęły się o 10:00 więc już pewnie po ptakach. Nie ma nikt kontaktu z "ostatnią nadzieją białych" :?: Zdał czy mu się tylko zdawało.... :?: [/b]