Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#626 Postautor: Kiry » 20 lipca 2005, o 20:18

Gary "marycha" Havelock :mrgreen:

Siwek Patataj

#627 Postautor: Siwek Patataj » 20 lipca 2005, o 20:32

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 03:43 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 2 razy.

Zulu
Junior

#628 Postautor: Zulu » 20 lipca 2005, o 20:51

Jako kibic Motoru nie będę ukrywał, że w barwach Stali najchętniej widziałbym Jeremy Doncastera :D

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#630 Postautor: halu_uche » 20 lipca 2005, o 22:39

Ja typuje, że Zimna namówi Chrisa Lousia :D Dwa, trzy mecze mu spasują.

Siwek Patataj

#631 Postautor: Siwek Patataj » 20 lipca 2005, o 23:11

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 03:36 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#632 Postautor: Dobromir » 20 lipca 2005, o 23:19

Jeśli faktycznie ma być to anglik to stawiam na 80% że chodzi o Davida Norrisa. Jeśli mnie pamięć nie myli to rzeszowianie prowadzili z nim rozmowy w zeszłym sezonie jak kontuzje złapał Gjedde tylko chyba ten niezbyt sie palił do jazdy w Polsce.

Chrisa Louisa wykluczam z wiadomych przyczyn. Harris dla mnie do zbyt duże ryzyko tym bardziej ze nigdy nie jeździł w Polsce, może Stead ale raczej nie.

Ja osobiście postawił bym na Mateja Zagara ewentualnie na Klingberga

bosmanKSZ

#633 Postautor: bosmanKSZ » 21 lipca 2005, o 00:44

Jesli chodzi juz o nazwisko obcokraowca to w gre wchodza trzy nazwiska jak to powiedzial Ziolkowski dzisiaj w radiu Rzeszow. A mianowicie:Lindgren,Klinberg i .... Stonheover(czy jakos tak to sie pisze). Wedlug mnie ten drugi raczej sie nie skusi, wkoncu "olał" juz Wasz i Nasz klub, chyba ze Rzeszow uzyje $$$ zeby go jednak przekonac. Najlepszy bylby moim zdaniem Lidgren,chociaz i tak nikt nie zastapi Rzeszowiakom Maxa.

Shack
Administrator

#634 Postautor: Shack » 21 lipca 2005, o 09:24

Koper
Trener
Kontakt:

#635 Postautor: Koper » 24 lipca 2005, o 16:24

Na rzeszowskim forum
kezman pisze:Niklas jest bardzo zadowolony, że będzie mógł jeździć w Rzeszowie, umowę podpisał praktycznie bez zastanowienia, w jeden dzień nasi działacze nawiązali kontakt, wieczorem Niklas sprawdził terminarz i na drugi dzień odesłał umowę. Doskonale zdaje sobie sprawę, że zastąpić Max'a będzie bardzo ciężko, ale obeciał, że zrobi wszystko, aby Stal awansowała do e-ligi. Jak sam mówi już nie może doczekać się przyjazdu do Rzeszowa...

Natomiast na naszej stronce mozna bylo zapoznac sie z taka oto wypowiedzia Jaroslawa Siwka:
Zamieszanie wokół kontraktu z Klingbergiem zaczęło się na początku tygodnia. - Ze Szwedem mieliśmy dogadane wszystkie szczegóły kontraktu. Otrzymał faksem umowę do podpisania jeszcze w zeszłym tygodniu. Obiecał, że przyśle ją następnego dnia, potwierdził także swój start w Opolu. Czas uciekał, a my nie dostaliśmy podpisanego kontraktu. Najgorsze było to, że nagle Klingberg zapadł się pod ziemię. Od wtorku nie odbierał telefonów. Mimo dobrych chęci nie pomogli nam skontaktować się z nim Szwedzi, którzy startowali kiedyś w Lublinie. Ja rozumiem wszystko. Niklas mógł dostać propozycję z innego klubu, jednak powinien odebrać telefon i powiedzieć w czym jest problem. Mógł powiedzieć, że nie ma zamiaru jeździć w Lublinie. Trzymał nas w patowej sytuacji do czwartku. To był ostatni dzwonek, aby na mecz w Opolu zatrudnić obcokrajowca. Nie mogliśmy dłużej czekać na jego decyzję. Przez lata pracy w żużlu nie spotkałem się z takim zachowaniem - tłumaczy Jarosław Siwek.

Tak wiec zastanawiam sie czy diametralnie inne zachowanie Klingberga jest spowodowane ze w Rzeszowie wykorzystano lepsze kontakty np.poprzez Mage Zimna-Louis aby "przypilnowac" Klingberga aby podpisal kontrakt, lub tez ze Klingberg poczul wieksza kase, albo tez do tego aby wykazal sie powazniejszym zachowaniem niz wobec naszego klubu przekonal go jego rodak, kontuzjowany Max lub tez brat Maxa, Peter :roll:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#636 Postautor: papi » 24 lipca 2005, o 23:42

Wie ktoś może dlaczego w Ostrowie nie startował Trumna :?: :lol: W czwartek jeździł w Lublinie, w piątek też miał ochote, ale aura mu przeszkodziła. Czy wczoraj był to nie zwróciłem uwagi, pewnie nie. Może mu kasy nie dali i sie obraził :roll: Na przeglądzie żużlowym napisali tylko, że za niego jedzie Cierniak.
PS. Bardzo mi sie podobają występy nowych twarzy w Kolejarzu - Cierniaka i Łowickiego :lol:
3. Dym, Węgrzyk, Łowicki, Cierniak
6. Jędrzejak, Cierniak, Brucheiser, Łowicki
9. Szczepaniak, Liberski, Łowicki, Cierniak
11. Szczepaniak, Brucheiser, Cierniak, Łowicki
14. Dym, Cierniak, Piaszczyński, Łowicki

Kolejarz montuje ciekawą ekipe :wink: Widać nowi trzymają sie razem i w żadnym biegu sie nie rozstali :P

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#637 Postautor: K.A.M.I.L. » 24 lipca 2005, o 23:46

Dodam tylko to, że Trumiński był dzisiaj w parku maszyn jak i na meczu.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

go!
Trener

#638 Postautor: go! » 25 lipca 2005, o 08:11

papi pisze:Wie ktoś może dlaczego w Ostrowie nie startował Trumna :?: :lol:

Działacze z Opola zachowali się jak dzieci grające w kapsle. W piątek przysłali Sebie SMSa: "W Ostrowie nie jedziesz"
Chamstwo, prostactwo i cierpiarstwo finansowe. Ja moge wszystko zrozumieć ale nie w takiej formie. Żeby nawet nie zadzwonić - tylko SMS :?: Prezes klubu :?: A gdyby Seba nie przeczytał tej wiadomości :?:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#639 Postautor: Gelo » 25 lipca 2005, o 10:50

Gawrzyk pisze:Działacze z Rzesowa mają teraz przechlapane jak sanki w maju. Co by nie zrobili to do czasu pierwszego meczu nikt nie będzie miał pewności jak nowy zawodnik pojedzie. Tak samo było u nas z Jonasem - po podpisaniu kontraktu więcej było pesymizmu. Nawet tacy znawcy jak Gelo czy Holywood nie liczyli na jego dobre występy. Fajnie sie to teraz czyta :wink:

Własnie się dokopalem do tego. Nieładnie Gawrzyku nieładnie - przywołujesz mnie a cytujesz kogoś innego. I to w dodatku kiedy z powodu nieobecnosci nie mialem mozliwosci odpowiedzi. Nie przypominam sobie, żebym kpił kiedykolwiek z Joonasa. Jeszcze przed jego debiutem, z nadzieją, że nie bedzie "zamiany siekierki na kijek" po pulpecie zacząłem go darzyć sympatią o czym swiadczy szybko założony avatar. A mój sceptycyzm był i jest w pełni uzasadniony. Fin jest zawodnikiem na 10-11 punktów. Jeździ widowiskowo ale to nie wystarcza na neutralizację obcokrajowców gości - takich jak np. Ferjan. Kylmek powinien zostać u nas na kolejny sezon ale tylko jako drugi straniero na rywali typu Krosno, Gniezno, czy Grudziądz. Także nie widzę u nas faworyzowanego przez wielu Lee. Najlepsze co nam sie mogło trafić to Peter. Czego sobie i wszystkim serdecznie życzę.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#640 Postautor: papi » 25 lipca 2005, o 11:03

Petera i tak nie pozyskamy i tak. Poza tym Richardson naprawde identyfikował się z drużyną, był ulubieńcem kibiców, a Karlik indywidualistą, jeździł w parze z juniorem, ale nigdy mu nie pomagał. Mysle ze wiekszosc woli Richardsona i mam nadzieje, że własnie Lee bedzie u nas jeździł za rok.

A do tematu. W przeglądzie sportowym znalazłem ciekawą historie z 14 biegu wczorajszego meczu w Rybniku: "Na koniec zawodów rzeszowianie zafundowali kibicom niesmaczny spektakl z udziałem Miesiąca. Młodzieżowiec gości widząc, że para rybnicka prowadzi 5:1 upadł na tor i wszystko wskazywalo na to, że uczynił to rozmyślnie, by doprowadzić do powtórki. Spiker powiedział,że Miesiąc złamał nogę, ale zawodnik o własnych siłach wyszedł z karetki i powędrował do parkingu." :P
Jako ciekawostkę dodam, że w powtórce Śledzio zaliczył defekt startowy i RKM zwyciężył w tym biegu 5:0 :lol: :lol: :!:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#641 Postautor: Talib » 25 lipca 2005, o 12:40

go! pisze:
papi pisze:Wie ktoś może dlaczego w Ostrowie nie startował Trumna :?: :lol:

Działacze z Opola zachowali się jak dzieci grające w kapsle. W piątek przysłali Sebie SMSa: "W Ostrowie nie jedziesz"
Chamstwo, prostactwo i cierpiarstwo finansowe. Ja moge wszystko zrozumieć ale nie w takiej formie. Żeby nawet nie zadzwonić - tylko SMS :?: Prezes klubu :?: A gdyby Seba nie przeczytał tej wiadomości :?:

Myślę, że Pietraszko też miałby do przekazania ciekawe wrażenia ze współpracy z Opolskim klubem... Jacy działacze, takie postępowanie z zawodnikami.

go!
Trener

#642 Postautor: go! » 25 lipca 2005, o 13:12

Talib pisze: Jacy działacze, takie postępowanie z zawodnikami.

Chciało by się dodać:
Jakie postępowanie - taka liga :lol:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#643 Postautor: Talib » 25 lipca 2005, o 13:32

go! pisze:
Talib pisze: Jacy działacze, takie postępowanie z zawodnikami.

Chciało by się dodać:
Jakie postępowanie - taka liga :lol:

A może: Jakie postępowanie (nie tylko z zawodnikami) - takie miejsce w lidze (nie tylko Opola) :wink: .

Snys
Zawodowiec

#644 Postautor: Snys » 3 sierpnia 2005, o 22:41

Awatar użytkownika
papi
Trener

#645 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 22:47

to się nazywa profesjonalizm. Mają pieniądze, potrafią się zabezpieczyć na wypadek nieprzewidzianych okoliczności. Szkoda tylko, że żużlowcy troche zawodzą, bo patrząc na nazwiska to KM nie powinien mieć problemów z awansem, a prawda może się okazać inna :x Jednak swoją świetną organizacją pokazują na każdym kroku, że e-liga im się nalezy jak mało komu. Od początku byli moimi faworytami i mam nadzieje, że ostatecznie to oni okażą się najlepsi :wink:

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#646 Postautor: Soluk » 3 sierpnia 2005, o 23:03

Info: Maciej Kmiecik, rzecznik prasowy Klubu Motorowego Ostrów.

Maja tam nawet kogos takiego! Ciekawe czy u nas kiedys ktos taki sie pojawi...

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#647 Postautor: Prymus » 4 sierpnia 2005, o 14:39

Soluk pisze:Info: Maciej Kmiecik, rzecznik prasowy Klubu Motorowego Ostrów.

Maja tam nawet kogos takiego! Ciekawe czy u nas kiedys ktos taki sie pojawi...

No jaaaak... :D My mamy przecież Maćka, wystarczy, że o treningach informuje :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#648 Postautor: papi » 21 sierpnia 2005, o 18:55

Marna wygrała z RKM 57:33 :evil: strata do odrobienia, ale przed rybniczanami bardzo, bardzo trudne zadanie. Miejmy nadzieje, że w rewanżu zamiast beznadziejnego Poważnego pojedzie Romanek i RKM odrobi tą strate, choć aktualnie to Stal ma dużo większe szanse :x KSŻ też narazie nie za ciekawie :evil: Przed nominowanymi 46:32, ale o nich jestem bardziej spokojny. U siebie powinni udowodnić swoją wyższość :wink:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#649 Postautor: RadeKas » 21 sierpnia 2005, o 18:59

i caly nasz misterny plan w piz.... :cry:

ps. brawo Bydzia !
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#650 Postautor: kilar » 21 sierpnia 2005, o 19:16

U Jozkow pozamiatane, RKM nie odrobi tej straty, wiec baraze maja juz w kieszeni. Iskra rowniez wygrala dosyc wysoko z Gorzowem i wcale bym sie nie zdziwil jakby jezdzili w finale. A czy przypadkiem w rundzie zasadniczej Rzeszow nie wygral 2 razy z Ostrowem :?: :?:, wiec... (niech sobie kazdy dokonczy).

Co do meczu Opole-Krosno, 14 pt to duzo i malo, ale wydaje mi sie, ze wilkom uda sie odrobic ta strate. Znacznie lepiej powinni pojechac: Wilk, Lukaszewicz, ktorzy w sumie zdobyli dzisiaj 11 pt. Podsumowywujac, w przekroju calego sezonu to Krosno zasluzylo na 1 lige i mam nadzieje, ze udowodnia to u siebie.

Tak wiec szykuja sie ciekawe rewanze, szkoda ze bez Motoru...