Piszcz i Jeleniewski w Bysarnie Visby

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#126 Postautor: papi » 18 lipca 2005, o 16:14

jak kto uważa, ale moim zdaniem to dosyć dobrzy zawodnicy, a miejsce w tabeli tylko to potwierdza.

Peter Nahlin w tym roku byl rezerwą toru na GP, nie wiem jakiej klasy jest zawodnikiem, ale skoro on dostał zaproszenie a np. Karlik mogl sobie co najwyżej obejrzeć GP z trybun albo w TV to musi być solidnym zawodnikiem

Ronni Pedersen (brat Nickiego) też ma kilka strartów w GP, poza tym zdobył 2 medale w DPŚ (srebro i brąz) więc w 2 klasie rozgrywkowej powiniem być dużym wzmocnieniem i mocnym punktem drużyny

Freddie Eriksson też ma za sobą 1 start w GP, swojego czasu był nadzieją Szwedów, ale chyba nie wszystko poszło tak jak powinno

dlatego wydaje mi się, że skoro zdobył tyle punktów na takich zawodnikach to nie ma co narzekać i mówić że to "kelnerzy" :x

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#127 Postautor: Saint » 18 lipca 2005, o 16:26

Peter Nahlin... wielkich sukcesów nie osiągnął ale to już wiekowy zawodnik raczej. Ma zreszta za sobą starty w polskiej lidze - chyba. Ale to pytanie raczej do tych z umysłem historycznym :wink: ... to cos w czasach Hansa w Motorze.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#128 Postautor: boxing » 18 lipca 2005, o 20:19

Saint - na ile moj umysl jest "historyczny", to Nahlin startowal w naszej lidze, bodajze partnerowal Perowi Jonssonowi w Apatorze, kiedy u nas jezdzil Hans Nielsen. Zdaje mi sie nawet, ze startowal na naszym torze w meczu Motoru z Apatorem.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#129 Postautor: Saint » 18 lipca 2005, o 20:46

boxing pisze:Saint - na ile moj umysl jest "historyczny", to Nahlin startowal w naszej lidze, bodajze partnerowal Perowi Jonssonowi w Apatorze, kiedy u nas jezdzil Hans Nielsen. Zdaje mi sie nawet, ze startowal na naszym torze w meczu Motoru z Apatorem.

... :wink: w biało różowej skórze z niebieskimi akcentami jakoś tak mi sie kojarzy :wink: ... tylko nie pamiętałem w jakim klubie.. ach ta pamięć wzrokowa :wink: Jesli chodzi o "historyczny" tzn jest tu paru Panów którym szczerze zazdroszczę cierpliwości, którzy lubia odnależć w takich stuacjach parę szczegułów... nigdy mi sie nie chce szukac ale zawsze chętnie przeczytam

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#130 Postautor: auganoff » 18 lipca 2005, o 22:43

Saint pisze:
boxing pisze:Saint - na ile moj umysl jest "historyczny", to Nahlin startowal w naszej lidze, bodajze partnerowal Perowi Jonssonowi w Apatorze, kiedy u nas jezdzil Hans Nielsen. Zdaje mi sie nawet, ze startowal na naszym torze w meczu Motoru z Apatorem.

... :wink: w biało różowej skórze z niebieskimi akcentami jakoś tak mi sie kojarzy :wink: ... tylko nie pamiętałem w jakim klubie.. ach ta pamięć wzrokowa :wink: Jesli chodzi o "historyczny" tzn jest tu paru Panów którym szczerze zazdroszczę cierpliwości, którzy lubia odnależć w takich stuacjach parę szczegułów... nigdy mi sie nie chce szukac ale zawsze chętnie przeczytam

Umysłu historycznego nie posiadam w nadmiarze, ale macie rację.Jeździł w Apatorze razem z Perem Jonssonem właśnie za czasów Hansa.Wiem, bo robiłem niedawno porządki i wpadł mi w ręce program z tamtych zawodów, wypełniony mą dziecięcą jeszcze wtedy rączyną. :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#131 Postautor: meesha » 19 lipca 2005, o 10:34

Nie wiem w sumie dlaczego tak się o tym Nahlinie rozpisujemy :D ale w Apatorze startował w 1991 roku, natomiast w kolejnym sezonie wystąpił w kilku meczach reaktywowanej ówcześnie Polonii Piła. I na tym chyba zakończyła się jego przygoda z polską ligą, przynajmniej ja nie przypominam sobie go później w innych klubach...

PS. Wyciągłem zdjęcia żeby sprawdzić 8) - "skórę" w czasach jazdy w Apatorze miał całą białą z reklamami w kolorach czerwonym i czarnym :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#132 Postautor: Drabol » 28 lipca 2005, o 20:11

Nie wierze...Piszczu męczy się w Szwecji a wy nie śledzicie? :D

Narazie (2,2,1) , relacja meczu http://www.speedway.nu/2005/Report.asp?Alls.GB

Hmm...słabo coś :roll:
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#133 Postautor: Smirnek » 29 lipca 2005, o 13:24

W spotkaniu Team Dalakraft Avesta - Bysarna Visby odbywającym sie w ramach rozgrywek szwedzkiej Allsvenskan League w barwach gości wystąpił zawodnik TŻ Sipma Tomasz Piszcz.

Tomek swojego kolejnego występu na szwedzkich torach raczej nie może zaliczyć do udanych. W pięciu biegach zdobył tylko 6 punktów co wobec jego dobrej postawy w poprzednich meczach nie jest zadowalającym wynikiem. Słabsza niż zwykle postawa Tomka na szczęście nie wpłynęła na końcowy wynik i Bysarna zwyciężyła 50-46.

Biegi z udziałem Tomka:
Bieg 4. Sedelius, Piszcz, Grönstrand, Brolin 4-2
Bieg 8. Gomólski, Piszcz, Grönstrand, Johansson 4-2
Bieg 10. Brolin, Aspgren, Piszcz, Björk 2-4
Bieg 14. Rempała, Aspgren, Piszcz, Sedelius 4-2
Bieg 15. Aspgren, Jansson, Grönstrand, Piszcz 4-2

No Tomek tym razem się nie popisał, przegrywał z zawodnikami którzy nie wiem czy polskiej 2 lidze by se poradzili. Wogóle ten sezon Tomkowi nie leży, ja jego jako "lidera drużyny" na następny sezon nie chce widzieć. Potrzebny nam jest jeden senior z prawdziwego zdarzenia i Lee i możemy być groźni.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#134 Postautor: papi » 29 lipca 2005, o 16:29

z całym szacunkiem dla Gomólskiego, ale dla Tomka porazka z nim to wstyd. Natomiast 2 porażki z Aspgrenem to tragedia, chyba ze 2 lata temu był na meczu w Lublinie. Jeśli Piszcz z nim przegrywa to kolejny dowód na to, że z jego sprzętem jest zdecydowanie gorzej, co mieliśmy okazje widzieć w ostatnim meczu :x Oby do play-off coś drgnęło, bo jak nie to i u siebie obejrzymy marne widowisko :wink:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#135 Postautor: Smirnek » 29 lipca 2005, o 18:51

papi pisze:z całym szacunkiem dla Gomólskiego, ale dla Tomka porazka z nim to wstyd. Natomiast 2 porażki z Aspgrenem to tragedia, chyba ze 2 lata temu był na meczu w Lublinie. Jeśli Piszcz z nim przegrywa to kolejny dowód na to, że z jego sprzętem jest zdecydowanie gorzej, co mieliśmy okazje widzieć w ostatnim meczu :x Oby do play-off coś drgnęło, bo jak nie to i u siebie obejrzymy marne widowisko :wink:

Ja tam uważam że obejrzymy marme - widowisko i będzie ekstra :wink: :wink:
A na poważnie to mam nadzieję że jednak Piszcz ten mecz odpuścił i się szykuje na stal :D

Robson
Senior

#136 Postautor: Robson » 29 lipca 2005, o 21:17

Ja tam uważam że obejrzymy marme - widowisko i będzie ekstra :wink: :wink:
A na poważnie to mam nadzieję że jednak Piszcz ten mecz odpuścił i się szykuje na stal :D

No i cóż by mu to miało dać??? :?
Jeśli to ten sam Aspgren co to 2 lata temu w rzeszowskiej Stali błyszczał... no to gratuluję... :?

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#137 Postautor: kdsz » 4 sierpnia 2005, o 21:12

Bysarna - Getingarna 48-48
3. Tomasz Piszcz S, 3, 2, 0, 1 = 6

Awatar użytkownika
papi
Trener

#138 Postautor: papi » 11 sierpnia 2005, o 22:21

FATALNY WYSTĘP PISZCZA
4. Tomasz Piszcz 0 (w,d,d,0)

biegi z jego udziałem:

3. Andersen, T. Johansson, Ivarsson, Piszcz (w)
5. Gunnestad, Sola, R. Johansson, Piszcz (d)
7. Gunnestad, Forland, Ivarsson, Piszcz (d)
13. Eriksson, Gunnestad, T. Johansson, Piszcz

podsumowujÄ…c TRAGEDIA :!:

Awatar użytkownika
shasdil

#139 Postautor: shasdil » 18 sierpnia 2005, o 21:15

Dla odmiany genialny wystep Tomka

w pieciu biegach 12+3

szczegóły:

http://www.speedway.nu/2005/Report.asp?Alls.BE

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#140 Postautor: Fork » 18 sierpnia 2005, o 22:25

No wkoncu jechal Piszczyk z Polakiem w parze, no to musieli cos pokazac :)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#141 Postautor: Smirnek » 29 października 2005, o 09:21

Najprawdopodobniej ekipy Bysarny i Valsarny w przyszłym sezonie nie wystartują w rozgrywkach Allsvenskan. Nieoficjalnie mówi się, iż powodem wycofania obu drużyn są problemy finanasowe. W takim wypadku w nowym sezonie Allsvenskan liczyłaby tylko osiem zespołów.

No to Jeleniewski i Piszcz stracą miejsce w lidze szwedzkiej. Piszcz pewnie znajdzie sobie inny klub ale Jeleniewski raczej nie chociaż może jakiś beniaminek się na niego skusi.