Szkółka
kdsz pisze:Racja! Mnie też jest wstyd, że klub z mojego miasta jest tak zarządzany, że zawodnicy [nawet bez licencji!] uciekają stąd jak szczury z tonącego okrętu.
Buhaha a w Rzeszowie dostał pewnie złoty motocykl, tam to prawdziwa kuźnia juniorów, Miesiac, Prucnal, Kliś.... olaboga ... nie dość ze nic od niech nie dostanie to jeszcze będzie walił 200 km trzy razy w tygodniu.
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
na jednej z fot Południowej Ligi Młodzieżowej widac zawodnika, który bardzo przypomina młodego Bałabucha. Chyba zaprzedał się na dobre marnym jozkom ale wstyd
Rzeczywiście jest na focie młody Bałabuch, ale co widnieje na jego kierownicy. Wciąż reklamuje naszego tytularnego sponsora.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
-
Siwek Patataj
spojrzcie tylko jak traktuje się zawodników z obcych miast:
- Franek kloszard
- Pietraszko łajza
- Jelen dobry (średnia gorsza od Franka)
Wszystko jest dobrze dopóki będzie dobrze, jak nic tam nie pojedzie to dostanie kopa w dupe i zakończy kariere. Tylko idiota może zagwarantować chłopakowi bez licencji 2 motocykle i 30 imprez rocznie. Musiałby wtedy jechać całą lige, wszystkie MMPK, MDMP i lige południową i to nie wiem czy by starczyło. Ale w Rzeszowie moga mu to zagwarantować. Może wielka kuciapa czyni cuda...
- Franek kloszard
- Pietraszko łajza
- Jelen dobry (średnia gorsza od Franka)
Wszystko jest dobrze dopóki będzie dobrze, jak nic tam nie pojedzie to dostanie kopa w dupe i zakończy kariere. Tylko idiota może zagwarantować chłopakowi bez licencji 2 motocykle i 30 imprez rocznie. Musiałby wtedy jechać całą lige, wszystkie MMPK, MDMP i lige południową i to nie wiem czy by starczyło. Ale w Rzeszowie moga mu to zagwarantować. Może wielka kuciapa czyni cuda...
Gawrzyk pisze:Jasne, że to wstyd. Ale warto poszukać tego przyczyny. Powodem buntu rodziców była kasa, a raczej jej brak. Nie ma co sie oszukiwać, ale kasa klubowa w tej chwili świeci pustkmi. Rodzice mieli swoje warunki, które w aktualnej sytuacji nie były do zrezalizowania, bo i z czego. Odrębną kwestią są te warunki - np. warunek jednego ze szkółkowiczów dwa motocykle i gwarancja 30 startów w pierwszym sezonie występów...
Może coś wyrośnie z chłopców którzy zgłosili akces do szkółki w TŻ, ale jeszcze dużo wody w Bystrzycy musi upłynać żeby się o tym przekonać....A po drugie to ważne, że wreszcie ktoś z zarządu ruszył cztery litery i zaczął cokolwiek robić dla tego klubu, a nie tylko siedzieć na trybunie i głupio się uśmiechać...
Nie chciałbym sie powtarzać,ale muszę,czy zapis w aneksie do przynależności klubowej o zmniejszeniu ewentualnej kwoty odstępnego w przypadku klapy finansowej w Lublinie w obecnej chwili tak wiele kosztuje klub i dyrektora ? Przecież to bzdura ,nie pisz takich banałów,bo uwierzę tak jak niektórzy kibice uwierzyli w opiekę nad szkółką po publicznym wręczeniu opon szkółce podczas meczu z Intarem w Lublinie.Zleżane i popękane opony nie nadające sie nawet na opał WSTYD !!!!Oby tak dalej to już niedługo bedziemy mieli szkółkę z prawdziwego zdarzenia.
Trafiłeś w sedno Shacku. Lepiej oglądać swoich niż cudzych, szczególnie gdy prezentują zbliżony poziom. Niestety w naszym klubie lepszy jest ten, który przychodzi za darmo z własnym sprzętem.Shack pisze:spojrzcie tylko jak traktuje się zawodników z obcych miast
Nasi wychowankowie mogÄ… sobie Å›migać w jakiÅ› Rzeszowach czy WrcÅ‚awiach - przecież w PawÅ‚owicach znajdziemy tuzin takich Klimków, a jeÅ›li siÄ™ nie uda, to spokojna gÅ‚owa - zawsze można za friko wyporzyczyć Åyków, Dominiczaków czy innych Åšpiewanków
Regdal pisze: Przecież to bzdura ,nie pisz takich banałów,bo uwierzę tak jak niektórzy kibice uwierzyli w opiekę nad szkółką po publicznym wręczeniu opon szkółce podczas meczu z Intarem w Lublinie.Zleżane i popękane opony nie nadające sie nawet na opał WSTYD !!!!Oby tak dalej to już niedługo bedziemy mieli szkółkę z prawdziwego zdarzenia.[/b]
To na jakiego capneliście po oponce razem z Bałabim ?? Przeciez jeden i drugi zmienił klub, ale co tam po oponke sie wyszło, dawali to sie wzielo
kdsz pisze:Trafiłeś w sedno Shacku. Lepiej oglądać swoich niż cudzych, szczególnie gdy prezentują zbliżony poziom. Niestety w naszym klubie lepszy jest ten, który przychodzi za darmo z własnym sprzętem.Shack pisze:spojrzcie tylko jak traktuje się zawodników z obcych miast
Nasi wychowankowie mogÄ… sobie Å›migać w jakiÅ› Rzeszowach czy WrcÅ‚awiach - przecież w PawÅ‚owicach znajdziemy tuzin takich Klimków, a jeÅ›li siÄ™ nie uda, to spokojna gÅ‚owa - zawsze można za friko wyporzyczyć Åyków, Dominiczaków czy innych Åšpiewanków
Ja bym co do tych Pawłowic nie był tak mocno przekonany,w pewnym sensie to nie tak jak niektórzy piszą ,że tam jest "kopalnia" talentów.Zadałem sobie trochę trudu i wiem co nieco jak tam naprawdę jest:dowiedziałem się ,że jazda na takim torze jaki jest w Pawłowicach to nie wszystko,tor wąski,czarna nawierzchnia,jazda na nie wyłamanym motocyklu,tor polewany wężem.Niewielu młokosów stamtąd trafi nawet na prawdziwe tory żużlowe,gdyż swoją przygodę traktują bardziej jako zabawę,niż drogę do kariery.Ilu załapie się do klubów ligowych też niewiadomo.Pozatym prawda jest taka,że aby zostać dobrym zawodnikiem potrzeba sprzętu,wielu wielu lat,jazdy, etc.etc.etc.
Shack pisze:Regdal pisze: Przecież to bzdura ,nie pisz takich banałów,bo uwierzę tak jak niektórzy kibice uwierzyli w opiekę nad szkółką po publicznym wręczeniu opon szkółce podczas meczu z Intarem w Lublinie.Zleżane i popękane opony nie nadające sie nawet na opał WSTYD !!!!Oby tak dalej to już niedługo bedziemy mieli szkółkę z prawdziwego zdarzenia.[/b]
To na jakiego capneliście po oponce razem z Bałabim ?? Przeciez jeden i drugi zmienił klub, ale co tam po oponke sie wyszło, dawali to sie wzielo
Jakby nie narobiło się szumu wokól szkółki to nawet popękanych by nie było.Taki klub,taka rzeczywistość.
Regdal pisze:Jakby nie narobiło się szumu wokól szkółki to nawet popękanych by nie było.Taki klub,taka rzeczywistość.
Mam nadzieje, że we Wrocku na wstęp przynajmniej po oponce dostaliście
-
Siwek Patataj
-
Siwek Patataj
-
Siwek Patataj
Z tego co zauważyłem na dzisiejszym (znaczy wczorajszymRegdal pisze:Przy pustej kasie to możemy co najwyżej pojeździć na rowerach.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
cytat za Dziennikiem Wschodnim:
Kilka dni temu informowaliśmy o reaktywowaniu żużlowej szkółki w Lublinie. Dzięki inicjatywie trenera Ryszarda Bieleckiego, wiceprezesa TŻ Sipma Tadeusza Waryszaka i przewodniczącego rady rodziców Mirosława Polaka, młodzi chłopcy będą mogli próbować swoich sił na żużlowym torze.
Specjalnie dla nich zakupiono dwa używane motocykle marki Jawa. Sprzęt nie jest pierwszej młodości, ale silniki są w niezłym stanie po kapitalnym remoncie. Dzięki pomocy Stanisława Śmigielskiego, który na minitorze w Pawłowicach (niedaleko Leszna) pomógł rozpoczynać kariery takim zawodnikom jak Robert Miśkowiak i Jarosław Hampel, lubelska szkółka otrzymała trzy kombinezony. Liczna grupa młodych chłopców pragnących pójść w ślady Tonego Rickardssona czy Hansa Nielsena zajęcia teoretyczne rozpoczęła w czwartek, 14 lipca.
Dziennik Wschodni
Kolejny "teatrzyk" zafundowali przed meczem kibicom na stadionie "włodarze" klubu znad Bystrzycy,w obecności nielicznych kibiców wręczyli szkółce, z prawdziwego zdarzenia dwa super motocykle żużlowe.Ciekawe jak daleko ta szkółka na tych super motocyklach dojedzie?Może niedługo doczekamy się zawodników na miare Hliba czy Hampela.Oby zapowiedzi szkółki żuzlowej z prawdziwego zdarzenia stały sie rzeczywistością.
Panu Siwkowi już dziękujemy.
Panu Siwkowi już dziękujemy.