Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#101 Postautor: prt » 7 lipca 2005, o 23:44

lucki73 pisze:
A czy to żużlowi kibice są targetem tej reklamy? Nie przypuszczam.

lucki73

kibice to tylko najwyrazniejszy przyklad, jak sie odbiera fakt okupowania dolow w tabeli przez marke taka jak Sipma.
myslisz, ze ktos z byznesu, kto patrzy na tabele i widzi to, co kazdy z nas teraz widzi, mysli sobie: o k****, Sipma to jest to!
tak?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Siwek Patataj

#102 Postautor: Siwek Patataj » 7 lipca 2005, o 23:48

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:50 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#103 Postautor: prt » 8 lipca 2005, o 00:09

ok, Lucki73 - wiem, ze lubisz takie zyciowe przyklady, analogie, ba - forumowe przypowiesci.
i piszesz, ze dla Sipmy jest to dobra i tania reklama. wyobraz sobie zatem taka sytuacje:
pan Antoni jest w malej miejscowosci szefem zakladu kowalskiego (wydaje mi sie to najlepsza analogia, bo: target dla kowala jest mocno ograniczony, rynki zbytu dla kowala sie kurcza, dobry kowal ma ruch w interesie okresowo a nie przez caly rok). zalozmy ze w tej malej miescinie jest jakas kapela mala prowadzona przy domu kultury (to tez wydaje mi sie dobra analogia, bo w kapeli poza talentem liczy sie tez jakosc sprzetu grajacego, wyglad, propaganda, uklady, pomysl na gre a dom kultury jest publiczny i zapewnia kapeli miejsca do prob i sale koncertowa; to taka analogia do miasta i stadionu).
pan Antoni postanawia przejac stery nad kapela. zalozmy ze umieszcza nazwe swojego zakladu kowalskiego albo nawet swoje nazwisko w logo kapeli albo nawet i jej nazwie.
kapela jezdzi po calej Polsce i daje koncerty na ktore przychodzi garstka najwierniejszych sympatykow grania na zywo i spontanicznie. pare szalonych osob z tej malej miesciny jezdzi nawet po calej Polsce za ta kapela. i, przechodze juz do sedna, kapela nie jest rewelacyjna. mowiac wprost - kicha po calosci, nie idzie i juz. golym okiem widac, ze cos jest nie tak.
pan Antoni jest dobrym biznesmenem, czuje rynek, ma smykalke do dobrego interesu.
pytanie: co robi pan Antoni? (w tej przypowiesci, zauwaz, nie uwzglednilem faktu, ze kapela mogla wreszcie, dzieki panu Antoniemu miedzy innymi, wyplynac na glebsze wody, bo do czasu zainwestowania w nia pana Antoniego jezdzila wylacznie po okolicznych wioskach i grala na odpustach i weselach).
wyjscia wydaja sie byc dwa:
1. (ten wariant czujesz przez gacie) pan Antoni mowi: dziekuje Wam, chlopaki! dobrze mi zrobiliscie - radzcie sobie teraz sami - ja ide troche kuc zelazo poki gorace. adios!
2. (ten wariant moim zdaniem bardziej pasuje do dobrego geszefciarza) pan Antoni mowi sobie: co tu sie, do ch........olery, wyrabia? trzeba tu zrobic porzadek i powoli, konsekwentne przeksztalcic ta bande patalachow w zdrowy organizm widoczny na rynku w calym kraju i dobrze funkcjonujacy. jedziemy z tym koksem!

ciekawym, kto ma lepszego nosa do interesow - Ty czy ja?

Siwek Patataj

#104 Postautor: Siwek Patataj » 8 lipca 2005, o 00:23

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:51 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

Koper
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: Koper » 8 lipca 2005, o 00:23

prt pisze:co tu sie, do ch........olery, wyrabia? trzeba tu zrobic porzadek i powoli, konsekwentne przeksztalcic ta bande patalachow w zdrowy organizm widoczny na rynku w calym kraju i dobrze funkcjonujacy.
To analogia do SSA :?: :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: Koper » 8 lipca 2005, o 00:34

Glos ma dyrektor klubu, viceprezes Jarosław Siwek:
Rozmawiamy po meczu w Grudziądzu. Mieliście spory aptety na zwycięstwo, a skończyło się na wielkim rozczarowaniu...

- Niestety. Taka jest prawda, znów się nie udało. Teraz musimy myśleć co dalej, aby się zakwalifikować do premiowanej szóstki. Zaczynamy myśleć już o przyszłym sezonie, bo w tym nam wybitnie nie idzie.

Zdaje Pan sobie sprawę, że Krosno Wam na pewno życia nie ułatwi w drodze "po szóstke" ?

- Zdaje sobie sprawę, lecz my też nie odpuścimy. Jesteśmy w bardziej komfortowej sytuacji, gdyż ostatni mecz jedziemy na naszym torze, a to jest z pewnością nasz spory atut. Przed spotkaniem z Krosnem zamierzamy zrobić małe zgrupowanie, aby nie było potem żadnego zaskoczenia.

W przedsezonowych założeniach wynikało, że drużyna powalczy o coś więcej. Czemu tak się nie stało ?

- Sam chciałbym to wiedzieć. Na pewno przyjdzie jeszcze czas aby się nad tym głęboko zastanowić, bo tak na gorąco to ciężko cokolwiek rzeczowego powiedzieć. Żużel stał się dysycypliną głęboką technicznie, gdzie o wszystkim decydują detale. W momencie kiedy to wszystko jest odpowiednio poukładane to jest wynik. Zawodnik gdy nie zarabia to nie ma sprzętu, a jak nie ma sprzętu to wiadomo, że o dobry wynik jest ciężko i koło się zamyka.

Nie żałujecie teraz, że zdecydowaliście się na Adama Pietraszko, a nie wybraliście Pawła Staszka ?

- Na pewno nikt z nas się nie spodziewał, że Staszek będzie tak jeździł. Poza tym nie uważam, aby Adam Pietraszko był gorszym jeźdzcem od Staszka. Przed spotkaniem w Grudziądzu miał z naszych zawodników najlepszą średnią.

Przyzna mi Pan rację, że średnią ma najlepszą z drużyny, ale nie na tyle, że można go chwalić ?

- Po startach Adama w drugiej lidze wszyscy spodziewali się chyba cudów z jego strony. Owszem, ma kilka takich spotkań, że sam nie wie co się z nim dzieje, ale generalnie uważam, iż zrobił bardzo duży postęp. Do Adama akurat nie mam żadnych pretensji.

A do pozostałych zawodników ?

- Na pewno liczyłem więcej na Mariusza Frankowa, lecz on od początku sezonu ma kłopoty z silnikami i jakoś nie może sobie poradzić. Do tego doszła też kontuzja Tomka Piszcza, po której nie jeździ on tak jak na samym początku sezonu.

Z juniorami też nie macie łatwego życia. Dobieracie ciągle to nowych, lecz rezultatów nie widać...

- Nie dokońca. Kamil Łyko gdy przyjechał na pierwszy trening to byliśmy wręcz oczarowani. Wygrywał spokojnie z pozostałymi juniorami i wyglądało na to, że będzie silnym punktem drużyny. Niestety dopadła go kontuzja na którą nikt nie miał wpływu. Liczyłem, że rozwinie się talent Kacpra Kępy i tak się stało. Niestety dwie ciężkie kontuzje najwyraźniej przerosły tego chłopaka i zweryfikowały nasze plany. Krzysiek Dominiczak jeszcze musi dużo jeździć, aby cokolwiek osiągnąć.

W lubelskiej szkółce są jakieś talenty, na których moglibyście oprzeć skład w przyszłych latach ?

- Tak. Jest kilku zawodników. Teraz mamy jednak drobne problemy ze szkółką. Nie ma przede wszystkim sprzętu. Tak już jest, że jak ma problemy pierwsza drużyna, to i z zapleczem są problemy. Na szczęście znalazło się kilku sponsorów, którzy chcą zainwestować w szkółkę i może pod koniec sezonu uda nam się zawiązać coś konkretnego.

Dziękuję za rozmowę.

- Ja również.
(zrodlo: speedway.info.pl)

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#107 Postautor: prt » 8 lipca 2005, o 00:34

koncze juz na dzis, bo pozno troche, mam poranna szychte a moj pracodawca nie toleruje nawet minutowego spoznienia, wiec bedzie krotko:
do Kopra: piszac to, co zacytowales, nie mialem na mysli SSA, ale i teoria (a najlepsza praktyka to dobra teoria!) i praktyka pokazuja, ze jest to najwlasciwsze rozwiazanie na rynku. polski sport po 50 latach komuny skondensowanej i 15 latach komuny rozcienczonej dopiero uczy sie, jak sie organizowac.
do Luckiego73: ciesze sie, ze moglem Ci sprawic troche radosci w dzien, ktory z powodu tragicznych wydarzen w Londynie, zapamietamy na dlugo. a jeszcze bardziej ciesze sie, ze miedzy wierszami Twojej ostatniej wypowiedzi moge odczytac delikatna zmiane kursu wzgledem tego, co pisales jeszcze pare godzin temu. (a co do Twoich diagnoz z zimy 2004/2005, czytalem je i nigdy nie zaprzeczalem wprost. masz racje w wielu miejsach.
a! i jeszcze cos: ciesze sie tez, ze przestales juz liczyc z liczydlem w reku prognozy spotkan - na te Twoje popisy patrzylem zawsze z przymruzeniem oka. swoja droga - zapraszam do TYPERa! moze uda Ci sie jeszcze wskoczyc do pierwszej piecdziesiatki? :P )

Siwek Patataj

#108 Postautor: Siwek Patataj » 8 lipca 2005, o 00:42

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:51 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

Siwek Patataj

#109 Postautor: Siwek Patataj » 8 lipca 2005, o 09:03

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:52 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#110 Postautor: rob7 » 8 lipca 2005, o 09:24

Bimmer, bez SSA przy obecnej polityce klubu też czeka II liga no chyba że GKSŻ zlikwiduje ten twór z braku chętnych i powtórzę się, poważny inwestor nie wpłaci kasy do tak zarządzanego klubu a i nie pisz o tym że zarząd uzyskał absolutorium od kogo?
od kilkunastu/kilkudziesięciu członków stowarzyszenia którzy ryzykują 100zł rocznie.
PS
spólka akcyjna musi mieć kapitał założycielski (500 tys) dlaczego niby musi mieć stadion w aporcie przecież może mieć długoterminową umowę dzierżawy np na czas określony

Siwek Patataj

#111 Postautor: Siwek Patataj » 8 lipca 2005, o 09:27

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:52 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#112 Postautor: rob7 » 8 lipca 2005, o 09:39

Dzięki Lucki, no tego akurat nie brałem pod uwagę, fakt przyjąłem błędne założenie że wszystkim chodzi o dobro lubelskiego żużla a nie tylko tym kilku pasjonatom piszącym na forum...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#113 Postautor: papi » 9 lipca 2005, o 18:18

słuszne uwagi, trzeba szukać sponsora gdzie się da. A sprawa SSA :?: To jest zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe, gdzie znajdziemy takiego dobroczyńcze, który zainwestuje kase w upadający klub :?: Na pewno nie będzie to miasto. Ktoś słusznie zauważyl sytuacje lubelskiego Startu sprzed roku. Niby klub miejski i co z tego :?: Stadion nie jest największym problemem, tylko potrzeba kogoś kto bedzie chciał zainwestować pieniądze z własnej, nieprzymuszonej woli i przy dobrych chęciach :x

PS. W sprawach zakładania SSA proponuje zgłosić się do Lublinianki :P :P . Mysle ze to jeden z nielicznych klubów w Polsce, który przy założonej spółce nie posiada w szatniach ciepłej wody :lol: :lol:

Siwek Patataj

#114 Postautor: Siwek Patataj » 11 lipca 2005, o 21:29

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:53 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#115 Postautor: prt » 11 lipca 2005, o 22:00

a moze w sezonie ogorkowym bys Lucki73 opracowal jakas dobra ankiete, co mozna zrobic aby usprawnic dzialalnosc klubu?
zawsze bedzie cos sie dzialo jak paski beda rosly...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#116 Postautor: Cooper » 11 lipca 2005, o 22:07

lucki73 pisze:Cisza taka dzisiaj na Forum, a mnie aż entuzjazm rozpiera, by choć kilka superlatyw o naszym klubie wyprodukować na mojej taniej chińskiej klawiaturze. Zmieniłem optykę i nudno się zrobiło :(

Moze zmien forum... :?: :idea:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Siwek Patataj

#117 Postautor: Siwek Patataj » 11 lipca 2005, o 22:10

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 06:53 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 2 razy.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#118 Postautor: K.A.M.I.L. » 18 lipca 2005, o 11:55

MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#120 Postautor: Smirnek » 18 lipca 2005, o 14:52

Jeśli tam dobrze zrozumiałem to tam napisane jest że po raz pierwszy będa zajęcia ogólnorozwojow :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#122 Postautor: grzesieck » 18 lipca 2005, o 15:21

Gawrzyk pisze:Dobrze zrozumiałeś to co jest napisane. Źle napisał autor. Ale to nic nowego...

oj bartexs1 bartexs1, nie popisales sie po raz kolejny :mrgreen:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
papi
Trener

#123 Postautor: papi » 18 lipca 2005, o 16:24

czy w tym mieście nie ma innych osob :?: Cały czas w sporcie przewijają się te same nazwiska. Kołodziej zrezygnował ze Startu, bo narobiło się długów i był zmęczony sytuacją. To zrobił najprościej i odszedł. Ale w naszym TŻ-cie każdego przyjmą, jeden klub już wykończył (niemalże) teraz bierze się za drugi. Od przeprowadzania odnowy jest fizjoterapeuta a nie były lekkoatleta i dyrektor klubu koszykówki, który pod jego władzą stał się ruiną :x

rob7
Senior

#124 Postautor: rob7 » 5 sierpnia 2005, o 10:05

wczoraj MOTOR podpisał umowy sponsorskie z Perłą i być może podpisze z INTRALLEM o tym że warto "zakręcić się" koło Intrallu podpowiadałem już zimą ale nasza kochana GTW potrafi tylko płakać że nie ma kasy i liczyć na wpływy z biletów niestety ten system przestał już funkcjonować więc albo Panowie zmienicie się mentalnie albo czasy LKŻ blisko..
http://www.kurierlubelski.pl/modules.ph ... &sid=17965