03.07.05r. GTÅ» GrudziÄ…dz-Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#26 Postautor: Drabol » 28 czerwca 2005, o 11:15

Myśle że Grudziądz ten mecz wygra, ale nie jakos specjalnie przekonująco. Franek śmiga aż miło (:P) na wyjazdach, gorzej wiedze Pietraszkę bo niestety krawężnik tam nie idzie specjalnie. Juniorzy w plecy, jedynie jak pojedzie Jonas będzie szansa o "coś" zawalczyć.

-----

"Piotr Markuszewski miał wypadek samochodowy w Szwecji gdzie mieszka od półtora roku. Według nieoficjalnych informacji wskazuje na to że, ten były zawodnik GKM Grudziądz, Tż Lublin nieżyje. Jeżeli pojawią się oficjalne informacje będziemy państwa informować."

http://www.speedwayportal.glt.pl

Na ile to pewne zródło tego nie wiem, ale chyba aż tak nie zmyślają...
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

meesha
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: meesha » 28 czerwca 2005, o 11:19

Drabol pisze:"Piotr Markuszewski miał wypadek samochodowy w Szwecji gdzie mieszka od półtora roku. Według nieoficjalnych informacji wskazuje na to że, ten były zawodnik GKM Grudziądz, Tż Lublin nieżyje. Jeżeli pojawią się oficjalne informacje będziemy państwa informować."

http://www.speedwayportal.glt.pl

Na ile to pewne zródło tego nie wiem, ale chyba aż tak nie zmyślają...
Jeśli ta inormacja jest tak pewna jak to, że Piotr Markuszewski był zawodnikiem TŻ Lublin to powinno być dobrze...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#28 Postautor: Drabol » 28 czerwca 2005, o 11:30

Stąd też dodałem "aż tak" nie zmyślają :P Jak ja lubie te portaliki...
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#29 Postautor: kleczes_GKM » 28 czerwca 2005, o 11:48

Informacja o smierci Piotrka jest nieprawdziwa :) Przynajmniej tak dwiedzialem sie od osoby, ktora ma kontakt z Jego rodzina...
Wracajac do meczu, dzisiejsza Gazeta Pomorska informuje, ze w niedziele jedziemy w "krajowce" a co najgorsze prawdopodobnie z Fajferem :| Czyli juz na wstepie mozna przy jego nazwisku wpisac 0 punktow... Mam nadzieje, ze takie lekcewazenie rywala przez Naszych dzialaczy nie skonczy sie tak jak pamietny mecz z Rzeszowem w sezonie 2004 :roll:

Mateusz111
Junior

#30 Postautor: Mateusz111 » 28 czerwca 2005, o 12:03

Fork pisze:najlepiej by bylo jechac takim skladem :
1. T.Piszcz
2. J.Mordel (Jeleniewski)
3. M.Frankow
4. A.Pietraszko
5. J.Kylmaekorpi
6. K.Dominiczak
7. A.Smieja

no chyba ze sie pogodzimy z "pulpetem" bo ostatnio cos ma lepsza forme od Joonasa.
Joonas ma troche za duzo startow i to wplywa na jego forme. Moze byc zmeczony.

A czy my mamy inny skład :?: :D

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#31 Postautor: Soluk » 28 czerwca 2005, o 12:32

Mordel raczej nie pojedzie w tym meczu bo poprostu nie ma na czym jak sam powiedzial w wywiadzie, nawet nie ma kasy zeby oddac za zlamana rame- ten to ma pecha- jak go nie oleja i nie jedzie to jak juz pojedzie- lamie rame i nie ma na czym jechac. Obawiam sie ze juz go nie zobaczymy w tym sezonie. A co do tego meczu to bedzie wieksza komromitacja niz w meczu z ostrowem. Przykre to ale prawdziwe

pozdro

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#32 Postautor: Fork » 28 czerwca 2005, o 12:45

"A czy my mamy inny skład"

No wiesz mamy jeszcze Szymona Balabucha i Krzysztofa Wrone :)
Ale glownie chodzilo mi o zestawienie par.
A i co do Daniela to mam pewne obawy o jego wystep, poniewaz na wyjazdach mu jakos szczegolnie nie idzie.
trening czyni mistrza.

roga82

#33 Postautor: roga82 » 28 czerwca 2005, o 12:52

Fork pisze:
"A czy my mamy inny skład"

A i co do Daniela to mam pewne obawy o jego wystep, poniewaz na wyjazdach mu jakos szczegolnie nie idzie.

No właśnie, oprócz Franka także Jeleń potwierdza to, że nasz tor jest inny niż wszystkie :) tylko ten w odwrotną stronę. Jeżeli jakoś to będzie możliwe, to trzeba zaryzykować Mordela zamiast Jelenia. No i Joonasa, już chociaż tylko po to aby kolejny raz się nie skompromitować.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#34 Postautor: Smirnek » 28 czerwca 2005, o 13:05

No Jensen wybitną dyspozycję pokazał ostatnio w Danii :wink:
Mniej pkt nawet od Łukasza Jankowskiego i Leona Madsena :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#35 Postautor: Cooper » 28 czerwca 2005, o 15:42

Nie powinnismy brac Jurka do Grudziadza tylko Jelenia. Jurek jest dobry, ale na nasz tor, forme wyjazdowa zaprezentowal rok temu. Wiem, ze Jelen tez cieniuje na wyjazdach, ale chyba moze jednak przy odpowiednim nastawieniu (a taka mobilizacja mogla by byc jazada z Joonasem) wiecej tam zdzialac. Mysle, ze czesc kompromitujacych wynikow Jelenia z wyjazdow wziela sie ze zwyklego odpuszczenia (Gorzow, Rybnik).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#36 Postautor: sadychor » 28 czerwca 2005, o 15:53

Ciężko cokolwiek prorokować pozytywnego przed tym meczem. Kleczes_GKM pisze, że u nich też jakoś tak nieszczególnie. Dwa atuty: Knapp, Staszek. U nas pewniaków na dziś dzień brak. Nie wiadomo co z Joonasem, czy wogóle kasa pozwoli na ściągnięcie go na ten mecz. Coś mi się wydaje, że Franek może coś ujedzie. Tamtejszy tor jest ( i teraz wszyscy). Pożyjemy-zobaczymy.

PS Metalliczny-wal udeptaną ścieżką na Rumunie :!: :!: Byle nie do Niemiec. Tam po drodze Piła a i Franek tamoj jeździ.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Michael

#37 Postautor: Michael » 28 czerwca 2005, o 15:54

Heh a co to za roznica czy Jurek czy Jelen :?:

Zastanow sie o czym Ty mowisz.
Jaka motywacja :?:
Po co ona :?:

Mecz jest i tak z gory przegrany a w Grudziadzu jest krotki techniczny tor takze wontpie zeby jelen umial tam cos pojechac.Rok temu kompletnie sobie tam nie radzil.
Zreszta moga pojechac nawet wszystkimi juniorami.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#38 Postautor: Saint » 28 czerwca 2005, o 16:03

Michael pisze: tor takze wontpie zeby jelen .

Boże widzisz i nie grzmisz.... :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#39 Postautor: Cooper » 28 czerwca 2005, o 16:06

Michael pisze:Heh a co to za roznica czy Jurek czy Jelen :?:

Zastanow sie o czym Ty mowisz.
Jaka motywacja :?:
Po co ona :?:

Mecz jest i tak z gory przegrany a w Grudziadzu jest krotki techniczny tor takze wontpie zeby jelen umial tam cos pojechac.Rok temu kompletnie sobie tam nie radzil.
Zreszta moga pojechac nawet wszystkimi juniorami.

Npiasalem, ze lepiej wziac Jelenia jakbysmy jechali tam ewentualnie z Joonasem o cos powalczyc. Ale osobiscie w to wontpie, wiec pewnie pojedzie i Jewlen i Jurek.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

BR
Senior

#40 Postautor: BR » 28 czerwca 2005, o 16:13

Michael pisze:...w Grudziadzu jest krotki techniczny tor takze wontpie zeby jelen umial tam cos pojechac.

Joonas jezdzi na dlugich, ciekawe czy jemu krotki by pasowal ;-)

a tak serio, to mozna upatrywac jakis szans w tym meczu, zwazywszy na to ze GTŻ moze pojechac w okrojonym skladzie, dlatego my nie powinnismy odpuszczac i jechac w najsilniejszym, a noż sie uda...

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#41 Postautor: Smirnek » 28 czerwca 2005, o 16:17

BR pisze:Joonas jezdzi na dlugich, ciekawe czy jemu krotki by pasowal ;-)

W Angli są krótsze tory niż w Polsce i Joonas tam dobrze jeździ to znaczy że jest uniwersalny

Red_Bullet

#42 Postautor: Red_Bullet » 28 czerwca 2005, o 16:17

Jezeli mecz z Grudziadzem mamy przegrany jeszcze przed jego rozpoczeciem to ja nie widze naszych asow w I lidze w przyszlym sezonie. Krosno moze byc dla nas za twardym przeciwnikiem. No chyba ze mooocno zacieniuja na naszym "torze". Innej mozliwosci nie widze. Jak nie pojedziemy Grudziadza to raczej Krosna tez, a wtedy...strach myslec. Do Krosna jeszcze miesiac a ja juz nie moge spac w nocy (a Grudziadz jeszcze przed nami).

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#43 Postautor: yamahaR1 » 28 czerwca 2005, o 16:20

kleczes_GKM pisze:Wracajac do meczu, dzisiejsza Gazeta Pomorska informuje, ze w niedziele jedziemy w "krajowce" a co najgorsze prawdopodobnie z Fajferem :| Czyli juz na wstepie mozna przy jego nazwisku wpisac 0 punktow

COś mi się wydaje, że jak wpiszesz te zera przed czasem to później będziesz musiał kreślić, zamazywać, poprawiać i program będzie brzydki :wink: Widziałem wyniki Fajfera ale nie doceniasz naszych gwiazd. Nawet jak Fajfer będzie jechał daaaleko z tyłu to nic straconego, nasi przy prowadzeniu 5:1 wpadają na siebie, w płot itp. itd. , także nie będzie tak źle jak Ci się wydaje

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#44 Postautor: mikas » 28 czerwca 2005, o 16:30

Michael pisze:
Mecz jest i tak z gory przegrany a w Grudziadzu jest krotki techniczny tor...

Chyba coś Ci sie pomylilo, w Grudziądzu tor ma 379 metrów czyli jest raptem o 9 metrow krótszy od naszego. Żeby nazwac go krótkim to mu "brakuje" bardzo dużo :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#45 Postautor: meesha » 28 czerwca 2005, o 16:34

Michael pisze:Mecz jest i tak z gory przegrany
No nie, jeszcze raz takie coś przeczytam to sie normalnie porzygam :x Nie mam już siły...

1. Po co my w ogóle bierzemy udział w rozgrywkach w tym sezonie :?: :?: :?:
2. Po co jedziemy do Grudziądza :?: :?: :?: Nie opłaci się bardziej zapłącić za walkower - przecież to tak daleko...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#46 Postautor: kilar » 28 czerwca 2005, o 16:47

Michael pisze:Heh a co to za roznica czy Jurek czy Jelen :?:

Wedlug mnie jest roznica i to duza. Jurek obecnie nie ma na czym jezdzic, nie ma na czym trenowac, wiec dobrego wyniku nie osiagnie w Grudziadzu. Natomiast Jelen to mlody chlopak, tylko trzeba go zmotywowac do dobrej jazdy. Jezeli druzyna jedzie z nastawieniem, ze meczu nie da sie wygrac, to zawodnikom odechciewa sie jazdy i walki na torze. Ale jakby podzialac mobilizujaco na jego psychike (premia za dobry wynik lub "tylko" ustawic go z Joonasem), moze w koncu podjalby walke na wyjezdzie tak jak to bylo w Krosnie czy w Opolu - druzynami zblizonymi do Grudziadza.
Zawodnicy musza jezdzic caly czas skoncentrowani podczas meczu i nie moga odpuszczac sobie biegow, bo wynik momentalnie zmienia sie na korzysc rywali.

Pozdro

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#47 Postautor: Cz@rek » 28 czerwca 2005, o 17:11

Cooper pisze: Mysle, ze czesc kompromitujacych wynikow Jelenia z wyjazdow wziela sie ze zwyklego odpuszczenia (Gorzow, Rybnik).

Nie mogę tego zrozumieć :!: Czyli co odpuszcza własne zarobki :?: :!:
ok.kilkuset złotych za punkt :?: :!:

Michael

#48 Postautor: Michael » 28 czerwca 2005, o 17:11

Meesha to rzygaj.Na zdrowie. Moze odbije Ci sie gleboko czkawka :twisted:

Trzeba mierzyc sily na zamiary.
Jedzie sie na tyle na ile sie ma kasy.

Lepiej przygotwac ja i zawodnikow na mecz z Krosnem bo to bedzie najwazniejszy mecz w tm roku.

I jedzimey do Grudziadza po to zeby odjechac mecz tak jak na kazdym wyjezdzie poza Opolem i Krosnem.

A jesli chodzi o tor.Moe i ni jest za krotki ale widzialem jak Jelen na nim sobie radzil.
Nie bardzo mu to wychodzilo

meesha
Trener
Kontakt:

#49 Postautor: meesha » 28 czerwca 2005, o 17:23

Michael pisze:I jedzimey do Grudziadza po to zeby odjechac mecz tak jak na kazdym wyjezdzie poza Opolem i Krosnem.
I właśnie dlatego na trybunach zasiada 1000 osób a nie 10000 :P Ale przecież to nie moja sprawa, ja się gówno znam na tym sporcie - widać ponad 20 lat spędzone na trybunach we wszystkich trzech ligach to jeszcze za mało :D

Więcej dziś nie piszę bo klawiaturę muszę wyczyścić :evil:
Dobrej nocy życzę 8)

Geest
Senior

#50 Postautor: Geest » 28 czerwca 2005, o 17:23

Ja bym sie zastanowil nad wzieciem Jensena do Grudziadza. Joonas ostatnio jakby obnizyl loty, co szzegolnie daje sie we znaki na wyjazdach. Nie widze wielkich szans na zwyciestwo w Grudziadzu, ale nie mozna z zalozonymi rekami czekac na mecz z Krosnem...