Działalność klubu - kłopotów cd....
Teksty o przepłaconej lidze, o którym rob7 wspomniał w TYM TOPICU , nijak mają się do rzeczywistości. Bynajmniej tej ostrowskiej. To co oni pokazali, to trafiona inwestycja. Chociaż zawsze można przywalić się do Rzeszowa... A tak wracając lucki do wątku z Bydgoszczą i Gdańskiem. Może i mają tą E-ligę, ale takim "wiejskim sprytem". Niesmak jest, taki sam jak pomyślę o tym klubie z Twojej rymowanki w podpisie.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Siwek Patataj
Dzisiaj przez przypadek natchnolem sie na ciekawy artykul, byly w nim dochody wszystkich wiekszych firm na Lubelszczyznie za rok 2004, to co zobaczylem zszokowalo mnie. Oczywiscie pierwsze na czym sie skupilem to Sipma i to co teraz napisze na pewno bardzo zdziwi wieksza czesc forumowiczow. Najpierw dla porownania napisze pierwsza 5-tke "najbogatszych" firm a nastepnie Sipme :
1. Pekao Faktoring 3 400 000 zł
2. Zakłady Azotowe "Puławy" 1 921 855 zł
3. Black Red White 1237688 zł
4. Eldorado 1129712 zł
5. Eldorado 982800 zł
41 Sipma 105.564 zł !
Chyba juz po czesci wiemy dlaczego nasz sponsor nie chce nam dac pieniedzy na porzadne transfery.
4. Eldorado 1129712 zł
5. Eldorado 982800 zł
41 Sipma 105.564 zł !
Chyba juz po czesci wiemy dlaczego nasz sponsor nie chce nam dac pieniedzy na porzadne transfery.
Smirnek pisze:Teraz należy pukać do tych firm i proponować sponsoring
Ale jaki sponsoring? Reklame na biletach, bandzie czy moze kolnierzach zawodnikow? Bo na sponsoring strategiczny raczej nie ma co liczyc jako ze Sipma sie raczej nie da wykolegowac z tego interesu, a wlasnie solidny sponsor strategiczny jest nam najbardziej potrzebny.
Chcialbym sie mylic i jesli tak jest to niech mnie ktos uswiadomi: czy jesli po sezonie TÅ» Lublin nie bedzie mialo ochoty na dalsza wspolprace z Sipma, to moze ot tak jej zaniechac?
Pytanie tylko kto stoi za szyldem "TÅ» Lublin"? Zawodnicy, trener, osoby funkcyjne, dyrektor itd. Na samej gorze tej drabinki zdaje sie byc prezes Leszek Kepa, czyli de facto Sipma. ot i klops...
$korzen$ pisze:Dzisiaj przez przypadek natchnolem sie na ciekawy artykul, byly w nim dochody wszystkich wiekszych firm na Lubelszczyznie za rok 2004, to co zobaczylem zszokowalo mnie. Oczywiscie pierwsze na czym sie skupilem to Sipma i to co teraz napisze na pewno bardzo zdziwi wieksza czesc forumowiczow. Najpierw dla porownania napisze pierwsza 5-tke "najbogatszych" firm a nastepnie Sipme :
4. Eldorado 1129712 zł
5. Eldorado 982800 zł
41 Sipma 105.564 zł !
Zapomniałeś dodać że na 38 miejscu znalazły się:
Zakłady Mięsne "Końskowola"
A Sipma zajęła 40 pozycję,a liczby które podałeś to przychód za 2004 rok.
A jeśli myślisz że 105mln564tys.(bo tak powinieneś napisać) zł to zły wynik to ja nie mam
pytań...
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Cz@rek pisze:
Zapomniałeś dodać że na 38 miejscu znalazły się:
Zakłady Mięsne "Końskowola"a 32 zajęła "Perła"
A Sipma zajęła 40 pozycję,a liczby które podałeś to przychód za 2004 rok.
A jeśli myślisz że 105mln564tys.(bo tak powinieneś napisać) zł to zły wynik to ja nie mam
pytań...
Czy ty jestes slepy i nie wiesz ile cyfer ma tysiac !? Dochod Sipmy to 105 TYSIECY ZLOTY i 564 ZLOTE !
105 mln
-
Siwek Patataj
-
Siwek Patataj
-
Siwek Patataj
Nie wiem czy korzystam z tego samego zrodla, ale mam dodatek do pewnej gazety codziennej, ktora w tamtym roku zbierala na motocykle dla Grzeska Knappa:) zatytulowany "Lubelska setka Kuriera 2005r.":
Wyniki finansowe podane sa w tysiacach zlotych:
SIPMA osiagnela w 2004 roku przychody 105564, a zysk netto 5600 - czyli lopatologicznie: przychody 105 564 000zl (czyli ponad 105 milionow zlotych) zas zysk netto 5 600 000zl (czyli prawie 6 milionow zlotych).
Dla porownania zysk netto innych regionalnych potentatow:
Zaklady Azotowe Pulawy 214 mln zlotych
Bogdanka 136 mln
Black Red White 56 mln
WBC 44 mln
Zagiel 41 mln
Linia Hutnicza Szerokotorowa 25 mln
Elektrocieplownia Lublin Wrotkow 16 mln
Ambra 15 mln
Eldorado 15 mln
Lubzel 13 mln
Polmos 13 mln
ZPC Solidarnosc 11 mln
Pol-Skone 9 mln
Reszta to drobnica
Wyniki finansowe podane sa w tysiacach zlotych:
SIPMA osiagnela w 2004 roku przychody 105564, a zysk netto 5600 - czyli lopatologicznie: przychody 105 564 000zl (czyli ponad 105 milionow zlotych) zas zysk netto 5 600 000zl (czyli prawie 6 milionow zlotych).
Dla porownania zysk netto innych regionalnych potentatow:
Zaklady Azotowe Pulawy 214 mln zlotych
Bogdanka 136 mln
Black Red White 56 mln
WBC 44 mln
Zagiel 41 mln
Linia Hutnicza Szerokotorowa 25 mln
Elektrocieplownia Lublin Wrotkow 16 mln
Ambra 15 mln
Eldorado 15 mln
Lubzel 13 mln
Polmos 13 mln
ZPC Solidarnosc 11 mln
Pol-Skone 9 mln
Reszta to drobnica
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
No to chyba troche dziwne jest ze z SIPMY wyrzucaja zwiazkowca, ktory smial zarzucic jakies przestepstwa gospodarcze czy cos tam
nie wiem, nie znam sie ale zbudzilo to moja uwage. tutaj znajduje sie link do artykulu.
"Szerokotorowa" to mi jakoś bardziej pasuje do "lotniska" w Lesznie, gdzie jeszcze niedawno śmigali po sześciu naraz i się mieścili spokojnie na szerokośćCooper pisze:TŻ Linia Hutnicza Szerokotorowa Lublin
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Cooper pisze:no to mam pewien pomysl:
TÅ» Linia Hutnicza Szerokotorowa Lublin
male sprostowanie: LHS to skrot od Linia Hutniczo - Siarkowa (na to przynajmniej wskazuje moja wiedza z geografii -a bylo to ladnych pare lat temu...). szerokie tory niby sa, ale na lukach takie same jak na prostej, wiec Piszcz i tak wywijalby salta. bez sensu.
i jeszcze cos, skoro juz cos napisalem i sie czepiam:
poprawic literowke w temacie i to migiem!
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Jak jeszcze chodziłem do szkoły to tak się właśnie ta "piękna, długa, prosta, szeroka jak Wisła trasa"... kolejowaprt pisze:LHS to skrot od Linia Hutniczo - Siarkowa
poprawic literowke w temacie i to migiem!
Chciałbym, ale nie mogę - trzeba czekać do poniedziałku bo tylko autor pierwszego posta w temacie może zmienić jego tytuł... Moderatorzy są na to "za krótcy"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
A ja postanowiłem dzisiaj zainwestować w Dziennik Wschodni i
1. Zakłady Azotowe Puławy 214 084 tys. - zysk netto
2. Lubelski Węgiel Bogdanka 136 038 tys.
3. Black Red White 55 760 tys.
4. Wschodni Bank Cukrownictwa 44 552 tys.
5. ŻAGIEL 41 098 tys.
...
19. SIPMA 5 600 tys.
Jak widać SIPMA ma przychód około 6mln więc te 1,5mln rocznie mogli by zainwestować
Przhcodów SIPMA ma 105 564 tys. czyli około 106mln i jest na liscie na 38 miejscu
Perła Browary Lubelskie jest na 28 miejscu z przychodem 169 729 tys. (170mln zł)
Jeśli mielibyśmy szukać sponsora to proponuje firme Eldorado albo ŻAGIEL i mamy coś takiego jak Stal Gorzów w tym sezonie. Tylko czy te firmy będa chciały nas sponsorować
edit by Kiry: jak już przepisujesz to przynajmniej staraj się przepisywać bez błędów!
5,6 mln to zysk netto a nie przychod -> 105, 5 mln (zreszta poniżej piszesz ponownie o przychodzie :Lol: )
poza tym podałes przychód perły za 2003 rok
1. Zakłady Azotowe Puławy 214 084 tys. - zysk netto
2. Lubelski Węgiel Bogdanka 136 038 tys.
3. Black Red White 55 760 tys.
4. Wschodni Bank Cukrownictwa 44 552 tys.
5. ŻAGIEL 41 098 tys.
...
19. SIPMA 5 600 tys.
Jak widać SIPMA ma przychód około 6mln więc te 1,5mln rocznie mogli by zainwestować
Przhcodów SIPMA ma 105 564 tys. czyli około 106mln i jest na liscie na 38 miejscu
Perła Browary Lubelskie jest na 28 miejscu z przychodem 169 729 tys. (170mln zł)
Jeśli mielibyśmy szukać sponsora to proponuje firme Eldorado albo ŻAGIEL i mamy coś takiego jak Stal Gorzów w tym sezonie. Tylko czy te firmy będa chciały nas sponsorować
edit by Kiry: jak już przepisujesz to przynajmniej staraj się przepisywać bez błędów!
5,6 mln to zysk netto a nie przychod -> 105, 5 mln (zreszta poniżej piszesz ponownie o przychodzie :Lol: )
poza tym podałes przychód perły za 2003 rok