Walne Zebranie

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#26 Postautor: wojtek_78 » 18 czerwca 2005, o 14:38

Prawdę mówiąc szkoda słów na temat wczorajszego walnego. W głównej mierze przeważała "demokracja centralnie sterowana" (chyba wiadomo o czym piszę).
Co do rodziców poniekąd rozumiem ich frustrację. Ale bardziej dlatego, że znam regulaminy szkolenia i przynależności klubowej, aniżeli przyznaję im rację, ale to temat na oddzielną wypowiedź. Co do wyborów. I śmieszno i straszno. Bo w sumie wybieranie 7 osobowego zarządu przy statutowej maksymalnej ilosci 5 zakrawa o kpinę (niby uchwalono na jesieni zmianę, ale do dziś nie ma jej zarejestrowanej). Mi utkwił w pamięci rozbiegany wzrok pewnego pana z błagalnym "zgłoście mnie" (zainteresowani wiedzą o co chodzi).
Temat wolne wnioski rozbawił mnie do łez. Jeden z członków zarządu (nie będę wymieniał nazwiska) popisał się gruntowną nieznajomością tematu transerów i kosztów i opowiadał dyrdymały o koszarowaniu zawodników przed sezonem, transferach w trakcie sezonu i innych tego typu wirtualiach.
Reasumując. Zaczęło się od gadania i skończyło się na gadaniu. Po zebraniu nie jestem ani głupszy ani mądrzejszy. Nihil novi

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#27 Postautor: Cz@rek » 18 czerwca 2005, o 14:48

Wojtek,juz Bimmer nieco wcześniej napisał czyje to były pomysły 8) :wink:
Choć sam pomysł ropoczęcia ROZMÓW ,a nie transferów w połowie sezonu jest zasadniczo
słuszny o ile oczywiście można założyć jakieś ramy budżetu na koleiny sezon.
No i pod warunkiem że przepisy o kontraktowaniu obcokrajowców nie uległy by zmianie
(a to akurat mam nadzieje że sie zmieni)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#28 Postautor: Cz@rek » 18 czerwca 2005, o 15:44

Bimmer a może wiesz ilu członków TŻ Sipma to pracownicy głównego sponsora :?:
Pytam z czystej ciekowości.I czy te osoby pokrywają składki członkowskie z własnej
kieszeni ,czy mają na to jakiś" specjalny fundusz" :?: Pytania serio,bez podtekstów.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#29 Postautor: DonKamizi » 18 czerwca 2005, o 15:56

Komisja Rewizyjna w tym klubie istniała chyba zawsze tylko z nazwy...
Mało który z jej członków potrafił dokładnie rozliczyć Dyrektora bo...albo piwa w barze nie będzie albo chce dalej móc jeździć na torze lubelskim.
W komisji rewizyjnej powinni zasiadać ludzie znający się szczególnie dobrze na finansach i tych wszystkich papierkach i najlepiej nie znający się z Dyrektorem...A tak...Gawrzyk w KR...OLABOGA :wink: :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#30 Postautor: Talib » 18 czerwca 2005, o 18:12

Przeczytałem sobie cały wątek i mam takie spostrzeżenie. Sezon 2004 rozbudził prawie we wszystkich ogromne nadzieje i oczekiwania, ale jednocześnie przesłonił fakt, że klubu TŻ Sipma Lublin najzwyczajniej w świecie nie stać na awans, o e-lidze nie mówiąc. Przykre to, ale niestety prawdziwe. Wynik naszego klubu w sezonie 2004 na wyścigach konnych określa się mianem fuksa. Realne możliwości lubelskiego klubu oscylują w okolicach środka tabeli I ligii i obawiam się, że póki co niewiele się w tej kwestii zmieni.

mało kasy = słaby skład = słaby wynik = mało kibiców = mało sponsorów = mało kasy

I kółko się zamyka. Trzeba któreś ogniwo przerwać, tylko które? W 2004 o mały włos nie udało się przerwać tego pod tytułem "słaby wynik", a w sezonie 2005 wszystkie ogniwa mają się dobrze.

kalafior

#31 Postautor: kalafior » 18 czerwca 2005, o 20:06

mało kasy = słaby skład = słaby wynik = mało kibiców = mało sponsorów = mało kasy

w 100% zgadzam się z Tobą Talib - jest to zaklęty krąg z którego bardzo ciężko się wyrwać a w którym znalazł się obecnie lubelski klub :(

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#32 Postautor: Talib » 18 czerwca 2005, o 20:08

Piszesz kalafior w takim tonie, jakby Twój klub nie doświadczał podobnego zaklętego kręgu. Otóż, jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś u Was jest jeszcze gorzej...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#33 Postautor: Łoptymista » 18 czerwca 2005, o 20:26

Talib pisze: Sezon 2004 rozbudził prawie we wszystkich ogromne nadzieje i oczekiwania, ale jednocześnie przesłonił fakt, że klubu TŻ Sipma Lublin najzwyczajniej w świecie nie stać na awans, o e-lidze nie mówiąc. Przykre to, ale niestety prawdziwe. Wynik naszego klubu w sezonie 2004 na wyścigach konnych określa się mianem fuksa.

Niezupełnie chyba to był tylko fuks. Rok 2003 też nazwiesz tylko fuksiarskim??

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#34 Postautor: Talib » 18 czerwca 2005, o 20:32

Łoptymista pisze: Niezupełnie chyba to był tylko fuks. Rok 2003 też nazwiesz tylko fuksiarskim??

Zupełnie. Nie pytaj o rok 2003 tylko 2006. Według Ciebie będzie porównywalny choćby z 2003?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#35 Postautor: Łoptymista » 18 czerwca 2005, o 20:48

Talib pisze:
Łoptymista pisze: Niezupełnie chyba to był tylko fuks. Rok 2003 też nazwiesz tylko fuksiarskim??

Zupełnie. Nie pytaj o rok 2003 tylko 2006. Według Ciebie będzie porównywalny choćby z 2003?

1. Co do fuksa mam inne zdanie. I nie ma sensu się rozpisywać w tym temacie na ten temat.
2. Ja o 2006 już się nie pytam.Pytałem, ale na oczy przejzałem. Myślałem, że nauczeni przykrymi doświadczeniami z ostatnie okresu transferowego będziemy mądrzejsi własnymi błedami. Tak myślałem.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#36 Postautor: Łoptymista » 19 czerwca 2005, o 00:00

Bimmer pisze:Te wypowiedzi, wbrew pozorom, nie są całkiem oderwane od tematu. Bo na walnym Dyrektor, odnosząc się do wyników sportowych, sam przyznał, cytuję, że "w zeszłym roku mieliśmy więcej szczęścia, niż rozumu".

A w tym? Ani szczęścia, ani... ech. :cry:

PS Wkurza mnie też gadanie o szczęściu i jego braku. Wyjdzie na to, że nikt nie liczył na Petera K. a on wszystkich zaskoczył rewelacyjną jazdą. Przypadkiem utrzymano w składzie Knappa i chciano dać szansę Dadosowi. Moim zdaniem w ubiegłym sezonie była koncepcja budowania składu i została zrealizowana. W tym roku było za to ... ciekawie :x
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2005, o 00:05 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#38 Postautor: Cooper » 19 czerwca 2005, o 00:29

Gawrzyk pisze:A w tym nie było koncepcji ?
Karlsson, Knapp, Stojanowski, Piszcz, Trumiński, Śledź, Dym i można by było wymieniać jeszcze kilka nazwisk. Ale jak nie masz najważniejszych argumentów to i najlepsza koncepcja nie pomoże. A te argumenty musisz mieć w grudniu, a potem w lutym. Jak nie masz to i koncepcje musisz zmieniać. Łatwo tak wszystko mówić.
Moja kncepcja na ten rok była taka:
1. Gollob
2. Drabik
3. Hampel
4. Miśkowiak
5. Karlsson
6. Stachyra
7. Buczkowski

Zła ? :twisted:

ueee, Stachyra? :? :x :| Karlsson? :x
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#39 Postautor: Łoptymista » 19 czerwca 2005, o 01:21

Gawrzyk pisze:A w tym nie było koncepcji ?
Karlsson, Knapp, Stojanowski, Piszcz, Trumiński, Śledź, Dym i można by było wymieniać jeszcze kilka nazwisk.

Akurat wymienianie nazwisk to zimą wychodziło (choć też nie od razu) najlepiej. Każde nazwisko to inna historia. Nie znam szczegółów negocjacji. A Ty? Może wreszcie ktoś powie o ile dokładnie był za drogi P. Staszek (wersji słyszałem kilka), porówna cenę punktu Karlssona od punktu Jensena.

Ale jak nie masz najważniejszych argumentów to i najlepsza koncepcja nie pomoże. A te argumenty musisz mieć w grudniu, a potem w lutym. Jak nie masz to i koncepcje musisz zmieniać. Łatwo tak wszystko mówić.

Łatwo mówić? Ano bardzo łatwo. Wystarczy zerknąć tylko do archiwum tekstów ze strony oficjalnej by się przekonać jak miało być pięknie.
Od załatwiania pieniędzy w grudniu i lutym są nie forumowicze, ale członkowie zarządu. Czy to pierwszy raz w tym roku okazało się, że kasa jest potrzebna w zimie? Czy za kilka miesięcy znowu będziemy z jęzorami u kolan patrzeć jak inni montują składy?

Moja kncepcja na ten rok była taka:
1. Gollob
2. Drabik
3. Hampel
4. Miśkowiak
5. Karlsson
6. Stachyra
7. Buczkowski
Zła ? :twisted:

Wybacz, ale jeśli klubowe koncepcje były równie realistyczne jak Twoja to trudno się dziwić, że wyszły z nich jedynie fekalia.
Co ze szkółką, co z juniorami, co z 5 krajowymi zawodnikami, zatrudnieniem Studzińskiego i jego pogonieniem, dlaczego po październikowych barazach nie prowadzono od razu rozmów o budowaniu składu? O wszytkim decydowała kasa? Dlaczego teraz nikt nie zabiera się do prac nad drużyną i klubem w przyszłym sezonie?
Nie wiem co się stało w zimie z klubem. Ty wiesz lepiej, a niebawem może poznasz jeszcze dokładniej szczegóły funkcjonowania i finansowania TŻ Sipma Lublin. Wkurza mnie coraz bardziej bijąca z wielu wypowiedzi akceptacja dla biedy i szarości w TŻ. "Tak być musi" - powtarzają Ci Co Chodzą Na Walne. Pozwolę sobie napisać, że gówno prawda.
PS. A GTW nie powinna mówić, że sezony 2003 i 2004 to fuksy. W ten sposób sama deprecjonuje swoją pracę i wysiłek.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#40 Postautor: Talib » 19 czerwca 2005, o 01:37

Bimmer pisze:Te wypowiedzi, wbrew pozorom, nie są całkiem oderwane od tematu. Bo na walnym Dyrektor, odnosząc się do wyników sportowych, sam przyznał, cytuję, że "w zeszłym roku mieliśmy więcej szczęścia, niż rozumu".

No coÅ› Ty?

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#41 Postautor: Scream » 19 czerwca 2005, o 10:27

Łoptymista pisze: Skoncentrował się jedynie na utrzymaniu władzy.

i dobrze bo po co znowu czytac niesamowite plany? juz w zimie mielismy przedstawione niesamowite zalozenia i co? juz wowczas pisalem ze te wszystkie punkty to zwykle pieprzenie dla przyjemnosci osob chodzacych na takie spotkania.
mnie tylko caly czas przeraza jedno - nikt nie wyciaga wnioskow i nauki z tego co sie wydarzylow tym sezonie - a przynajmniej tak to na kazdym kroku wyglada - wszyscy sie oszukuja ze jest jak jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#43 Postautor: Talib » 19 czerwca 2005, o 11:33

Nie odpowiadaj nic Bimmer, ja tylko chciałem zauważyć, że dyrektor zimą jako jeden z nielicznych na tym forum oświadczył, że czeka nas ciężka walka o utrzymanie, natomiast prezes na walnym roztaczał wizje walki o e-ligę :) i rozwoju szkółki niesamowitych talentów :) . Co z tego wyszło łatwo zauważyć. Jednak żeby odejść od tonu polemicznego zauważmy, że żużel w Lublinie nie będzie się miał na miarę oczekiwań i wspomnień kibiców dopóty, dopóki:

"- region nie rozwinie się znacząco pod względem gospodarczym, albo
- żużel nie wyjdzie z niszy i nie stanie się sportem prawdziwie popularnym, promowanym, pokazywanym w telewizji. "

całkowicie zgadzam się z cytowanym klasykiem :).

BR
Senior

#44 Postautor: BR » 19 czerwca 2005, o 11:34

Nie psioczcie juz tak na Sipme, bo gdyby nie ona to na meczach by była polowa kibiców z tego co jest teraz (chodzi o karnety dla pracowników) :)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#45 Postautor: Talib » 19 czerwca 2005, o 11:38

A kto tu psioczy?! Ja cały czas podkreślam, cieszmy się tym co mamy.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#46 Postautor: $korzen$ » 19 czerwca 2005, o 11:41

Talib pisze:A kto tu psioczy?! Ja cały czas podkreślam, cieszmy się tym co mamy.

.... zeby chociaz bylo z czego :roll:

BR
Senior

#47 Postautor: BR » 19 czerwca 2005, o 11:41

Talib pisze:A kto tu psioczy?! Ja cały czas podkreślam, cieszmy się tym co mamy.

heh, to nie bylo bezposrednio do Ciebie, tylko do poprzednich wypowiedzi,
jak pisalem swojego posta twojego jeszcze nie bylo ;-)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#48 Postautor: Talib » 19 czerwca 2005, o 11:49

BR pisze:heh, to nie bylo bezposrednio do Ciebie, tylko do poprzednich wypowiedzi,
jak pisalem swojego posta twojego jeszcze nie bylo ;-)

Szybki jestem, co? W szkole mówili na mnie "Spidi Gonzales" :) . A tak na poważnie nie ma się z czego cieszyć korzeń? Awans, 3 miejsce, walka w barażach o e-ligę, nadal nie ma się z czego cieszyć? To może od razu porozmawiać z kilkoma rodzimymi bizmesmemami i wtedy będzie sukces.

rob7
Senior

#49 Postautor: rob7 » 19 czerwca 2005, o 11:58

Bimmer pisze:
Łoptymista pisze:Wkurza mnie coraz bardziej bijąca z wielu wypowiedzi akceptacja dla biedy i szarości w TŻ. "Tak być musi" - powtarzają Ci Co Chodzą Na Walne. Pozwolę sobie napisać, że gówno prawda.

A co jest prawdą? Że trzeba pozyskać sponsorów w postaci PKN Orlen, Plus GSM i Castrol?

Rzeszów, Gorzów, Ostrów, Rybnik ba nawet Grudziądz radzą sobie bez takich możnych sponsorów tylko tam nie mówią że liga jest przepłacona, że ludzie nie przyszli tylko pracują
a W Lublinie bez zmiany mentalności GTW dobrej drużyny nigdy nie będzie
PS
Jaskrawym przykładem jest marnowanie potencjału kibiców jako sponsorów, w Lublinie na dobry I ligowy żużel przychodziłoby 8-10 tys. ludzi a to jest około 100 000 zł z meczu

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#50 Postautor: $korzen$ » 19 czerwca 2005, o 12:02

Zle zrozumiales moja wypowiedz ktora tyczyla sie tylko i wylacznie do obecnego sezonu. Powiedz mi z czego obecnie mam sie cieszyc ? mamy Focusa ktory jest dla mnie najwieksza miernota jaka mamy odkad awansowalismy do 1 ligi. Mamy Piszcza ktory lamie sie 3 sezon z rzedu w momencie kiedy jest nam najbardziej potrzebny, Franka nawet nie skomentuje. Zenujacych juniorow, gorsi sa chyba tylko w Lodzi i Pile. Nedznego (jak na zuzlowe realia) sponsora. Oczywiscie o stadionie,parku maszyn itp. nie wspomne. Pewnie zastanawiasz sie czego teraz dopiero o tym pisze a nie np rok czy dwa lata temu, odpowiem wprost, byli zawodnicy, byl dobry wynik i byla dobra atmosfera, a teraz sam widzisz.