Występy byłych zawodników lubelskiego klubu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#126 Postautor: meesha » 6 czerwca 2005, o 21:55

No to przynajmniej Dawidowi można odczepić etykietkę spokojnego i grzecznego studenciaka :D 8) Pokazał, że jeszcze będzie z niego żużlowiec :P
I pani Marta się zdenerwowała - toż to skandal, żeby ktoś wygrywał z Marmą :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#127 Postautor: kleczes_GKM » 7 czerwca 2005, o 18:42

nie bardzo wierzę, że zdobył się na tak kretyńskie słowa

Chyba sie zdziwisz:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=68017

Tu chyba przeklaman nie ma ?
Nastepnym hitem, o ktorym zapomnialem napisac byla propozycja "sparignu" zlozona jednemu z dzialaczy Grudziadzkiego klubu przez Karola Barana, ktory po upadku Stachyry i Kempesa nagle znalazl sie na torze, jakim prawem ? W ta niedziele tak "goracej" atmosfery w parkingu nie bylo od lat....

Sober
Senior

#128 Postautor: Sober » 7 czerwca 2005, o 18:58

jas pisze:problem w tym, ze Jasiek jest z Lublina :lol:

Tak, jest wychowankiem Motoru, ale przeszedł na ciemną stronę mocy :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#129 Postautor: Koper » 8 czerwca 2005, o 03:50

jas pisze:problem w tym, ze Jasiek jest z Lublina :lol:
Dokladnie tylko teraz swoim zachowaniem przynosi wstyd Rzeszowowi, zreszta po meczu w Lublinie powiedzial ironicznie ze czul sie jakby jechal ze Slaskiem Swietochlowice, inna sprawa ze wlasnie na Skalce wiele ludzi kochajacych sport zuzlowy nie pozwala aby w tym miescie umarl zuzel smiercia naturalna. Wracajac do Janusza Stachyry to czy przypominacie sobie aby tak ewidentne zachowania (pomijajac przyjacieslkie mecze z Rzeszowem) prezentowal bedac naszym trenerem a wczesniej zawodnikiem i jezdzacym trenerem?

[ Dodano: Sob 11 Cze, 2005 ]
Nasz wychowanek Dawid Stachyra w akcji z udzialem Kempinskiego:
http://www.krzysztofbuczkowski.com/robo ... 12bieg.avi
oraz nasi wychowankowie Pawel Staszek i Dariusz Sledz w akcji w 15 biegu meczu Grudziadz-Rzeszow w powotrce biegu wykluczony Dariusz Sledz:
http://www.krzysztofbuczkowski.com/robo ... 15bieg.avi

Linki dzieki kibicowi GTZ Grudziadz, Ja-Jackowi :)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#130 Postautor: DonKamizi » 11 czerwca 2005, o 14:45

Koper pisze:oraz nasi wychowankowie Pawel Staszek i Dariusz Sledz w akcji w 15 biegu meczu Grudziadz-Rzeszow w powotrce biegu wykluczony Dariusz Sledz:
http://www.krzysztofbuczkowski.com/robo ... 15bieg.avi

Linki dzieki kibicowi GTZ Grudziadz, Ja-Jackowi :)

Sytuacja w 15 biegu baaaardzo problematyczna.Wyklucznie Śledzia i Rzeszów miał mecz przegrany.
Staszek przy wyprzedzaniu Rybki napewno go potrącił....Sędzia podjął decyzję korzystną dla gospodarzy.
Ale mi wynik odpowiada.
Krzyżaki górą :wink: :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#131 Postautor: sadychor » 11 czerwca 2005, o 15:10

DonKamizi pisze:(...)Sytuacja w 15 biegu baaaardzo problematyczna.Wyklucznie Śledzia i Rzeszów miał mecz przegrany.
Staszek przy wyprzedzaniu Rybki napewno go potrącił....Sędzia podjął decyzję korzystną dla gospodarzy.
Ale mi wynik odpowiada.
Krzyżaki górą :wink: :wink:

Obiektywizm nigdy nie był zaletą kibiców i to się nigdy nie zmieni, takie nasze prawo. Ale po to jest sędzia, żeby stać na straży przepisów. W tym meczu, tak jak w tym w Toruniu, telewizja obnaża wszystko. Można nie lubić rzeszowiaków czy wrocławian, ale nie tędy droga.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#132 Postautor: DonKamizi » 11 czerwca 2005, o 15:24

Z tego ujęcia kamery nie widać jednak czy Darek "czując" po prawej Staszka nie zacieśnił toru jazdy do bandy.Bo jeżeli tak to potrącenie było nieuniknione.Może sędzia patrząc z góry widział to właśnie tak...tego niestety nie wiemy.
GG 4113059

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#133 Postautor: sadychor » 11 czerwca 2005, o 15:36

Każdy wie jak wygląda domknięcie do bandy, Darek nie zmienił gwałtownie toru jazdy, jak to zrobił naprzykład Povazhny w meczu u nas. Widać, że Paweł zahaczył Śledzia, wytrącają go z rytmu jazdy i tym samym przyczyniając się do jego wywrotki. Kontakt był z efektem w postaci upadku. Chyba jest na to jakiś paragraf, może ktoś obeznany zacytuje :?: Faktem jest, że Staszek był pół metra z przodu, z drugiej strony Rybka nie wywalił się z własnej winy.

Koper
Trener
Kontakt:

#134 Postautor: Koper » 11 czerwca 2005, o 18:16

Dodac nalezy ze co do sytuacji z Dawidem Stachyra to nie bylo to celowe zagranie pomimo ze mozna bylo takie odniesc wrazenie czytajac wypowiedzi pomeczowe kiedy Dawid mowil ze niech sie Kempas cieszy ze okrazenie wczesniej go nie zabralem, i mozna bylo wywnioskowac ze specjalnie juz na kolejnym okrazeniu zabral Kempasa i wpakowal go wplot a widac ze Dawid spowodowal wypadek ale nie bylo to dzialanie zamierzone.

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#135 Postautor: Soluk » 11 czerwca 2005, o 22:28

Co do sytuacji z Dawidem to wydaje mi sie ze on poprostu wpadl w jakas dziure na torze i nie mogl opanowac motocykla i zlozyc sie tak zeby spokojnie przejechac luk- przez przypadek wpadl na kempinskiego i gotowe. A tej jego wypowiedzi po tym upadku nie bede komentowal-pewne chlopak pomyslal sobie ze powie tak i w koncu na tym lubelskim forum przestana mowic na mnie grzeczny i ulozony studencik :wink: :wink: :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#136 Postautor: Koper » 12 czerwca 2005, o 05:44

Wystepy Pawla Staszka mozna sledzic na jego stronie internetowej : http://www.pawelstaszek.com/

Krychs
Senior

#137 Postautor: Krychs » 12 czerwca 2005, o 07:44

Soluk pisze:Co do sytuacji z Dawidem to wydaje mi sie ze on poprostu wpadl w jakas dziure na torze i nie mogl opanowac motocykla i zlozyc sie tak zeby spokojnie przejechac luk- przez przypadek wpadl na kempinskiego i gotowe. A tej jego wypowiedzi po tym upadku nie bede komentowal-pewne chlopak pomyslal sobie ze powie tak i w koncu na tym lubelskim forum przestana mowic na mnie grzeczny i ulozony studencik :wink: :wink: :lol:

Czy Dawid wpadł przez przypadek w Kempińskiego, czy zrobił to specjalnie (oby nie) faul był ewidentny i bardzo brutalny. Za taką jazdę powinien być wykluczony do końca zawodów.
Co do sytuacji ze Staszkiem i Śledziem. Dario chyba był jednak podczas wyprzedzania zahaczony przez Pawła.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#138 Postautor: Kubbas » 12 czerwca 2005, o 11:31

Krychs pisze:Czy Dawid wpadł przez przypadek w Kempińskiego, czy zrobił to specjalnie (oby nie) faul był ewidentny i bardzo brutalny. Za taką jazdę powinien być wykluczony do końca zawodów.
Co do sytuacji ze Staszkiem i Śledziem. Dario chyba był jednak podczas wyprzedzania zahaczony przez Pawła.

A czy widziales cale spotkanie skoro wyglaszasz takie opinie ze Dawid powinien byc wykluczony do konca zawodow? Ja widzialem caly mecz i wiem jaki byl tor i to tylko wylacznie fatalnym stanem toru spowodowae byly upadki. Zgadzam sie rowniez z tym co powiedzial Dawid po zawodach bo to co zrobil Kempinski chwile wczesniej bylo bardzo nieladne (moze nie zamierzone ale bylo).

Krychs
Senior

#139 Postautor: Krychs » 12 czerwca 2005, o 19:26

Kubbas pisze:A czy widziales cale spotkanie skoro wyglaszasz takie opinie ze Dawid powinien byc wykluczony do konca zawodow? Ja widzialem caly mecz i wiem jaki byl tor i to tylko wylacznie fatalnym stanem toru spowodowae byly upadki. Zgadzam sie rowniez z tym co powiedzial Dawid po zawodach bo to co zrobil Kempinski chwile wczesniej bylo bardzo nieladne (moze nie zamierzone ale bylo).

Kubbas niestety nie miałem przyjemności obejrzenia tych zawodów. Opinie o tym, że Dawid powinien być wykluczony do końca zawodów wygłaszam na podstawie sytuacji, w której brutalnie sfaulował Kempesa. Jeżeli jak twierdzisz tor był trudny, to potwierdza to braki w wyszkoleniu technicznym młodego Stachyry. Jak dla mnie faul ewidentny i kwalifikujący się do kary, o której tutaj napisałem.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#140 Postautor: Kubbas » 12 czerwca 2005, o 20:42

Ale podobne problemy z torem miala wiekszosc zawodnikow.
m.in chwile wczesniej w podobny sposob pojechal Kempes przez co malo co nie wpadl na niego mlody Stachyra.
W niemal ze identyczny sposob Trojanowski wpadkował się w bande.

Krychs
Senior

#141 Postautor: Krychs » 12 czerwca 2005, o 21:01

Kubbas pisze:Ale podobne problemy z torem miala wiekszosc zawodnikow.
m.in chwile wczesniej w podobny sposob pojechal Kempes przez co malo co nie wpadl na niego mlody Stachyra.

O.k., ale ja wcale nie kwestionuje tego, że tor był ciężki. Nie chcę też bronić Kempińskiego, bo nie widziałem jego występu w tym meczu, a zawodnik ten znany jest z ostrej na pograniczu faul jazdy. Chodzi mi o tą konkretnie sytuację, a myśle że tutaj bezsprzecznie ma miejsce brutalny atak Stachyry na Kempesa.

Pozdrawiam!!!

Koper
Trener
Kontakt:

#142 Postautor: Koper » 13 czerwca 2005, o 03:01

Kubbas pisze:Ale podobne problemy z torem miala wiekszosc zawodnikow.

To zdarzenie do sciagniecia tutaj: http://www.krzysztofbuczkowski.com/robo ... trojan.avi

[ Dodano: Pon 13 Cze, 2005 ]
Szczęście w nieszczęściu miaÅ‚ RafaÅ‚ Trojanowski, który ulegÅ‚ groźnemu upadkowi w GrudziÄ…dzu. Pierwsze diagnozy, mówiÄ…ce o zÅ‚amaniach okazaÅ‚y siÄ™ nieprawdziwe – „Na szczęście rÄ™ka jest tylko stÅ‚uczona, choć na poczÄ…tku wydawaÅ‚o siÄ™, że zÅ‚amaÅ‚em dwa palce”. – powiedziaÅ‚ dla portalu http://www.przegladzuzlowy.pl ”Trojan”

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#143 Postautor: luCas » 13 czerwca 2005, o 10:13

To zdarzenie do sciagniecia tutaj: http://www.krzysztofbuczkowski.com/robo ... trojan.avi

Widac, ze w nawierzchni byla jakas dziura, dwaj zawodnicy w tym samym miejscu stracili plynnosc jazdy, Trojan sie nie wybronil i zapoznal sie z banda. Sytuacja ze Stachyra jednak troche inna, poprostu wjechal w Kempesa.

ps bardzo ladna rekalma w tle, piwko Specjal, nawet da sie wypic :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#145 Postautor: DonKamizi » 16 czerwca 2005, o 20:25

Ru$eK pisze:....Knapp w Pile zajmuje szóste miejsce i ma rezerwe w półfinale (3,2,2,1,2) 10+2....

Wszystko pięknie napisane :wink: tylko jaki rezerwowy :?: :?:
Rezerwowym jest Szczepaniak a Grzecho może już myśleć o półfinale w Gdańsku 8)
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_imp. ... 1089882113
GG 4113059

Koper
Trener
Kontakt:

#146 Postautor: Koper » 16 czerwca 2005, o 20:27

Ru$eK pisze:Nasi dziÅ› "trenowali" a tymczasem:
Knapp w Pile zajmuje szóste miejsce i ma rezerwe w półfinale (3,2,2,1,2) 10+2
Staszek w Rawiczu spokojnie awansował do półfinału (2,2,2,2,3) 11

..życie..
Jeszcze sie nie skonczyl a juz ma zyciowy sezon wsrod seniorow jesli nie w calej kariesze Pawel Staszek, czyzby glod zuzla z poprzedniego sezonu kiedy to regularnie nie byl wystawiany do skladu zadzialal pozytywnie :roll: Z takimi wynikami to az milo bedzie wygladala jego stronka http://www.pawelstaszek.com

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#148 Postautor: Fork » 17 czerwca 2005, o 10:37

zawodnicy ktorzy stawiali pierwsze kroki w naszym klubie teraz na obczyznie radza sobie bardzodobrze :wink: (D.Stachyra, D.Åšledz, P.Staszek, S.Truminski) a i nie mozna zapomniec o jakze walecznym Grzesiu Knapie.
mozna tylko pomazyc co by bylo gdybyśmy wystepowali w takim składzie :
1. D.Śledź
2. S.Truminski
3. P.Staszek
4. G.Knapp (lub obcokrajowiec)
5. D.Jeleniewski
6. D.Stachyra
7. wychowank z Lublina :D
ekstraliga stala by otworem :P (no przy malym wsparciu sprzetowym klubu)
trening czyni mistrza.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#149 Postautor: K.A.M.I.L. » 20 czerwca 2005, o 00:35

Dzisiejsze występy byłych zawodników lubelskiego klubu w lidze polskiej:

D.Stachyra (2,0,0,0) 2
D.Śledź (1,2,3,3,2) 11
S.Trumiński (3,1,3,1,0) 8
P.Staszek (2,1,1,1,1) 6
G.Knapp (1,2,2,2,0) 7
P.Karlsson (1,2,3,3) 9
H.N.Andersen (1,1,2,u) 4
L.Richardson (3,1,2,1,2) 9

Jak widać byli zawodnicy lubelskiej drużyny zaliczyli średni występ poza Darkiem Śledziem.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Koper
Trener
Kontakt:

#150 Postautor: Koper » 20 czerwca 2005, o 02:02

K.A.M.I.L. pisze:Dzisiejsze występy byłych zawodników lubelskiego klubu w lidze polskiej:
H.N.Andersen (1,1,2,u) 4
L.Richardson (3,1,2,1,2) 9

Jak widać byli zawodnicy lubelskiej drużyny zaliczyli średni występ poza Darkiem Śledziem.

Pozdrawiam

Jak juz wymieniasz Andersena i Richardsona to rowniez Adamsa nalezaloby wymienic 8)
Leigh Adams (1*,2,3,3,2*,2) 13+2