Szkoda, że Cię nie było w Zielonej, tam na każdego kibica z Lublina, a było ich sporo, przypadało kilku ochroniarzy lub policjantów uzbrojonych po zębyManitou pisze:Postawmy sprawę jasnoOchrona dała d...
Nad sektorem w którym siedziało 2(słownie dwóch) kibiców Opola stało 2(słownie dwóch) ochroniarzy(całkiem niezłych karków) - po jednym na łebka(myślałem, że to goście z Talibanu, że się tak ich pilnuje), a przy bramce na krytą stał jeden chłopaczyna, któremu do postury Pudziana brakowało jakieś 100 kilo. I jak on biedny miał to ogarnąć jak się na niego rzuciło 100 osób naraz
Pewnie do dziś się cieszy, że to przeżył
A co do chronienia się pod daszkiem w czasie deszczu - na Gorzowie też lało i ja osobiście schroniłem się pod daszkiem, ale Cepeenu, a nie trybuny, za którą nie zapłaciłem.
Wysyp idiotów na stadionie
istred pisze:przyznam że na poprzedniej stronie przestałem czytać, napisze tylko swoje zdanie...
Czy w cenie biletu na krytą jest wliczone to, że inni nie mogą wejść ?
Dostaliście to za co zapłaciliście,
Zajmijcie siÄ™ sobÄ…, a nie innymi.
A to szkoda, że poprzestałeś na poprzedniej stronie. Poszukaj sobie, jeśli masz ochotę, postu o tym, jak to klub mógłby sprzedawać bilety, a jeśli miejsca by trochę zostało - wpuszczać tych, którzy ich nie kupili. Przecież tamci, co kupili - dostali to, za co zapłacili, nie?
"Najtazsim Hriehom Je Nepit Dobre Pivo"
yamahaR1 pisze:benim pisze:kiedyś pzrzytrafiło się tak że jechałam motocyklem i była straszna zlewa.
Hmmm dziewczyna, która lubi żużel i jeździ na motocyklu, chyba się zakochałem![]()
![]()
No to stary, nie zazdroszcze-czeka Cie bliskie spotkanie I-ego stopnia z Andmazem
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Akurat to przeczytałem, przejrzałem też argumenty i odpowiedzi
.
Uważam, że nie ma sensu na ten temat dyskutować. Na "normalnych" meczach ludzie, którzy nie powinni nie wchodzą pod krytą trybunę. Teraz spadł deszczyk, trochę osób skryło się pod dachem, nikt nikomu miejsca nie zajął, nikomu też się nic złego nie stało, więc jak dla mnie jest to szukanie dziury w całym.
A jeżeli nawet klub na tym stracił czy też nie, to jest to sprawa kierownictwa klubu i niech ono wyciąge z tego wnioski.
Ja osobiście uważam, że afera była by dopiero gdyby ochrona nie chciała wpuścić ludzi pod dach i to przyniosło by klubowi dużo większe straty.
Uważam, że nie ma sensu na ten temat dyskutować. Na "normalnych" meczach ludzie, którzy nie powinni nie wchodzą pod krytą trybunę. Teraz spadł deszczyk, trochę osób skryło się pod dachem, nikt nikomu miejsca nie zajął, nikomu też się nic złego nie stało, więc jak dla mnie jest to szukanie dziury w całym.
A jeżeli nawet klub na tym stracił czy też nie, to jest to sprawa kierownictwa klubu i niech ono wyciąge z tego wnioski.
Ja osobiście uważam, że afera była by dopiero gdyby ochrona nie chciała wpuścić ludzi pod dach i to przyniosło by klubowi dużo większe straty.
Cooper pisze:Tomal pisze:p. s.2 A może, patrząc na Twój nick i odczytując go po angielsku, należałoby wnioskować, że siedziałaś wewnątrz budy sędziowskiej?
Nie wiem, jak Indorka, ale sa tacy co sie tam schowali![]()
Niech sie sami wypowiedza, jak bylo, bo cos od niedzieli milcza
![]()
Fajnie race wygladaly?
InDorka siedzi (na zmianę co drugi mecz) wejście/wyjście z I łuku.I zawsze ma parasol
A race wygładały pięknie ,nawet oglądane z boku.No i na zdjeciach.
Jeszcze godzinę temu myślałam,że jestem osamotniona w moim odbiorze sytuacji z dachem.Wiekszość forumowiczów zna sie chyba osobiście ,więc zgadzać sie publicznie z kimś spoza,to nie bardzo wypada.
Pisałam już,że należy tępić cwaniaków okradajacych klub,nie zapominając jednak o kulturze obyczajów i zwykłych ludzkich odruchach....
.........
[ Dodano: Wto 07 Cze, 2005 ]
Tomal pisze:istred pisze:przyznam że na poprzedniej stronie przestałem czytać, napisze tylko swoje zdanie...
Czy w cenie biletu na krytą jest wliczone to, że inni nie mogą wejść ?
Dostaliście to za co zapłaciliście,
Zajmijcie siÄ™ sobÄ…, a nie innymi.
A to szkoda, że poprzestałeś na poprzedniej stronie. Poszukaj sobie, jeśli masz ochotę, postu o tym, jak to klub mógłby sprzedawać bilety, a jeśli miejsca by trochę zostało - wpuszczać tych, którzy ich nie kupili. Przecież tamci, co kupili - dostali to, za co zapłacili, nie?
No więc robi sie takie okazjonalne akcje , jak wpuszczanie dzieci , kobiet bez biletu.Zawsze jest nadzieja,że jak złapią bakcyla,to zostaną.
Tak było i ze mną.Zaczynałam za czasów LKŻ wchodząc na imienne zaproszenia i zostałam do dzisiaj,grzecznie kupujac bilety i programy.Zwróciło się? ...myślę,że tak !!
.........
mikas pisze:Ravajas ale po co wykorzystywac jakieś porównania, skoro sytuacja jest jasna i prosta i żadne porównania zeby ją zobrazować nie są potrzebne.Do tego Twoje porównania są moim zdaniem zupełnie nietrafione. No ale miałem sie już nie wypowiadać w tym temacie,tym bardziej że ta dyskusja już do niczego nie prowadzi.Moje zdanie znacie i go nie zmienie, gdyż uważam je za jedynie słusznei Wasze argumenty o kategorycznym przestrzeganiu zasad kosztem niewielkich ustępstw na rzecz moknących ludzi zupełnie do mnie nie trafiają
mikas, ja porównuję, ale nie mówie, że się opowiadam za tym. Moje porównania są trafne. Po to ktoś dopłaca za coś, żeby miał wygodniej niż inni
pozdrawia:
Rafał Borowski
- jas
- Senior
- Kontakt:
ja akurat uwazam, ze racje w tej "arcyciekawej" dyskusji maja Bimmer i Czarek. uwazam, ze nawet podczas opadow na trybunie krytej powinny sie znajdowac tylko osoby posiadajace bilety na owa trybune. jest jednak jeden argument, ktory mnie przekonuje, ze klub postapil wlasciwie (ja ciagle naiwnie zakladam, ze owa sytuacja powstala z powodu polecenia kogos "z gory", a nie na skutek balaganu organizacyjnego
). argument ten przytoczyl mikas - gdyby postapiono inaczej wielu kibicow, ktorzy przemokliby widzac wolne miejsca pod dachem mogloby poczuc sie potraktowanym nie-fair i wiecej na mecze nie przychodzic, twierdzac, ze klub o nich - "najwazniejszego sponsora" - nie dba. oczywiscie nikt danymi nie dysponuje, ale sadze, ze straty z powodu ich nie przyjscia na kolejne zawody bylyby wieksze niz spowodowane zmiana przez kilka osob miejsc z niebieskich na betonowe.
edit:
przepraszam, gdzie sa moderatorzy? czy nie daloby sie zamontowac takiej opcji jak "zglos posta moderatorom"?
edit:
Ylipulli pisze:do czarek !!! Kto okradł klub, co ty wogóle wypisujesz ???? Bulersuje cie to, że pare osób sie schroniło przed deszczem w tym kobiety i dzieci ???? mam alergię na takich klientów jak ty , chętnie bym ci skopał d...ę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przepraszam, gdzie sa moderatorzy? czy nie daloby sie zamontowac takiej opcji jak "zglos posta moderatorom"?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
dziwią mnie opinie tych, ktorzy domagają się nie wpuszczania pod trybune ludzi w takich sytuacjach jak ostatnio. Nie była to co prawda sytuacja ekstremalna, ale niecodzienna juz tak. Od dawna nie było w Lublinie czegos podobnego, a tu w ciągu miesiaca zdarzyło sie 2 razy. Tylko czy ktos z kibicow ucierpial na tym, ze pod dach dostali sie inni
Ja pod dach sie nie pchałem, ale staram sie zrozumiec ludzi, ktorzy nie chcieli być cali mokrzy. Uwazam jednak, ze kultura wymagalaby tego, zeby po wznowieniu meczu powrocili oni na swoje miejsca. Z własnej woli, a nie z przymusu. Niestety prawda okazala sie inna, nie uogolniam, ale pod krytą trybuną pozostało sporo osob. Natomiast glosy, zeby zamykać brame i nie wpuszczać nikogo, bo kibice spod dachu za to zaplacili są śmieszne. Wiec ludzie mają stać i patrzeć sie jak sluzby porzadkowe pracuja nad torem
Co innego gdyby mimo deszczu zawody toczylyby sie dalej, ale tak nie bylo. Ktos mowil o meczach Startu sprzed 2 lat. Zgadzam sie z tym, ze sytuacja jest diametralnie rożna. Przede wszystkim dlatego, ze na krzeselka nie dalo sie kupic biletu, trzeba bylo miec karnet, a ochrona rowno z rozpoczeciem meczu odchodzila i kto chcial ten mogl się tam przesiąść, dlatego nie doszukiwalbym sie zbyt duzych podobienstw. Na mecz TŻ mozna sobie kupic bilet pod dach, ale malo kto chce tam siedziec, tym bardziej ze cena jest sporo wyzsza. I ludzie zaczeli sie przesiadac dopiero jak zaczal padac deszcz, a nie jak sie tylko rozpoczelo spotkanie. Wiekszosci chodzilo o schronienie sie przed opadami, a nie zaoszczedzenie 9 czy 14 i ogladanie meczu w lepszych warunkach 
papi pisze:dziwią mnie opinie tych, ktorzy domagają się nie wpuszczania pod trybune ludzi w takich sytuacjach jak ostatnio. Nie była to co prawda sytuacja ekstremalna, ale niecodzienna juz tak. :
a wystarczy posłuchac prognozy pogody, albo po prostu "na wszelki wypadek" wziąc parasol, nie?
pozdrawia:
Rafał Borowski
PS. Skoro tak mówicie, że niby mozna wpuszczać, to co mają powiedzieć Ci, którzy zostali na deszczu? tylko dlatego mieli się nie schować pod dach, że zabrakłoby miejsca?
Skoro ktos za cos placi więcej to i wiecej powinien dostac..taki juz jest ten swiat. Jak masz malo kasy to chodzisz na piechote jak masz jej wiecej to jezdzisz samochodem? To tez jest niesprawiedliwe>???? A jesli kupujesz miejscowke w pociagu na 2 klase i widzisz ze w pierwszej jedzie 1 osoba to czy przesiadasz sie, bo przeciez jest tyle wolnych miejsc i przeciez nikomu to nie zaszkodzi?? NIE!!! Naprawde szokuje mnie postawa niektorych, widze mentalnosc jeszcze z zeszlego systemu....
Skoro masz $ zeby zapalacic to ogladasz w lepszych warunkach.
A jesli na stadionie bylo by 5 sektorow i kazdy za inna cene tak jak np w Bydgoszczy??? I z powodu opadow caly stadion zwalil by sie pod dach (sektor najdrozszy) to czy bylo by to w porzadku co do placacych jesli sie nie myle ok 50 zl za bilet???
Ludzie zrozumcie, dostajecie to za co zaplacicie, juz nie jest tak ze nie placicie i dostajecie albo dostajecie wiecej niz daliscie.
A jesli na stadionie bylo by 5 sektorow i kazdy za inna cene tak jak np w Bydgoszczy??? I z powodu opadow caly stadion zwalil by sie pod dach (sektor najdrozszy) to czy bylo by to w porzadku co do placacych jesli sie nie myle ok 50 zl za bilet???
Ludzie zrozumcie, dostajecie to za co zaplacicie, juz nie jest tak ze nie placicie i dostajecie albo dostajecie wiecej niz daliscie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Wysyp idiotów na stadionie
To jest mój pierwszy głos w jakiej kolwiek dyskusji, wcześniejsze tylko śledzilam
ale juz nie moge usiedziec spokojnie jak czytam niektóre wypowiedzi, dlaczego zachowujecie się tak okropnie, osobiście deszcz mi nie przeszkadzał, ale Ci ludzie którym przeszkadzał schowali sie pod krytą trybuną i to jest ich sprawa, kazdy odpowiada za siebie. Czy jest tu ktoś kto zaplacil za krytą i przeszkadzali mu ludzie którzy weszli tam za darmo??!! troche dziwnie sie czuje czytajac na forum zuzlowym jak to kibice zle robia chowajac sie przed deszczem. Bez przesady.
Zwracajac uwagÄ™ na temat to jestem przeciwna wyzywaniu ich od idiotow
PZDR
Zwracajac uwagÄ™ na temat to jestem przeciwna wyzywaniu ich od idiotow
PZDR
Nie no jak już zostaje mieszany w polityke to musze sie odezwać
Czy Wy naprawde nie rozumiecie że tu chodzi tylko i wyłącznie o dobra wolę. Po jaką cholere mieszac do tego wszystkiego hasła o sprawiedliwości społecznej itp.
Zwykła ludzka wrażliwość na to że komuś leje sie na głowe i nie ma gdzie sie schronić powinna byc tu jedynym wyznacznikiem zachowania i nic więcej.
I jeszcze odbiegając troche od tematu taka mała uwaga.Ludzie którzy przed sezonem zakupili karnety nie mają prawa siedzieć na trybunie krytej. Dlaczego Ci najwierniejsi kibice w pochmurny dzień gdy obawiają się,że może padać i chcieliby obejrzeć zawody w dobrych warunkach nie mają możliwości doplacic sobie do miejsca pod dachem?? Myślę,że gdyby jakiś "karneciarz" moknął na deszczu i musiał patrzec jak na trybunie krytej jest wiele wolnych miejsc a on nie może z nich skorzystać,bo wcześniej musiałby zapłacic dodatkowo 25zł (wcześniej płacąc już za te zawody kupując przed sezonem karnet) to byłby to z pewnością ostatni zakupiony karnet przez taką osobę.
Czy Wy naprawde nie rozumiecie że tu chodzi tylko i wyłącznie o dobra wolę. Po jaką cholere mieszac do tego wszystkiego hasła o sprawiedliwości społecznej itp.
I jeszcze odbiegając troche od tematu taka mała uwaga.Ludzie którzy przed sezonem zakupili karnety nie mają prawa siedzieć na trybunie krytej. Dlaczego Ci najwierniejsi kibice w pochmurny dzień gdy obawiają się,że może padać i chcieliby obejrzeć zawody w dobrych warunkach nie mają możliwości doplacic sobie do miejsca pod dachem?? Myślę,że gdyby jakiś "karneciarz" moknął na deszczu i musiał patrzec jak na trybunie krytej jest wiele wolnych miejsc a on nie może z nich skorzystać,bo wcześniej musiałby zapłacic dodatkowo 25zł (wcześniej płacąc już za te zawody kupując przed sezonem karnet) to byłby to z pewnością ostatni zakupiony karnet przez taką osobę.
luCas pisze:Skoro ktos za cos placi więcej to i wiecej powinien dostac......
Lucas tu nie chodzi o oglądanie tylko o przeczekanie deszczu, żeby kibice nie musieli wracać do domów cali mokrzy. Już pisałem w poprzednim poscie ze tego wymaga kultura, by po odczekaniu wrocic na swoje miejsce. OK padało -chcial to poszedl pod dach, ale kiedy zawody są wznawiane to kazdy, ktory wszedl "na dziko" powinien kutluralnie opuscic miejsce pod ktorym nie powinien ogladac zawodow dlatego, że za nie nie zapłacił. Tak mi sie wydaje
Pav nie rozśmieszaj mnie, czy Ty naprawde myślisz ze w naszym klubie komuś przyszłoby do głowy zaprosić kibiców pod dach nawet jakby nie mieli nic przeciwko temu?? A od kiedy w naszym klubie dba sie o kibica??
Chodziło mi o dobrą wolę takich osób jak Ty które nic nie tracą na tym że ktoś się schowa pod dachem a protestują conajmniej jakby dopłacali do biletów tych, którzy sie przed deszczem na krytej trybunie schowali.
Chodziło mi o dobrą wolę takich osób jak Ty które nic nie tracą na tym że ktoś się schowa pod dachem a protestują conajmniej jakby dopłacali do biletów tych, którzy sie przed deszczem na krytej trybunie schowali.
DonKamizi pisze:A ja proponuję żeby wszyscy mieli jednakowe warunki zburzyć dach a krzesełka spalić.
I nie będzie problemu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dajcie juz spokój tej dyskusji która przerodziła się w w walke polityczna przed wyborami.
jedni: "wszystko dla ludu"
drudzy: "nie-złodziejom"
myśle że gdyby klubowi to przeszkadzało zareagowaliby od razu ale nic takiegi chyba nie miało miejsca(nie widziałam bo byłam po przeciwnej stronie stadionu i obserwowałam robiącego kilka okrążeń sędziego) i nkt na siłę nie wyrzucał "nielegalnych"kibiców.
jedni: "wszystko dla ludu"
drudzy: "nie-złodziejom"
myśle że gdyby klubowi to przeszkadzało zareagowaliby od razu ale nic takiegi chyba nie miało miejsca(nie widziałam bo byłam po przeciwnej stronie stadionu i obserwowałam robiącego kilka okrążeń sędziego) i nkt na siłę nie wyrzucał "nielegalnych"kibiców.
DonKamizi pisze:A ja proponuję żeby wszyscy mieli jednakowe warunki zburzyć dach a krzesełka spalić.
I nie będzie problemu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hehe . To dobre. W sumie to wiele tych krzesełek do spalenia nie macie. Wtedy to byłby piekny betonik do siedzenia dla każdego i ciężko by było nawet z taką Ukrainą czy też Rosją konkurować...