Puchar MACEC

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#76 Postautor: InDorka » 26 maja 2005, o 22:39

Ja słyszałam Model........ale wyjasni sie w prasowych relacjach.
Jeszcze zastanawiam sie czy to czeski silnik czy słowacki,bo Visvader reprezentował Słowację.

.......... :D ...........

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#77 Postautor: grzesieck » 26 maja 2005, o 22:42

No ale skoro silnik nazywa sie Bohemia to raczej jest czeski :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#78 Postautor: Soluk » 26 maja 2005, o 23:06

A moze on jezdzil na BMW :lol: :?:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#79 Postautor: Cz@rek » 26 maja 2005, o 23:42

A tu macie fotki kilku" piknikowców"z dzisiejszych zawodów,m.in.osławionych Rumunów :D :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I na koniec jeszcze "podium" dzisiejszego turnieju.
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#80 Postautor: RadeKas » 27 maja 2005, o 00:12

Od poczatku zawodow kibicowalem Lordowi visVaderowi :lol:, i nawet udalo mu sie wygrac wyscig. Wiadomo, Moc w nim silna jest :lol:.

Generalnie zawody strasznie nudnawe i tylko pojedynki Polakow mozna bylo ogladac z jakims zainteresowaniem. Wielka nadzieja bialych Sitera, nie pokazal sie jakos specjalnie, spodziewalem sie wiecej. Za to zaskoczyl mnie Bencze, ktory skompletowal dwojki. Chyba walczyl najwiecej dzisiaj.

Fajnie bylo tez popatrzec na Jelenia, ktory wiekszosc prostych pokonywal na jednym kole. Widac, ze bawil sie calkiem niezle.

Nasi juniorzy i tak zrobili wiecej niz sie spodziewalem :lol:.

Zaluje tylko, ze nie pojechal Stefani, bo pewnie moglby ostro powalczyc z kazdym Polakiem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#81 Postautor: Manitou » 27 maja 2005, o 03:50

.:Soluk:. pisze:A moze on jezdzil na BMW :lol: :?:

A może te silniki to Bochemia Mordel :lol: :lol:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#82 Postautor: papi » 27 maja 2005, o 08:56

Manitou pisze:A może te silniki to Bochemia Mordel :lol: :lol:

w innym temacie napisano ze Jurek podobno dostał sprzęt wiec chyba wszystko mozliwe :lol: . Co do zawodow to niestety mnie nie było, a szkoda. W związku z tym, ze były to zawody międzynarodowe to trzeba sie cieszyc z podwojnego triumfu naszych zuzlowcow :) :P . Moge sobie tylko wyobrazic co było przed ostatnim biegiem :roll: . Emocje pewnie sięgnęly zenitu, jak 3 zawodnikow walczylo o zwycięstwo :lol: . Rumuni chyba podbili serca kibicow i powinni byc zapraszani częściej :P , podobnie jak Ivan Myronow. Czasy tez dosyc ciekawe - najlepszy 70,41, a najgorszy 75,45 :shock: . Jak wygladal ten bieg :?: . No i ta obasada sędziowska rodem z GP - Marek Wojaczek oraz nasi utalentowani juniorzy jako reprezentanci Polski 8)
PS. Jak jezdzil Adam, odchodzal troche od krawężnika czy jak zwykle :?: :?:

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#83 Postautor: Dobromir » 27 maja 2005, o 09:50

Ale i tak najlepsze są te garńce z cepeli hehe.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#84 Postautor: Fork » 27 maja 2005, o 09:58

Czarek pisze:Wrona miał starty najgorsze ze wszystkich (gorsze nawet od Rumunów!). Tak naprawdę trudno mi przypomnieć sobie zawodnika, który tak notorycznie pcha się w taśmę, a gdy nie uda mu się jej dotknąć zostaje w miejscu czekając aż inni wystartują. I on tak robił w każdym biegu! Bałabuch nie wiele lepiej. Jeśli klub wypożycza juniorów z innych ośrodków to niech bierze kogokolwiek, każdy będzie lepszy od Wrony.

Niech lepiej nasi dzialacze pezejrza na oczy i zainwestuja w naszych zawodnikow !!!
Balabuch to sprzet tragedia, a Wrona to tak jak by wogole sprzegla nie mial !!!
Ja nie wiem co ten Dyrektor i Janiec robia w tym klubie !!!
Jezeeli sprowadza sie mechanika to po to aby pomogl juniorom i amatorom !!!

Pebas
Szkółkowicz

#85 Postautor: Pebas » 27 maja 2005, o 10:07

Gdybym był sponsorem nie zainwestowałbym we Wrone nawet 50 złotych. Nie potrafi wystartować, nie potrafi zaatakować, nie potrafi skorzystać z prezentu od Jeleniewskiego.
Ja się nie znam na sprzęcie, ale tak mi się wydaje, że jak motocykl ciągnie w taśmę to jeśli ma się siłę, można go utrzymać. Atakować Wrona też nie umie. Chciał wejść pod rywala i mało się nie zabił. Wygrwał tylko później lepszym sprzętem. W biegu z Jeleniewskim prawie zmarłem z nerwów. Jeleniewski czekał na niegio zrobił mu miejsce, a Wrona mało nie wpakował się z niego. Dobrze ze Jeleń ma trochę pomyslunku i zaczął spieprzać. A na sam koniec dodam jeszcze jedno. Nie ma co inwestować w zawodnika który w połowie prostej zamyka gaz. A tak niestety przed dwoma wirażami robi Wrona. Moim zdaniem lepiej pokazał się Bałabuch.

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#86 Postautor: Soluk » 27 maja 2005, o 10:19

Niestety nie moglem byc na tych zawodach, ale z tego co czytam to nie wiele stracilem :wink: wie ktos moze dlaczego nie jechal Steffani??

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#87 Postautor: _piotrusss » 27 maja 2005, o 10:21

Tego to ja się nie spodziewałem... na onecie o MACEC-u napisali :D Link
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#88 Postautor: czaszka » 27 maja 2005, o 10:28

Fork pisze:Niech lepiej nasi dzialacze pezejrza na oczy i zainwestuja w naszych zawodnikow !!!
Balabuch to sprzet tragedia, a Wrona to tak jak by wogole sprzegla nie mial !!!
Ja nie wiem co ten Dyrektor i Janiec robia w tym klubie !!!
Jezeeli sprowadza sie mechanika to po to aby pomogl juniorom i amatorom !!!

Akurat wczoraj na tle beznadziejnych Ukraińców i Rumunów Wrona miał fure ze szok :wink: Po beznadzejnym momencie startowym (nie wnikam teraz w to czy sprzęgło czy on sam pchał sie w taśme) na dojeździe do 30 metra już doganiał a nawet wyprzedzał tych kolesi. Nie warto w nich inwestowac :!: To widac kto ma ikre a kto nie do tego sportu, oni nie mają. Ich technika poprostu rzuca na kolana, totalnie archaiczna, bez żadnego balansu, jakby na motor posadzić Gołote :wink: :lol: Tyle ode mnie w tym temacie :)

Pozdro.

meesha
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: meesha » 27 maja 2005, o 10:59

Oj, marudy, marudy... Bardzo ciekawe zawody były :D Egzotyczna obsada, oldskulowe stroje - słowem ciekawa lekcja historii. Jeśli ktoś chce wiedzieć jak wyglądał żużel w latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia to wyglądał dokładnie jak Mircea Agrisan :lol: 8) [nie nie, taki stary nie jestem - dziadek mi opowiadał 8) ]
A do tego zimne piwko na słoneczku, zapach rycyny jakby intensywniejszy niż zazwyczaj... Ja tam mógłbym oglądać takie zawody nawet i co tydzień (oczywiście oprócz ligi a nie zamiast niej) :P
A jeśli chodzi o emocje to było ich więcej niż na GP we Wrocławiu (zachowując wszelkie proporcje :wink: ) i lepszy wynik Polaków :D

meesha parę dni temu pisze:Tak przy okazji to pozwolę sobie wytypować zwycięzcę (mimo nieznanej obsady) - wygra Daniel Jeleniewski (Polska) 13 pkt

I trafiłem, tylko trochę nie doceniłem Daniela bo wczoraj to on nie miał z kim przegrać 8) Choć o dziwo nie zanotował żadnego defektu, ale to pewnie dlatego, że nie było potrzeby jakoś specjalnie forsować silników :)

Szkoda, że Adaś nie próbował trochę odejść od krawężnika :? Te 14 pkt i tak by zrobił a miałem nadzieję, że trochę popróbuje z innymi ścieżkami przy okazji takiego punktowanego treningu :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#90 Postautor: Pietter » 27 maja 2005, o 11:34

Bileciki powinny być tańsze bo poziom był bardzo nizutki :p A rumuńscy żużlowcy mieli najfaniejsze nakrycia na kask. Myślałem że to prześcieradła :F

http://img266.echo.cx/my.php?image=10013321bo.jpg

Filipek Sitera :F

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#91 Postautor: _piotrusss » 27 maja 2005, o 11:44

Może jeszcze ktoś z forumowiczów robił zdjęcia?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#92 Postautor: Pietter » 27 maja 2005, o 11:49

Ja mam kilka ale mój w moim lipnym aparaciku z niektóre zdjęcia wychodza mocno niezadowalająco :P

A tutaj UkRaInE MoToR PoWneD.

http://img268.echo.cx/my.php?image=10013319ag.jpg

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#93 Postautor: Kubbas » 27 maja 2005, o 12:49

_piotrusss pisze:Może jeszcze ktoś z forumowiczów robił zdjęcia?

Robil robil - wrzuce niedlugo na sf.

Shack
Administrator

#94 Postautor: Shack » 27 maja 2005, o 15:20

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#95 Postautor: Cz@rek » 27 maja 2005, o 18:13

Dobrze że też sobie strzeliłem parę fotek (kilka zamieściłem na poprzedniej stronie),
bo galeria dalej nie działa -przynajmniej u mnie.
A wracajÄ…c do postawy Daniela, czy w zwiÄ…zku z wygraniem pierwszego turnieju
planuje On udział w koleinych dwóch edycjach tych zawodów :?:
Czy poprzestanie na tym jednym :?:

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#96 Postautor: Kubbas » 28 maja 2005, o 13:51

FOTKI Z PUCHARU MACEC

Czekam na opinie co do fotek ;]

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#97 Postautor: Talib » 29 maja 2005, o 21:29

Jak dla mnie te puchary rewelacyjne. Teraz sobie chłopaki małosolnych będą mogli narobić do bólu. :lol:

Susic
Junior

#98 Postautor: Susic » 1 czerwca 2005, o 15:30

Sprawdził się mój typ: Wrona ok. 5 pkt i 10-12 miejsce. :D

Pragnę sprostować stwierdzenia niektórych o słabym sprzęcie Rumunów, Ukrainców itd., a rakietach Wrony czy Bałabucha.

To, że Agrisan, Golenya i tym podobni nie nawiazywali walki z Jeleniem, Pietraszką, Wilkiem i Baranem nie wynika tylko ze słabszego sprzetu, jakim dysponują. Myślę, że sprzęt mieli porównywalny z Wroną i Bałabuchem, ale zdecydowanie brak im umiejetności (odwagi). Było wyraźnie widać , że tacy zawodnicy jak Agrisan, Golenya zamykali gaz przy wyjściu z łuku i odkręcali dopiero na wejściu w nastepny łuk.
Mimo wszystko nasi juniorzy gaz zamykają dopiero! na środku prostej, dlatego mogli wyprzedzać tych słabszych zawodników na dystansie.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#99 Postautor: Fork » 18 sierpnia 2005, o 22:31

Z tego co mi wiadomo w najblizsa sobote odbedzie wsie kolejna runda Pucharu MACEC tym razem na Ukrainie (Lwow). Cy ktorys z lubelskich zawodnikow (Jeleniewski, Pietraszko) bedzie reprezentowac nasz kraj, klub ?? Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Klusek

#100 Postautor: Klusek » 18 sierpnia 2005, o 23:11

w czasie retransmisji meczu w Rzeszowie na TV Puls Kamil Łyko powiedział że wystartuje w tych zawodach