Motor Lublin - Stal Gorzów 40:50

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#326 Postautor: istred » 17 maja 2005, o 21:23

Czy to tak ciężko zrozumieć :shock: ?
W niedziele, nikomu nie zależało, żeby mecz odbywał się później. Wiadomo, niedziela - dzień wolny, więc godzina rozpoczęcia jest już sprawą drugorzędną... klub ustala 1730.
Piątek - dzień, w których chodzi się do pracy, do szkoły... ogólnie dzień roboczy. Chyba oczywiste jest, że wiele osób nie będzie mogło obejrzeć meczu bo pracują (czy nie dlatego kluby starają się organizować mecze w weekendy?). W tym momencie wielu osobom zależy, żeby godzina rozpoczęcia meczu ustalona była na jak najpóźniejszą... to klub ustala na 16 :? .
Jeśli jeszcze ktoś nie zrozumiał to przepraszam, ale jaśnie juz nie potrafię... chyba, że rozrysuję schemat :wink:

Czy zastępstwo zawodnika może przedłużyć mecz o 1,5 godziny? Czyli wydłuży dwukrotnie ? Chyba dość łatwo policzyć...
:roll:

Jutro zachód słońca jest o 20 26... czy w ciągu 3 godzin nie rozegra się mczu, nawet przy zz ?
Ostatnio zmieniony 17 maja 2005, o 21:27 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

JAG
Senior

#327 Postautor: JAG » 17 maja 2005, o 21:25

Dominik to ma dopiero wyobraźnię :lol:
:),czasami :(

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#328 Postautor: kilar » 17 maja 2005, o 21:31

Taka jedna uwaga do niektorych wiecznie marudzacych na forum :roll:
Czepiacie sie o pierdoly..godzina nie pasuje :evil:, jak ktos ma zamiar przyjsc na mecz, to przyjdzie mimo wszystko..wychodzi na to, ze to klub powinien sie po kolei kazdego kibica pytac o zdanie zanim podejmie jakos decyzje :shock:. Wogole, co klub by nie postanowil, to i tak spotka sie to z fala krytyki...przyklad, ile to bylo niezadowolenia jak zakontraktowali Joonasa, a wydaje mi sie, ze jeszcze nie raz nam Joonas d..e uratuje. Tylko, ze potem bedzie "Joonas to moj idol" podczas, gdy kilka tygodni wczesniej te same osoby zmieszaly go z blotem :|
Zastanowcie zanim napiszecie kolejne idiotyczne posty, w ktorych bedziecie zrzedzic jak jakies stare przekupy - to nie pasuje, tamto nie pasuje... :shock: :?

Pozdro

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#329 Postautor: dannie » 17 maja 2005, o 21:46

wychodzi na to, ze to klub powinien sie po kolei kazdego kibica pytac o zdanie zanim podejmie jakos decyzje :shock:

oczywiscie strasznie uogolniasz...
po 1. nie jest to takie glupie... sa druzyny, gdzie kibice decyduja o wielu sprawach klubu, wyborze wladz itp.
po 2. nie chodzi tu o kazdy szczegoly i kazdego kibica, tylko o godziny rozgrywania spotkan i interes wiekszosci kibicow... akurat wydaje mi sie, ze czas rozgrywania spotkan ustala sie przede wszystkim z mysla o kibicach... aby im bylo wygodnie, aby mogli na mecz przybyc, dopingowac... mysle, ze w 90% przypadkow zawodnikom wisi czy to bedzie 16 czy 17:30... wielu kibicom juz nie...

dobra... ja juz w dyskusji glos zabralem, napisalem co o tym mysle... wystarczy... ;)

Pozdrawiam! (szczegolnie tych, ktorzy ze wzgledu na godzine rozgrywania piatkowego meczu nie moga przyjsc, spoznia sie lub trafia na stadion wyglodzeni, wymeczeni prosto z pracy) ;) :D :) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#330 Postautor: mcprzemek » 17 maja 2005, o 22:06

patryk kilar pisze:jak ktos ma zamiar przyjsc na mecz, to przyjdzie mimo wszystko

Pewnie.
Ucieknę z pracy, może nikt nie zauważy.
:twisted:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#331 Postautor: kilar » 17 maja 2005, o 22:09

mcprzemek pisze:
patryk kilar pisze:jak ktos ma zamiar przyjsc na mecz, to przyjdzie mimo wszystko

Pewnie.
Ucieknę z pracy, może nikt nie zauważy.
:twisted:

W Radiu Lublin bedzie pewnie relacja, przyjemniej bedzie Ci sie pracowalo :wink: 8) :)

Pozdro

Geest
Senior

#332 Postautor: Geest » 17 maja 2005, o 22:14

dannie pisze:sa druzyny, gdzie kibice decyduja o wielu sprawach klubu, wyborze wladz itp.

ojj, jak poczytam czasem forum to tylko sie ciesze, ze u nas nie ma takiej "demokracji"

aha, ja na mecz dotre bez problemu, 2 polskie mi sie urywaja :D

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#333 Postautor: skuba » 18 maja 2005, o 00:01

Ja z pewością się pojawie. Wprawdzie mam poważne zajęcia o tej godzinie, ale olewka. Na ten meczyk czekałem dluuuuuuuuuugi czas (no i do tego nie oddałem biletu :wink: )
To jechalismy przez ta Serbie:)

hayabusarider

#334 Postautor: hayabusarider » 18 maja 2005, o 11:27

No wg http://pogoda.onet.pl/0,196,38,0,0,8,0,pogoda.html powinna być w piątek w miarę pogoda.
Tylko żeby chłopaki zdążyli jakiś trening odjechać!!

A co się tyczy Fina,myślę że będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony przed prawdziwymi
kibicami na dobre i złe,a nie przed garstką "fuckerów" :lol:
Mimo iż po wstrząśnieniu mózgu nie czuje się z pewnością dobrze,pojedzie jak tylko potrafi najlepiej,
dlatego Apeluję o Doping i oklaski co by nie było !.
Dla Joonasa i Łyki doping w piątek będzie BARDZO WAŻNY.
To Nasza Ostatnia deska ratunku,Nie zatapiajmy jej!

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#335 Postautor: bartosch » 18 maja 2005, o 12:35

cos ta Nasza finska rakieta za duzo razy upadala w ostatnim czasie, oby nie mialo to wplywu na jego piatkowa jazde... ciekawe skad biora sie te upadki, braku umiejetnosci nie wolno mu zarzucic a to by wskazywalo na to, ze Joonas pcha sie tam gdzie Jesper sie nie zmiesci i to nie tylko ze wzgledu na tusze. ja osobiscie lubie takich "agresywnych" zawodnikow i z niecierpliwoscia oczekuje jego debiutu w Lublinie.
carpe diem!

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#336 Postautor: Metalliczny » 18 maja 2005, o 15:45

Coś nas ta qura nie rozpieszcza, siąpi dziś cały dzień, wczoraj łało, mam nadzieję że jutro już będzie lepiej

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#337 Postautor: Maciek » 18 maja 2005, o 16:03

Bezkitu jutro już musi słonko wyjść bo w piątek bedzie już zapóźno tor nie przeschnie zabardzo zmoczony jest nic nawet nie da bronowanie ani nic:/ pogoda musi dopisać bo inaczej znów nie zobaczymy Jonasa na torze scigającego sie:(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#338 Postautor: kilar » 18 maja 2005, o 16:40

Na poprawe pogody jakos sie nie zanosi :|, tylko, zeby znowu meczu nie odwolali, bo ponownie na darmo Stal by przyjechala, a to z pewnoscia nie jest im na reke 8)

Pozdro

Zaratustra
Kadrowicz

#339 Postautor: Zaratustra » 18 maja 2005, o 17:41

Gdzieś tam w telewizorze "szprechali", ze od jutra rana ma się w Polsce wypogadzać, a u nas słoneczko ma wyjść po południu. Oby, bo już nie moge wytrzymać z tą pogodą. Ciekawy tylko jestem, czy po tak długich opadach da się do piątku przygotować "normalny" tor, pozdr.

ermen
Zawodowiec

#340 Postautor: ermen » 18 maja 2005, o 17:54

Choć dzisiejsza pogoda na to nie wskazuje, od jutra słoneczko.
Tylko czy nasi będą chcieli jechać?
To co wydarzyło się w niedziele to kpina.
Zerknijcie do regulaminu, jakie obowiązki ciążą na organizatorze...
Nie zrobili nic aby mecz sie odbył - WSTYD!!!
Każdemu jego Everest...

Czarek
Trener

#341 Postautor: Czarek » 18 maja 2005, o 20:20

ermen pisze:To co wydarzyło się w niedziele to kpina.

Czego nie zrobili co jest w regulaminie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#342 Postautor: Koper » 18 maja 2005, o 21:25

Czarek pisze:
ermen pisze:To co wydarzyło się w niedziele to kpina.

Czego nie zrobili co jest w regulaminie?

Czy ktos wyszukal w regulaminie czy od momentu godziny rozpoczecia meczu zawodnicy sami moga robic korekte toru, usuwac wode z toru itd czy tez nawet organizatorzy przy uzyciu jakiegos ciezkiego sprzetu czy tez takie decyzje wydaje sedzia :?: :roll:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#343 Postautor: kilar » 18 maja 2005, o 21:57

ermen pisze:Choć dzisiejsza pogoda na to nie wskazuje, od jutra słoneczko.
Tylko czy nasi będą chcieli jechać?
To co wydarzyło się w niedziele to kpina.

A co takiego nie zrobiono wg Ciebie??

Skoro caly czas padalo od prezentacji (przestawalo tylko doslownie na chwilke i znowu zaczynalo), to nawet zeby sie kazdy dwoil i troil to nie daloby rady doprowadzic toru do uzywalnosci w takim czasie zeby jeszcze mozna bylo rozegrac mecz. Trzeba pamietac, ze juz bylo dosyc pozno jak na rozpoczecie zawodow i grozilo to niedokonczeniem ich z powodu zapadajacych ciemosci...no a oswietlenia niestety nie ma...wogole kto byl to widzial jak wygladal tor po tych opadach - sama woda, ze nie wspomne o 1 polu startowym, no sory, ale na takim torze jezdzic nie ma sensu, wiec wydaje mi sie, ze dobrze sie stalo, ze przelozyli mecz. Po co zawodnicy mieli jechac na sile i ryzykowac swoje zdrowie. Proste, ze Stal chciala ten mecz odjechac (tak jak 2 lata temu Unia Tarnow), bo komu by sie chcialo dobre kilka godzin jechac przez cala Polske po raz drugi.

Pozdro

Geest
Senior

#344 Postautor: Geest » 18 maja 2005, o 22:08

na tvp wroza wypogodzenie, tvn meteo costam jakies chmurki i deszcz, ale jak chmurka na 1/4 polski to kij go wie czy to sie nas tyczy czy nie. tak czy owak, jakos biednie mi sie to wszystko widzi...

a od niedzieli 25 stopni :/

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#345 Postautor: Maciek » 18 maja 2005, o 22:36

http://pogoda.onet.pl/0,858,miasto.html
no od jutra wypogodzenie ale i tak nic z tego tor nie wyschnie tam jest teraz takie bagno ze wątpie że mecz dojdzie do skutku :evil: :evil: lipnie no ale jak przełożą to może jusz Piszczyk wróci
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#346 Postautor: Madlene » 18 maja 2005, o 22:40

Kiedy moze sie pojawic jakies info czy mecz sie odbedzie czy nie? Jesli jutro bedzie lało to Gorzowianie w ogole przyjadą czy mecz bedzie odgornie wczesniej przelozony?

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#347 Postautor: InDorka » 18 maja 2005, o 22:49

Nie znam sie zupełnie na szykowaniu toru, tzn na doprowadzaniu go do uzywalnosci po obfitych opadach. Ale pamietam podobna sytuacje sprzed kilku lat z Tarnowa.Na godzine przed rozpoczeciem meczu zaczeła sie ulewa,podobna do niedzielnej lubelskiej.
Trwało to niecała godzinę,po ktorej na tor wyjechały dwa ciągniki i zacząl sie balet cięzkiego sprzetu. Kręciły kólka,szostki i ósemki i w krótkim czasie doprowadzono tor do uzywalnosci.Mecz sie odbył ,ale nasi jak zwykle przegrali.
Czy u nas sa tylko miotły ?

Shack
Administrator

#348 Postautor: Shack » 18 maja 2005, o 23:09

Maciek pisze:http://pogoda.onet.pl/0,858,miasto.html
no od jutra wypogodzenie ale i tak nic z tego tor nie wyschnie tam jest teraz takie bagno ze wątpie że mecz dojdzie do skutku :evil: :evil: lipnie no ale jak przełożą to może jusz Piszczyk wróci

Nie jestem tormistrzem, ale chyba deczko przesadzasz. O jutrzejszym treningu raczej mozna zapomnieć ale w piątek będzie trzeba polewac ;)

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#349 Postautor: boxing » 18 maja 2005, o 23:13

U nas jezeli pamietasz na Zielonce tez ciagniki krecily kolka i osemki na torze. A wszystko co tylko mialo wlasny naped wyjechalo na tor i go ubijalo. I potem przez pare biegow czesc zawodnikow miala problem.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#350 Postautor: Lublin_Fan » 18 maja 2005, o 23:18

Ja straciłem już nadzieję i nie wierzę w termin piątkowy. Chciałbym bardzo, żeby mecz odbył sie właśnie w planowanym terminie, ale realnie patrząc to szans raczej nie ma. W niedzielę urwanie chmury, wczoraj też, dziś cały dzień całkiem porządnego deszczu. To jest mnóstwo wody, która zamieniła nawierzchnię w jezioro.

Pozdr.