Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
cheeroke_re

#476 Postautor: cheeroke_re » 10 maja 2005, o 12:34

no juz na pewno nie beda mieli problemow z lancuszkami bo Janusz wysyla kogos po "dobra" partie na wyspy.. nawet dobra partia nie pomoze jak beda oszczedzac i caly mesz smigac na tych samych. Mam nadzieje ze w meczu z nami tak wlasnie bedzie.

pozdr.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#477 Postautor: Cooper » 10 maja 2005, o 12:39

choc do rewanzu z Rzeszowem jeszcze sporo czasu, to jesli "zagraja" razem dwa korzystne czynniki dla nas, to o wynik nas satysfakcjonujacy jestem spokojny.
Te czynniki to:
a) Rzeszow jedzie w krajowce, takiej jak z Grudziadzem (czyli ze Sledziem)
b) Nasz obco okaze sie regularnym dostarczycielem 10 punktow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Powrót_Króla

#478 Postautor: Powrót_Króla » 11 maja 2005, o 08:10

patryk kilar pisze:Jezeli te defekty powtorza sie w meczu z nami, to bedzie szansa na pokonanie ich :D :P ...Gorzow mogl, Grudziadz byl o krok, to czego TZ ma byc gorszy :wink:

Przez ten ich super nowy sprzet, zamiast do ekstra, to do 2 ligi "awansuja" :lol: :twisted:

Pozdro

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :lol:
A sten super sprzet Lublina, który miał tak jechac a nie zawodnicy...to gdzie zaprowadzi :lol: :lol: :lol: i Ty mówisz o Rzeszowie.... :lol: :lol: :lol:
Troche pokory synu.

Awatar użytkownika
michalw

#479 Postautor: michalw » 11 maja 2005, o 10:35

Cooper pisze:choc do rewanzu z Rzeszowem jeszcze sporo czasu, to jesli "zagraja" razem dwa korzystne czynniki dla nas, to o wynik nas satysfakcjonujacy jestem spokojny.
Te czynniki to:

albo okaze sie dostarczycielem punktow, ale dla druzyny przeciwnej :twisted: :lol: :lol:

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#480 Postautor: auganoff » 11 maja 2005, o 10:58

Cooper pisze:choc do rewanzu z Rzeszowem jeszcze sporo czasu, to jesli "zagraja" razem dwa korzystne czynniki dla nas, to o wynik nas satysfakcjonujacy jestem spokojny.
Te czynniki to:

Uff to Cię chyba poniósł optymizm.Nawet jeśli Kylo przywiezie powyżej 10 punktów, a Maxa nie będzie, to i tak będzie baaaardzo ciężko.Śledź niestety jeździć potrafi i sądzę, że w meczu z nami akurat nie zawiedzie, taka to złośliwa bestia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#481 Postautor: Talib » 11 maja 2005, o 11:05

Bądźmy realistami. Jesteśmy w stanie wygrać trzy mecze w rundzie zasadniczej (nie muszę chyba pisać które). Pytanie, czy jesteśmy w stanie wygrać u siebie z Krosnem wyżej niż 10 punktami.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#482 Postautor: GRISZA » 11 maja 2005, o 13:37

Te czynniki to:

Nie wiadomo czy Śledziona będzie. Trojan wróci :wink:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#483 Postautor: Cooper » 11 maja 2005, o 14:23

GRISZA pisze:Nie wiadomo czy Śledziona będzie. Trojan wróci :wink:

wlasnie, dlatego na pierwszym miejscu napisalem o tym, ze niezwykle istotne jest to by to Dario byl w skladzie.

A swoja droga, to wydaje mi sie, ze na dzien dzisiejszy to Trojan jest bardziej kandydatem do zastapienia Barana, niz Dario. Szczegolnie od kiedy wasz trenejro zaczal Barana z Dariem w jednej parze wystawiac (bardzo sie woza po bandach?).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#484 Postautor: GRISZA » 11 maja 2005, o 17:53

Cooper wiadome jest ,ze ze składu poleci ten ,który będzie najgorszy. W tej chwili jest to Darjo i nie ma dwóch zdań. Baran może i cieniuje ,ale myślę że to sie w końcu musi skończyć. Przecież to jeszcze młody chłopak, a że ma spadek formy ... Mimo ,że jadę po nim i szlag mnie trafia oglądając jego wyczyny, to jednak wierzę w to,że w końcu się podniesie i zacznie jechać. Przecież do cholery nie zapomniał jak to się robi. Nie w tym wieku. Tu musi być coś z psychiką.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#485 Postautor: RadeKas » 11 maja 2005, o 18:43

Podobnie myslelismy o Frankim w poprzednim sezonie. A jakie jest podobienstwo Frankowa do Barana? Obaj jezdzili w parze z Rybosomem :wink: .

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#486 Postautor: mikas » 11 maja 2005, o 19:24

GRISZA pisze:Cooper wiadome jest ,ze ze składu poleci ten ,który będzie najgorszy. W tej chwili jest to Darjo i nie ma dwóch zdań. Baran może i cieniuje ,ale myślę że to sie w końcu musi skończyć.

Oj Grisza przemawia teraz przez Ciebie raczej sympatia do Barana jako wychowanka Stali niż konkretne argumenty. A oto i liczby:
Śledź:
średnia 1,392 (39 punktów z bonusami w 28 startach)
Baran:
średnia 1,428 (40 punktów z bonusami w 28 startach)

ale jeszcze przed meczem z Grudziądzem było tak:

Śledź:
średnia 1,522 (35 punktów z bonusami w 23 startach)
Baran:
średnia 1,348 (31 punktów z bonusami w 23 startach)

Jak widzisz jednak aż takiej róznicy wielkiej nie ma żeby byc pewnym,że Śledź jest gorszy i to bez dwóch zdań :twisted: Jadą bardzo podobnie i praktycznie na takim samym poziomie,więc skreślanie ze składu Darka już w tym momencie,gdy nawet nie wiadomo na który mecz Trojan będzie zdrowy jest troche przedwczesne,do tego czasu jeszcze wiele może się zdarzyć :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#487 Postautor: GRISZA » 12 maja 2005, o 08:08

Pewnie ,że wolałbym żeby jeździł Baran ,gdyż jest rzeszowskim wychowankiem.
Ale nie tylko dlatego. Po prostu go lubiÄ™. Jest moim drugim ulubionym zawodnikiem. Zaraz po .... Pewnie wiecie po kim :wink:
Poza tym Karol, coby nie mówić, dalej jest nadzieją rzeszowskiego speedwaya. Musi jeździć. Ma dopiero 23 lata :!:
Nie chcę go tu bronic,bo po tym co ostatnio wyprawia nie zasłużył sobie na to za bardzo,ale i tak stawiałbym raczej na niego niż na Śledzionę. Poza tym nie wiadomo w jakiej formie będzie Trojan po kontuzji i może być tak,że zarówno Carlos jak i Darek dalej będą jeździć w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#488 Postautor: mikas » 12 maja 2005, o 10:07

No widzisz odrazu lepiej a nie nam tu ściemniasz że Darek jeździ słabiej od Barana i to bez dwóch zdań :wink:
Grisza nie ukrywaj swoich sympatii :!: :wink: :mrgreen:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#489 Postautor: jas » 12 maja 2005, o 10:14

GRISZA pisze:Ale nie tylko dlatego. Po prostu go lubiÄ™. Jest moim drugim ulubionym zawodnikiem. Zaraz po .... Pewnie wiecie po kim :wink:

...wiemy, wiemy. po Dariuszu Sledziu :twisted: :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#490 Postautor: GRISZA » 12 maja 2005, o 10:46

To Wam coś powiem jeszcze. Jak Śledzik na meczu z GKMem pożyczył motor od Miesiąca, który posiadał zdecydowanie szybszy sprzet od Darka, to jego jazda wyglądała tak jakby walczył z motorem a nie z zawodnikami... Cóż to oznacza ? hmmm 8) A zresztą już nie będę się pastwił więcej nad nim. Chłopaki tak się cieszyli po zwycięstwie nad Grudziądzem jakby nie wiem czego dokonali. To chyba dobrze wróży. Atmosfera w druzynie jest dobra, pani prezes sie cieszy.
Gdyby nie piekielne defekty,o których juz trochę zostało napisane :roll: , to byłby to spokojny mecz. Nie ma co siać paniki.
Martwi mnie inna rzecz. Nasz tor. Jakoś nie sprzyja naszym. Strasznie słabe starty mają. Nie wiem z czego to wynika, ale jesli to poprawią powinno być nieźle.

Mikas,
ulubionym jest oczywiście Ciapek i myślę ,że takie sympatie ma zdecydowana większość rzeszowskich kibiców :wink: Maciek jak odebrał sprzęt od Kargera to śmiga aż miło. W Krośnie poza zasięgiem, a z Grudziądzem tylko w ostatnim biegu słabiej,ale to niewatpliwie wina wcześniejszego wyścigu gdzie się na kierownicy zatrzymał po defekcie... W decydującym momencie nie zawiódł i minął Knappa mimo słabego startu. I zadziwia mnie jeszcze inna rzecz u niego w tym sezonie. Zawsze był startowcem,ale teraz mimo niekiedy słabszych startów walczy fantastycznie na dystansie. Niektóre jego tegoroczne akcję były naprawdę piękne. To dobrze rokuje :lol:

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#491 Postautor: kezman » 12 maja 2005, o 14:58

Jak Śledzik na meczu z GKMem pożyczył motor od Miesiąca, który posiadał zdecydowanie szybszy sprzet od Darka, to jego jazda wyglądała tak jakby walczył z motorem a nie z zawodnikami... Cóż to oznacza ?

To, że Paweł ma ustawiony sprzęt pod siebie.

pozdr.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#492 Postautor: GRISZA » 15 maja 2005, o 19:19

Co jeszcze wydarzy siÄ™ w tym sezonie na torach pierwszej ligi ?

To co się stało dziś w Ostrowie można nazwać cudem. Mikael jest fenomenalny,ale to Rybka wygrał mecz. Jestem jeszcze w szoku po tym, co się stało.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#493 Postautor: papi » 15 maja 2005, o 19:32

zwycięstwo Stali jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, ze w tej lidze niczego nie mozna być pewnym. Gorzow wygrywa w Rzeszowie, Rzeszów w Ostrowie, a Ostrow u siebie pokonuje Gorzów. I jak tu wytypować zwycięzce ligi :roll: , jeszcze sie okaze że wszystkich pogodzi Rybnik i bedzie pozamiatame :lol: . Cieszy jednak równa forma Opola, dopiero dzis wiemy jak wiele stracilismy na odwolanym meczu tydzień temu, skoro w Krośnie nie wychodzą z 30 to nawet u siebie mają z KSŻ niewielkie szanse, Trumi zaczyna sie powoli dostosowywać do kolegow z zespołu. Z taką jazdą to i nasi pojadą tam z uśmiechem na ustach :wink:

Shack
Administrator

#494 Postautor: Shack » 16 maja 2005, o 19:23

Właśnie obejrzałem mecz Ostrów - Rzeszów. Max :shock: :shock: :shock: ale ma fury. Mogłby na nich w Moto GP startować. Mimo przegranego startu dokręca gaz i jest pierwszy. Może ktoś zwrócił uwagę na Panią Półtorak cieszącą sie zwyciestwem biegowym :) cieszyła sie jak małe dziecko :) Podoba jej sie to strasznie, wiec kasy nie załuje. Może wygrywanie ja tak kreci :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#495 Postautor: papi » 16 maja 2005, o 19:31

hehe odniosłem podobne wrażenie, cieszy sie jak dziecko z nowej zabawki :lol: . Max ma faktycznie świetnie dopracowany motor i robienie kompletow (choc dziwnie to moze zabrzmiec) nie sprawia mu problemów. Jednak najbardziej jestem pod wrazeniem tego co zrobil Peter z Baranem. Ściagal go przez pelne 4 kolka i wyprzedził niemalze na samej kresce 8) . Ehhh szkoda, ze Peter nie prowadzi takich poscigow dla naszego klubu :cry: , również szacunek dla Sledzia, choc jego az w takim stopniu mi nie brakuje :lol: :lol:

Pebas
Szkółkowicz

#497 Postautor: Pebas » 24 maja 2005, o 23:47

http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35087,2728891.html

Opole "wzmacnia" się. I dobrze. To znaczy, że nie odpuszczą meczu z Krosnem.

Davv
Kadrowicz

#498 Postautor: Davv » 24 maja 2005, o 23:52

A niech sciagaja kogo chca. U nas ewentualnie Trumna cos pokaze ale nikt wiecej. Nie ma teraz na rynku zawodnika, ktorego zakontraktowanie przez Opole budzilo by we mnie strach przed meczem z nimi(chyba że Nielsen wróci do gry :wink: ). Także o naszą pozycję jestem spokojny.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#499 Postautor: kilar » 25 maja 2005, o 00:12

Krotko skomentuje te nie doszle jeszcze "wzmocnienia" Kolejarza:
M.Hucko - kompletna niewiadoma, ale mysle, ze powinien jezdzic lepiej niz gwiazdor Tajchert, ktory jest bardzo (przez duze "B") kiepsciutkim (przez duze "K") zawodnikiem. Ale znowu nie przesadzajmy, Hucko nie bedzie robil po kilkanascie punktow w meczu, bo jakby tak mialo byc to jezdzilby w Gorzowie, a nie w polowie sezonu szukal klubu. Mysle, ze stac go na 5-7pt na mecz co i tak jest wynikiem o niebo lepszym od Tajcherta. Takze pewnie wezma go dzialacze do zespolu, no chyba ze na treningach pokaze, ze jest kompletnie nie przygotowany do sezonu :roll:. Jednak nie ma sie co martwic - mamy mecz u siebie z Kolejarzem, tutaj Hucko nie namiesza za wiele, zreszta caly Kolejarz rowniez :wink:

A teraz o tym drugim przyszlym transferze - dunczyk Henning Bager. Prawde mowiac pierwszy raz slysze o takim zawodniku :shock:. Chyba niczym nie zablysnal skoro (oprocz tego, ze w Anglii jezdzi w parze z P.Karlssonem czy S.Ermolenko :lol: ) tak pozno sie o nim dowiaduje. Dlatego nie powiem o nim nic wiecej, poniewaz kompletnie go nie znam. Ja na miejscu dzialaczy zostawilbym Brhela, solidnego obcokrajowca, zrobil swoje w meczu przeciwko nam. To nie jego punktow zabraklo im do zwyciestwa, tylko punktow seniorow (czyt.Pawliczka i po raz kolejny to powtorze GWIAZDORA Tajcherta :wink: ).

Pozdro

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#500 Postautor: Apocalips » 25 maja 2005, o 14:17

Bager to nie najmłodszy już zawodnik. Jeździł pare lat temu w Polskiej lidze. Chociaż jeździł to za dużo powiedziane. Pojechał bodajże w 3 meczach w barwach Śląska Świętochłowice. Zaprezentował sie baaardzo przeciętnie nawet jak na II ligę :) Brhel jest zawodnikiem dużo pewniejszym od niego. Henning to zawodnik na max 9-10 punktów przy dobrych wiatrach.

Natomiast Hućko napewno będzie wzmocnieniem. Ale tak czy siak Kolejarz w tym sezonie już nam nie przeszkodzi w walce o utrzymanie.
Musimy zdobyć przynajmniej 6 miejsce :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips