Motor Lublin - Stal Gorzów 40:50

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#101 Postautor: malyex » 13 maja 2005, o 11:26

Myœle, że jak Stal przyjedzie nawet bez obco to i tak wygra ok 53-37

Koper
Trener
Kontakt:

#102 Postautor: Koper » 13 maja 2005, o 13:16

JAG pisze:
Koper pisze:
lexy pisze:W takim razie drodzy Lublinianie...Moze i wam sie uda zdobyc bonus z Rzeszowem...Oops :shock: :? zapomniałem ze dostaliscie u siebie 33-57.

Jesli chodzi Ci o mieszkancow miasta Lublina to pisze sie z malej litery "lublinianie" :D

czy jest sens kłócic sie o to z jakiej litery?czy to cos zmienia?nie jestesmy przecież na narodowym dyktandzie

Tu nie chodzi o klocenie sie ale troszke kolega z Gorzowa pokusil sie o uszczypliwosc pewnie po przeczytaniu moze niektorych postow na naszym forum i z ironia napisal o bonusie z Rzeszowem po czym dodal ze zapomnial jaki wynik byl w Lublinie itd itd co moim zdaniem takie pisanie nie ma tym bardziej sensu.

A co do tematu Stal Gorzow jest faworytem, jako kibic z Lublina wierze ze niezaleznie od wyniku zobacze kilka ladnych akcji na mam nadzieje przyczepnym torze, gdyby udalo sie sprawic niepsodzianke przy w tym wypadku koniecznej wysmienitej postawie zarowno Joonasa jak i przede wszystkim Piszcza i Pietraszki ktorzy musieliby pociagnac za soba druga linie w osobach Jeleniewskiego i Frankowa to cieszylbym sie tym bardziej. Pewne jest ze szalal bedzie Hlib, Pecyna jesli przyejdzie zapewne tez swoje dorzuci. Oby ten mecz mial swoja dramaturgie i bedzie ok.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#103 Postautor: Lublin_Fan » 13 maja 2005, o 13:42

loko1980 pisze:Czlowieku nie probuj umniejszac osiagniecia dobrego wyniku przez Gorzow w Rzeszowie. Co to za tlumaczenie z torem. Wine na tor moga zwalac tylko amatorzy, tym bardziej jezeli jest sie gospodarzem meczu.

Człowieku :lol: Stal Rzeszów to drużyna, dla której kwestia toru to być-nie być. Oni potrafią jeździć tylko na betonie. Zrobili sobie przyczepną nawierzchnię i polegli. Cała filozofia.

zwyciezcow sie nie sadzi !

Od każdej reguły jest wyjątek. Mi natomiast nie podoba się jedna rzecz. Kibice z Gorzowa zaczynają nabierać mojrzeszowskich nawyków i traktują swoją drużynę jak mistrzów galaktyki. Nie podoba mi się to bo lubię was.
Rok temu też jechaliście po awans aż na kilka kolejek przed końcem sezonu Chomski otwarcie powiedział, że odpuszczają walkę. Długi jak były tak i teraz są niespłacone, więc czy historia zatoczy koło?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#104 Postautor: Ziuta 85 » 13 maja 2005, o 13:51

Co za dyskusja...heheh... Ja osobiście ide na mecz z dobrym przeczuciem, ze w końcu TŻ-et wygra, ale jesli nie to nie bedzie to dla mnie tragedia, po tylu meczach mozna sie przyzwyczaic.Mecz ze Stala Gorzów to w sumie mecz o nasze być albo nie być w I-szej lidze, po cichy licze na wyniki 46 - 44 dla TŻ-tu.Przy okazji chce podziekowac kibicom z Gorzowa za to ze byli na meczu z Falubazem i jesli ktos ma wejsc bezposrednio do e-ligi to wlasnie Stal Gorzów a nie Rzeszów :twisted: i tego zycze kibicom z Gorzowa e-ligi 2006 ! Pozdro

Awatar użytkownika
staleczkaaa
Kontakt:

#105 Postautor: staleczkaaa » 13 maja 2005, o 14:02

Długi jak były tak i teraz są niespłacone, więc czy historia zatoczy koło?

No wlasnie dlugi jak byly takie juz nie sa :D Bo sa poprostu stopniowo splacane lub podpisane umowy na rozlozenie tych dlugow na pare lat. Tak wiec nie dosc ze na ten sezon jest dobrze pod wzgledem finansowym to dobra jest tez sytuacja jesli chodzi o splate dlugow.

To tak zeby wyjasnic :D

A coraz bardziej prawdopodobne tak 90% ze Stal pojedzie w niedziele w krajowym skladzie... "Zarzad gorzowskiego klubu postanowil wyslac do Lublina wylacznie polskich zawodnikow, bo Mark Loram wciaz nie odzyskal pelni sil po kontuzji dloni, a Kenneth Bjerre byl zakontraktowany tylko na cztery spotkania. Kazdy nastepny wystep trzeba by z nim specjlanie negocjowac" - za Gazeta Lubuska

"Niezaleznie od dyspozycji rywali i stanu lubelskiego, zwykle bardzo przyczepnego toru, gorzowianie pojada do Lublina po zwyciestwo. Szkoleniowiec zapewnia, ze zawodnicy nie maja zadnych problemow sprzetowych i sa w stanie blyskawicznie przystosowac sie do kazdej nawierzchni" - rownize GL

Dobra.. ja uciekam na trening bo o 15 chyba jest :D zobaczymy jak smiagaja..

P.S. O ktorej mecz w niedziele? bo musze do obrazka wstawic..

Pozdrawiam :twisted:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#106 Postautor: kilar » 13 maja 2005, o 14:08

o 17.30 jest mecz - pisze na glownej stronie, ale chyba ktos tutaj nie widzi tego :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#107 Postautor: WojtekF » 13 maja 2005, o 15:57

Lublin_Fan pisze:
loko1980 pisze:Czlowieku nie probuj umniejszac osiagniecia dobrego wyniku przez Gorzow w Rzeszowie. Co to za tlumaczenie z torem. Wine na tor moga zwalac tylko amatorzy, tym bardziej jezeli jest sie gospodarzem meczu.

Człowieku :lol: Stal Rzeszów to drużyna, dla której kwestia toru to być-nie być. Oni potrafią jeździć tylko na betonie. Zrobili sobie przyczepną nawierzchnię i polegli. Cała filozofia.

zwyciezcow sie nie sadzi !

Od każdej reguły jest wyjątek. Mi natomiast nie podoba się jedna rzecz. Kibice z Gorzowa zaczynają nabierać mojrzeszowskich nawyków i traktują swoją drużynę jak mistrzów galaktyki. Nie podoba mi się to bo lubię was.
Rok temu też jechaliście po awans aż na kilka kolejek przed końcem sezonu Chomski otwarcie powiedział, że odpuszczają walkę. Długi jak były tak i teraz są niespłacone, więc czy historia zatoczy koło?

Pozdr.

Prawie w ogole ostatnio nie pisze na forach, gdyz mam duzo waznych spraw na glowie, ale jak juz wszedlem to musze post LublinFana skwapliwie skomentowac:

1)Nie przesadzaj z tym traktowaniem swojej druzyny jako Mistrzow Galaktyki przez kibicow gorzowskich. Wszedzie sa tacy i reguly na to nie ma zadnej a swoja droga to obiektywnie musze przyznac, ze takich jak Bula, Jabol, Keyka a p.w. Falubazzini to na szczescie nie ma chyba nigdzie.

2)Piszesz, ze Ich lubisz a w temacie zwiazanym z barazami napisales
Wy z Gorzowa tez normalni nie jestescie
. Oczywiscie pisales to w takim kontekscie, ze zgadzam sie w 100-procentach z Twoja ocena sytuacji, jednak zdecyduj gdy piszesz ktorych kibicow lubisz a ktorych nie.

3) I przestan wreszcie uzywac sformulowania Mojrzeszow i odmieniac to slowo. Obrazasz nie tylko miasto ale i slynna Postac Biblijna. Wiem, ze prawie wszyscy na tym forum tak robia, ale skoro uwazasz sie za osobe inteligentna i kulturalna, to zobowiazuje to Ciebie do czegos.

4)Aha jeszcze wynik: 37-53 bedzie moim zdaniem.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

lexy

#108 Postautor: lexy » 13 maja 2005, o 16:07

Ziuta 85 pisze:Co za dyskusja...heheh... Ja osobiście ide na mecz z dobrym przeczuciem, ze w końcu TŻ-et wygra, ale jesli nie to nie bedzie to dla mnie tragedia, po tylu meczach mozna sie przyzwyczaic.Mecz ze Stala Gorzów to w sumie mecz o nasze być albo nie być w I-szej lidze, po cichy licze na wyniki 46 - 44 dla TŻ-tu.Przy okazji chce podziekowac kibicom z Gorzowa za to ze byli na meczu z Falubazem i jesli ktos ma wejsc bezposrednio do e-ligi to wlasnie Stal Gorzów a nie Rzeszów :twisted: i tego zycze kibicom z Gorzowa e-ligi 2006 ! Pozdro

Dlaczego nóz w tym meczu? :roll: Czy niewalczycie z Gtz,Ksż i Opolem?Czy sądzicie że te drużyny są od was silniejsze albo maja wieksze szanse na bonus ze Stalą?bo ja nie :Dw tym meczu podobnie jak pozostałych z "wielka czwórką" jestescie skazani na porazke.Moze to zbyt surowy wyrok,ale jaki wniosek snuc po meczach z Rkm,Km i Stalą R ?Moze nie skazani na porażke,ale niewątpliwie bardzo cięzko o zwycięstwo[na własnym torze]...
Ja wierze w naszych chłopaków ze nawet bez obcego sobie poradzą,ale wiem ze bedzie niezmienrie trudno.
Mam nadzieje ze Lublin sie utrzyma bo niewątpliwie na to zasługuje!Wogóle niemoge pojąc tego,ze jednego roku jest się jedną nogą w e-lidze,a nastepnego stopą w II lidze.

ps.KOPER,zrozumiałes to dokaładnie tak jak chciałem by zostało zrozumiane.
ps.Lublin_fan, :? To toromistrz rzeszowski toru niepotrafi przygotowac tak jak tego chce?Poza tym skoro Max,Kuciapa,Rempała potrafili jechac to reszta nie?Co to?paraolimpiada? :evil:
STAL 4EVER!!!
STAL THE BEST!!!
ONLY STAL!!!

Awatar użytkownika
Dave
Kontakt:

#109 Postautor: Dave » 13 maja 2005, o 16:34

Na razie to zapowiadajÄ… siÄ™ opady deszczu na niedzielÄ™. CoÅ› cienko to widzÄ™.

max3
Zawodowiec

#110 Postautor: max3 » 13 maja 2005, o 18:09

Po raz pierwszy w tym sezonie typuje wynik meczu, mam przeczucie ,ze wygramy 47:43.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#111 Postautor: istred » 13 maja 2005, o 18:28

Właśnie dostałem wiadomość, że Piszcz złamał obojczyk na treningu (nie biorę za nią odpowiedzialności).

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#112 Postautor: skuba » 13 maja 2005, o 18:57

No to po meczu :cry: a była nadzieja. Jak nic, to jest jakaś klątwa. Pomijając, że dzisiaj jest piątek 13go. szkoda, wielka szkoda... :cry: :cry:
To jechalismy przez ta Serbie:)

Snys
Zawodowiec

#113 Postautor: Snys » 13 maja 2005, o 19:04

No to pięknie. Bez Piszczyka sukcesem bedzie znalezc sie w barażach i jechać na Łotwe heh :? .
Jeszcze zalezy kiedy wróci....ale mysle ze ok miecha, czyli kawał czasu. Nie wiem czy jakis punkt urwiemy do tego czasu :roll:
Sytuacja zrobiła sie bardzo nieciekawa, ahh ten piątek 13...przypadek ? :?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#114 Postautor: Cz@rek » 13 maja 2005, o 23:41

W niedziele ma mocno padać 8)
A tak na poważnie nawet jak zawody się odbędą trudno będzie je zakończyć przed zmrokiem
z uwagi na późną porę rozpoczęcia meczu,i korzystanie z ZZ przez nasz zespół.
PS:Tomek wracaj do zdrowia :!:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#115 Postautor: kilar » 14 maja 2005, o 00:21

Co tu duzo mowic - jest bardzo nieciekawie (to za malo powiedziane)
Mimo, ze jeszcze nie odbyl sie mecz ze Stala, powiem JUZ W TEJ CHWILI, ze zdecydowanym faworytem kolejnego meczu jest Opole, szkoda ze nie dopisala pogoda i trzeba bylo mecz przelozyc, ale co zrobic taki jest sport - nieprzewidywalny i tutaj jest jego urok...

Jakbym chcial, zeby byl dzisiaj 1.kwietnia i Pryma Aprylis, ale rzeczywistosc jest inna i mamy to co mamy, trzeba sie cieszyc pierwsza liga :shock: , bo za rok moze byc druga :roll: :? :shock:

Pozdro

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#116 Postautor: cheeroke_re » 14 maja 2005, o 09:45

Dave pisze:Na razie to zapowiadajÄ… siÄ™ opady deszczu na niedzielÄ™. CoÅ› cienko to widzÄ™.

Nie ma mowy, deszczu nie bedzie (albo taki ze bedzie mógł sie odbyć mecz) bo specjalnie jade do LBN wiec deszcz odpada (ale nie na ziemie i nie w niedziele.)

[edit] w wawie wlasnie swieci piekne sloneczko ale zabieram je ze soba :) (wiec pogoda na mecz bedzie)

pozdrawiam.
Obrazek

Geest
Senior

#117 Postautor: Geest » 14 maja 2005, o 10:26

Franek, Jelen, Adam i Joonas pojada po 6 biegow. zeby marzyc o dobrym wyniku, musieliby zrobic w sumie ok 45 pkt. czy to z pewnoscia niemozliwe? wlasnie nie bylbym pewien...

a jesli meczu nie uda sie dokonczyc, to nasze szczescie, bo w nominowanych bardzo wyraznie moze sie zaznaczyc brak Piszcza.

mimo wszystko jest jednak chyba o co walczyc...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#118 Postautor: jas » 14 maja 2005, o 10:52

ja ze swojej srony bede z niecierpliwoscia oczekiwal na 6ty start Franka. przeciez jemu wtedy motor spod dupy ze zmeczenia wyjedzie :lol: .

a wracajac do meczu, to mysle, ze bardzo duzym sukcesem bedzie wyjscie z 40. bo mam nadzieje, ze z 35 to na bank wyjdziemy.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#119 Postautor: Madlene » 14 maja 2005, o 11:38

Heh wczoraj na treningu jakiś żul chcial sie zakladac ze wszystkimi o wynik meczu i goraco obstawal przy 65-25 dla nas :D a jeśli nawet ten wynik mial sie nie sprawdzić to i tak twierdzil ze wygramy :wink:
Szkoda ze aż trzeba się upić zeby być optymistą przed tym meczem....

No ale bądźmy dobrej myśli- co to szkodzi :wink:

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#120 Postautor: skuba » 14 maja 2005, o 13:17

no nic, jedziemy jutro bez Tomka. Choć obcja z/z jest chyba jedynym właściwym wyjsciem, aby podjąć walke z marsjanami. Owszem, przez tą kontuzje nasz skład jest osłabiony, ale myśle że chłopaki i tak dowiozą przyzwoite punkty za Tomka, więc ja narazie jeszcze nie straciłem wiary w dobry wynik.

A co do pogody, to uważam, że lepiej niech się ten mecz odbędzie (o ile bedzie dobra pogoda). Nie ma sensu odkładać. Co ma być to będzie. Dobrego seniora to już raczej nie znajdziemy, a z/z daje szanse.
To jechalismy przez ta Serbie:)

Awatar użytkownika
stalg3
Kontakt:

#121 Postautor: stalg3 » 14 maja 2005, o 15:14

Siemka !
Doszły mnie słuchy że Joonas uległ wypadkowi na którym zanotował wstrząs mózgu.
Jest to nieoficjalna wiadomość, ale jesli się potwierdzi to ten mecz będzie do jednej bramki...
POZDRO !
Obrazek<-Zapraszam !
http://www.stalgorzow.bo.pl - Tutaj też zapraszam :D

Geest
Senior

#122 Postautor: Geest » 14 maja 2005, o 19:15

Rybnik, Gorzów - podobnej klasy rywale, choc po meczu w Gorzowie wydaje mi sie, ze z lekkim wskazaniem na Ryboli. ponizej zdobycze punktowe z meczu z RKM

Daniel Jeleniewski 10 (3,d,1,1,3,2) - zrobil 10 w 6, ale gdyby nie defekt, moglby wiecej
Mariusz Franków 9 (1,3,3,0,2) - 9 w 5, 11 w 6? mysle ze da rade
Tomasz Piszcz 8 (1,w,3,2,2,0) - ten sobie nie posmiga
Adam Pietraszko 8 (2,1,2,3) - w 6 biegach dalby rade z 11
Jesper B. Jensen 1 (0,1) - tutaj Joonas, liczac na szybko musialby zrobic z 13 w 6 biegach - moze dac rade

Kacper Kępa 2 (1,0,0,1)
Krzysztof Dominiczak 0 (w,0) - tutaj Kamil Łyko, na pewno juniorzy zrobia ten 1 punkt, kazdy kolejny bylby niezwykle mile widziany, a w koncowym rozliczniu moze i bezcenny...

tak czy owak, mozna, przynajmniej teoretycznie, wygrac. i w to wierze...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#123 Postautor: papi » 14 maja 2005, o 20:57

czy jutro Bjerre bedzie jezdzil czy nie :?: wiem, ze na kazde zawody musi miec teraz oddzielną umowe, ale na przeglądzie żużlowym jest w awizowanym skladzie :roll: . Własnie ogladam GP i to co on tam wyczynia przyprawia mnie o ból głowy, po 4 biegach ma niemal pewne wejscie do polfinalow :?

Awatar użytkownika
stalg3
Kontakt:

#124 Postautor: stalg3 » 14 maja 2005, o 21:00

Jedziemy w krajowym składzie -> http://www.stalgorzow.pl
Obrazek<-Zapraszam !

http://www.stalgorzow.bo.pl - Tutaj też zapraszam :D

Snys
Zawodowiec

#125 Postautor: Snys » 14 maja 2005, o 21:24

A ja mam pytanie czy jedziemy parÄ… Kylma - jelen i Pietraszko - junior czy kylma - junior i
Bo na portalach jest ta 2 opcja a na tzlublin.com w kolejnosci jest ta pierwsza ? Czy te opisy zawodników z tzlublin.com to prawdiłowe pary ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2005, o 22:27 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.