Ultras-oprawa

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#201 Postautor: prt » 5 maja 2005, o 14:27

http://www.dualsport.zg.pl/speedway/gadzety.php

link powyzej to oferta zakupu "lapek" dla kibicow.
sprawdzcie.

sadze, ze gdyby zebrac spora grupe chetnych na prywatny zakup takich lapek/kciukow mozna zamowic wtedy dwa kolory i dodatkowo ubogacac oprawe. moim zdaniem zeby to jakos wygladalo trzeba zebrac plus minus 30 osob.
do Opola nie jade a pieniadze, ktore bym na ten wyjazd przeznaczyl, moge przeznaczyc na zakup lapki. kto jeszcze chetny? :P

(nie jest to moze tak widowiskowe jak race czy serpentyny, ale ma jedna i podstawowa zalete:
za paredziesiat zlotych ma sie gadzet, ktorym mozna sobie pomachac az sie znudzi. :lol: )

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#202 Postautor: InDorka » 5 maja 2005, o 20:59

Pomysł doskonały,popieram i swoje dorzucam przed meczem..
Chociaż nie wiem czy jest sens juz w tym roku kupować kciuki uniesione w górę......rzadko byłyby wykorzystywane ;)
Inna sprawa to to,ze trzeba sie liczyć z protestami innych kibiców.że zasłaniaja widok.Są tacy ktorym wszystko przeszkadza,głos kołatek,piszczałek,trabek,parasolek przyklejonych do grzywki.
Nie wiadomo tez czy one sie zwijaja?Grunt ,że są wielokrotnego użytku.

........ :D ........

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#203 Postautor: dannie » 5 maja 2005, o 21:07

pomysl moze i dobry ale trudny do wykonania... raczej byloby to na takiej zasadzie jak jest z szalikami... "kazdy sobie" a nie jako zorganizowana oprawa... koszt 20 zl to sporo a mysle ze 10 osob z "ŁAPAMI" nie zrobi "oprawowej" furory ;)

oczywiscie zakup ŁAP popieram bo zawsze weselej jak na trybunach jest kolorowo, a co do oprawy to chyba trzeba skupic sie na czyms innym ;) (zeby tylko byla kasa... :? )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tzfans
Kontakt:

#204 Postautor: Tzfans » 12 maja 2005, o 21:48

I powinien fan klub ustalić jedną osobe do dopingu i ZĘby on zaczynał każde spiewy i zeby doping był różnorodny a co do oprawy to FK może ją organizowąc a niech wszsyscy soie do niej dokładają moglibuyśmy zrobić jakąś sektorówke
Nic nie mozę przecież wiecznie trwać Tż musi do ekstraligi awansować!!!!!
KTO WYGRA MECZ??TÅ» KTO??TÅ» KTO ?? TÅ» TÅ» TÅ»

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#205 Postautor: dannie » 13 maja 2005, o 09:22

Tzfans pisze:I powinien fan klub ustalić jedną osobe do dopingu i ZĘby on zaczynał każde spiewy i zeby doping był różnorodny a co do oprawy to FK może ją organizowąc a niech wszsyscy soie do niej dokładają moglibuyśmy zrobić jakąś sektorówke

ot blyskotliwy pomysl... nie wiem czy wiesz, ale zbiorki na oprawe organizowane byly juz kilkakrotnie, takze trosze sie spozniles. poza tym nie wyglada to tak pieknie jakby ci sie moglo wydawac... na sektorowke zbieralibysmy ze 3 sezony (w dobrym tempie ;) )

co do jednej osoby do dopingu to niestety nie mamy w FK urodzonych "wodzirejow"... moze Ty? ;) ...megafon jest czeka na osobe, ktora dobrze go wykorzysta :)
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#206 Postautor: InDorka » 27 maja 2005, o 22:12

cytat :

............ot blyskotliwy pomysl... nie wiem czy wiesz, ale zbiorki na oprawe organizowane byly juz kilkakrotnie, takze trosze sie spozniles. poza tym nie wyglada to tak pieknie jakby ci sie moglo wydawac... na sektorowke zbieralibysmy ze 3 sezony (w dobrym tempie ;) ......

Nie opusciłam zadnego meczu (nie wchodze tez w ostatniej chwili) a zbiórke na oprawę widziałam tylko jeden raz,wtedy gdy dostałam CD ....przed Rybnikiem bodajże.

Więc to chyba nie jest do konca prawda,że były organizowane kilka razy, a jesli , to gdzie ta puszka "stała" ??

........ :? .........

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#207 Postautor: Manitou » 27 maja 2005, o 22:21

O przepraszam. To chyba nie chodziłaś w poprzednim sezonie. Ja widziałem kilka razy zbiórki i nie piszę tego dlatego, że jestem w FK, bo jestem od niedawna, a zbiórki widziałem jak jeszcze w nim nie byłem... :) :!:

meesha
Trener
Kontakt:

#208 Postautor: meesha » 27 maja 2005, o 22:31

InDorka pisze:Nie opusciłam zadnego meczu (nie wchodze tez w ostatniej chwili) a zbiórke na oprawę widziałam tylko jeden raz,wtedy gdy dostałam CD ....przed Rybnikiem bodajże.
Więc to chyba nie jest do konca prawda,że były organizowane kilka razy, a jesli , to gdzie ta puszka "stała" ??
Wszystko się zgadza, zbiórka w tym sezonie była tylko raz, Danniemu chodziło raczej o dłuższy "okres czasu" czyli również poprzedni sezon. A w tym zaprzestaliśmy publicznych zbiórek bo nikomu się nie chce wysłuchiwać tekstów typu "i tak za dużo płacę za to wszystko, bilety drogie, programy drogie bla, bla, bla" :? Niestety w tym sezonie sytuacja naszej drużyny nie ułatwia nam zadania :(
Jeśli ktoś ma ochotę dołożyć swoje "trzy grosze" do oprawy to można podejść w czasie meczu do kogoś z Fan Klubu (niebieskie koszulki na wyjściu z pierwszego łuku czy też na początku drugiej prostej) - i gwarantuję, że te pieniądze nie będą przeznaczone na nic innego niż oprawa :) Za wszelkie ofiary serdecznie dziękujemy :!: :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#209 Postautor: mikas » 27 maja 2005, o 22:43

meesha pisze:(niebieskie koszulki na wyjściu z pierwszego łuku czy też na początku drugiej prostej)

Ty Meesha przepijałes dzis Fanklubowe pieniądze czy co?? :wink: Od kiedy my siedzimy na wyjściu z pierwszego łuku :?: :shock: Siedzimy w połowie prostej, naprzeciwko startu. Tam gdzie wiszą flagi!!! Nie słuchajcie (czytajcie ) Meeshy on kłamie :lol: :wink:
A tak serio to wszystko inne co napisał Meesha potwierdzam i jeśli ktoś ma ochote nas wspomóc to zapraszamy,bo stac z puszkami już raczej nie będziemy w tym sezonie. Płytki z teledyskami żużlowymi mam na każdym meczu, więc jeśli ktoś ma ochote nas wspomóc w organizacji oprawy to płytke dostanie napewno :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#210 Postautor: meesha » 27 maja 2005, o 22:51

mikas pisze:Siedzimy w połowie prostej, naprzeciwko startu. Tam gdzie wiszą flagi!!! Nie słuchajcie (czytajcie ) Meeshy on kłamie :lol: :wink:
Taa... nie kłamię i udowodnię Ci to przy najbliższej okazji (w środę* :?: ). Napisz lepiej czy na tych płytkach są wciąż te same mecze czy coś nowego bo ja sam nie wiem, a może kogoś to zainteresuje :roll:

EDIT:
* Właśnie się dowiedziałem, że jutro trening więc już jutro się przekonasz :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#211 Postautor: mikas » 27 maja 2005, o 23:00

Jeśli mi udowodnisz,że siedzimy na wyjściu z pierwszego łuku to nawet Ci postawie coca-cole po meczu :wink: Ciekawe w takim razie gdzie sie mieści sektor pomalowany,na środku wirażu :?: :twisted: 8) .
Płytki na razie są te same cały czas,bo rozdawaliśmy je dopiero na jednym meczu i dużo ich sie nie rozeszło a nagraliśmy ich ok. 50 sztuk i trzeba je rozdać do końca.Jeśli te sie skonczą to nagramy wtedy coś nowego.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

potrzebna pomoc

#212 Postautor: jas » 5 sierpnia 2005, o 22:56

na mecz z Rzeszowem przygotowalismy wyjatkowa oprawe :!: niestety do jej zaprezentowania potrzeba wielu osob, a fanklubowiczow jest zwyczajnie zbyt malo. dlatego wszystkich, ktorzy chcieliby nam pomoc zapraszam podczas proby toru do sektora fanklubu (krzeselka zaraz przy granicy z kolorowym sektorem). wystarczy zapytac wowczas kogos w niebieskiej fanklubowej koszulce (nie zoltej :wink: ), a zostana udzielone dalsze informacje.

dalsze szczegoly na pw, lub gg (nr w stopce). prosilbym takze osoby, ktore beda chcialy pomoc o zgloszenie sie do mnie na pw lub gg, abysmy mogli oszacowac ilosc osob, ktore wezma w tym udzial i zaplanowac wszystko dokladnie. ale zapraszamy wszystkich.

pozdrawiam i licze na Wasza pomoc (szczegolnie cenione osoby posiadajace zapalniczki 8) ).
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

meesha
Trener
Kontakt:

Re: potrzebna pomoc

#213 Postautor: meesha » 6 sierpnia 2005, o 04:02

jas pisze:a fanklubowiczow jest zwyczajnie zbyt malo.

Z niekłamaną radością informuję, ze będzie nas jednego więcej (jednak) :D :D

zapraszam podczas proby toru do sektora fanklubu

Tak sobie myślę, że podczas próby toru to trochę późno bo tak naprawdę to po niej niewiele czasu zostaje do prezentacji :roll: Więc im wcześniej tym lepiej 8)

szczegolnie cenione osoby posiadajace zapalniczki

O to to :D Zapalniczek nigdy za wiele :idea: A niestety fanklubowy budżet po kosztownych oprawach z Krosnem i Rzeszowem (o nadchodzący mecz chodzi oczywiście) nie pozwala obecnie na zakup nawet głupich zapalniczek :lol: A my sami niepalący :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dabel

Re: potrzebna pomoc

#214 Postautor: Dabel » 6 sierpnia 2005, o 14:54

licze na Wasza pomoc (szczegolnie cenione osoby posiadajace zapalniczki 8)

Na moją pomoc oczywiście jak najbardziej możecie liczyć :D ... mam nadzieję, że jak coś dostanę to ani tego nie zepsuję ani nie zgubię :? i użyję należycie

kylong
Junior
Kontakt:

#215 Postautor: kylong » 6 sierpnia 2005, o 20:08

fakt że fundusze fanklubu są niewielkie ale można by było kupić kilo śledzi pomalować na żółto-biało-niebieskie i wręczyć śledziowi podczas prezentacji :P :twisted: :evil:
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#216 Postautor: jas » 6 sierpnia 2005, o 23:23

sknerus pisze:fakt że fundusze fanklubu są niewielkie ale można by było kupić kilo śledzi pomalować na żółto-biało-niebieskie i wręczyć śledziowi podczas prezentacji :P :twisted: :evil:

masz jeszcze jakis glupi pomysl? nie krepuj sie , ja sie bardzo chetnie posmieje :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#217 Postautor: InDorka » 7 sierpnia 2005, o 23:45

Oprawa pięna,nowy pomysł z 4x3 kolorami klubowymi wart powtarzania na kazdym meczu.
Marzy mi sie flaga wedrujaca jak chocby w Tarnowie......ale przy naszej lubelskiej frekwencji nie opusciłaby żadnej prostej.......więc niech pomysł z 12 "dywanowymi " flagami stanie sie elementem charakteryzujacym lubelska oprawę.
Szkoda,że hasło "Sezon na Zurawie" nie dał się w pełni zrealizować,ale i tak było pieknie :)
A do czego miały sie przydać zapalniczki ?
Miałam naszykowane 2 - do oddania w dobre ręce ( miała być puszka na pomnik Dadosa),ale nie miałam komu ich wreczyć.

......:)......

Snys
Zawodowiec

#218 Postautor: Snys » 7 sierpnia 2005, o 23:51

No oprawa dzis była dzis bardzo fajna, i nawet fala sie 2 (?) razy udała :wink:

A te wstegi to te same co na piłkarskim Motorze ?? Pożyczone ? :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#219 Postautor: sadychor » 7 sierpnia 2005, o 23:55

InDorka pisze:(...)A do czego miały sie przydać zapalniczki ?
Miałam naszykowane 2 - do oddania w dobre ręce ( miała być puszka na pomnik Dadosa),ale nie miałam komu ich wreczyć.

"Zapalniczkowi" zawsze idą do ogni wrocławskich. No to jeszcze zostało Ci PW :mrgreen:
W sprawie kwesty przyjeliśmy pewne stanowisko, wszystko będzie wyjaśnione.
edit
Nie Snysie(można odmieniać?) To Nasze własne 8)
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2005, o 00:34 przez sadychor, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

wojteko
Senior

#220 Postautor: wojteko » 8 sierpnia 2005, o 00:08

InDorka pisze:Oprawa pięna,nowy pomysł z 4x3 kolorami klubowymi wart powtarzania na kazdym meczu.

Jesli material przetrwa "kiepowanie" Lubelskich niemądrych kibiców to pewnie jeszcze zobaczymy 4x3 colorowe barwy MOTORU. pzdr

Snys
Zawodowiec

#221 Postautor: Snys » 8 sierpnia 2005, o 00:12

sadychor pisze:Nie Snysie(można odmieniać?) To Nasze własne 8)

Jak wolisz Sadychorze

Skoro wlasne to tym wiekszy respect 8)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#222 Postautor: InDorka » 8 sierpnia 2005, o 00:14

Cytat:"Jeśli ktoś ma ochotę dołożyć swoje "trzy grosze" do oprawy to można podejść w czasie meczu do kogoś z Fan Klubu (niebieskie koszulki na wyjściu z pierwszego łuku czy też na początku drugiej prostej) - i gwarantuję, że te pieniądze nie będą przeznaczone na nic innego niż oprawa :) Za wszelkie ofiary serdecznie dziękujemy :!: :)[/quote]"

.....Stale czytam,ze jest mało pieniązków w kasie FK.Ja rozumiem ,że wszystko kosztuje,zapalniczki ,baloniki,nie mowiąć o flagach i ogniach.Ale naprawde nic nie robicie,aby stan konta na ten cel powiekszyć.Obiecujecie puszki na oprawe i na tym się kończy.
Proponujesz poszukac ludzi z FK i wreczyc im.....aż tak zdesperowana nie jestem,aby komuś wciskać 5-10 zł (łatwiej byłoby chyba więszy nominał,ale.....) ale puszki nie ominęłabym na pewno. Proszę wziąć to pod uwage na przyszły sezon.
Poza tym czytałam czyjąś obietnicę powtórzenia zbiórki dzisiaj i za tydzień w Rzeszowie na akcję "pomnik dla Roberta" i co ? Gdzie była dzisiaj ta puszka? Znów puste obietnice,eh !!

.........:).........

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#223 Postautor: sadychor » 8 sierpnia 2005, o 00:26

InDorka pisze:Stale czytam,ze jest mało pieniązków w kasie FK.Ja rozumiem ,że wszystko kosztuje,zapalniczki ,baloniki,nie mowiąć o flagach i ogniach.Ale naprawde nic nie robicie,aby stan konta na ten cel powiekszyć.Obiecujecie puszki na oprawe i na tym się kończy.
Proponujesz poszukac ludzi z FK i wreczyc im.....aż tak zdesperowana nie jestem,aby komuś wciskać 5-10 zł (łatwiej byłoby chyba więszy nominał,ale.....) ale puszki nie ominęłabym na pewno. Proszę wziąć to pod uwage na przyszły sezon.

Teraz przesadziłaś. Po pierwsze: kładziemy na oprawę swoje pieniądze. Po drugie: było kilka sytuacji przy zbiórce, które zniechęciły Nas mocno do tego typu kwest. Po trzecie: ostatnio przeprowadziliśmy pewną licytację z której dochód zasilił konto FK. Po ostatnio: chcesz Nas wspomóc to się przyłącz, zapraszamy. I proszę, nie pisz więcej takich rzeczy, bo ranisz ludzi, którzy wkładają w to wszystko kupę energii, czasu i pieniędzy. :roll:
Poza tym czytałam czyjąś obietnicę powtórzenia zbiórki dzisiaj i za tydzień w Rzeszowie na akcję "pomnik dla Roberta" i co ? Gdzie była dzisiaj ta puszka? Znów puste obietnice,eh !!

Napisałem, że przyjeliśmy pewne stanowisko-wszystko wyjaśnimy. Jest numer konta, pieniądze można wpłacać, tak wyszło.
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2005, o 01:12 przez sadychor, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

meesha
Trener
Kontakt:

#224 Postautor: meesha » 8 sierpnia 2005, o 00:29

InDorka - wszystko co piszesz to prawda, ale ze zbiórka "dla Roberta" jest bardzo delikatna sprawa dlatego też w ostatniej chwili postanowiliśmy dziś z niej zrezygnować :? Jeśli miałaś przygotowane pieinądze na ten cel a my nie zbieraliśmy to przykro mi, cóż więcej mogę napisać :(

A "zwykłej" zbiórki na oprawę nie robiliśmy bo zbyt byliśmy zaaferowani akcją z "pasami" i zwyczajnie zabrakło "rąk do pracy" :wink: Obiecujemy poprawę :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#225 Postautor: dannie » 8 sierpnia 2005, o 10:49

mam nadzieje, ze po kolejnym (2) sezonie dzialania FK kibice zauwazyli, ze w Lublinie cos sie dzieje i mysle, ze na tle innych 1-ligowych druzyn w tej kwestii nie mamy sie czego wstydzic... staramy sie jak mozemy, raz wychodzi lepiej, raz gorzej - jak to w zyciu ;)

co do puszek to sprawa omawiana byla juz kilkakrotnie... rok temu "puszkowicze" stali okolo 3-4 razy... za kazdym razem byla to dla nich niekoniecznie mila zabawa - zawsze zbierali "wrzuty" i wszystkie zale kibicow na klub i "na to wszystko"... w tym roku zbiorka byla raz, na pierwszym meczu... i bylo jeszcze gorzej... takze chyba nie bylo sensu po serii porazek ryzykowac zdrowia osob zbierajacych ;) ...jezeli naprawde kibice zobaczyli, ze kasa nie jest marnowana, ze milo posluchac jak inni kibice wyrazaja sie o nas w superlatywach to moze za rok sprobujemy jeszcze raz...

teraz trzeba dobrze przepracowac zime (jak Jelen w tym roku ;) ) i szykowac sie na przyszly sezon ;) ...wszystkie pomysly, propozycje, pomoc, pieniadze 8) przyjmiemy i z gory dziekujemy ;)

Pozdrawiam! :)
Obrazek