Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!
-
Piotrbaz
Wyniki w Szwecji i na wyspach daja nadzieje, ze w naszej pierwszej lidze dwucyfrowki sa zdecydowanie w jego zasiegu. Szczegolnie w meczu z takim rywalem jak Opole - nie wiem jaki sprzet przywiezie do Polski ani jak szybko sie spasuje, ale mysle ze mozna mu wybaczyc ewentualne porazki z Seba (2razy) i z Brhelem (2 razy) a reszte opolan zdecydowanie musi objechac. 11 punktow z bonusami w 5 startach to absolutne minimum.
P.S. Berwick dzisiaj ma mecz w Anglii - jezeli Adam w nim wystartuje, to oby calo zakonczyl rywalizacje i na czas dotarl do Opola.
P.S. Berwick dzisiaj ma mecz w Anglii - jezeli Adam w nim wystartuje, to oby calo zakonczyl rywalizacje i na czas dotarl do Opola.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Dudi pisze:Padają propozycje ochrzczenia naszego Fina, a przecież on sam zdecydował jak go nazywać! J K (dżej kej)
PS Dr Kildeare, jeżeli już, a nie Kidler. A Kilar, to taki niezły kompozytor, Wojciech.
Dla mnie będzie Jonasz, choć też już był Jonasz K. (Koffta)
Zresztš, jakie to ma znaczenie?
Dudi... doktor Kidler to taki przygłup z serialu "Daleko od noszy"... ale nic nie tracisz, że tego nie oglądasz
I jeszcze jedno sprostowanie: Jonasz Kofta, a nie Koffta
pozdrawia:
Rafał Borowski
Fiński junak....hehe!!!
Widzę, że na forum zapanował niczego sobie optymizm. Może to i dobrze, ale ja jakoś nie widzę tego tak różowo. Klindberg (czy jak to się tam pisze) to wg mnie byłby o niebo lepszy wybór, wart nawet dodatkowych przysłowiowych "kilku groszy" więcej za kontrakt. A tak mamy jeden wielki fiński znak zapytania i... w rzeczy samej jutro po meczu może się znowu okazać że "Houston! Mamy problem..." To co przywiezie może wystarczyć na Opole ew. Krosno ( przy dużym szczęściu ), ale na Rzeszów (z Mikaelem M.), Ostrów czy nawet Gorzów to zdecydowanie za mało....Czas pokaże co nam sprezentował nasz Dyrektor....
Co siÄ™ zaÅ› tyczy dyskusji o ksywce to ja jestem za propozycjÄ… "Janusz" albo "Junak"
Ale zaakceptujÄ™ cokolwiek tu zostanie wybrane...
Pozdro dla wszystkich... aha, czy ktoś wie coś na temat ew. relacji z jutrzejszego meczu w radio...? Jest coś takiego? Bo jak był mecz z ZKŻetem to było "na żywca" a jutro mam wyjątkowo czas i chęć posłuchać jak się Joonas sprawuje...
Co siÄ™ zaÅ› tyczy dyskusji o ksywce to ja jestem za propozycjÄ… "Janusz" albo "Junak"
Pozdro dla wszystkich... aha, czy ktoś wie coś na temat ew. relacji z jutrzejszego meczu w radio...? Jest coś takiego? Bo jak był mecz z ZKŻetem to było "na żywca" a jutro mam wyjątkowo czas i chęć posłuchać jak się Joonas sprawuje...
Madlene pisze:Nie wiem jak wam ale mi z Finlandią kojarzą się ...MuminkiTo może niech będzie Joonas Muminkiem
?
Mnie z Finlandią kojarzy się dobra wódeczka - i na tym poprzestanę - jakoś z żużlem mi się to nie kojarzy - prędzej z hokejem. Ale tak po prawdzie to mamy bardzo "szwedzkiego" Fina. Błąd dyrektora polega na tym, że to ogromne ryzyko, na które w obecnej sytuacji nas nie stać. Joonas to żużlowiec, który równie dobrze może walnąć komplet jak i wywalczyć 1 punkt. Cały czas podkreślam - jeżeli mamy o czymkolwiek myśleć trzeba zacząć w listopadzie mysleć o pewnym, klasowym obcokrajowcu.
Ja tam raczej bede mówił "Jonas" czyli po imieniu w oryginale, bo Jonasz nie przejdzie mi przez gardło.
Co do artykulu to jestem pozytywnie nastawiony po tym co mówi, oby pokazał to na torze.
Aha, ale ten obrazek mogliscie inny dobrać - żywcem sciągnięty moj avatar (sam obrabiałem a nawet rozmiary sie zgadzają, bo w oryginale jest o wiele większy.No ale wybaczam - dla dobra partii yy tzn klubu
)
PS. Jutro Kaparna jedzie z Luxo - zobaczymy jak wypadnie nasz obco na tle Petera i Maxa
ps2. a peterborough juz dzis
Co do artykulu to jestem pozytywnie nastawiony po tym co mówi, oby pokazał to na torze.
Aha, ale ten obrazek mogliscie inny dobrać - żywcem sciągnięty moj avatar (sam obrabiałem a nawet rozmiary sie zgadzają, bo w oryginale jest o wiele większy.No ale wybaczam - dla dobra partii yy tzn klubu
PS. Jutro Kaparna jedzie z Luxo - zobaczymy jak wypadnie nasz obco na tle Petera i Maxa
ps2. a peterborough juz dzis
Ostatnio zmieniony 9 maja 2005, o 18:53 przez Snys, łącznie zmieniany 2 razy.
Każdy by chyba dostał bana jakby wstawiał takie wypowiedzi ja też to przechodziłem!!
a tak pozatym to już odczep sie od Jespera to nie jego wina że nie miał dobrego sprzętu na polską lige!! tak mówicie to umiejętnosci co ztego ze on je posiada ale Ty to widzisz tak nie robi punktów tzn. ze jest słaby i to nie dla niego sport są takie czasy żeby wygrać trzeba mieć dobrze przygotowany sprzęt a Jesper poprostu nie trafił w tunerów:/. A Jonas napewno go przyzwoicie zastąpi. Co do startów to nic wspólnego waga tu nie ma bo Jensen był niższy Jonasa a gruby taki nie jest tylko tak w kevlarze i ochraniaczach wygląda:] Jonas widać że ma dobry sprzęt, ładnie punktuje i jestem pod wrażeniem jego wypowiedzi mam nadzieje że to sie sprawdzi co powiedział, ale zobaczymy na pierwszym już u nas meczu czy jest naprawde taki waleczny jak mówi:) mam nadzieje że tak pozdro
a tak pozatym to już odczep sie od Jespera to nie jego wina że nie miał dobrego sprzętu na polską lige!! tak mówicie to umiejętnosci co ztego ze on je posiada ale Ty to widzisz tak nie robi punktów tzn. ze jest słaby i to nie dla niego sport są takie czasy żeby wygrać trzeba mieć dobrze przygotowany sprzęt a Jesper poprostu nie trafił w tunerów:/. A Jonas napewno go przyzwoicie zastąpi. Co do startów to nic wspólnego waga tu nie ma bo Jensen był niższy Jonasa a gruby taki nie jest tylko tak w kevlarze i ochraniaczach wygląda:] Jonas widać że ma dobry sprzęt, ładnie punktuje i jestem pod wrażeniem jego wypowiedzi mam nadzieje że to sie sprawdzi co powiedział, ale zobaczymy na pierwszym już u nas meczu czy jest naprawde taki waleczny jak mówi:) mam nadzieje że tak pozdro
A może naprawde dajmy na luz z tym nickiem dla Joonasa.Nazywajmy go tak jak ma napisane w papierach, na Richardsona i Karlssona mówiło się normalinie i jechali aż miło.Jesper Jensen dorobił się szeregu xywek(pulpet,Don Gruberro,dziad,itp.) i mu to w dobrej jeździe nie pomogło
Jak narazie nasz fiński przyjacielu masz drobny kredyt zaufania.Nie zawiedź nas, bo będzie z I ligą źle....
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Mecz na żywo tutaj:
http://speedwayupdates.proboards36.com/ ... 1115654124
http://speedwayupdates.proboards36.com/ ... 1115654124
4. Joonas Kylmakorpi 3, 1, 2 , 3
5. Sam Ermolenko 2, 2, 3, 1
Heat 03: Kylmakorpi, Gjedde, Davidsson, A Dryml fell 3-3 9-9
Heat 07: A Dryml, Richardson, Kylmakorpi, Coles 2-4 20-22
Heat 10: Adams, Kylmakorpi, A Dryml, Alden 3-3 30-30
Heat 14: Re-runx2 Kylmakorpi, Gjedde, Bager 2-4 41-43
5. Sam Ermolenko 2, 2, 3, 1
Heat 03: Kylmakorpi, Gjedde, Davidsson, A Dryml fell 3-3 9-9
Heat 07: A Dryml, Richardson, Kylmakorpi, Coles 2-4 20-22
Heat 10: Adams, Kylmakorpi, A Dryml, Alden 3-3 30-30
Heat 14: Re-runx2 Kylmakorpi, Gjedde, Bager 2-4 41-43
Ostatnio zmieniony 9 maja 2005, o 22:44 przez Snys, łącznie zmieniany 2 razy.
Dwukrotnie powtarzanyskuba pisze:Snys pisze:Heat 14: Re-runx2 Kylamakorpi, Gjedde, Bager 2-4 41-43
Co to znaczy Re-runx2
Tak BTW: pojawiła się nowa pisownia nazwiska naszego szwedzkiego Fina [patrz wyżej]
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Dwukrotnie powtarzanyskuba pisze:Snys pisze:Heat 14: Re-runx2 Kylamakorpi, Gjedde, Bager 2-4 41-43
Co to znaczy Re-runx2![]()
![]()
Tak BTW: pojawiła się nowa pisownia nazwiska naszego szwedkiego Fina [patrz wyej]![]()
No co wy ! Tosz to nazwisko
ps odnosnie postu wyżej - hehe odrazu mowie ze nie ingerowałem w pisownie Jonasa
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Dzisiaj nasz nowy obco był najlepszy w swojej drużynie, oby był też najlepszy i w naszej.
1. Peter Karlsson 2, 3, 3, R, 0 = 8
2. Lukas Dryml 0, 1, 1 = 2
3. Ales Dryml 0, 3, 1', 3 = 7+1
4. Joonas Kylmakorpi 3, 1, 2, 3, 1 = 10
5. Sam Ermolenko 2, 2, 3, 1 = 8
6. Henning Bager 3, 1', 1, 1, 1, 1 = 8+1
7. Paul Lee 1, 0, 0 = 1
Pozdrawiam
1. Peter Karlsson 2, 3, 3, R, 0 = 8
2. Lukas Dryml 0, 1, 1 = 2
3. Ales Dryml 0, 3, 1', 3 = 7+1
4. Joonas Kylmakorpi 3, 1, 2, 3, 1 = 10