Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#51 Postautor: DonKamizi » 6 maja 2005, o 14:52

Danio pisze:I znowu czytam same żale i marudzenie! ...

Bo to jest właśnie Lublin, kto by teraz nie przyszedł w miejsce Pulpeta zawsze się znajdą jacyś malkontenci
Przecież teraz każdy z pozostałych na runku obcokrajowców nie jest pewniakiem.Każdy kontrakt to strzał w ciemno, większość z tych zawodników może radzić sobie w Szwecji czy Anglii a w Polsce jeździć jak ......Pulpet :wink:
Widać jak dużym błędem było wypuszczenie pewniaka jakim był Peter.

Ale idę o zakład, że gorszy od Jensena nie będzie..........bo gorszym już być nie można :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Snys
Zawodowiec

#52 Postautor: Snys » 6 maja 2005, o 14:52

No cóz, nie tego sie spodziewałem. Liczyłem ze Klingberg jednak podpisze, ale skoro wykręcił jakis numer to trudno.
Narazie wstrzymam sie z ocenÄ… Jonasza (o matko,jak ja nie lubie tego imienia), zobaczymy po meczu z Opolem i Gorzowem.
A co do wymowy to z tego co wiem AE czyta sie jako A

Awatar użytkownika
siber84
Kontakt:

#53 Postautor: siber84 » 6 maja 2005, o 14:55

Po wynikach Jonasa w Peterborough i Kaparnie mozna byc pewnym że bedzie dorzucał minimum 10 w kazdym meczu dla TŻ.
Nareszcie TŻ zacznie wygrywać !!
>>TÅ» MOTOR LUBLIN<<

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#54 Postautor: skuba » 6 maja 2005, o 14:56

Dziwi mnie brak optymizmu niektórych. Ja osobiście uważam, że każdy obco będzie lepszy od Pulpeta. Przeglądałem także na necie kilka biegów Jonasza. Muszę przyznać że wyniki zrobiły na mnie wrażenie. Także jestem dobrej myśli i myślę, że w Opolu mamy wkońcu pierwszą wygraną.

Aha, a co do ksywy Jonasza. Tak kombinujecie, ale żeby przypadkiem nie wyszedł wam Judasz :wink:

Pozdro.

Geest
Senior

#55 Postautor: Geest » 6 maja 2005, o 14:56

ja tam sie ciesze. wreszcie bedzie zawodnik a nie gruba dziura w skladzie. szkoda tylko, ze dopiero teraz :/

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#56 Postautor: Metalliczny » 6 maja 2005, o 15:01

Snys pisze:A co do wymowy to z tego co wiem AE czyta sie jako A

Na pewno nie z łaciny bo tam czyta się jako E. Ale bardzo możliwe, że nie dotyczy to fińskiego.

Snys
Zawodowiec

#57 Postautor: Snys » 6 maja 2005, o 15:07

Metalliczny pisze:
Snys pisze:A co do wymowy to z tego co wiem AE czyta sie jako A

Na pewno nie z łaciny bo tam czyta się jako E. Ale bardzo możliwe, że nie dotyczy to fińskiego.

Hehe nie daje mi to spokoju.

http://finula.webpark.pl/kieli.html

Wedlug tej stronki "AE" nie jest podane w tzn dyftongach czyli powinno jednak wymawiać sie tak jak sie pisze.....chyba

• Dwie różne samogÅ‚oski wystÄ™pujÄ…ce obok siebie tworzÄ… zwykle tzw. dyftong. Mamy ich w j. fiÅ„skim 16, dzielÄ… siÄ™ zazwyczaj na 4 grupy:
1. ai, ei, oi, ui, yi, äi, öi
2. au, eu, iu, ou
3. äy, öy
4. ie, uo, yö
Dyftongi grupy pierwszej mogą występować w dowolnej sylabie wyrazu, pozostałe jedynie w pierwszej sylabie - jeżeli występują w dalszych sylabach, dyftongami nie są. Dyftongów nie stanowią również takie połączenia: ia, io, ue, ua, ea, eä, eö. W dyftongach początkowy element wymawiany jest mocniej niż element końcowy.

• Generalnie fiÅ„ski czyta siÄ™ tak jak siÄ™ pisze.

Davv
Kadrowicz

#58 Postautor: Davv » 6 maja 2005, o 15:08

Joonas Kylmaekorpi - zawodnik, który napewno bedzie wzmocnieniem. Nie sądze, aby mógł przywozić mniej niż Pączek, ale o ile więcej. Nie rozumiem zamieszania wokół naszego nowego stranieri. To było do przewidzenia, że Klingberga nie będziemy widywać w barwach TŻ-tu (byłby już na Rybnik). Obawiam sie tylko jednego - czy Joonas podejdzie porfesjonalnie do jazdy u nas, oraz czy będzie występy w Lublinie traktował na równi z innymi. Wierzę w to, że stanie się on liderem drużyny i w jego 10-13 pkt/ mecz. A co do wymowy to: ja słyszałem wersję - Kilmykorpi - z takim głębokim y. Ale my Polacy tak nie umiemy :wink: !

Pozdrawiam :!: :!: :!:
DAWIDEK :twisted:

Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#59 Postautor: malyex » 6 maja 2005, o 15:12

To ja już wolę odkurzyć J. Doncastera lub R. Matouska :lol:

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#60 Postautor: Maciek » 6 maja 2005, o 15:21

tak patrze na te wszystkie wyniki i nawet ładnie punktuje nasz nowy obco oby to nie była kolejna wpadka i żebyśmy znów pulpeta nie mieli !! Liga polska jest inna i mamy nadzieje ze trafi w silniki pozdro ma ktos jakies fotki jego??
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#61 Postautor: Snys » 6 maja 2005, o 15:25

Maciek pisze:tak patrze na te wszystkie wyniki i nawet ładnie punktuje nasz nowy obco oby to nie była kolejna wpadka i żebyśmy znów pulpeta nie mieli !! Liga polska jest inna i mamy nadzieje ze trafi w silniki pozdro ma ktos jakies fotki jego??

http://www.altavista.com/image/results? ... &miwxh=all

Takie byle jakie...

A jeszcze odnosnie nazwiska naszego gwiazdora to w komunikacie PZM jest jako KYLMAKORPI

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#62 Postautor: :Radim: » 6 maja 2005, o 15:39

nie ma sie co oszukiwac pan Siwek nie szuka nazwisk tylko zawodnikow dobrych ktorzy robia po 110 pkt na mecz - pewne 10 pk

... takim zawodnikiem byl pan Jensen, wiec nie wiem czy az tak bardzo szkoda kasy na jakiegos zawodnika objezdzonego na polskich torach?
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#63 Postautor: Saint » 6 maja 2005, o 15:43

:Radim: pisze:pan Siwek nie szuka nazwisk tylko zawodnikow dobrych ktorzy robia po 110 pkt na mecz

To może być trudne... to przynajmniej 36 wygranych biegów i jedno drugie miejsce.. :twisted:

Awatar użytkownika
Bartek

#64 Postautor: Bartek » 6 maja 2005, o 15:48

Kylmaekorpi Joonas
(Finlandia) ur.1980

Uczestnik finału IMŚJ w Gorzowie, gdzie zajął jedenaste miejsce. W 2003 roku wystąpił w Wielkim Finale Eliminacji IMŚ w Poole-siódma pozycja (rezerwowy).

W polskiej ekstarlidze startował w trzech klubach: w 1999 roku w zespole Pergo Gorzów, w sezonie 2000 w drużynie Włókniarza Częstochowa, w 2003 roku w Unii Leszno.

meesha
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: meesha » 6 maja 2005, o 16:03

Bartek pisze:Kylmaekorpi Joonas
(Finlandia) ur.1980
Jedno jest pewne - bardzo dobry rocznik :D 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#66 Postautor: K.A.M.I.L. » 6 maja 2005, o 16:04

Oto wyniki jakie uzyskał nasz nowy obco w sezonie 2003 na polskich torach w barwach Unii Leszno:

http://www.unia.leszno.org/2003/html/19-06.htm

http://www.unia.leszno.org/2003/html/13-07.htm

http://www.unia.leszno.org/2003/html/27-07.htm

Nasunęło mi się takie stwierdzenie, Jesper w sezonie 2003 miał całkiem niezłe wyniki na polskich torach zaś Joonas niezadawalające. Wyniki Jespera z tego sezonu są żałosne, być może nasz nowy obco będzie dobrze punktował. :wink:
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#68 Postautor: $korzen$ » 6 maja 2005, o 16:39

Na poczatek mala garsc wynikow naszego "zbawiciela" :

-Peterborough : Oxford
(0,3,3,2,0) 8pkt

-Coventry : Peterborough
(1,2,2,1) 6pkt

-Peterborough : Poole
(0,2,2,u) 4pkt

-Oxford : Peterborough
(2,2,2,3,1,0) 10pkt

-Peterborough : Ipswich
(3,3,3,3,2) 14pkt

-Arena Essex : Peterborough
(2,2,3,3,1,2) 13pkt

-VMS Elit : Kaparna
(1,3,1,1,2,1) 9pkt

Jak widac "Janusz" :wink: prezentuje sie dosc dobrze, w lidze brytyjskiej potrafil pokonac takich zawodnikow jak Rickardsson,Peter Karlsson,Ermolenko itp. Jednak podchodze do jego wystepow sceptycznie. Dla mnie to taki typowo "Brytyjski" zawodnik, w Polskiej lidze jak dotad nie pokazal nic. Duzo bedzie zalezec od przygotowania sprzetowego, bo o to wlasciwie boje sie najbardziej, bo stac go na solidna jazde pod warunkiem ze bedzie mial na czym. Mysle ze w Opolu spokojnie powyzej 10 zrobi, w koncu techniczny tor, ale w jakiej jest formie i czy wogole jest sens go sprowadzac okaze sie na meczu z Gorzowem.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#69 Postautor: Łoptymista » 6 maja 2005, o 16:46

Ru$eK pisze: Ale jestem dobrej myśli.

No bo cóż innego nam pozostało, jak trzymać kciuki za tego gościa. Dobre jest to, że nie będzie już McZJedzsena. Fin, osiągi też ma nieco ponad przeciętne. Pytanie jakie to będzie miało przełożenie na nasze wyniki. Trzeba poczekać do niedzieli. Wtedy będziemy mądrzesi. Powtórzę jeszcze raz wiadomość dnia: MONOPOL NA PULPETY W TŻ ZOSTAŁ PRZEŁAMY.
:wink:
PS Jeszcze nic nie piłem :!:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#70 Postautor: kdsz » 6 maja 2005, o 16:46

Powoli pierwszy wstrząs mija i zaczynam coraz optymistyczniej patrzeć w przyszłość.

Zatrudnienie Joonasa to rzecz jasna pokerowa zagrywka Siwka [a moim skromnym zdaniem na ryzyko w naszej obecnej sytuacji nas nie stać], ale mam nieuzasadnione żadnymi racjonalnymi przesłankami przeczucie, że Fin będzie robił co do niego należy i wykręci biegówkę w granicach 2,0-2,1. Tym bardziej, że jak już pisał Meesha 1980 to bardzo dobry rocznik a ja coś o tym wiem ;)

Pytanie do światłych ludzi: czemu nie podpisano kontraktu z Klingbergiem? Co stanęło na przeszkodzie? Liczę na szczerą odpowiedź, która być może oczyści Was z podejrzeń o zwyczajną nieudolność w kontraktowaniu Szweda.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#71 Postautor: Saint » 6 maja 2005, o 16:52

kdsz pisze:Pytanie do światłych ludzi: czemu nie podpisano kontraktu z Klingbergiem? Co stanęło na przeszkodzie? Liczę na szczerą odpowiedź, która być może oczyści Was z podejrzeń o zwyczajną nieudolność w kontraktowaniu Szweda.

Myślę, że GO! częściowo odpowiedział ( http://www.zuzel.info/viewtopic.php?t=1 ... sc&start=0 )... podobno Klingberg "olał" temat... Mam tylko nadzieję, że nie pojawi się za kilka dni w innej, I-wszo ligowej drużynie, bo niezbyt dobrze by to świadczyło o naszym zarządzie...
Ostatnio zmieniony 6 maja 2005, o 16:53 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Dudi
Junior

#72 Postautor: Dudi » 6 maja 2005, o 16:52

Pokerowa zagrywka? To dobre! :D Oj, chciałbym z nim zagrać w pokera na dużą kasę...Bierze co się da wziąć, choć w tym przypadku nie jest najgorzej.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#73 Postautor: papi » 6 maja 2005, o 16:54

ja nie narzekam, choc z Finow wolałbym Laukkanena. Myśle że trzeba sie wstrzymać sie do meczu w Opolu, a nie od razu ganić go za to że ma trudne i średnio znane nazwisko :lol: . Jestem ostożny w jego ocenie, ale mam nadzieje że te 10 punktow bez problemu zrobi w debiucie. Jednak przedstawiane tutaj wyniki na pewno nastrajają optymistycznie, niezle wyniki w Anglii, Szwecji, 2 lata temu w Polsce tez całkiem przyzwoicie. Gorzej niż Jensen na pewno nie pojedzie. "Jonasz" :lol: ma za sobą 3 bardzo słabe występy w GP :( , ale mam nadzieje ze pomoże uratować nam 1 lige :)

Tandem

#74 Postautor: Tandem » 6 maja 2005, o 16:58

Wiadomość o zatrudnieniu Fina lekko mnie zmroziła, ale po lekturze forum zrobiło mi się lżej na duszy. Na pozycji obco będzie pewnie trochę lepiej, za to weselej jest już teraz :D

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#75 Postautor: Prymus » 6 maja 2005, o 16:59

ftp://ftp.interbit.pl/pub/uniaftp/film/ ... /bieg3.wmv

ftp://ftp.interbit.pl/pub/uniaftp/film/ ... /bieg5.wmv

ftp://ftp.interbit.pl/pub/uniaftp/film/ ... /bieg7.wmv

Tu cos niby jest... Ale pamietajmy ze to z 2003 roku :wink:

Pozdrawiam.

EDIT: 5 bieg miód-malina jak dla mnie...
EDIT 2: Bo 7 to nuda... :wink: