Kto do TÅ» ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

#276 Postautor: go! » 5 maja 2005, o 20:51

Ale zrobił dziś Kessler licencje polską wiec pewnie gdzieś pojedzie...

Awatar użytkownika
Mike
Kontakt:

#277 Postautor: Mike » 5 maja 2005, o 20:59

W ostatnim TŻ pisze ze wielkie szanse na przejscie do Motoru ma ... Kamil Łyko :D .
"Jan Krzystyniak w gronie częstochowskich młodzieżowców nie ma wielkiego pola manewru tym bardziej, że Kamil Łyko najprawdopodobniej zmieni otoczenie i zdobywać będzie punkty dla ekipy z Lublina. Trenował już na tamtejszym obiekcie i na pionie szkoleniowym TŻ-u zrobił bardzo dobre wrażenie".

go!
Trener

#278 Postautor: go! » 5 maja 2005, o 21:23

Mike pisze:i na pionie szkoleniowym TŻ-u zrobił bardzo dobre wrażenie".

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Pion szkoleniowy"... co za nazewnictwo.... :D

Czyli jednak Łyko... no i barrrrrdzo dobrze. Tak trzymać "pionie szkoleniowy"

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#279 Postautor: mikas » 5 maja 2005, o 21:26

Mike a kto był autorem tego artykułu w TŻ,że sie tak z ciekawości zapytam??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#280 Postautor: Łoptymista » 5 maja 2005, o 21:31

Mike pisze:W ostatnim TŻ pisze ze wielkie szanse na przejscie do Motoru ma ... Kamil Łyko :D .
"Jan Krzystyniak w gronie częstochowskich młodzieżowców nie ma wielkiego pola manewru tym bardziej, że Kamil Łyko najprawdopodobniej zmieni otoczenie i zdobywać będzie punkty dla ekipy z Lublina. Trenował już na tamtejszym obiekcie i na pionie szkoleniowym TŻ-u zrobił bardzo dobre wrażenie".

Mike nie pisz nic więcej bo jeszcze ostrzeżenie zarobisz, podobnie jak autor tego tekstu z TZ...jeśli kiedyś się tutaj zaloguje :twisted: :mrgreen: :wink:

Geest
Senior

#281 Postautor: Geest » 5 maja 2005, o 21:52

czyli nie bedzie juz nowego obco na Opole?? :( no bo jutro komunikat PZM, a dzis to juz noc :? :(

Davv
Kadrowicz

#282 Postautor: Davv » 5 maja 2005, o 23:05

No pewnie, że nie!!! Przecież Siwek za bardzo lubi Jespera :wink: . Jeśli jakimś cudem zakontraktuje jakiegoś nowego obco (10pkt/mecz) i przyjdzie ten Łyko (4pkt/mecz) to moze się uda powalczyć. I to nie tylko o 6 miejsce. Ale: entliczek, pentliczek co zrobi siwiczek tego nie wie nikt :wink:
Pozdro dla Prezesa - samych madrych decyzji zycze :D :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#283 Postautor: Gelo » 5 maja 2005, o 23:11

No nie wiem....
Jeleniewski, Pietraszko i Piszcz zrobili co tylko mogli. Nawet Franków sie przebudził....

Niestety muszę stwierdzić, że "miłość" do Piszcza przesłania Ci zdrowy rozsądek. Od "kreowanego na krajowego lidera" zawodnika należy oczekiwać 12 punktów u siebie i 10 na wyjeździe - tak powinien punktować lider. Kłopoty ze sprzętem? Kuciapa zatarł z Gorzowem dwa silniki a mimo to zrobił dwucyfrówkę. I tego ja wymagam od Piszcza - to jest zawodostwo, nie tylko na prezentacji i w parku maszyn ze słuchawkami. Problemy są dwa - brak obcokrajowca - nie mam wątpliwości, że to sprężyna Gawrzyka, ktory między wierszami od dwóch lat forował nam tu kandydaturę Jensena. Omamił do tego stopnia dyrektora, że w zimie była tu dyskusja, w której Jensen nie tylko miał zastąpić Petera ale nawet miał być lepszy - służę cytatami. Po drugie brak juniorów - z całą sympatią - ale tracimy nie tylko cztery punty w pierwszym biegu. Zdaje sie, że Dudi poruszał ten temat. Ja powstrzymywałem się od kometarza, bo Harry zapewniał, że bedzie szkółka, motocykle z innej planety i nie bedzie różnicy po stracie Dawida. Niestety, jest gorzej niż nam sie wydawało. Kacper ma ogromny kredyt zaufania kibiców (i bardzo dobrze), ale nie jest w stanie podjąć walki nawet ze średnimi juniorami (Czechowicz, Liberski, Pawlaszczyk). Dominiczak - bez komentarza. Trzeba podpisac z Klingbergiem i wygrać w Opolu - inne rozwiązanie to wyjazd na baraż (702 kilometry) do Daugavpils.

Davv
Kadrowicz

#284 Postautor: Davv » 5 maja 2005, o 23:20

Gelo pisze: Ja powstrzymywałem się od kometarza, bo Harry zapewniał, że bedzie szkółka, motocykle z innej planety i nie bedzie różnicy po stracie Dawida. Niestety, jest gorzej niż nam sie wydawało

Czy uważasz, że Dawid robił by naprawde, aż tyle punktów. Jak dla mnie to na sprzęcie, który by miał u nas niewiele by lepiej wygladal na tle Kacpra. W rzeszowie dostał dobry sprzęt to i są wyniki. Fakt, że napewno razem z Kacprem więcej by przywiózł niż Dominiczak, ale za jaką cenę.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#285 Postautor: papi » 5 maja 2005, o 23:32

Davv pisze:Czy uważasz, że Dawid robił by naprawde, aż tyle punktów. Jak dla mnie to na sprzęcie, który by miał u nas niewiele by lepiej wygladal na tle Kacpra. W rzeszowie dostał dobry sprzęt to i są wyniki. Fakt, że napewno razem z Kacprem więcej by przywiózł niż Dominiczak, ale za jaką cenę.

ja jestem przekonany, ze przynajniej mało ktory mecz zaczynalby sie gorzej niz 3:3, bo na tle wszystkich juniorow 1-ligowych Dawid wygląda dosyć solidnie. Nawet gdyby zostal w Lublinie jestem pewny, ze zdobywalby troche punktow, a Kacper mialby przynajmniej od kogo sie uczyc. :roll:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#286 Postautor: Cooper » 5 maja 2005, o 23:35

papi pisze: a Kacper mialby przynajmniej od kogo sie uczyc. :roll:

nie! tylko nie to! to juz niech sie lepiej uczy od Franka :!:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#287 Postautor: papi » 5 maja 2005, o 23:39

heh chodzilo mi o juniora, ktory moglby Kacprowi w czymkolwiek pomoc, bo w chwili obecnej mimo, ze Kacper ma licencje najkrocej z naszych juniorow to i tak uwazam ze umie z nich najwięcej. Na pewno rozpoczecie kazdego meczu od stanu 1:5 nie zwieksza morali w druzynie, a 3:3 zawsze wyglądałoby inaczej :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#288 Postautor: Koper » 5 maja 2005, o 23:49

Cos czuje ze to opoznienie z Klingbergiem wynika z tego ze teraz juz nie tylko ma od nas oferte :roll: Padalo haslo Krosno, hm byc moze ale ja wlasnie w tym upatruje przyczyn tego opoznienia.

meesha
Trener
Kontakt:

#289 Postautor: meesha » 5 maja 2005, o 23:50

papi pisze:Na pewno rozpoczecie kazdego meczu od stanu 1:5 nie zwieksza morali w druzynie
No morali na pewno nie zwiększa :lol: ja mam tylko pytanie kiedy ci nasi juniorzy pojadą w końcu w jakichś zawodach juniorskich :?: A konkretnie chodzi mi o Kacpra :? 5 zawodów w życiu i wszystkie w lidze, coś mnie się daje, że to ewenement na skalę przynajmniej krajową :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#290 Postautor: Davv » 6 maja 2005, o 00:12

no jakby przyjezdzali na 3:3. Tka by nie było :cry: Ale tak jak mówiłem Stachyra prezntuje się solidnie tylko dlatego, że ma dobry (dla niego za dobry) sprzęt. Dajcie Kacprowi taki motorek i mamy normalnie Hliba :wink: A uczyć sie ma od kogo. Czegóż by go Dawidek nauczył :roll: . Upadać?? Myślę, że lepie będzie jak będzie podpatrywał Focusa lub Daniela. Chyba, że Pączek zabierze go do McDonalda uczyc jesc WieśMaci :wink: Jak dla mnie dobrze, że odeszły od nas Stachyry :lol: :lol:

Snys
Zawodowiec

#291 Postautor: Snys » 6 maja 2005, o 00:18

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#292 Postautor: boxing » 6 maja 2005, o 00:23

"...nabyl polskie obywatelstwo..." calkiem ciekawe sformulowanie :lol: Pytanie po ile "chodzi" polskie obywatelstwo? :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#294 Postautor: papi » 6 maja 2005, o 07:25

sting126 pisze:Tak mowiac szczerze to moze i nienajgorzej,ze ta licencje odnowil... Jakos nie wydaje mi sie zeby wywalczyl sobie miejsce w skladzie e-ligowego zespolu wiec zawsze bedzie mozliwosc wypozyczenia go...

To byloby dla nas najlepsze rozwiązanie, ale bardzo wątpliwe :( . Chyba bez względu jak sie zaprezentował w Gorzowie dostanie mozliwosc jazdy w meczu w Bydgoszczy, bo szanse na zwycięstwo i tak są niewielkie, a po jego wystepie na tle mocniejszej druzyny będzie mozna juz powiedziec coś więcej. Wtedy z wypozyczenia juz nici :( . Tak naprawde zostal nam tylko Kowalik i nikt więcej. Nie ma na co czekac, przydałoby sie go wypozyczyc i zobaczyc w jakiej jest formie. Ryzyka raczej nie ma, bo Kowalik na pewno ma jakis sprzęt, Polonia pewnie kasy za niego nie chce a co z tym zrobi TŻ :?: . Głogowski w wywadzie udzielonym TŻ powiedzial ze z seniorow zostali tylko Mirek i Pecyna. Ten drugi jak wszyscy wiemy ma juz nowy klub, więc niech trener przekona zarząd, bo nawet jak nie wyjdzie to i tak zbyt wiele nie stracimy :roll:
Ostatnio zmieniony 6 maja 2005, o 08:09 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mike
Kontakt:

#295 Postautor: Mike » 6 maja 2005, o 07:39

Autorem tamtego textu jest Andrzej Zaguła, a z tego co mi wiadomo to Klingberg nie przyjechał na Rybnik bo mial chyba mecz gdzies indziej i nie mogl poprostu na nim byc.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#296 Postautor: kaar » 6 maja 2005, o 10:44

Mirek w CANAL + mowil ze konczy kariere i ze nie przepracowal zimy, wiec forma raczej kiepska

pozdrawiam

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#297 Postautor: Metalliczny » 6 maja 2005, o 10:49

sting126 pisze:Tak mowiac szczerze to moze i nienajgorzej,ze ta licencje odnowil... Jakos nie wydaje mi sie zeby wywalczyl sobie miejsce w skladzie e-ligowego zespolu wiec zawsze bedzie mozliwosc wypozyczenia go...

Nie wydaję mi się, żeby Falubazy ściagały Roberta tylko po to, żeby grzał ławę. Jak dla mnie wskoczy na miejsce Stojana.

rob7
Senior

#299 Postautor: rob7 » 6 maja 2005, o 11:32

...że Kessler podpisał w ZG to nasze szczęście, on w Polsce nie zaistnieje, Anglia to inne tory, inne silniki, Hans A. i Iversen na wyspach w czołowce a w Polsce tak sobie...
może wreszcie w klubie ktoś zrozumie że prościej jest kupić sprzęt /40 000/ dla JM,
jest to równowartość 2 500 biletów... tym bardziej że JM ma kontrakt amatorski a więc sprzęt jest klubowy, trudno to zrozumieć

Koper
Trener
Kontakt:

#300 Postautor: Koper » 6 maja 2005, o 23:02

Gawrzyk pisze:Dajcie spokój już z Kesslerem. bo wydaje się że nie czytacie ze zrozumieniem.
on odmówił bo nie jest aktualnie zainteresowany. Nie podoła temu organizacyjne. Nie ma tyle motocykli-zeby sciagac się w Polsce musi miec 2 osobne fury w Polsce. I po trzecie boi się poziomu, że sobie nie poradzil oraz presji ktora w Polsce jest wszechobecna. Troche go propozycja z Lublina zaskoczyła dlatego poprosil o telefon za miesiac, półtora.

Ciekawie to brzmi co powiedzial Kessler w kontekscie tego ze zdecydowal sie na starty w...extraligowej Zielonej Gorze... :roll: