Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#26 Postautor: meesha » 1 maja 2005, o 23:35

Łoptymista pisze:Prości, acz sympatyczni kibice chcieliby pojechać, ale wszystko w rękach pana X i innych, ale ci ostatnio obrośli w piórka moderatorsko - aministracyjne i nie wiadomo jak to się skończy. :|
No takie posty to trzeba od razu kasować a autorów banować :twisted: :D :P :wink: Człowiek załamany pójdzie się pocieszyć po meczu a tymczasem inni - niektórzy - wtykają mu szpilki... to nie ludzie - to wilki :mrgreen:
Busik do Opola najprawdopodobniej pojedzie. Szczegóły będą znane "na dniach" :idea:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#27 Postautor: Łoptymista » 1 maja 2005, o 23:44

meesha pisze:
Busik do Opola najprawdopodobniej pojedzie. Szczegóły będą znane "na dniach" :idea:

:mrgreen: Cudnie.
Idę już robić kanapki na drogę.

sledzio

#28 Postautor: sledzio » 2 maja 2005, o 00:13

oj niema co gadac poprostu przegramy ten mecz nawet z klingbergiem smutne to jest ale prawdziwe niestety !!! 48 - 42 dla Opola

Awatar użytkownika
Gretzky

#29 Postautor: Gretzky » 2 maja 2005, o 06:46

K.A.M.I.L. pisze:Myślę, że mecz w Opolu jest do wygrania pod warunkiem zakontraktowania nowego obco (Klingberg). Na ten mecz moim zdaniem trener Głogowski powinien ustawić takie pary:

1.Piszcz
2.Franków
3.Jeleniewski
4.Pietraszko
5.Klingberg
6.Kępa
7.Dominiczak

Pozdrawiam

Z calym szacunkiem ale takie ustawienie par nic dobrego nie przyniesie, dwoch orbitowcow Tomek i Franek nie zmieszcza sie na krotkim torze Opolu. Tomka najlepiej ustawić w parze z Adamem . Jeden jest dobry na starcie, drugi na dystansie to powinno przyniesc jakies efekty. Podobnie rzecz ma sie w przypadku Daniela i Franka. Choc w ich przypadku brakuje umiejetności jazdy para .

rickardson

#30 Postautor: rickardson » 2 maja 2005, o 09:01

K.A.M.I.L. pisze:Myślę, że mecz w Opolu jest do wygrania pod warunkiem zakontraktowania nowego obco (Klingberg). Na ten mecz moim zdaniem trener Głogowski powinien ustawić takie pary:

1.Piszcz
2.Franków
3.Jeleniewski
4.Pietraszko
5.Klingberg
6.Kępa
7.Dominiczak

Pozdrawiam

Popieram pary , które ustawiłeś , ale nie zapominaj , że trwają rozmowy Robertem Kesslerem,a gdyby coś z tego wyszło wo najsłabsze goniwo(Franków)leci ze składu.NO i musimy najpierw zakontraktować Klingberga :wink: :wink:

rob7
Senior

#31 Postautor: rob7 » 2 maja 2005, o 09:05

Franek z Jeleniem to też złe ustawienie / preferują zewnętrzną/, widać to było w niedziele jak Daniel blokował Franka bo nie potrafił zejść do krawężnika i i zamiast 3:3 mogło być 5:1
z juniorem musi jechać Tomek bo na naszych juniorów to i tak w Opolu nie ma co liczyć
PS
przestańcie z tym Kesslerem, w Polsce nie bardzo sobie radził no i jak sam mówi nie ma sprzętu na Polskę, Anglia to krótkie techniczne tory, zamiast znowu kombinować tak jak z Jensenem kupić sprzęt Mordelowi a Jurek będzie lepszy niż Kessler

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#32 Postautor: boxing » 2 maja 2005, o 09:20

Kessler nawet jesli przyjedzie 5 maja na egzamin licencyjny do Gorzowa i przystapi do niego zgloszony przez nasz klub, to nie zdazy na mecz z Opolem, bo procedura zatwierdzenia zawodnika po licencji troche trwa. Nie ma co liczyc, ze w piatek wszystko sie zalatwi. Jedyna szansa na szybkie wzmocnienie przed Gorzowem to obcokrajowiec.
P.S. Wczoraj dostalem info z kategorii tych nieprawdopodobnych ze Kesslerem w obliczu slabych wystepow ZKZ zainteresowal sie Dowhan - ponoc tak deklarowal nawet na lamach jakiejs lokalnej gazety (Gazeta Lubuska?). Pisze ze info nieprawdopodobne bo E-liga to dla Robbiego troche za wysokie progi - moze Dowhan po prostu sie wsciekl po kolejnych porazkach...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Geest
Senior

#33 Postautor: Geest » 2 maja 2005, o 09:27

dla mnie pary powinny wygladac nastepujaco:
Pietraszko-Piszcz - juz niejednokrotnie pokazali, ze moga byc nasza "para uderzeniowa"
Jeleniewski-Frankow - radza sobie we 2, wiec chyba mozna ich tak zostawic.
junior-Klingberg - tu musi byc ktos bardzo pewny, wiec o tak o.

z takimi parami mozemy wygrac: pietrach z Piszczem powinni wozic zwyciestwa, Jelen z Frankiem remisy chociaz o wygrane tez sie moga pokusic, a Klingberg bedzie musial walczyc sam :/

wstepnie deklaruje chec zaklepania miejsca w busie

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#34 Postautor: Fork » 2 maja 2005, o 10:20

Z Kesslerem to sa luzne rozmowy. Juz gadali z seniorem to Franek zaczal jezdzic w miare.
Takze Robert to pewnie podpucha na mobilizacje !!!

Jak juz ktos wczesniej napisal, u siebie z opolem i krosnem powinnismy wygrac i zgarnac chociaz jeden punkt bonusowy.Tak wiec ten sezon uciulamy w slabym stylu i za rok nadal bedziemy sie scigac w zapleczu e-ligi.

A co to za kibice ktorzy juz czekaja (nastepny sezon) na mecz ligowy z "latarnia" polskiego speedwaya ?

Czarek
Trener

#35 Postautor: Czarek » 2 maja 2005, o 10:52

W Opolu żartów nie będzie, bo jeśli Kolejarz przegra to raczej spadnie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#36 Postautor: dilucio » 2 maja 2005, o 14:03

wygramy 48:42 :!: :!: :!: :!:

MOTOR-48
Niklas Klingberg-10 pkt(o ile pojedzie)
Pietraszko -12 pkt
Piszcz-8 pkt
Frankow-8 pkt
Jeleniewski -7 pkt
Kepa- 2pkt
Dominiczak -1 pkt

KOLEJARZ-42
Brhel-13 pkt
Sekula- 3 pkt
Schmidt -0 pkt
Truminski-9 pkt
Tajchert-4 pkt
Rembas-6-pkt
Czechowicz-7 pkt

zrobilem symulacje jak lucki 007 i mi tak wyszlo :D :)

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#37 Postautor: Fork » 2 maja 2005, o 15:51

Pewnie, pewnie. tlumacz tak sobie ze taki wynik bedzie !!!

A Sekula i Szmit to razem okolo 13 pkt. zrobia :D

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#38 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 18:30

I Truminski powinien zrobic cos kolo 11-12pt, takze bedzie to kolejny mecz na styku (jesli bedzie nowy obcokrajowiec i jesli pojedzie przyzwoicie :wink: ), w ktorym bedziemy mogli zarowno wygrac jak i poledz tak jak w Krosnie, mimo iz na papierze wyglada to zupelnie odwrotnie. Martwi mnie rowniez ostatnia dobra postawa Brhela, ktory z meczu na mecz jezdzi lepiej, a przeciez do najmlodszych zawodnikow on juz nie nalezy.
Wydaje mi sie, ze mecz z Opolem, to bedzie jedyna okazja do zagarniecia przez TZ 5 duzych punktow, co przyblizy nas do czolowej 6stki i walki o ekstralige :P 8)

Sober
Senior

#39 Postautor: Sober » 2 maja 2005, o 18:54

1.Piszcz
2.Pietraszko
3.Klingberg (?)
4.Jeleniewski
5.Franków
6.Kępa

Tak moim zdaniem powinny wygladac pary.
1 i 2 - ta para ma za zadanie wygrywac. Adam zna ten tor i pewnie podpowie naszym jak dostosowac sprzet do toru.
3 i 4 - wszystko zalezy od formy Niklasa, ale zdziwie sie jak nie zrobi 10 pkt. Daniel u siebie, a na wyjezdzie to inny zawodnik, wiadomo, ale mysle, ze na te 6 pkt w Opolu go stac.
5 i 6 - nie przegrywac 5:1

Mysle, ze jest szansa na zwyciestwo, choc nie nalezy w zaden sposob lekcewazyc Opola. Jadą na własnym torze i nie należy zapominać, że po czterech wyścigach prowadzili w Rybniku. Na pewno sporym plusem będzie doskonała znajomość toru przez Adama, który nie powinien zrobić mniej jak 10 pkt. Pożyjemy, zobaczymy, ja mimo wszystko stawiam na zwycięstwo Opola.
48:42.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#40 Postautor: K.A.M.I.L. » 2 maja 2005, o 20:59

Z uwagi na to iż lubie sobie rozpisać mecz, postanowiłem podzielić się z wami moimi typami. Zazwyczaj to się sprawdza może nie z dokładnością punktową, ale kto zwycięży mecz w większości przypadków tak. Oto mój typ:

Motor Lublin

1.Pietraszko (3,2,2,2*,3,1) 13+1
2.Jeleniewski (0,1*,1*,1*,1) 4+3
3.Klingberg ? (3,2,3,3,2)13
4.Franków (0,1*,-,1)2+1
5.Piszcz (2,3,2,2,3) 12
6.Kępa (1,0,-,0,0) 1
7.Dominiczak (0,0) 0

Kolejarz Opole

9.Czechowicz (2,2,1,2,2) 9
10.Rembas (1*,1*,0,0) 2+2
11.Trumiński (2,3,3,2,0) 10
12.Tajchert (1*,0,1,1*,0) 3+2
13.Brhel (3,3,3,3,3) 15
14.Sekula (3,1,0,0,0) 4
15.Schmidt (2*) 2+1

1.Sekula,Schmidt,Kępa,Dominiczak 5:1
2.Pietraszko,Czechowicz,Rembas,Jeleniewski 3:3 ( 8:4 )
3.Klingberg,Trumiński,Tajchert,Franków 3:3 ( 11:7 )
4.Brhel,Piszcz,Sekula,Kępa 4:2 ( 15:9 )
5.Trumiński,Pietraszko,Jeleniewski,Tajchert 3:3 ( 18: 12 )
6.Brhel,Klingberg,Franków,Sekula 3:3 ( 21: 15 )
7.Piszcz,Czechowicz,Rembas,Dominiczak 3:3 ( 24:18 )
8.Brhel,Pietraszko,Jeleniewski,Sekula 3:3 ( 27:21 )
9.Klingberg,Pietraszko,Czechowicz,Rembas 1:5 ( 28: 26 )
10.Trumiński,Piszcz,Tajchert,Kępa 4:2 ( 32:28 )
11.Klingberg,Czechowicz,Franków,Sekula 2:4 ( 34:32 )
12.Pietraszko,Trumiński,Tajchert,Kępa 3:3 ( 37:35 )
13.Brhel,Piszcz,Jeleniewski,Rembas 3:3 ( 40:38 )
14.Piszcz,Czechowicz,Jeleniewski,Tajchert 2:4 ( 42:42 )
15.Brhel,Klingberg,Pietraszko,Trumiński 3:3 ( 45:45 )

Jednak ten typ jest bardzo optymistyczny z uwagi na to iż jestem kibicem z Lublina. Coś mi podpowiada, że mecz będzie do tyłu, ale wierzę w naszych.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#41 Postautor: Apocalips » 2 maja 2005, o 22:01

Metalliczny pisze:Ja się do Opola nie wybieram - nie ma to jak atmosfera na czacie - tam to przynajmniej pogadać i pośmiać się można.

O to to ! :)

Co do Klingberga to wstrzymajcie się z tymi prognozami odnośnie Jego występu. Póki co nie jest On zawodnikiem TŻtu i pamiętajcie, że jeszcze PZM musi Go potwierdzić do jazdy w naszych barwach, a znając organizację naszego klubu to kto wie czy się wyrobią w czasie :wink: :wink:

Swoją drogą jak usłyszałem na wczorajszym meczu kandydatury Screen'a i Stead'a to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Jeden to już zawodnik typu Old Boy, a drugi to totalna pomyłka. Swoją droga czy Stead nie jeździł już w LKŻcie ? :roll: Bo coś mi tak świta w głowie...

Wracając do tematu... Będzie to mecz walki. Dla Opola i dla Nas mecz niemal o "śmierć i życie". Ja jako niepoprawny optymista wierzę w zwycięstwo TŻtu. Może w końcu będzie okazja to opicia jakiegoś sukcesu -> Metaliczny i Yamaha :wink: Do zobaczenia na czacie !
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#42 Postautor: Cz@rek » 2 maja 2005, o 23:16

Apocalips pisze:

Swoją drogą jak usłyszałem na wczorajszym meczu kandydatury Screen'a i Stead'a to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Jeden to już zawodnik typu Old Boy, a drugi to totalna pomyłka. Swoją droga czy Stead nie jeździł już w LKŻcie ? :roll: Bo coś mi tak świta w głowie...

Też byłem w małym szoku Shocked A Stead,faktycznie jeżdził u nas ,dość poprawnie ,
średnia w meczu ok.8 pkt. (II liga) jeżdził też w finale IMŚJ.Był wtedy jeszcze młody
i odjechał chyba tylko 2 mecze.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#44 Postautor: Łoptymista » 3 maja 2005, o 00:28

Gawrzyk pisze:Wierzycie we wszystko co usłyszycie :shock: :shock: :shock: :?:

Paweł, ale czemu mają nie wierzyć klubowemu spikerowi?? Teoretycznie to on powinien wszystko wiedziec o tym co dzieje sie w TZ. Albo nie co inaczej - jak cos mowi to powinien miec pewne info... Niestety widac ze nie ma. W niedziele wyszlo bardzo ciekawie, nawet zabawnie, chociaz nie do konca prawdziwie. Screen w TŻ :lol: :lol: Najazd pulpetow :wink:

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#45 Postautor: maestro76 » 3 maja 2005, o 12:17

z klingbergiem jedziemy po zwyciestwo bo jak nie w opolu to gdzie?

pary nastepujace:

1.piszcz
2.pietraszko

pokazali z rybnikiem ze swietnie sie rozumieja i nie wolno ich rozdzielac-po przegranej w biegu juniorskim odrabiaj straty

3.jeleniewski
4.frankow

a mnie sie wydaje ze wlasnie z row pokazali ze moga razem zdobywac pkt-niech sie docieraja

5.klingberg
6.kepa

obco ma za zadanie przywozic remisy
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
papi
Trener

#46 Postautor: papi » 3 maja 2005, o 17:52

chyba niektorzy za wczesnie witają 2 lige i gosci z Łotwy. Nawet porazka nie przekresla naszych szans na 6 miejsce, choc na pewno mocno je ogranicza. Dla TŻ to jedyna szansa na punkty poza Lublinem, trzeba sie maxymalnie skoncentrować. Licze na minimalne zwyciestwo. Jelen powiniem zdobyc te 6 punktow, Piszcz z 11, Franek 7, Adam 12, juniorzy 1 i obco zostaje 9 punktow, choc to tylko papierowe wyliczenia, ale kazdy z tych zawodnikow jest w stanie zdobyc tyle punktow :wink: .
PS. co do jazdy za granice to przypomnialy mi sie slowa spikera, że "Opole lezy w granicach Polski" ja pomyslalem sobie wtedy że nasz pan spiker chce nas oswoic do zagranicznych eskapad w nastepnym sezonie :lol: :lol:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#47 Postautor: jas » 3 maja 2005, o 21:33

ja to czasem boje sie o tym glosno mowic (pisac :wink:) ale wolalbym zebysmy zajeli 7me miejsce niz 6te :twisted: .

-przy zajeciu 6tego miejsca czeka nas dwumecz z 3cia druzyna - 2 gigantyczne wtopy i po jablkach.

- a przy zajeciu 7mego miejsca najpierw emocjonujacy (czyt. wyrownany) dwumecz z 8ma druzyna, a jesli wygramy, to baraz o pozostanie z 2ga druzyna 2giej ligi - prawdopodobnie Daugavplis. mi sie pomysl wyjazdu na mecz na Lotwe podoba :mrgreen: .

tak wiec nie jestem wcale pewien czy zwyciestwo w Opolu jest nam tak konieczne potrzebne :wink: :wink: :wink: :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

rob7
Senior

#48 Postautor: rob7 » 3 maja 2005, o 21:44

no nie, czy wiesz co Ty piszesz....
po pierwsze play-off dopiero po koniec sierpnia, wiele się do tego czasu może wydarzyć
więc zajęcie 6-tego miejsca to obowiązek, w play-off jakaś kontuzja, defekty, wykluczenie
i zajęcie 7 miejsca może zakończyć sie II ligą

Krzysio

#49 Postautor: Krzysio » 3 maja 2005, o 21:53

A to dobre. Napisałem o wchodzeniu na stadion bez biletów (natępnym razem nagram filmik kto to robi i jaka skala tej gangreny dotknęła TŻ), a mój post został skasowany.

p.s.
Wniosek taki - należy zacząć uzdrawiać ten klub od administratorów tego forum. Szkoda panowie że olewacie aż tak tą sprawę (a raczej tak bardzo niewygodny dla Was jest ten temat), ale podejrzewam że raczej chodzi tu o nienawiść do Krzysia, a nie o prawdę.

Nawiązując do tematu, wątpliwe jest zwycęstwo TŻ w Opolu, gdyż przeciwnik bardzo dobrze wie o co jedzie, a naszym kompletnie obce są inne tory (choć i ostatnio na lubelskim torze jeżdzą jak na obcym :wink: ). Dla przykładu wystarczy np. wpadka Pietraszki aby wszystko poszło na marne.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#50 Postautor: kilar » 3 maja 2005, o 23:36

Krzysio pisze:Nawiązując do tematu, wątpliwe jest zwycęstwo TŻ w Opolu, gdyż przeciwnik bardzo dobrze wie o co jedzie, a naszym kompletnie obce są inne tory (choć i ostatnio na lubelskim torze jeżdzą jak na obcym :wink: ). Dla przykładu wystarczy np. wpadka Pietraszki aby wszystko poszło na marne.

Mam wrazenie, ze Ty chyba chcesz, zebysmy przegrali to spotkanie. Bedziesz mogl potem wypisywac na forum jakie to katastrofalne w skutkach bledy popelnil zarzad przed sezonem. Trudno bylo minelo, nie cofniesz czasu. Trzeba jechac "tym co sie ma". Nie ma sensu krytykowac caly czas zawodnikow i dzialaczy; dla przykladu napisales gdzies, ze Klingberg nie jest klasowym obcokrajowcem. Moze i nie jest, ale w tej chwili bardzo by sie nam przydal w walce o 6stke, bo na Jespera przynajmniej narazie nie mozemy liczyc, czepiasz sie Adama, nie wiem dlaczego, przeciez calkiem dobrze sobie radzi w lidze, mimo, ze rok temu jezdzil w druzynie drugoligowej. Jak ogladam biegi w jego wykonaniu widze, ze sie chlopak stara, jest waleczny, ambitny, ma pojecie o zuzlu. To wlasnie Adam z Tomkiem to nasza najsilniejsza para, nie raz juz wygrali bieg 5-1.

Nie mowie, ze z Opolem bedzie latwo wygrac i to jeszcze na ich torze, ale to wlasnie w Opolu mozemy powalczyc i wcale nie stoimy na straconej pozycji. Zmierza sie 2 "podobne" druzyny i jezeli seniorzy pojada tak jak z RKM-em oraz swoje punkty dorzuci obcokrajowiec (Klingberg lub moze ktos inny), to powinnismy odniesc pierwsze zwyciestwo w sezonie.

PS "marudzisz" w tych swoich postach, to Ci sie nie podoba, tamto Ci sie nie podoba, Co Ty taki dziwny jestes ?? :shock: :twisted: