Co dalej Panie Dyrektor ??

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Co dalej Panie Dyrektor ??

#1 Postautor: go! » 24 kwietnia 2005, o 21:26

Czy wszystko nadal jest OK. Panie Dyrektorze?

Na mój gust to chyba pasowałoby urządzić jakąś pożegnalną konferencję prasową i odpowiedzieć "na żywo" na kilka pytań !!!!

woocash
Szkółkowicz

#2 Postautor: woocash » 24 kwietnia 2005, o 21:50

Czy wszystko nadal jest OK. Panie Dyrektorze?

jak to mowi znany cytat ... spokojnie , do konca stycznia mamy czas ;-)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 22:02

Carew pisze:Ja bym juz Panu S podziękował. Panie Dyrektorze może już czas aby zrezygnować ????

Jak rozumiem - zglaszasz swoją kandydaturę w zamian? Już słyszę te wrzaski - Carew gdzie te silniki !!! :wink:

go!
Trener

#4 Postautor: go! » 24 kwietnia 2005, o 22:08

Gelo pisze:Jak rozumiem - zglaszasz swojÄ… kandydaturÄ™ w zamian? :

A to wystarczy zgłosić swoją kandydature i dyrektor S zrezygnuje?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 22:13

go! pisze:
Gelo pisze:Jak rozumiem - zglaszasz swojÄ… kandydaturÄ™ w zamian? :

A to wystarczy zgłosić swoją kandydature i dyrektor S zrezygnuje?

Nie wiem - próbuj

Awatar użytkownika
papi
Trener

#6 Postautor: papi » 24 kwietnia 2005, o 22:43

InDorka pisze:Jakie władze klubowe,takie zarzadzanie,taki skład,tacy sponsorzy i niestety tacy kibice.

.......:(........

chyba sie troche zapedzilas, co maja kibice do wladz klubowych, wiekszosc forumowiczow jest przeciwna dzialaczom po ostatnich dzialaniach, a grupa dajaca szalik tez budzi troche kontrowersji, mieli juz kilka innych wpadek, wiec ta nie byla pierwsza i pewnie nie ostatnia

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#7 Postautor: Przemas » 24 kwietnia 2005, o 22:52

Carew pisze:Ja bym juz Panu S podziękował. Panie Dyrektorze może już czas aby zrezygnować ????

Pan S. zrezygnuje i co dalej?? gowno wyladujemy w 3 lidze chyba, pan Siwek na motor nie wsiadzie takze nie pisz takiek bzdur bo rzygac sie chce jak to czytam :evil:
jak dla mnie to nie jest bez winy pan dyrektor bo transfery byly do kitu mam tu na mysli Franka albo pozbycie sie Knapa albo Truminskiego ktory jezdzi bardzo dobrze ale sie nie dziwie bo trumna zawsze mial duze mozliwosci tylko czasem nie wychodzilio jak sobie tego zyczyl wielki plus za sprowadzenie Focusa do nas no ale nie da sie wygrywac meczy skoro mamy takiego obcokrajowca ktoremu jeszcze duzo brakuje do formy jaka prezentowal chocby w barwach Startu!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#8 Postautor: InDorka » 24 kwietnia 2005, o 22:55

papi pisze:
InDorka pisze:Jakie władze klubowe,takie zarzadzanie,taki skład,tacy sponsorzy i niestety tacy kibice.

.......:(........

chyba sie troche zapedzilas, co maja kibice do wladz klubowych, wiekszosc forumowiczow jest przeciwna dzialaczom po ostatnich dzialaniach, a grupa dajaca szalik tez budzi troche kontrowersji, mieli juz kilka innych wpadek, wiec ta nie byla pierwsza i pewnie nie ostatnia

Oczywiscie masz rację......to nie jest prosta zależność,ale uzmysławia,ze jak cos kuleje to na wszystkich frontach widac wyrażniej niedoskonałości,w euforii mozna przegapić nawet takie niekonsekwencje.

Miałam nadzieję,że przeczytaja to "kibice choragiewki",ale gdyby nawet,to nie oni zareaguja tylko ci normalni ........jak zawsze.......

......:(.......

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9 Postautor: papi » 24 kwietnia 2005, o 23:05

Hollywood pisze:
wielki plus za sprowadzenie Focusa

jakie sprowadzenie ?
Pietraszko w ciężkiej sytuacji (z Opolem) musiał na biegu podpisać gdzieś kontrakt aby wogóle jeździć , sam sie zgłosił do Lublina.

moze i tak, ale nikt dzialaczom nie kazal go brac, widzisz wszyscy psioczÄ…, a tu dzialacze zrobili nam takÄ… milÄ… niespodziankÄ™, zaryzykowali i byc moze dzieki temu uratowali 1 lige dla Lublinia - to sie nazywa wyczucie i zachowanie zimniej krwi 8) 8) :lol: :lol: :lol:

GAND

#10 Postautor: GAND » 24 kwietnia 2005, o 23:08

Jeśli pulpet zjawi się na kolejnym spotkaniu to dam mu szalik Ceramiki Paradyż, dla niego to i tak bez różnicy, bo to przecież wszystko jedno!
A Siwek wcale nie musi odejść tak jakbyście tego chcieli!
:twisted:

Gość

#11 Postautor: Gość » 24 kwietnia 2005, o 23:38

1 maja, z rybnikiem, niestety duńczyk już nmie wystąpi, zastąpi go nowy obco!! kto nim jest, wie tylko prezes i kilka innych osób!

Gość

#12 Postautor: Gość » 24 kwietnia 2005, o 23:42

Hollywood pisze:W tym sezonie utrzymać sie w lidze , a już od jesieni budować zespół na sezon 2006 i ekstralige.

Wydaje mi się to za coraz cięższe do zrealizowania... Nasi zawodnicy - większość to zawodnicy własnego toru - przegrywają u siebie to o czymś świadczy... A tak poza tym żeby z drużyny która mogła dziś jeździć w extralidze zrobić spatkowicza z 1 ligi w ciągu zaledwie jednego roku to naprawde jest kozackie posunięcie ze strony zarządu...

Można tylko pogratulować i poprosić o nie kompromitowanie się wiecej wypowiedziami.. Jak nie dziura, to sędzia albo łańcuszek... Dość już tego!! Dość obietnic!! Poproszę o fakty!! A fakty mówią same za siebie....

.............. II LIGA BLISKO .................

Sumutne te fakty ale niestety prawdziwe...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#13 Postautor: Cooper » 24 kwietnia 2005, o 23:47

mks_montex pisze:1 maja, z rybnikiem, niestety duńczyk już nmie wystąpi, zastąpi go nowy obco!!
i co to bedzie, olaboga, kto nam teraz bedzie mecze wygrywal? :cry: Jesper stay with us! :wink:
mks_montex pisze: kto nim jest, wie tylko prezes i kilka innych osób!

a mnie by wcale nie zaskoczylo, gdyby akurat prezes nie wiedzial :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Gosia
Szkółkowicz

#14 Postautor: Gosia » 24 kwietnia 2005, o 23:48

Jak to czytam to mam wrażenie, że połowa z was na głowy poupadała albo nie ma zielonego pojęcia o żużlu. Zadajcie sobie pytanie co taki Dyrektor może zdziałać jak nie ma kasy??? Jego każdy ruch uzalezniony jest od tego ile sypnie Sipma a tak jak wiadomo nie jest zbyt łaskawa. Niestety to jest biznes i tu nie ma miejsca na sentymenty, nie ma kasy nie ma kontraktu. To że ludzie działają w klubie społecznie nie znaczy że zawodnicy mają jeździć społecznie, bo kibice z Lublina przyzwyczaili się do dobrego widowiska. Co miał Dyro posciagać najlepszych jak wiedział ze kasy na nich nie ma?? i co poźniej świecić przed nimi oczami?? Nie widze tu winy Dyrektora, robił to na co pozwalały mu finanse, stąd takie a nie inne gwiazdy w składzie.Fakt można było starać się zatrzymać Karlssona czy nawet Trumińskiego ale to już inna bajka. Nasze gwiazdy jeżdzą jak jeżdzą ale co p.Siwek ma do tego, ze Franek sierota juz drugi rok dogaduje się ze sprzetem i jakoś się dogadac nie mogą a Jensen to poza " przepraszam" nic więcej nie potrafi. Tak naprawde nie ma na to żadnego wpływu. Już w tamtym roku mówiłam że w składzie potrzebna jest konkurencja bo gwiazdy czują się zbyt pewnie. I niestety taka prawda. Zmiana Dyrektora nic tu nie pomoże bo to nie on co niedziele wsiada na motor i zdobywa punkty.
Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15 Postautor: Cooper » 24 kwietnia 2005, o 23:51

Gosia pisze:Fakt można było starać się zatrzymać Karlssona czy nawet Trumińskiego ale to już inna bajka.

To niestety ta sama bajka....ja akurat tego najbardziej nie moge darowac, tzn. Karlssona jestem w stanie przebolec, ale Trumna bylby idealnym batem na Franka, co potwierdzil w zeszlym sezonie, ze swietnie nadaje sie na zawodnika wchodzacego z rezerwy.

Gosia
Szkółkowicz

#16 Postautor: Gosia » 24 kwietnia 2005, o 23:55

Cooper pisze:
Gosia pisze:Fakt można było starać się zatrzymać Karlssona czy nawet Trumińskiego ale to już inna bajka.

To niestety ta sama bajka....ja akurat tego najbardziej nie moge darowac, tzn. Karlssona jestem w stanie przebolec, ale Trumna bylby idealnym batem na Franka, co potwierdzil w zeszlym sezonie, ze swietnie nadaje sie na zawodnika wchodzacego z rezerwy.

Ale to już przeszłość. Nie można poł sezonu rozpaczać za Sebą i resztą. Trzeba się zastanowić co robić dalej żeby nasza drużyna zaczęła w koncu wygrywać. A odejscie Dyra w niczym tu nie pomoże,a jeszcze może zaszkodzić.....
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#17 Postautor: Cooper » 24 kwietnia 2005, o 23:58

cale szczescie, ze to w Rzeszowie musza rozpaczac na Darkiem Sledziem :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#18 Postautor: Koper » 25 kwietnia 2005, o 00:05

Czyli co w nastepnym meczu nowy obcokrajowiec a za Frankowa Mordel? A w przyszlym sezonie zmieniamy nazwe na TZ Motor Lublin plus ewentualnie nazwa sponsora w druzynie lub bez nazwy sponosra(jak w Tarnowie) ale za to na plastronach Koziolek plus logo Perly i jedziemy do extraligi:) Moze Lubella skusilaby sie na mocne inwestycje w nasza druzyne? Ostatnio czytalem ze poczynili najwieksza inwestycje na Lubelszczyznie (46 mln zl) w nowa linie do produkcji makaronow.
Zeby to wszystko bylo takie proste...ale niestety nie jest...
Ale o sportowej spolce akcyjnej chyba warto pomyslec :roll:

olgierd

#19 Postautor: olgierd » 25 kwietnia 2005, o 00:07

Gosia pisze że Siwek nie jest niczemu winien! A kto mydlił oczy kibicom przed sezonem że kase przeznacza się na sprzet a nie na zawodników??? A kto mówił o walce w składzie??? Jezeli wiadomo że Sipma nie jest skora do dawania kasy to trzeba było jasno powiedzieć ze nie wiadomo jak bedzie wygladał sezon bo za wesoło nie jest. Po co była gadka o zwiększeniu budżetu. Jerzy Mordel miał dostać sprzęt ale chyba go już nie zobaczy. Jakos wszystko w tym klubie działa wbrew logice. a to przecież nie trener odpowiada za to wszystko. Studziński jest jak dotąd jedynym kozłem ofiarnym tej całej partaniny a jak na mój gust to wywalanie powinno się zacząc od zarządu a zakończyc na Jensenie( miejmy nadzieje że juz go nie zobaczymy) i Frankowie. Mam tylko nadzieje że w tym tygodniu zarzad wypowie się na temat systuacji w klubie. Czas zakończyć ten marazm na stołkach. Ktoś musi odpowiedzeć za błędne decyzje na górze!!!
TÅ» forever!!!

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#20 Postautor: auganoff » 25 kwietnia 2005, o 00:08

Dawidek pisze:Nie można powiedzieć, że prezes jest bez winy. :x Do jasnej cholery, gdzie jest kasa za bilety? Kto jak nie prezes załatwia kasę. Fakt, że sipma kasy nie daje za dużej, ale tu własnie jest rola prezesa. To on ma załatwić tak, żeby kasa była. Dla chcącego nic trudnego. Jeśli chodzi o transfery, to wystarczyło zakontraktować, kogoś kto stworzyłby konkurencję. Na rynku było naprawdę sporo zawodników, którzy zgodziliby się jeżdzić za nieduże pieniądze, a pewnie robiliby te 5-6 pkt. Mam już dość niespodzianek jakie serwuje nam siwek. Jeśli do końca sezonu nie zmieni nic w polityce klubu, to musi zrezygnowac. Wcześniej nie ma co mieszać, bo w obecnej sytuacji nie trzeba nam kolejnych problemów.

Ciężko się z Tobą zgodzić-wynika z tego, że zawodnicy byli, kasa była, tylko Siwek się zaparł i powiedział swoje stanowcze "nie" próbom wzmocnienia składu :). On chyba nie jest masochistą, żeby się kibicom specjalnie narażać. Z drugiej strony nigdy nie wiadomo, jakie ciemne żądze drzemią w tym zgrabnym ciałku :D :D :D

Gosia
Szkółkowicz

#21 Postautor: Gosia » 25 kwietnia 2005, o 00:14

olgierd pisze:Gosia pisze że Siwek nie jest niczemu winien! A kto mydlił oczy kibicom przed sezonem że kase przeznacza się na sprzet a nie na zawodników??? A kto mówił o walce w składzie???

Prawda jest taka,że to sponsorzy obiecywali złote góry a teraz nie potrafią się z tego wywiązać. I to pan L. Kępa szumnie zapowiadał rozwój szkółki i ekstralige w tym roku i to on zaostrzył apetyt kibicom...
Pozdrawiam
Obrazek

Gość

#22 Postautor: Gość » 25 kwietnia 2005, o 00:21

Gosia pisze:
marcinlub pisze:
Gosia pisze: To że ludzie działają w klubie społecznie nie znaczy że zawodnicy mają jeździć społecznie, bo kibice z Lublina przyzwyczaili się do dobrego widowiska.

BUHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA :D :D :D

Ależ mnie koleżanka rozbawiła :P :P :P Aż normalnie nie moge tak mnie brzuch rozbolał ze śmiech!! :):):):)

SIWEK pracuje społecznie!!!! Buhahahahahahahaha Normalnie ŻART sezonu!!!!!!!!!!!!

Wiesz co,skoro jesteś taki mądry i wszystko wiesz najlepiej to dlaczego jeszcze nie zostałeś Dyrektorem w TŻ?????????? Marnujesz się za monitorkiem swojego komputerka a może własnie dzięki Tobie drużyna utrzyma się w 1 lidz i może jeszcze jakieś satysfakcjonujące kibiców miejsce zajmie. Nie ma na co czekać leć jutro do Klubu i powiedz ze chętnie pomożesz zamiast się tu naśmiewać.
Tyle w tym temacie ;) Pozdrawiam

Wiesz jakbym był taki mądry to już dawno zgłosiłbym sie do klubu... Ale ja się nie pcham tam gdzie wiem że się nie nadaje!! JA się nie nabijam tylko bardzo ale to bardzo rozwawiłas mnie stwierdzeniem że Siwek pracuje charytatywnie!! Ale złóżmy że Siwek pracuje za darmo!! To wcale nie znaczy że może rozwalić ten klub!! Jeżeli się nie nadaje do tej roli, nie potrafi nakłonić kolejnych sponsorów którzy wyłożą sare na stół to powinien zrezygniować!! A z tego cio wiem jest dużo firm i instytucji które są gotowe wyłożyć pieniądze ale w zamian oczekują pełnej dokumentacji na co ich pieniądze idą!! Ale niestety w klubie nie chcą na to przystać!! Ale tak na zdrowy rozum pomyśleć i można to samemu wywnioskować!! Bo co się robi z pieniędzmi za bilety?? Przeciez się nie płaci Jesperowi kupy kasy za jego komplety punktów??!! W zeszłym sezonie jak Karlson robił pietnastki prawie co mecz to stać klub było na niego a w tym sezonie nikt nie punktuje jak on i nagle nie ma pieniędzy... To chyba coś nie tak...

Tyle w tym temacie.. Poydro

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#23 Postautor: Cooper » 25 kwietnia 2005, o 00:27

Masz racje Gosiu (o matko, jak mi to przez usta przeszlo :D :twisted: :wink: ), jednak nie trudno bylo nie zauwazyc przed sezonem, ze u Dyrektora Siwka nastapilo tak jakby "zmeczenie materialu". Jego ulubiona pozÄ… bylo, ze on chetnie odda dyrektorowanie, najlepiej od zaraz, bo to wcale nie jest fajne, ze go to meczy itd. I teraz odnosze troche wrazenie, ze lekko poddolowany nastroj dyrektora z przezd sezonu mial odbicie w jego dzialalnosci w klubie. Jego ulubiona mysla bylo chyba "nie to nie", szczesgolnie w negocjacjach z zawodnikami. Nie chce Trumna jezdzic za free w Lublinie-niech spada, damy se rade. Karlsson chce podwyzki-niech spada-znajdziemy tanszego i lepszego. Jacek Ziolkowski chce normalna pensje-niech spada-wlasciwie po co nam Jacek Ziolkowski. Takich przykladow jest kilkanascie i...uwazam, ze nie we wszystkich sytuacjach rozbijalo sie tylko o kase. Cenie Dyrektora, za to za co cenic go trzeba, ale mam nieodparte wrazenie, ze w osobie pana Dyrektora nie ma juz tyle zapalu, checi i wiary w sukces, co chociazby sezon temu.

Gosia
Szkółkowicz

#24 Postautor: Gosia » 25 kwietnia 2005, o 00:33

Z Twojego wpisu można wynioskować ze p.Siwek się nie nadaje i nie sprawdza w roli dyra. To ja Ci chce tylko przypomniec, że dzięki własnie temu człowiekowi jest w Lublinie żużel i 1 liga.I co myslisz ze on chce to teraz rozpierdzielić wszystko?? Gdyby tak chciał, to pewnie by się nigdy nie zabrał za to bagno, które było kilka lat temu, bo i po co? Czy Ty myślisz ze z kasy na bilety można wszystko oplacić??? Jeśli tak to gratuluje dobrego humoru,bo mnie to teraz rozbawiło.Piszesz o firmach które chcą sponsorowac żużel, to może zrobisz coś dla swojego klubu i załatwisz dobrą umowe sponsorską??? Nikt nie mówi ze wszystko jest ok. Jak narazie to jedno jest pewne ODEJŚCIE DYREKTORA NICZEGO NIE ZMIENI!! Problem jest w sponsorach i samych zawodnikach.
Cooper jakby po Tobie jeździli tak jak to robią po Dyrektorze też by Ci kiedyś wszystkiego odechciało. Niestety jeszcze się taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil.Pewnie bardzo bolesne bylo dla Ciebie przyznanie mi racji więc dziekuje ;)
Dobranoc ;)
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2005, o 00:36 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#25 Postautor: grzesieck » 25 kwietnia 2005, o 00:38

Dyrektor dyrektor, ja Wam mowie: Głogowski musi odejsc :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM