KM INTAR DARTOM Ostrów- TŻ SIPMA Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#251 Postautor: auganoff » 24 kwietnia 2005, o 19:31

Tak sobie jeszcze myślę nad tym meczem i może ktoś mądrzejszy mi odpowie:DLACZEGO MOŻE SOLIDNIE PUNKTOWAĆ PIETRASZKO, ZAWODNIK W SUMIE MAŁO JESZCZE DOŚWIADCZONY, KTÓRY ROK WCZEŚNIEJ JEŹDZIŁ W II LIDZE?!?!?!?! A NIE WYCHODZI TO INNYM ŁĄCZNIE Z TOMKIEM PISZCZEM, KTÓRY POWINIEN BYĆ W I LIDZE LIDEREM I PONIŻEJ PEWNEGO PRZYZWOITEGO POZIOMU NIE SCHODZIĆ, BYĆ PUNKTEM ODNIESIENIA I WZOREM DLA INNYCH? Nie rozumiem.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#252 Postautor: papi » 24 kwietnia 2005, o 19:32

dokladnie, za LKŻ była tragedia i nikt tego nie ukrywal, fatalna inauracja, potem 2 słabe, ale nie beznadziejne mecze i dzis eksplozja, po ktorej ciezko sie bedzie podniesc. Jesli klub nie ma kasy to jestem za stworzeniem nowej druzyny (a la Polonia BTŻ, Spójnia Gdańsk czy GTŻ Grudziądz, skoro tak robią inni to my tez możemy). Najlepiej wrocic do nazwy Motor Lublin i oprzec ją na zdrowych fundamentach. Wiem ze latwo sie mowi i wiem jak trudno jest u nas znalezc sponsora, ale na pewno da sie to zrobic. Trzeba myslec o budowie nowego klubu, bo jesli na byc tak jak teraz to nie ma sensu, sciaganie zawodnikow ktorzy chcą, dokonywanie beznadziejnych transferow, mydlenie oczu ze bedzie dobrze, skoro wiadomo ze bedzie źle. Pamietam co zrobil Siwek, ale Lublin potrzebowal wyzszej ligi i potrzeba bylo 1 powaznego sponsora w biednej 2 lidze. To spokojnie wystarczylo, natomiast nie da sie ukryc, ze na 1 lige to za malo, Siwek po prostu nie zna sie na robieniu biznesu, tylko problem jest w tym zeby znalezc kogos lepszego, on zrobil sporo, podniosl nas z dna, ale nie wie co dalej robic i jesli nie znajdzie oparcia w kims innym to znowu bedziemy musieli emocjonowac sie meczami z Wandą, a dodatkowo jeszcze nasi zawodnicy zwiedzą dawne ZSRR, jezdzac do Równego, Daugavpils i byc moze Lwowa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#253 Postautor: istred » 24 kwietnia 2005, o 19:34

Na tym forum było kilka wpisów, że walczymy o utrzymanie. Bład jest jeden (...)
Od składania deklaracji jest nie forum, ale oficjalna strona /ew. prasa. Przy okazji zakończenia ubiegłego sezonu jasno powiedziano, że jedziemy w tym sezonie o awans.
Teraz widzimy efekty braku informacji z klubu... :roll:

kuba26

#254 Postautor: kuba26 » 24 kwietnia 2005, o 19:36

Dobre wrazenie u was pozostawił po sobie tylko Pietraszko i mimo małej zdobyczy punktowej Piszczyk(2 pierwsze biegi to rzeczywiście katastrofa ale potem było nieżle i gdyby nie kłopoty ze sprzetem uciułałby 3-4pkt więcej) co do Franka to liczyłem na starych śmieciach pokaże jak się jezdzi a tu klapa totalna (gdyby nie def.uzbierałby tylko 1 pkt na juniorze)pozatym było widać że nawet niepróbuje,Jensen to WIELKA pomyłka bez komentarza,Jeleń też słabiutko ale chociaż walczył,widać że u siebie może być grożny,natomiast z juniorów lepsze wrazenie zrobił na mnie Dominczak.
Ogólnie spodziewałem sie ze spokojnie wyjdziecie z 30pkt,choć pomimo takiego wyniku było troche emocji na torze.

Krzysio

#255 Postautor: Krzysio » 24 kwietnia 2005, o 19:36

Witam wszystkich bardzo serdecznie po tygodniowej przerwie spowodowanej nałożeniem na mą osobę banicji, którą otrzymałem za krzewienie prawdy(dostałem bana bo w którymś z postów napisałem do Lublin Fana aby nietraktował tego sportu jak przedłużenie p...). Założyłem sobie nowe konto, gdyż pod tamtym jestem dalej zabanowany...ba mało tego przez cały tydzień niemogłem nawet czytać postów na forum, gdyż szanowny Administrator choć w ten sposób chciał poczuć satysfakcję, że dowali Krzysiowi. SZANOWNY ADMINISTRATORZE NIEDOWALIŁEŚ.

WracajÄ…c do meczu w Ostrowie:

ADAM PIETRASZKO - wielkie brawa dla Adama bowiem tylko ten chłopak potrafi w sposób profesjonalny podchodzić do tego sportu. Choć nie wiem czy po meczu nie został skarcony przez p. dyrektora za zdobycz punktową, gdyż trzeba mu za nią zapŁacić.

TOMASZ PISZCZ - O Piszczu już kiedyś pisałem, że to amator przez duże "A" a raczej "LIDER PRICE" i zdania nie zmieniam po dzisiejszym jego wyczynie.

DANIEL JELENIEWSKI - oj obce mu te tory w Polsce, oj obce, choć za dotychczasowe mecze słowa pochwały

JESPER FAT JENSEN - dobrze że zakończył przygodę z lubelskim klubem na wyjeździe, bo strach pomyśleć co by się działo, gdyby tak pojechał z Rybnikem.

MARIUSZ FRANKÓW - mam nadzieję że nowy trener pojdzie po rozum do głowy i odsunie tego bolka od składu.Jestem przekonany, że jego miejsce to II ligowa Piła. Rozumiem że zawodnikowi nie idzie przez jakiś czas ale jak to tłumaczyć skoro ta nędza już wegetuje 2 sezon!!!

JUNIORZY - nie wypowiadam się bo nie ma jeszcze o kim, choć z Dominiczaka nic nie będzie.

NOWY OBCOKRAJOWIEC - Panie i Panowie nic nam nie pomoże, gdyż na wynik pracuje cała drużyna, której na chwilę obecną nie mamy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#256 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 19:39

auganoff - odpowiedz jest bardzo prosta. Tomek zatrzymał sie w rozwoju i stał sie typowym ligowym średniakiem. Na podobnym poziomie jezdzi od 4-5 lat - przeplata lepsze występy słabszymi. Ma dobrą minę, zawodowe zaplecze, ale w krajowym żużlu nigdy niczego nie osiągnął. Adam to inna bajka - chłopak niechciany w Częstochowie ma parcie na sukces, systematycznie się rozwija.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#257 Postautor: auganoff » 24 kwietnia 2005, o 19:50

dokladnie, za LKŻ była tragedia i nikt tego nie ukrywal, fatalna inauracja, potem 2 słabe, ale nie beznadziejne mecze i dzis eksplozja, po ktorej ciezko sie bedzie podniesc. Jesli klub nie ma kasy to jestem za stworzeniem nowej druzyny (a la Polonia BTŻ, Spójnia Gdańsk czy GTŻ Grudziądz, skoro tak robią inni to my tez możemy). Najlepiej wrocic do nazwy Motor Lublin i oprzec ją na zdrowych fundamentach. Wiem ze latwo sie mowi i wiem jak trudno jest u nas znalezc sponsora, ale na pewno da sie to zrobic. Trzeba myslec o budowie nowego klubu, bo jesli na byc tak jak teraz to nie ma sensu, sciaganie zawodnikow ktorzy chcą, dokonywanie beznadziejnych transferow, mydlenie oczu ze bedzie dobrze, skoro wiadomo ze bedzie źle. Pamietam co zrobil Siwek, ale Lublin potrzebowal wyzszej ligi i potrzeba bylo 1 powaznego sponsora w biednej 2 lidze. To spokojnie wystarczylo, natomiast nie da sie ukryc, ze na 1 lige to za malo, Siwek po prostu nie zna sie na robieniu biznesu, tylko problem jest w tym zeby znalezc kogos lepszego, on zrobil sporo, podniosl nas z dna, ale nie wie co dalej robic i jesli nie znajdzie oparcia w kims innym to znowu bedziemy musieli emocjonowac sie meczami z Wandą, a dodatkowo jeszcze nasi zawodnicy zwiedzą dawne ZSRR, jezdzac do Równego, Daugavpils i byc moze Lwowa.

Ale co to da? Klub jakichś wielkich długów chyba nie ma, a od zmiany szyldu sponsorów nie przybędzie.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#258 Postautor: motorlublin » 24 kwietnia 2005, o 19:52

Pogrom...Kompromitacja...Blamaż!!!

Gość

#259 Postautor: Gość » 24 kwietnia 2005, o 19:59

A ja tak się zastanawiam po co ten cały cyrk. Jeżeli nie dojdzie jakiś dobrej klasy obcokrajowiec (Klingberg jest za słaby na I ligę), który będzie zdobywał w każdym meczu ponad 10 pkt, to szczerze mówiąc przyszłość TŻ rysuje się nieciekawie. Dobrej klasy obcokrajowiec dla mnie to na obecną chwilę Hamill lub też Zagar (bardzo dobry zawodnik, w premier league jest absolutną gwiazdą).

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#260 Postautor: auganoff » 24 kwietnia 2005, o 20:08

No dobrze Gelu, tyle, że Tomek 3 lata temu, jesli mnie pamięć nie myli, w Gdańsku, mimo, że wrócił po kontuzji, potrafił w końcowce sezonu przywozić naście punktów w E-lidze. A to jednak różnica.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#261 Postautor: papi » 24 kwietnia 2005, o 20:16

auganoff pisze:Ale co to da? Klub jakichś wielkich długów chyba nie ma, a od zmiany szyldu sponsorów nie przybędzie.

nie chodzi mi tylko o nazwe klubu, mowie o calkowitej zmianie wladz, prowadzeniu innej polityki finansowej, znaleienie ludzi ktorzy oplacą sciagniecie wychowankow Motoru, ktorzy beda sie utozsamiac z tym klubem, bo co z tego ze teraz sie utrzymamy, a co bedzie za rok :?: :?: Pietraszko juz po 4 kolejkach przestal byc anonimowa postacią, jesli utrzyma dyspozycje to znajdzie klub ktory da mu porzadny sprzet i Adam bedzie śmigal moze nawet w e-lidze. Piszcz mimo nierownej formy ma nazwisko i chetni sie na pewno znajdą, i co zostaniemy z Danielem (chociaz tez niekoniecznie), Szymonem i Krzyskiem Wroną, co z tego ze nie wielkich dlugow, ale jak nie ma kasy na sprzet dla Mordela i druzyna przegrywa 40 punktami to ile osob przyjdzie na Rybnik :?: 1000, bedzie dlugi weekend i Lublin opustoszeje, nie bedzie kibicow, nie bedzie kasy. Prosta sprawa i wtedy jaka druzyne bediemy mieli za rok, trzeba sie nad tym zastanowic juz teraz a nie po tym sezonie

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#262 Postautor: jas » 24 kwietnia 2005, o 20:25

jestem zdruzgotany dzisiejszym meczem, nie wiem co napisac mozna po tym blamazu.

jednak jako niepoprawny optymista duze nadzieje pokladm w Klingbergu. poza tym mam nadzieje na powrot Jurka Mordela do skladu.

ps. chcialem pozdowic kibicow, ktorzy odwiedzili dzis lubelski czat . a w szczegolnosci tych, ktorz zostali po meczu. i dziekuje yamahaR1 za ogromna dawke smiechu - "silniki do odpalania grilla" rox :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#263 Postautor: Metalliczny » 24 kwietnia 2005, o 20:30

Słuchajcie. O meczu trudno mówić, wynik jest jaki jest. Ja ze swojej strony chciałem podziękować za kulturalną, miłą i mimo wszystko chyba wesoła atmosferę na czacie podczas śledzenia meczu.

PS. ale jaja Rybnik remisuje z Opolem 30:30 :lol:

kuba26

#264 Postautor: kuba26 » 24 kwietnia 2005, o 20:32

A ja chciałem wam pogratulowac paru naprawde wiernych kobiców którzy przyjechali do nas na mecz(choć niebyło w tym roku pociągu :wink: ) no i za tą pyszną Perłe :D

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#265 Postautor: dilucio » 24 kwietnia 2005, o 20:43

mam pytanko:
moglby mi ktos powiedziec co sie dzieje z darkinem podpisal gdzies w polsce czy nie??
z gory dzieki

Awatar użytkownika
hirszfeld
Kontakt:

#266 Postautor: hirszfeld » 24 kwietnia 2005, o 20:47

Buahahahaha!!!
Panowie i Panie przestańmy pisać te wszystkie posty to nie ma sensu.
Po dzisiejszym meczu załamałem się!!!
Tragedia!!!
Żebyście to widzieli...:( nawet kibice z Ostrowa nie mogli uwierzyc w to co robili nasze gwiazdy... żeby inna drużyna chciała pojechać tak słabo to by jej się nie udało!
Tylko Pietraszko - gość niedoświadczony i co robił wygrywał z Karlssonem i Pietrzykiem!!!
Reszta to totalny syf i uważam że nic ich nie usprawiedliwia... Wiadomo nikt nie spodziewał się nawet remisu ale przegrać do 35 to by wypadało?
Mam nadzieję że Jensen już zakończył karierę w lubelskim klubie, Franków także powinien zobaczyć widmo wypie......a z klubu! "Ojciec" powinien w końcu pojechać tylko że on już ma to w dupie podobno.
TRAGEDIA!!!
Humor poprawia tylko tragiczna postawa Åšledzia i Stachyry :lol:
Pozdrawiam wszystkich kibiców TZ Lublin!
>>> Jeśli żużel to tylko LUBLIN <<<

Geest
Senior

#267 Postautor: Geest » 24 kwietnia 2005, o 20:47

Klingberg to niestety cienias, ale moze chociaz w Lublinie bedzie w stanie zapunktowac. osobiscie mam nadzieje, ze Jesper gdzies sie rozjezdzi w jakiejs Anglii i jeszcze w tym sezonie nam sie przyda. mam nadzieje, ale malo w to juz wierze, po tym, co pokazal dzisiaj. a Klingebra widzialem w zeszlym roku w akcji w Ostrowie i nie moge uwierzyc, ze ten zawodnik ma byc naszym wybawicielem...
nadchodzacy tydzien to nasi musza spedzic na treningach i wizytach u mechanikow, bo to, co niektorzy pokazuja wola o pomste do nieba...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#268 Postautor: papi » 24 kwietnia 2005, o 20:47

dilucio pisze:mam pytanko:
moglby mi ktos powiedziec co sie dzieje z darkinem podpisal gdzies w polsce czy nie??
z gory dzieki

nie podpisal nigdzie, kilka razy to nazwisko sie pojawilo w temacie o obcokrajowcach
PS. równiez pozdrawiam uczestnikow czatu i zapraszamy Jespera w roli kibica na nastepny mecz, zgodnie z obietnicą Chromik smazy mu wieprzowine na silniku :D :lol:
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2005, o 21:09 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#269 Postautor: yamahaR1 » 24 kwietnia 2005, o 21:02

Po tej kompromitacji w Ostrowie zaczynam wątpić w to 6 miejsce, tym bardziej że Opole pokazało,ż epotrafi jechać i powalczyli w Rybniku, przegrali 37:52 Trumiński 2,2, 3,d,0 . W Opolu pewnie dostaniemy baty i bonus przepadnie, ale ma być nowy obco, przydałoby się też wywalić Frankowa i walczymy do końca.

No i ja też pozdrawiam wszystkich, którzy byli na czacie,fajnie bylo :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#270 Postautor: boxing » 24 kwietnia 2005, o 21:09

Geest pisze:Klingberg to niestety cienias, ale moze chociaz w Lublinie bedzie w stanie zapunktowac. osobiscie mam nadzieje, ze Jesper gdzies sie rozjezdzi w jakiejs Anglii i jeszcze w tym sezonie nam sie przyda. mam nadzieje, ale malo w to juz wierze, po tym, co pokazal dzisiaj. a Klingebra widzialem w zeszlym roku w akcji w Ostrowie i nie moge uwierzyc, ze ten zawodnik ma byc naszym wybawicielem...
nadchodzacy tydzien to nasi musza spedzic na treningach i wizytach u mechanikow, bo to, co niektorzy pokazuja wola o pomste do nieba...

I treningi, i wizyty u mechanikow? Tak duzo wymagasz? Frankie z pewnoscia pojedzie do mechanika bo sprzet "nie jedzie..." a potrenuje na Rybniku. Juz nawet nie bedzie czasu na "potrenowanie" w Pile - trzeba bedzie przygotowac u tunera rakiete na Rybnik...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#271 Postautor: DonKamizi » 24 kwietnia 2005, o 21:10

No to powalczyliśmy
Szybciutko.
Piszcz to niby nasz krajowy lider :lol: :lol: :lol: Nigdy nie był i nie będzie
Jensen.Kupić mu jakiś mega zestaw w Mc i wysłać w długą podróż.
Franek... NO COMMENTS
Jeleń.Tu wielu punktów akurat się nie spodziewałem chociaż przegrana z juniorem chwały mu nie przynosi.
Nasi juniorzy.Jazda jazda i jeszcze raz jazda.
Pietraszko.Pojedźmy do Częstochowy na Jasną Górę i do opolskiego amfiteatru wyśpiewać pieśni dziękczynne, że jeździ u nas.

Jakby to powiedział jeden chudy pan z tv....."No nie jest dobrze, nie jest dobrze"

A dla poprawy humorów chciałem przypomnieć, że w roku ubiegłym wynik brzmiał 49:41 :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

nichollsowa

#272 Postautor: nichollsowa » 24 kwietnia 2005, o 21:12

Nie ma co zbyt wiele wypowiadać sie na temat meczu ,bo stety(niestety :wink: ) wynik doskonale odzwierciedlał to co działo sie na torze 8) ...Walkę próbowali podjąc momentami Pietraszko i Piszcz- Jego wykluczenie tak jakby było sposodowane nieznajomością przepisów.....jechał sobie na skróty na start 8) :roll:
Postawę Jespera Jensena pomine....bo nie warto sie zbytnio rozwodzić...skoroi tak Jego jazda w waszym klubie dobiega końca :roll:
W Naszym zespole każdy zrobił swoje, a nawet i więcej 8)
hehe a Brusiu nawet zdobył tyle pkt co Karlik :wink: :lol:

P.s. Pozdrowionka dla Lublinian obecnych w Ostrowie :lol: ....Mikas dzięki za Perełke 8) :lol:

Czarek
Trener

#273 Postautor: Czarek » 24 kwietnia 2005, o 21:20

Po tych 4 meczach można powiedzieć jedno - mamy najsłabszy zespół w I lidze. Nowy obcokrajowiec i wypożyczenie 1 krajowego, innego wyjścia nie ma.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Geest
Senior

#274 Postautor: Geest » 24 kwietnia 2005, o 21:20

boxing pisze:I treningi, i wizyty u mechanikow? Tak duzo wymagasz?

place wiec wymagam :P

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#275 Postautor: boxing » 24 kwietnia 2005, o 21:23

Moze dales za mala zaliczke Frankiemu i chlopina jest zdolowany ze taki niedoceniony :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!