Obcokrajowiec - nowa ankieta
Dzisiaj Norris tez znakomicie: 13 punktow i 2 bonusy. W druzynie rywali najlepsi Lindgren (11 punktow), Magnus Karlsson (10pkt.) i "nie do ugryzienia" na naszym torze w niedawnym meczu Mikael Max (9pkt.):
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62900
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62900
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- motorlublin
- Szkółkowicz
major pisze:Skoro dla Pana Siwka Mordel stawia warunki wygórowane, to wyobrażam sobie jak wygląda portfel klubowy. Na tej podstawie sądzę, że nie ma kasy na Ermolenko. Ale ponoć coś drgnęło, Mordel ma jechać w Ostrowie.
Mordel się nawet nie wybiera do OSTROWA!Jest już w Lublinie,ale póki co obie strony nie doszły do porozumienia...
boxing pisze:Jak ma sie wybrac skoro ostatnio nie trenowal wiec nie czuje jazdy ani motocykla. No ale jak ma czuc motocykl, skoro takowego nie posiada? Mam nadzieje tylko, ze nie skonczy sie to znowy dyskwalifikacja jak po Gdansku...
Już 35 lat chodzę na żużel ale takiego cyrku jeszcze nie było. Jak można wstawić do składu na mecz zawodnika, któremu nie dano możliwości treningu i nie zapewniono sprzętu (kontrakt amatorski). W jakim celu to zrobiono? Może władze klubu chcą tym zmotywować zawodnika? Masz rację to pachnie zeszłorocznym Gdańskiem.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
- jas
- Senior
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:1. Po pierwsze to Mordel otrzymał z klubu pomoc w takiej samej kwocie jak Daniel Jeleniewski.
Gawrzyk zaraz potem pisze:A wracając do Mordela to fakty są takie że na dziś nie ma na czym jechać.
a moglbys wytlumaczyc ten dziwny paradoks. bo ja nie rozumiem. skoro Jurek ma kontrakt amatorski, to sprzet kupuje mu klub. to co w takim razie klub kupil za te pieniadze (takie same jakie dostal Daniel)? klub nie trafil z silnikami dla Jurka czy jak
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
Chodzą słuchy na mieście, że dziś w Ostrowie z kapelusza wyskoczy nowy obcokrajowiec Motoru. Ale jakby co to ja nic nie wiem
z resztą trochę to nierealne chociażby od strony czysto formalnej... Ale pażywiom, uwidim 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Chodzą słuchy na mieście, że dziś w Ostrowie z kapelusza wyskoczy nowy obcokrajowiec Motoru. Ale jakby co to ja nic nie wiemz resztą trochę to nierealne chociażby od strony czysto formalnej... Ale pażywiom, uwidim
Jeżeli są takie słuchy to kontrakt najpierw musiałby zatwierdzić PZMot. Dlatego czym prędzej należy poszukac stosownego komunikatu
Gelo pisze:meesha pisze:Chodzą słuchy na mieście, że dziś w Ostrowie z kapelusza wyskoczy nowy obcokrajowiec Motoru. Ale jakby co to ja nic nie wiemz resztą trochę to nierealne chociażby od strony czysto formalnej... Ale pażywiom, uwidim
Jeżeli są takie słuchy to kontrakt najpierw musiałby zatwierdzić PZMot. Dlatego czym prędzej należy poszukac stosownego komunikatu
nie ma nowego obco, to i nie ma komunikatu.
darujcie sobie szukanie
METHANOL ADVENTURE TEAM
To chyba nie jest żaden argument... Jeleniewski ma kontrakt zawodowy, a Mordel amatorski. Jeleń ma dobrego sponsora, a Mordel go mieć nie musi, bo w kontrakcie ma zapewnione dosprzętowanie z klubu. Poza tym Jeleń posiada zaplecze z lat poprzednich, natomiast Jurek posiada... rumaka z lat LKŻtu1. Po pierwsze to Mordel otrzymał z klubu pomoc w takiej samej kwocie jak Daniel Jeleniewski. Daniel jedzie aż miło patrzeć bo ma inną mentalność niż Mordel. Można ? Można tylko trzeba chcieć, a nie liczyć na manne z nieba.
Zamiast sprzętu kupił busa.to co w takim razie klub kupil za te pieniadze (takie same jakie dostal Daniel)? klub nie trafil z silnikami dla Jurka czy jak ?
-
Gość
Moim zdaniem najlepszymi kandydatami na pozycje obcokrajowca są Hamill i Zagar. Hamill wiadomo ogromne doświadczenie, zaś Zagar to największy słoweński talent od czasów Ferjana, aż dziw bierze, że żaden z klubów elite league nie chciał pozyskać tego zawodnika, któremu pozostają występy w przeciętnej premier league, w jeszcze bardziej przeciętnym Reading.
harpagon pisze:Moim zdaniem najlepszymi kandydatami na pozycje obcokrajowca są Hamill i Zagar. Hamill wiadomo ogromne doświadczenie, zaś Zagar to największy słoweński talent od czasów Ferjana, aż dziw bierze, że żaden z klubów elite league nie chciał pozyskać tego zawodnika, któremu pozostają występy w przeciętnej premier league, w jeszcze bardziej przeciętnym Reading.
Przede wszystkim Zagar odpada - nie chce jeździć w polskiej lidze. Za Hamillem jestem od początku - ale... trzeba przekalkulować czy jedziemy do Opola po przegraną i liczymy, że Billy pomoze cos w playoffach (na tor wróci z dwa miesiące) czy podpisujemy z kimś na szybko i próbujemy wywalczyć bonus z Opolem. Dlatego substytutem "Bulleta" jest Ermolenko. Klingberg żadną gwiazdą nie jest, a ja mam zaufanie do uznanych firm. Sprawa nie jest prosta.
W Premier League oprocz mlodziaka Zagara (ktory nie pojedzie na razie w polskiej lidze i tyle) bardzo dobrze sobie poczyna weteran (choc mlodszy od Sama) Craig Boyce, swego czasu medalista MS. Kandydatura tez do rozwazenia, gdyby nie to, ze nowego obco... juz ponoc mamy. Zobaczymy na dniach, ile w tym prawdy.
Gelo pisze:[czy podpisujemy z kimś na szybko i próbujemy wywalczyć bonus z Opolem. .
O jakim bonusie mówisz?
Porównując dzisiejsze mecze Lublina i Opola to sie trzeba bardzo mocno zastanowić o co wogóle my jedziemy i czy do końca sezonu dojedziemy. Bo jeśli nawet tak, to wygląda że muszę sobie paszport wyrobić wreszcie.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2005, o 21:53 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale Boyce jest beznadziejny - "podziwialiśmy go" w barwach Warszawy. Poza tym ozstał menedzerem reprezentacji Australii i to dla niego będzie priorytet w tym roku.boxing pisze:W Premier League oprocz mlodziaka Zagara (ktory nie pojedzie na razie w polskiej lidze i tyle) bardzo dobrze sobie poczyna weteran (choc mlodszy od Sama) Craig Boyce, swego czasu medalista MS. Kandydatura tez do rozwazenia, gdyby nie to, ze nowego obco... juz ponoc mamy. Zobaczymy na dniach, ile w tym prawdy.
Gelu Boyce miewal w swojej karierze momenty lepsze i gorsze - stwierdzam, ze na starosc ostatnio w Premier League pokazuje znakomita forme (w kazdym razie swietnie punktuje, bo nie mam mozliwosci obejrzenia jego wystepow). Zdobywa i po 17-20 punktow (rzecz jasna z tymi smiesznymi "6^"). Niewazne - moze juz kogos mamy - kogos, kto uratuje wynik i ...frekwencje w meczu z Rybnikiem. Pytanie - jakie jeszcze dzialania sa w zasiegu klubu, aby poprawic wyniki i sciagnac ludzi na trybuny? Ja twierdze, ze mozna zaryzykowac z Robertem Kesslerem, ale jezeli mamy to zrobic, to juz trzeba z tym chlopakiem sie kontaktowac i sciagac na egzamin licencyjny, ktory bedzie 5 maja. Kessler (taka mam nadzieje) moglby dolozyc druzynie sporo punktow, takza przyciagnac troche kibicow (chociazby dla obejrzenia nowego zawodnika) a jezeli w kasie klubu za duzo nie ma - to niech jezdzi tylko w tych meczach, w ktorych jego male punkty moga sie przelozyc na duze punkty druzyny. Nie bede w tym miejscu pisal o jeszcze jednym zawodniku, ktorego na polska licencje bedzie mozna puscic dopiero 5 lipca (wszyscy wiedza o kogo chodzi), ale Kessler jest do zalatwienia "na juz", a czasu coraz mniej... Pozdrawiam