meesha pisze:sebek pisze:jak się przyłoży to sprawi nam może miła niespodziankę , być może i w tym roku , np. srebrny kask.
Coś się zmieniło w przepisach, że senior może startowć w Srebrnym Kasku

EDIT:
Widzę, że chyba jednak nie

O ile mnie pamięć nie myli, to chyba gdzieś do 70-tych lat Srebrny Kask był dla zawodników do 23 roku życia włącznie. Może po prostu kolega Sebek jest leciwy (może rocznik... 39?

)i przez roztargnienie zapomniał, że... minęło od tamtej pory 35 lat

i w przepisach odrobinkę się zmieniło
A teraz na temat:
Postawa Daniela Jeleniewskiego w pierwszych rundach nowego sezonu jest dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Wprawdzie ani z Rzeszowem, ani z Krosnem nie zdobył pokaźnej liczby puntków, a średnia biegowa była niższa niż za ubiegły rok, ale odnoszę wrażenie, że chłopak napawdę zrobił poważny krok do przodu. A zdobycz punktowa w meczu z Grudziądzem może napawać optymizmem. Na lidera nie kreowałbym Daniela, ale to co mi się w nim podoba to poprawność techniki jazdy. Widać, że się rozwija i nie stanął w miejscu i to powinno cieszyć najbardziej.
Nie wierzyłem, że zacznie punktować od razu od początku sezonu, bo zawsze pierwsze kolejki były dla niego trudne. Tym bardziej więc mnie zaskoczył. I chyba najbardziej ze wszystkich zawodników chce swoją przydatność udowodnić. Oby tylko po udanym sezonie nie cenił się zbyt wysoko i dalej pozostał uśmiechniętym skromnym chłopakiem.
ukłony
lucki73