Jerzy Głogowski trenerem TŻ Lublin
rob7 pisze:przestań z tym biednym Lublinem, ceny mieszkań jedne z większych w Polsce a Krosno i Opole to pewnie dolina krzemowa i B.Gates tam sponsoruje...
widać teraz wyraźnie, że klub jest fatalnie prowadzony a pojęcia jak budżet, zarządznie pieniądzem w czasie to może słyszeli albo nie...
i te apele do kibiców żeby się nie odwracać kibic mysli i nie da kasy na zmarnowanie żeby ktoś chore pomysły realizował.. i np do Krsko się przejechał
rob nigdzie nie napisalem ze w innych klubach jest lepiej, ale sam przyznasz, ze w TÅ»-cie jest niezbyt ciekawie. Co do biedy to pisalem o naszym calym regionie, nie tylko o Lublinie, ale taka jest prawda, ze jedyna bogata firma, ktora jest zainteresowana sportem to Bogdanka, lecz jest ona juz zajeta Górnikiem ÅÄ™czna, a wyznacznikiem czy region jest bogaty czy nie to raczej zależy od PKB i bezrobocia (obecnie Lubelszczyzna jest najbiedniejszÄ… częściÄ… UE) a nie ceny mieszkaÅ„
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2005, o 19:18 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
sadychor pisze:Mam pytanie do Lublin_Fan'a.Dlaczego trzymasz się tego pomysłu z Billym jak pijany płotu?
Zajebista odzywka
Może niezbyt jasno się wyrażałem. Hamill to dla mnie przykład profesjonalisty z prawdziwego zdarzenia. On lub zawodnik jego pokroju wydaje mi się znacznie lepszy od Jensena. Nie musi to być sam Billy (tym bardziej, że się połamał).
Pozdr.
PAPI, a dlaczego sądzisz że tylko Bogdanka jest zainteresowana sponsorowaniem sportu a może zarząd TZ nie potrafi rozmawiać z dużym
partnerem, sztuka negocjacji z wielkim biznesem to wielka sztuka no i na pewno na wszysto będzie potrzebna faktura i pełna księgowośc i może to o to chodzi...że dużych nie ma w TŻ
partnerem, sztuka negocjacji z wielkim biznesem to wielka sztuka no i na pewno na wszysto będzie potrzebna faktura i pełna księgowośc i może to o to chodzi...że dużych nie ma w TŻ
-
meridol
papi pisze:ja tez nie dziwie sie Studzinskiemu, moim zdaniem popelnil bledy z przygotowaniem toru ,zrobil totalną głupote i to jeden zarzut pod jego adresem, natomiast wywiad z nim sugerowal, ze nie podoba mu sie to co sie dzieje w zespole i chyba podjal sluszna decyzje. Postąpił z honorem, nie chcial sie dusic w niezdrowej atmosferze. Zobaczymy co wymysli Głogowski, błędów przy torze moze nie popelni ,ale watpie zeby potrafil wyegzekwowac obecnosci na treningu i profesjonalne podejscie niektorych zawodnikow, zobaczymy czym zaskoczy nas nasz nowy trener
panowie o czym wy mowicie !!! przeciez tego toru nie da sie inaczej przygotowac... tam juz nie ma po czym jezdzic i koniec. porozmawiajcie sobie z toromistrzem to wam powie. jeszcze troche to wszystko sie odsypie i beda jezdzic po plytach betonowych. i "moran" nic tu nie zmieni...
Zmieniamy tych trenerów w niezłym tempie i to również potwierdza moje wczesne obawy, ze rządzą klubem ludzie zupełnie z księżyca. Widać brak koncepcji na wszystko, co wiąże się z budową zespołu. Całkowity bałagan, brak orientacji i znajomości możliwości zawodników. Teraz coś nie wyjdzie, bo wyjść nie może i Moran będzie winien. Następny trener...
Już wszyscy nasi działacze pogłupieli i tylko liczą na kolejny przypadkowy sukces. Nam , kibicom, pozostaje czekać na kolejne ich głupie pomysły i aż strach pomyśleć co jeszcze zgotują! Będą szukać ratunku, wzmocnienia... Kto ma zdecydować kogo pozyskać? Kto w klubie ma pojęcie? Ci ludzie już odkryli swoje możliwości, a puszenie się zimą ,kretyńskie pomysły i obietnice nie znalazły pokrycia w rzeczywistości.
Już wszyscy nasi działacze pogłupieli i tylko liczą na kolejny przypadkowy sukces. Nam , kibicom, pozostaje czekać na kolejne ich głupie pomysły i aż strach pomyśleć co jeszcze zgotują! Będą szukać ratunku, wzmocnienia... Kto ma zdecydować kogo pozyskać? Kto w klubie ma pojęcie? Ci ludzie już odkryli swoje możliwości, a puszenie się zimą ,kretyńskie pomysły i obietnice nie znalazły pokrycia w rzeczywistości.
- Łoptymista
- Trener
Rozmiary klęski z Rzeszowem i forma Frankowa oraz JJ nie przeraziły mnie tak bardzo jak ta wiadomość.
Zima - Stachyra ucieka. Bierzemy ponoć dobrego/taniego Studzińskiego. Trzy mecze później facet rezygnuje. Nie wiem jakim on jest trenerem, ale wiem, że w nawet Chomski z naszej bandy onazwie TŻ nie zrobiłby zespołu do wygrywania. Jaki miałby wybór. 4 seniorów (w tym łach Franek), + JMordel jako zawodnik na odwal sie a nie do jazdy, 1 obcokrajowiec bez formy i juniorzy bez umiętności (mam nadzieje, że chwilowo). Co to miało być?
Zmiana trenera trąci absurdem. To zupełnie tak jakby prezes fabryki ogni sztucznych, w której wybuchł pożar wywalał z pracy księgową. A jakie to ma znaczenie i sens?! Tu trzeba strażaków, a nie personalnych figlimigli.
Kończę bom wkurwionym.
Zima - Stachyra ucieka. Bierzemy ponoć dobrego/taniego Studzińskiego. Trzy mecze później facet rezygnuje. Nie wiem jakim on jest trenerem, ale wiem, że w nawet Chomski z naszej bandy onazwie TŻ nie zrobiłby zespołu do wygrywania. Jaki miałby wybór. 4 seniorów (w tym łach Franek), + JMordel jako zawodnik na odwal sie a nie do jazdy, 1 obcokrajowiec bez formy i juniorzy bez umiętności (mam nadzieje, że chwilowo). Co to miało być?
Zmiana trenera trąci absurdem. To zupełnie tak jakby prezes fabryki ogni sztucznych, w której wybuchł pożar wywalał z pracy księgową. A jakie to ma znaczenie i sens?! Tu trzeba strażaków, a nie personalnych figlimigli.
Kończę bom wkurwionym.
- motorlublin
- Szkółkowicz
Przerabiamy aktualnie podobny scenariusz do sezonu 1995...Wtedy też Motor inaugurację przegrał w Bydgoszczy,potem u siebie z rzeszowską Stalą...~!następnie kilka afer,kontuzji...czarna seria...Zmiana trenera Zwierzchowskiego na Bieleckiego i co???? JAK się wszystko skończyło dobrze wiemy...DEGRADACJA I ZAPAŚĆ na kilka lat~!!!!
Oby tym razem sytuacja nie była analogiczna....
Oby tym razem sytuacja nie była analogiczna....
Dudi pisze: Już wszyscy nasi działacze pogłupieli i tylko liczą na kolejny przypadkowy sukces. Nam , kibicom, pozostaje czekać na kolejne ich głupie pomysły i aż strach pomyśleć co jeszcze zgotują! Będą szukać ratunku, wzmocnienia...
Znając inwencję naszych działaczy, na torze ujrzymy Roberta Juchę... Swój chłop i pewnie tańszy niż Mordel. Tylko jeszcze musi odnowić licencję.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2005, o 21:46 przez Zulu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Johnny Bravo
Dziś rozmawiałem z jednym z zawodników i okazuje się, że to co piszecie na forum nijak ma sie do rzeczywistości. Prawda jest inna.
Otóż okazało się, że zawodnicy zbuntowali się przeciw trenerowi i argumentów które usłyszałem było wiele. Nie będę ich przytaczał bo brudy niech wypiorą między sobą. Ale na podstawie tego co usłyszałem mozna wyciągnąc wniosek, że trener ze swoim wyobrażeniem żużla zatrzymał się pod koniec lat 70tych. Nie było szukania "kozła ofiarnego", bo nikt nie obwiniał go za porażki.
Otóż okazało się, że zawodnicy zbuntowali się przeciw trenerowi i argumentów które usłyszałem było wiele. Nie będę ich przytaczał bo brudy niech wypiorą między sobą. Ale na podstawie tego co usłyszałem mozna wyciągnąc wniosek, że trener ze swoim wyobrażeniem żużla zatrzymał się pod koniec lat 70tych. Nie było szukania "kozła ofiarnego", bo nikt nie obwiniał go za porażki.
- Łoptymista
- Trener
Johnny Bravo pisze:Dziś rozmawiałem z jednym z zawodników i okazuje się, że to co piszecie na forum nijak ma sie do rzeczywistości. Prawda jest inna.
Szefie w takim razie czemu władze klubu wybrały takiego kogoś na trenera? Kogoś kto ma rzekomo tak archaiczną wiedzę o żużlu - choć nie wiem w czym problem... co ex-trener leżących silników nie widział?
Więc może klub oficjalnie nas oświeci i powie chociaż ogólnie w czym problem.
W bunt zawodników trudno mi uwierzyć. Jeśli nawet tak było to jakim prawem taki Franek czy JJ mają czelnośc przeciwko komukolwiek się buntować. Klub powinien stanąć po stronie trenera i pogonić żużlistów do roboty. No i załatwić J Mordelowi sprzęt.
Tu się zgadzam z J.B. Studziński patrzył na ten sport z perspektywy lat 70 tych. Poczciwy gośc ale to było pudło z zatrudnieniem jego. Tylko, ze mozna było wiedziec od początku czego się mozna spodziewać! Ciekawi mnie kto podjął decyzję o jego zatrudnieniu? Mam równiez wiedzę, ze zawodnicy go nie chcieli i od początku był konflikt. Nie ponosi on jednak winy za istniejący stan. Niestety również nie wierzę w Morana...
Niebawem jednak będzie następny i może wreszcie jakiś żużlowy cwaniak...
Bimmer pisze:
Odejście pana LK to błogosławieństwo dla Klubu? Hmmm... Póki co, oznaczałoby to szybiej koniec żużla w Lublinie, niż awans do Ekstraligi.
Zdaje się że ta sipma LK jeszcze 1 złotówki nie wpompowała do kasy klubu prezesa LK . Tak więc może jak odejdzie producent orczyków to wtedy znajdzie się kilku drobniejszych, ale solidniejszych czyt. wypłacalnych sponsorów. Zostanie tylko zarząd klubu wyselekcjonować bądź rozgonić , dosprzętowić JM i szkółkę oraz poszukać wartościowego ridera który uzupełnił by skład oraz wzmógł rywalizację o miejsce w składzie.Pozdr

-
Johnny Bravo
Nie do mnie to pytanie Åoptymisto. Trzeba spytać prezesa, dyrektora, czÅ‚onków zarzÄ…du, niech oni oficjalnie nas oÅ›wiecÄ…. W odpowiedz na forum nie liczÄ™, bo ci którzy mogliby odpowiedzieć ostatnio tutaj nie zaglÄ…dajÄ… (moim zdaniem to dobry krok. Choć z drugiej strony trochÄ™ szkoda, że nikt gÅ‚upot nie prostuje. A 80% tego co jest napisane na forum to bzdury wyssane z palca). Ale sÄ… jeszcze gazety, radio, telewizja. Na forum paru pismaków przewija siÄ™ wiÄ™c do roboty chÅ‚opaki.
Dudi o ile mam dobrą pamięć to byłeś głównym orędownikiem zatrudnienia Studzińskiego (mówie na podstawie wpisów na forum). Tak sobie jakoś przypominam.
Pozdrawiam
Dudi o ile mam dobrą pamięć to byłeś głównym orędownikiem zatrudnienia Studzińskiego (mówie na podstawie wpisów na forum). Tak sobie jakoś przypominam.
Pozdrawiam
DonKamizi pisze:Wczoraj było spotkanie.Dyro, Głowny Sponsor, Trener, Piszcyk i Jeleń...
To sami zawodnicy mieli zastrzeżenia co do pracy trenera...
Tylko czy Głogowski coś zmieni, zobaczymy...Raczej na pewno nie będzie taki grzeczny jak jego poprzednik![]()
Ano, żeby się Jensen nie zdziwił, jak mu Moran w Dworku Grafa wysypie na głowę zawartość popielniczki...
no to ladnie. po raz ktorys juz daje sie slyszec, ze sipma sobie leci z klubem w kulki. co gorsza, uklada sie to w rozsadna calosc: brak kasy na sprzet dla Jurka, szkolki, juniorow czy na nowa nawierzchnie.
przykre to, zalawila sobie sipma miejsce w nazwie stowarzyszenia i zaczyna jakies gierki odstawiac.
przykre to, zalawila sobie sipma miejsce w nazwie stowarzyszenia i zaczyna jakies gierki odstawiac.
To Ci się tylko wydawało, niestety! Nie stać mnie na głupie pomysły, zbyt wielką mam wiedzę, co stwierdzam z wielką skromnością!
a tak na marginesie to Johnny, Twój styl pisania i niezłe rozeznanie daje mi coś do myślenia...
a tak na marginesie to Johnny, Twój styl pisania i niezłe rozeznanie daje mi coś do myślenia...
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2005, o 22:13 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoptymista
- Trener