Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#26 Postautor: Cz@rek » 11 kwietnia 2005, o 23:44

Ja nie chcę szukać usprawiedliwień,ale dlaczego po tym jak cały poprzedni
sezon jeździmy na torze przyczepnym,kiedy wiadomo że przeciwnik
będzie dysponował" rakietami",my przygotowujemy beton :?:
Mam nadzieje że w meczu z Grudziądzem ten błąd się nie powtórzy.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#27 Postautor: WojtekF » 12 kwietnia 2005, o 12:23

Chociaz zwyciestwo druzyny grudziadzkiej nad Opolem na wlasnym torze nie bylo szczegolnie przekonywujace a zawodnikiem, ktory najwieksze trudnosci sprawial Grudzidzanom byl czesto krytykowany na tym forum Truminski, to nalezy wziac pod uwage fakt, iz Grudziadz jechal bez Zetterstroema a w druzynie opolskiej jechal Brhel.
Jak beda sie spisywac zawodnicy GKMu na torze przy al. Zygmuntowskich:

Staszek, Knapp- ten pierwszy zaliczyl dobry mecz z Opolem natomiast ten drugi po tym jak w sparingach prezentowal sie fatalnie, widac ze wraca do formy z poprzednich sezonow. Znajomosc lubelskiego toru bedzie duzym atutem dla tych zawodnikow.

Fijalkowski- dobry wystep przeciw Opolanom, jednak analizujac Jego postawe z sezonu 2003, widac iz Jego sila razenia spadala na torze przeciwnika.

Zetterstroem- zawodnik "papierkowo" slabszy od Jensena jednak analizujac postawe Jensena z niedzieli, wydaje sie, ze to Szwed bedzie gora. Ale sadze, ze gdy odpowiednio dzialacze zmotywuja(czyt. postrasza) Dunczyka, bedzie On sie lepiej spisywal niz w niedziele

Kempinski- w pojedynku u siebie, spisal sie poprawnie, jednak na wyjezdzie wydaje mi sie, iz nie bedzie On bardzo skuteczny.

juniorzy- Czechowski bedzie poza zasiegiem Waszych juniorow a z niedoswiadczonym Baranskim powinien poradzic sobie przynajmniej jeden z Waszych juniorow.

Z moich obliczen(a gdy nie dotycza one druzyny zielonogorskiej, czesto sie myle w obliczeniach) wynika, iz powinniscie wygrac ten mecz roznica 4-6 punktow, co sprawi, ze punkt bonusowy bedzie blizej Wisly niz Bystrzycy.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#28 Postautor: yamahaR1 » 12 kwietnia 2005, o 12:57

Napewno w niedziele będzie mniej ludzi ale sam mecz będzie dużo ciekawszy niż ten z Rzeszowem. Nawet po przegranych startach będzie można nawiązać walkę, a myśle , że nasi zawodnicy do tej walki zostaną już odpowiednio zmotywowani a Piszcz zamiast gwiazdorować w kurte Coventry weźmie się za przygotowanie motocykli na poziomie, którego wszyscy od niego oczekują.

Jeleniewski nigdy liderem nie był i nikt nie mówił, że ma być, jego 7+1 z Rzeszowem to dobry wynik i swoje dorzucił. w niedziele napewno swoje 7-8pkt zrobi, o innych trzeba się raczej martwić

Focus w niedziele może być naszym liderem, na Maxa może nie starczyło siły w motocyklu ale już z Grudziądzem powinna być dwucyfrówka w 5 startach bez problemu.

Jensen dobrze wie jakie konsekwencje miał jego kompromitujący występ i nie ma wyboru, musi pojechać swoje, poniżej 12pkt zejść pod żadnym pozorem nie może i myśle,że w niedziele da radę to zrobić tylko co dalej?

Franków ..... reszta jest milczeniem. Ten zawodnik nigdy nie spełni pokładanych w nim początkowo nadziei, nawet jak jakieś przebłyski będzie miał (w co wątpie bo w tym tyg. 2 mecze a treningu to on pewnie nie zaliczy bo po mechanikach teraz będzie jeździł) to i tak liczyć na niego nie można, sport to jednak są jakieś wyrzeczenia i odpowiednie podejście a on jest wiecznie na wakacjach chyba.Niedługo z Kępą będzie przegrywał na treningach(jeżeli się na nich w ogóle pojawi)

Juniorzy. Wiadomo, że na jakieś większe punkty liczyć nie można ale tym razem nie muszą już liczyć tylko na szczęście i defekty rywali, powalczyć powinni i w pierwszym biegu już można czekać na coś więcej niż 1:5

Gość

#29 Postautor: Gość » 12 kwietnia 2005, o 13:31

Moja propozycja do ustawiania par :

9.Pietraszko
10.Franków
11.Piszcz
12.Jeleniewski
13.Jensen
14.Kępa
15.Dominiczak

i tak w biegach mieszanych :

11 - pojedzie Pietraszko z juniorem
13 - Franków z Jensenem.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: ravajas » 12 kwietnia 2005, o 14:13

Hollywood pisze:13 - Franków z Jensenem.

tych dwóch już ze soba jeździło :/

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#31 Postautor: Kaka » 12 kwietnia 2005, o 14:18

ravajas pisze:
Hollywood pisze:13 - Franków z Jensenem.

tych dwóch już ze soba jeździło :/

Ale zawsze to lepiej niz tak jak bylo z Rzeszowem, gdzie wg. programu Frankow mial jechac z juniorem.

Danio

#32 Postautor: Danio » 12 kwietnia 2005, o 14:33

sęk w tym że Tomek Piszcz nie jeżdzi w parze 8) On odgrywa indywidualistę nawet na treningach! a co dopiero w meczu. Dlatego przeważnie zawsze jeżdzi w parze z juniorami, ponieważ idzie do przodu i nie ogląda się na juniora! W niedzielę tyle punktów zdobył to zasługa głównie dzięki naszym juniorom!

Zulu
Junior

#33 Postautor: Zulu » 12 kwietnia 2005, o 16:10

Cz@rek pisze:Ja nie chcę szukać usprawiedliwień,ale dlaczego po tym jak cały poprzedni
sezon jeździmy na torze przyczepnym,kiedy wiadomo że przeciwnik
będzie dysponował" rakietami",my przygotowujemy beton :?:

Być może dlatego, że nie za bardzo jest z czego zrobić przyczepny tor. Przed sezonem miała być dorzucona nowa warstwa nawierzchni, ale jak powszechnie wiadomo, nic z tego nie wyszło...

Gość

#34 Postautor: Gość » 12 kwietnia 2005, o 16:28

W Grudziądzu w tym sezonie też jest tor przyczeny , wiec tak bardzo nie da sie zaskoczyć gości torem !

Sober
Senior

#35 Postautor: Sober » 12 kwietnia 2005, o 16:36

Mecz z Grudziadzem bedzie na pewno trudny. Maja niezlych seniorow, ze Staszkiem i Knappem na czele. Fijałkowski w pierwszej lidze niezle wymiata i z pewnoscia u nas na torze wykreci dwucyfrowke. Z pewnoscia tez, Grudziadz przyjedzie z Magnusem, ktory takze bardzo dobrze zna nasz tor :) Natomiast Czechowski bez problemow bedzie robil naszych juniorow. Mam cicha nadzieje ze chociaz jeden nasz junior objedzie Baranskiego :twisted:

A pary ustawilbym tak:
1.Jeleniewski
2.Jensen
3.Frankow
4.Pietraszko
5.Piszcz
6.Kepa

1 i 2 - to bedzie teoretycznie nasza najlepsza para. Licze na wystep Daniela w granicach 7-10 pkt i na to, ze Jensen wreszcie pojedzie jak obcokrajowiec z prawdziwego zdarzenia, a stac go na to.
3 i 4 - teoretycznie najgorszy Frankow z najlepszym Pietraszko :) Mam nadzieje, ze Franek sie przebudzi a Adas pojedzie na stalym, dobrym poziomie.
5 i 6 - mimo wszystko zaryzykowalbym, puszczajac Tomka z juniorem. Mysle, ze wystep Piszcza w niedzielnym meczu to wypadek przy pracy i bedzie dobrze. Zadaniem tej pary bedzie nie przegrac 5:1.

PS. Mam nadzieje, ze tor bedzie przyczepny, taki w Lublinie byl zawsze (no, prawie) i taki ma byc w meczu z Grudziadzem, inaczej bedzie kiepsko...
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2005, o 18:42 przez Sober, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#36 Postautor: maestro76 » 12 kwietnia 2005, o 16:51

mecz nie bedzie latwy,staszek i knapp zapewne zechca sie pokazac kibicom i udowodnic jakie to straty ponieslismy nie kontraktujac ich w druzynie,zorro tez nie jest slabeuszem ale jak pamietam to w lublinie chyba indywidualnie nie wygral,ogolnie jednak powinno byc kilkoma oczkami do przodu,
a,i chetnie za kepe widzialbym balabucha w skladzie
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#37 Postautor: yamahaR1 » 12 kwietnia 2005, o 17:09

maestro76 pisze:chetnie za kepe widzialbym balabucha w skladzie

Bałabuch jest wyłączony z jazdy na 3 tygodnie a po drugie on tylko by zrobił krzywde komuś z naszych i tyle by z tego było

Awatar użytkownika
MuraÅ›
Kontakt:

#38 Postautor: MuraÅ› » 13 kwietnia 2005, o 22:39

Jak dowiedzieliÅ›my siÄ™ z nieoficjalnych źródeÅ‚ dziÅ› zostaÅ‚ wypożyczony do GTÅ»-tu GrudziÄ…dz zawodnik Budlexu Polonii Bydgoszcz – Marek CieÅ›lewicz. Bydgoscy dziaÅ‚acze zdecydowali siÄ™ wypożyczyć zawodnika ze wzglÄ™du na jego naganne podejÅ›cie do treningów. NajmÅ‚odszy z klanu CieÅ›lewiczów ma zastÄ…pić kontuzjowanego Arkadiusza KalwasiÅ„skiego.

za http://www.gtz.grudziadz.net

Grudziądz wzmocniony :D Więc chyba jednak będzie na wejście 1:5? :D Mecz coraz bliżej :D
Obrazek

Gość

#39 Postautor: Gość » 13 kwietnia 2005, o 22:47

Wielkie gratulacje dla Grudziądza ! Dla mnie jest to doskonały przykład , dobrej polityki transferowej.Zarząd Grudziadza powinien być przykładem dla innych !

przypomne do Grudziadza przyszli :

Zorro Zetterstroem
Charlie Gjeede

Grzegorz Knapp
Adam Fajfer
Dariusz Fijałkowski

Arek Kalwasiński
Grzegorz Czechowski
Marek Cieślewicz

każdy junior z ekstraligi !!!!

Sober
Senior

#40 Postautor: Sober » 14 kwietnia 2005, o 08:03

Pisalem kiedys juz, ze trzeba sie postarac o Cieslewicza... W elidze jeździł poprawnie, niestety nie przychodził na treningi BKS-u. Boje sie, ze wlasnie przyjscie Marka, moze zawazyc o minimalnym zwycięstwie Grudziądza...

Awatar użytkownika
Bismarck

#41 Postautor: Bismarck » 14 kwietnia 2005, o 16:19

Witam kibiców z Lublina :) Chetnie wybrałbym się do was na ten mecz niestety nie organizujemy zadnego wypadu do Lublina :( Co do meczu to jedno jest pewne - napewno bedzie to ciekawe widowisko i bardzo wazne zarowno dla druzyny z Lublina jak i Grudziądza. Z naszej strony dobrze zaprezentowac sie powinni: Paweł Staszek - ostatnio świetna forma: wyśmienite starty i w przeciwienstwie do poprzednich sezonach zaczyna walczyć na dystansie :) drugim mocnym punktem powinien być Darek Fijałkowski - po przyjściu tego zawodnika do Grudziądza nie byłem zachwycony, ale szybko zmieniłem zdanie, chyba ma najlepiej przygotowany sprzęt ze wszystkich zawodników krajowych GKM-u... Kilka punktów powinien też dorzucić Grzesiu Knapp - walczy na torze, ale widać, że czegoś jeszcze brakuje. Prawdopodobnie nie ujrzymy Adama Fajfera gdyż ma problemy zdrowotne :( W jego miejsce wystąpi Robert Kempiński albo Łukasz Pawlikowski, który niestety ma zaległości w jeździ... a z kolei ten pierwszy słąbo spisuje się na wyjazdach :( Co do Obcokrajowca to ja osobiście byłbym jednak żeby do Lublina przyjechał Charlie Gjedde :) Moim zdaniem w tym sezonie prezentuje wyższą formę niż Szwed, a tobi to w wyższej lidze... Juniorzy :D Prawdopodobnie przyjadą Marek Cieślewicz i Czacha... O tego drugiego jestem spokojny, ale Marek ? Niewiadoma... :P Nie chce typować wyniku. Poczekamy zobaczymy, ale myśle, że bedzie oscylował gdzieś w granicach 4 punktów w jedną czy drugą stronę :)

PoZdrawiam Bismarck :wink:
Na zawsze tylko GKM GrudziÄ…dz!

MasTereK_GKM

#42 Postautor: MasTereK_GKM » 14 kwietnia 2005, o 17:41

Witam szanownych kibiców z Lublina :) Również sądzę że będzie to ciekawe spotkanie, jednak po tym transferze Marka Cieślewicza postawił bym na Grudziądz. Zamiast kontuzjowanego Fajfera zapewne pojawi się Magnus Zetterstroem(chociaz osobiscie tak jak Bismarck wolalbym GJedde, ktory w Angli bez wiekszych problemow objezdza bardziej utytulowanych rywali). Pozatym Grzesiu Knapp pojedzie już na nowiutkim silniku marki GM więc kolejny + :) Fenomenalną dyspozycję w meczach jak i treningach pokazuje Paweł Staszek, którego atutem może być również znajomość Lubelskiego toru. Pozatym niesamowity walczak a mianowicie Darek FIjałkowski. Bardzo dobry zawdonik, który 10 pkt zrobić powinien bez problemów większych. Jedynym mankamentem moze być występ Kempińskiego/Pawlikowskiego , gdyż pierwszy słynie ze słabej jazdy na wyjazdach natomiast drugi bardzo mało jeździł w tym sezonie i praktycznie treningi z motocyklem zaczal dopiero od wczoraj.

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na stadionie ;)

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#43 Postautor: jataman20 » 15 kwietnia 2005, o 07:41

ludzie jak nie wygramy z grudziądzem i ich sie obawiamy na włąsnym torze to z kim niby mamy wygrać ?? to zaczyna byc żałosne... akurat z krosnem i opolem powinnismy wygrac a z grudziądzem chociaż u siebie...takie jest moje zdanie...
;]

Mariuszo

#44 Postautor: Mariuszo » 15 kwietnia 2005, o 11:25

o której jest mecz w niedziele ???????????????

kamillublin

#45 Postautor: kamillublin » 15 kwietnia 2005, o 14:22

Mariuszo pisze:o której jest mecz w niedziele ???????????????

Pewnie o 16 :)

Czarek
Trener

#46 Postautor: Czarek » 15 kwietnia 2005, o 14:25

kamillublin pisze:
Mariuszo pisze:o której jest mecz w niedziele ???????????????

Pewnie o 16 :)

Pewnie, ale o 17-tej
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

PnK

#47 Postautor: PnK » 15 kwietnia 2005, o 19:57

Witam kibicow z Lublina. Pewnie teraz troche obawiacie sie o wynik niedzielnego meczu po tym, jak nie udalo sie Wam wygrac w Krosnie. Mecz zapowiada sie ciekawie i mam nadzieje, ze taki bedzie. Jak wiadomo druzyna z Grudziadza nigdy nie radzila sobie zbyt dobrze na wyjazdach, ale teraz sklad jest juz nieco inny. Mam nadzieje, ze w meczu wystapi z naszej strony Gjedde, ktory bardzo dobrze radzi sobie na torach w Anglii. Do tego wzmocnieniem jest na pewno Cieslewicz, ktory rowniez powinien dorzucic jakies punkty.

Jako, ze jestem z Grudziadza, wierze w zwyciestwo GKM-u. Stawiam minimalne 43:47.

Pozdrawiam

olgierd

#48 Postautor: olgierd » 16 kwietnia 2005, o 12:04

Kluczem do sukcesu oprócz tego co wszyscy piszą będzie przede wszystkim walka. Jak patrze na Jensena i wspominam Karlsona to od razu widać różnicę. Peter walczył o każdy metrbez względu na którym miejscu był i jaki był wynik a Jesper wygląda na zawodnika który nie bardzo chce ryzykować a wtym sporcie przy takim podejściu wiele się nie osiągnie. No ale mimo, że po tych dwóch meczach rozum podpowiada porażkę to serce mówi, że musi byc dobrze więc 48:42 dla TŻ :P

Awatar użytkownika
Szynka

#49 Postautor: Szynka » 16 kwietnia 2005, o 12:08

Pink pisze:Witam kibicow z Lublina. Pewnie teraz troche obawiacie sie o wynik niedzielnego meczu po tym, jak nie udalo sie Wam wygrac w Krosnie. Mecz zapowiada sie ciekawie i mam nadzieje, ze taki bedzie. Jak wiadomo druzyna z Grudziadza nigdy nie radzila sobie zbyt dobrze na wyjazdach, ale teraz sklad jest juz nieco inny. Mam nadzieje, ze w meczu wystapi z naszej strony Gjedde, ktory bardzo dobrze radzi sobie na torach w Anglii. Do tego wzmocnieniem jest na pewno Cieslewicz, ktory rowniez powinien dorzucic jakies punkty.

Jako, ze jestem z Grudziadza, wierze w zwyciestwo GKM-u. Stawiam minimalne 43:47.

Pozdrawiam
Witam sznownych kolegów z grudziądza i forumowiczów z lublina :wink: Mecz lublin-GKM będzie interesujący i zacięty,jednak za drużyną z grudziądza przemawia więcej aspektów.Przeglądając to forum nieżle nie naśmiałem :lol: .Drużny z lublina zbudowała niezły skład ale to chyba niewystarczy na ekstra lige :? .Jestem zaskoczony waszyą przegraną z krosnem i załą postawą A.pietraszki :? Widać że Jesper Jensen wam sie niespełnia w oczekiwaniach lub częściowo..Jestem ciekawy postawy G.Knappa na waszym torze powinien zribić komplet i pokazać sie przed lubelską publicznością.Stawiam na wynik 50-40 dla nas POZDRO

P.S. kolego pinki źle siebie wpisałeś powino być pinki a ty masz pink może tak miało być :lol:
P.S.2 dużo zdrowia Kalwas
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2005, o 12:57 przez Szynka, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze i wszędzie GKM panować będzie !!!!

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#50 Postautor: jataman20 » 16 kwietnia 2005, o 12:18

jesteś człowieku żałosny... Knapp komplet?? Gjedde wielkimmistrzem?? Grudziądz o extralige jak u siebie ledwo z Opolem sobie radzi buehehe no człowieku to ja sie usmiałem czytając Twoją wypowiedz jestes po prostu żałosny?? nasza druzyna to żadna rewelacja ale kim Ty chcesz pojechać na Rzeszów Ostrów czy chociażby Gorzow?? przeciez dostaniecie baty zarówno i u siebie i na wyjezdzie...my już zeszlismy na ziemie bo jechalismy z Rzeszowem...no i na wyjeżdzie ze słabym Krosnem...w porównaniu mniej wiecej takim jak Opole z którym wy ledwo uporaliście sie u siebie...wiec zejdz na ziemie i zaakceptuj że walczycie o utrzymanie i bedziecie mieli szczescie jak sie utrzymacie...a u was Trumna robi 14pkt i wy do extraligi...jesteś żałosny...
;]