Jesper Monberg

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#101 Postautor: neir1 » 10 kwietnia 2005, o 19:26

Wczoraj 3 na wyspach dzis 5 u nas niezle jak na obco...
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Gość

#102 Postautor: Gość » 10 kwietnia 2005, o 19:27

Jensen jest poprostu cieniasem :!: :!: Zawsze zagodnik zagraniczny robił punkty a on ...... poprostu tragedia. :(

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#103 Postautor: boxing » 10 kwietnia 2005, o 20:45

Fantys pisze:Nic nie pokazał ze swojej strony.Zero ambicji zero walki poprostu nic siedzieć i płakać Tylko..Zamiast dać te pare złoty więcej Peterowi Napewno by lepiej jeździł.Zobaczcie jak Trumna Pojechał dzisiaj w meczu 14 pkt(3,3,3,2,3)On by pewnie lepiej pojechał od Piszcza i Frankowa.

Nie pokazal dzis rakietowych startow. Nie pokazal dojazdu do pierwszego luku. Nie pokazal taktycznego rozegrania pierwszego wirazu. Nie pokazal dobrej formy. Nie pokazal wielkiej sportowej klasy. Jedno co pokazal to wlasnie ambicja i proba nawiazania walki. Ale zgadzam sie ze to niewiele jak na stranieri. Jak na obcokrajowca - katastrofalnie slabo. Nam tradycyjnie pozostaje wiara, ze to byl jego najslabszy mecz w naszych barwach.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#104 Postautor: Talib » 10 kwietnia 2005, o 23:23

No cóż niska cena nie musi iść koniecznie w parze z jakością...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#105 Postautor: Cooper » 10 kwietnia 2005, o 23:34

hmm, czy ja sie przeslyszalem przed sezonem, czy jak, bo juz sam nie wiem. Mowiono:

Jensen dobry i tani
czy
Jensen dobry, bo tani :?:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

woocash
Szkółkowicz

#106 Postautor: woocash » 10 kwietnia 2005, o 23:39

poza tym jakos widac ze po wielkim Hansie Nielsenie nie warto inwestowac w dunczykow. poprzednio bylo przykre rozczarowanie z andersenem, ktory olewal nasz klub, teraz przyszla kolei na kolejnego "artyste" - dobrze odzywionego jesperka, ktory prezentuje sie niczym bajerski w zeszlym sezonie, ktorego rumaki ledwo co potrafia udzwignac mase swoich wlascicieli...
tym bardziej zastanawia mnie, czemu nasz jensen nie pofatygowal sie do krsko zeby sie troszke wjezdzic, ale to juz pozostaje tylko gdybanie.
na tyle punktow co dzis zdobyl, to mozna bylo zakontraktowac jeszcze jakiegos tanszego obco, a co ... bo jak tak dalej pojdzie ( oby nie ) to wplywy z biletow nie pokryja i naszej nowej "gwiazdy"
ale kto wie , moze sie chlopaczyna przejmie ze totalnie sie nie popisal i bardziej sie przylozy, zeby chociaz robic minimum 8 pkt

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#107 Postautor: Dobromir » 11 kwietnia 2005, o 08:15

Może TIP = tani i pewny:)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#108 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2005, o 08:27

Talib pisze:No cóż niska cena nie musi iść koniecznie w parze z jakością...
Nie chcę być złośliwy, ale to Ty Talibie byłeś wielkim entuzjastą zatrudnienia Jensena w Lublinie. Ja nie byłem do niego przekonany od początku, ale spokojnie poczekam jeszcze kilka spotkań z sakramentalnym "a nie mówiełem". Chociaż tak między nami mówiąc, wolałbym nie mieć ku temu okazji.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#109 Postautor: Dobromir » 11 kwietnia 2005, o 08:32

Ja musze przyznac że sam byłem zwolennikiem Jensena ale przemawiały za nim wyniki z przed dwóch lat. Z resztą sami go widzieliście jak zrobił u nas 13 oczek pokonując min Richardsona. A teraz to cien tamtego zawodnika sprzęt ma jakiś do dupy i chyba jest bez formy niestety.

Danio

#110 Postautor: Danio » 11 kwietnia 2005, o 08:45

Uważam że Jensen totalnie skompromitował się w wczorajszym meczu! Dokładnie niczego nie pokazał! oprócz może chęci walki :D . Sądze że nawet nie ma na co czekać i już dziś należałoby zastanowić się nad zatrudnieniem drugiego "obco". Nie wierze aby w następnych meczach miał się lepiej spisać! Bo gdy zdobędzie te 8 pkt nawet z Grudziądzem Krosnem to będzie wynik aż tak dobry :?: Z takimi drużynami oczekuje się wyniku dwucyfrowego w granicach min 12 pkt a te 8- 10 pkt w najgorszym przypadku z drużynami z Rzeszowa, Ostrowa, Rybnika, Gorzowa.
Jeżeli nasi sternicy na czele z Panem Siwkiem dalej będa zapraszać jego na mecze to strata punktów z Krosnem czy GKM mogą być bardzo ważne iż będziemy mieli widmo jasne do zasilenia II ligowych szeregów :cry:

Dziękujemy Panu Siwkowi za dobrego Stranieri- no jak on miał godnie zastapić okularnika za podobne pieniądze no to chyba JENSEN zapomniał wczoraj założyć okularów aby upodobnić się do niego :D :D :D

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#111 Postautor: prt » 11 kwietnia 2005, o 09:08

po jednym, zwlaszcza nieudanym, meczu nie bede ocenial ani pracy kierownictwa zespolu ani poczynan Jensena na torze.
wydaje mi sie jednak, ze jesli Dunczyk nie bedzie pokazywal dobrych wynikow w tych pozostalych 4 ligach, ktore sobie zaklepal, nie ma co Go sciagac na sile do Lublina. rownie dobrze mozna zaoszczedzone w ten sposob $$$ przeznaczyc na extra premie dla tych, co maja zawodowcy albo na obiecany Mordelowi motocykl czy sprzety dla szkolki.
co do wczorajszego meczu: wierze, ze wujek Jurek na nowym motocyklu wypadlby podobnie do Jespera.
skoro wynik taki sam, to po co przeplacac?? :lol:

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#112 Postautor: Maciek » 11 kwietnia 2005, o 09:32

NIe no dobry obco :lol: 5pkt Karlsson zrobil wczoraj w meczu 13pkt 8) :wink: pozdrawiam

http://przegladzuzlowy.pl/news_ostrow.php?id=1089880862
źródło
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
juta-cfc

#113 Postautor: juta-cfc » 11 kwietnia 2005, o 09:58

tak slabego obcokrajowca!!!to TZ nie mial juz dawno,.....LIPA

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#114 Postautor: Cz@rek » 12 kwietnia 2005, o 00:15

Oczywiście nie ma co się oszukiwać Jensen to typowy średniak.
Ale uczciwie trzeba przyznać że gdyby nie defekt (na prowadzeniu!!!)
i taśma (która wyjątkowo wolna tej niedzieli szła w górę)To jego wynik mógł
oscylować w granicach 8-10pkt.i napewno narzekań było by mniej.
I jeszcze jedno,jednym z argumentów na sprowadzeniu Jensena
było to że lubi przyczepne tory jak większość naszej drużyny,a jaki
był tor w niedzielę :?: To oczywiście pytanie retoryczne.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#115 Postautor: Talib » 12 kwietnia 2005, o 00:29

kdsz napisał:

"Nie chcę być złośliwy, ale to Ty Talibie byłeś wielkim entuzjastą zatrudnienia Jensena w Lublinie."

Żadna złośliwość, byłem może nie wielkim ale byłem. Nie ja jeden. No cóż ludzką rzeczą jest się mylić.

"Ja nie byłem do niego przekonany od początku, ale spokojnie poczekam jeszcze kilka spotkań z sakramentalnym "a nie mówiełem"."

Napisałem tylko, że niska cena nie musi iść w parze z jakością. Zaznaczam, że dla mnie jakość obcokrajowca wyjdzie w meczach z Ostrowem, Gorzowem i rewanżu w Rzeszowie. Niestety jestem pełen obaw.

"Chociaż tak między nami mówiąc, wolałbym nie mieć ku temu okazji."

Ja również.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#116 Postautor: $korzen$ » 12 kwietnia 2005, o 09:02

Nie skreslajmy go po 1 meczu, dal plamy strasznie, ale to moze wyjsc tylko na dobre.

Danio

#117 Postautor: Danio » 12 kwietnia 2005, o 10:48

$korzen$ napisał
Nie skreslajmy go po 1 meczu, dal plamy strasznie, ale to moze wyjsc tylko na dobre.

Na dobre komu?- chyba drużynom przeciwnym albo naszym działaczom że mniej jemu zapłacą :D
Nie jestem zwolennikiem nie dawania szans innym na poprawę i dlatego uważam że kolejną szansę napewno powinien dostać JENSEN- tylko że jego wymiernym wynikiem do rehabilitacji w Krośnie powinien być wynik od 13- 15 pkt! jeżeli tego wyniku nie osiagnie na tle beniaminka to nie oszukujmy się że każdy inny wynik będzie porażką dla niego :!: Poza tym w sporcie nie ma miejsca na sentymenty i powinno się szybko podejmować decyzje a nie czekać na wieczną poprawę :twisted:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#118 Postautor: bkapusta » 12 kwietnia 2005, o 11:19

samozadowolone wynikajace z faktu zaplacenia nizszej ceny praktycznie nigdy nie rekompensuje goryczy wynikajacej z faktu ostrzymania produktu nizszej jakosci - czy jakos tak przmialo haslo reklamowe firmy Vidok... :>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#119 Postautor: $korzen$ » 12 kwietnia 2005, o 14:21

Danio pisze:Na dobre komu?- chyba drużynom przeciwnym albo naszym działaczom że mniej jemu zapłacą :D
Nie jestem zwolennikiem nie dawania szans innym na poprawę i dlatego uważam że kolejną szansę napewno powinien dostać JENSEN- tylko że jego wymiernym wynikiem do rehabilitacji w Krośnie powinien być wynik od 13- 15 pkt! jeżeli tego wyniku nie osiagnie na tle beniaminka to nie oszukujmy się że każdy inny wynik będzie porażką dla niego :!: Poza tym w sporcie nie ma miejsca na sentymenty i powinno się szybko podejmować decyzje a nie czekać na wieczną poprawę :twisted:

Moze to wyjsc na dobre nam i klubowi. Jensen to zadziora, do tego na pewno po tym wystepie zostala urazona jego duma, sam pewnie slyszales okrzyki w stylu "Mordel za Jensena". On gluchy nie jest, tez na pewno to slyszal :) . Zdaje sobie sprawe tez jaka krytyka na niego spadla i jezeli chce u nas zagrzac miejsce musi zaczac "jechac".

Danio

#120 Postautor: Danio » 12 kwietnia 2005, o 14:46

musi zaczac "jechac".

Musi to na Rusi a w Polsce jak kto chce! Chcieć to nie zawsze móc! Być może ma urażonę dumę i jest przykro jemu swojego występu! Ale jak ktoś przypomina pulpecik czy Kubusia Puchatka :D to trudno sobie dawać nadzieję że zaprezentuje się wybornie w kolejnym meczu! Jeszcze raz powtórze się - w sporcie nie ma sentymentów Powinna być zasada nie punktujesz to nie jedziesz :!: Po co jemu pokrywać koszty przyjazdów i pewnie płacić za punkt więcej niż np. Mordelowi- skoro ojciec gdyby miał nowy motor tyle samo potrafiłby przywieść punktów co on w niedzielę- gdyż Mordelowi walki i zadziorności na torze na pewno nie brakuje!
Jestem pewien że nawet na pierwszym łuku Mordel nie odpuszczałby żadnemu Józkowi podczas gdy Jensena spychali jak chcieli :cry:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#121 Postautor: $korzen$ » 12 kwietnia 2005, o 14:51

Danio pisze:
musi zaczac "jechac".

Musi to na Rusi a w Polsce jak kto chce! Chcieć to nie zawsze móc! Być może ma urażonę dumę i jest przykro jemu swojego występu! Ale jak ktoś przypomina pulpecik czy Kubusia Puchatka :D to trudno sobie dawać nadzieję że zaprezentuje się wybornie w kolejnym meczu! Jeszcze raz powtórze się - w sporcie nie ma sentymentów Powinna być zasada nie punktujesz to nie jedziesz :!: Po co jemu pokrywać koszty przyjazdów i pewnie płacić za punkt więcej niż np. Mordelowi- skoro ojciec gdyby miał nowy motor tyle samo potrafiłby przywieść punktów co on w niedzielę- gdyż Mordelowi walki i zadziorności na torze na pewno nie brakuje!
Jestem pewien że nawet na pierwszym łuku Mordel nie odpuszczałby żadnemu Józkowi podczas gdy Jensena spychali jak chcieli :cry:

Podsumuje to tak "ble,ble,ble", ile to juz lat czekamy na powrot Mordela do wielkiej formy ? Moze za to zostane skarcony, ale to juz tylko marzenie.
Do tego NIKOGO nie mozna skreslac po 1 wystepie, juz raz napisalem ze jak zawali z Krosnem i Grudziadzem to trzeba bedzie myslec nad nowym obco, narazie dajmy mu szanse. Jeszcze zobaczysz ze bedziesz temu "pulpecikowi" bil ogromne brawa.

Danio

#122 Postautor: Danio » 12 kwietnia 2005, o 15:02

Nie mówie że nie będe bił brawa Jensenowi! Wkońcu obaj kibicujemy tej samej drużynie i życzyłbym sobie aby nasz obcokrajowiec wymiatał na meczach! Lecz narazie i tak będziemy musieli poczekać te dwa mecze do weryfikacji co dalej z drugim obco. Tak ciągle słyszymy że Mordel itp.... ale weż pod uwagę że on już od kilku lat jeżdzi na wraku wiecznie remontowanym ! Zawodnicy niektórzy w II lidze mają lepsze sprzęty od niego To że czasami w zeszłym sezonie miewał przebłyski w paru biegach to tylko dzięki swoim umiejętnościom i doświadczeniu.
Chciałbym po prostu żeby nasi Działacze dali równe szanse naszym seniorom i kupili wreszcie choć jeden motocykl nowiutki Jurkowi a wtedy kazali jemu rywalizować z pozostałymi! wierze że gdyby tak dawno się stało to w meczu z Marmą ogladalibyśmy Ojca a nie Frankówa!!

Dudi
Junior

#123 Postautor: Dudi » 12 kwietnia 2005, o 15:18

Z Mordelem trzeba tak zrobić:
Niech( jak w pamiętnym meczu) pożyczy od Staszka motor ale najlepiej w dniu meczu, by w nim nie gmerał i... zrobi przynajmniej 10 pkt. A swoją drogą ile można nie mieć sprzętu? Co sam zrobił, by go mieć? Przykre, ze ten zdolny człowiek ma tak porąbaną psychikę. Jechać jednak umie, nie wywraca się i nie odpuszcza .

Awatar użytkownika
Darth Vader

#124 Postautor: Darth Vader » 12 kwietnia 2005, o 15:22

P.Karlsson w pierwszym meczu w naszych barwach zdobył 11 pkt i to przeciwko drużynie wiele słabszej od Rzeszowa czyli Grudziądzowi. Przegrał 3 razy z Puszakowskim, 1 raz z Lindgrenem. Biorąc więc pod uwagę klasę przeciwnika, defekt na prowadzeniu i taśmę wynik Jensena jest porównywalny. Nie rozpaczajmy więc po pierwszym jego występie i poczekajmy na następne.