Adam Pietraszko na torze!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#76 Postautor: Gość » 9 kwietnia 2005, o 10:03

Noto widać że adam nie zaskoczył na Wyspach :( Dzisiaj kolejny mecz jego zespołu oby lepszy :D i aby jutro był w dobrej dyspozycji :D :D :D

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#77 Postautor: jataman20 » 9 kwietnia 2005, o 11:01

a moze jak Adaś pojedzie ładnie to jest Pietraszko a jak zrobi jak teraz 4pkt lub cos bliskiego to mu dają nazwe Pietruszko:D:D:D:D:D:D:D:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
;]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#78 Postautor: kdsz » 9 kwietnia 2005, o 20:20

W pierwszym biegu Pietraszko drugi.
RELACJA LIVE

Awatar użytkownika
papi
Trener

#79 Postautor: papi » 9 kwietnia 2005, o 21:00

no narazie bardzo dobrze zeby tylko trzymal tak do konca :D
Heat 1. Stancl, Pietraszko, Wethers, Rymel
Heat 6. Parker, Rymel, Pietraszko, Thompson (bonus)
Heat 8. Pietraszko, Leverington, Wethers, Kugelmann

Snys
Zawodowiec

#80 Postautor: Snys » 9 kwietnia 2005, o 21:06

Kolejne 2 pkt, juz ma 8 :-)

Heat 10. Rymel, Pietraszko, Bentley, Birkinshaw f 67.8....5-1....

A z czego tu się cieszyć? Z tego, że objeżdża jakichś zupełnie nieznanych zawodników, o których nikt na świecie nigdy nie słyszał i których nazwiska absolutnie nic nie znaczą?

Lepiej zeby objeżdzał niz zeby dawał sie objeżdzać....
Ostatnio zmieniony 9 kwietnia 2005, o 21:23 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Siwek Patataj

#81 Postautor: Siwek Patataj » 9 kwietnia 2005, o 21:11

Snys pisze:Kolejne 2 pkt, juz ma 8 :-)

Heat 10. Rymel, Pietraszko, Bentley, Birkinshaw f 67.8....5-1....

A z czego tu się cieszyć? Z tego, że objeżdża jakichś zupełnie nieznanych zawodników, o których nikt na świecie nigdy nie słyszał i których nazwiska absolutnie nic nie znaczą?

Będę zadowolony, jak "przewiezie" Stancla albo Parkera. Cała reszta - mimo pełnego szacunku - to II ligowe "leszcze" i powodów do dumy z ich objechania specjalnych Adam mieć nie powinien. A Stancl i Parker to właśnie tacy zawodnicy na I ligę w Polsce. A póki co, przegrał i z jednym i z drugim, niestety :(

ukłoniki
lucki73

sebek

#82 Postautor: sebek » 9 kwietnia 2005, o 21:15

mam takie same zdanie jak lucki, jak się czyta te nazwiska to one raczej nic nie mówią po prostu kelnerzy , nawet Dym ma juz dwie trójki a wiemy co dym sobą reprezentuje.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#83 Postautor: papi » 9 kwietnia 2005, o 21:24

Pietraszko ma 2* i 3 czyli wychodzi podobnie, my patrzymy z perspektywy Polakow, ze jezdza tam jakies leszcze, natomiast jest to 2 liga angielska i prawdopodobnie oni mogÄ… miec takie same zdanie o naszych zawodnikach, przypuszczam,ze nikt z nas ich nie widzial, a Rymela widzialem w filmiku do ktorego kiedys kdsz podal linka jak zaczynal z 15-matrami straty i wygral wyscig zdobywajac dla druzyny 6 punktow, wiadomo ,ze Stancl czy Parker sa bardziej znani, ale to jeszcze nic nie oznacza :wink:

Siwek Patataj

#84 Postautor: Siwek Patataj » 9 kwietnia 2005, o 21:35

papi pisze:Pietraszko ma 2* i 3 czyli wychodzi podobnie, my patrzymy z perspektywy Polakow, ze jezdza tam jakies leszcze, natomiast jest to 2 liga angielska i prawdopodobnie oni mogÄ… miec takie same zdanie o naszych zawodnikach, przypuszczam,ze nikt z nas ich nie widzial, a Rymela widzialem w filmiku do ktorego kiedys kdsz podal linka jak zaczynal z 15-matrami straty i wygral wyscig zdobywajac dla druzyny 6 punktow, wiadomo ,ze Stancl czy Parker sa bardziej znani, ale to jeszcze nic nie oznacza :wink:

Mawiają, że każdą porażkę można przekuć na sukces. Jak??? Patrz wyżej :) :) :)

ukłoniki
lucki73

KrzyÅ›
Junior

#85 Postautor: KrzyÅ› » 9 kwietnia 2005, o 21:39

Lucki troche przesadzasz z tym osądem Focusa. Byłem na treningach (choć treningi rządzą się swoimi prawami) i musze Ci powiedzeć, że chłopak prezentował się tak samo jak Piszcz, co napawa optymizmem przed meczem.

sebek

#86 Postautor: sebek » 9 kwietnia 2005, o 21:39

no i nasz adaś uratował remis dla bandytów a dym się zfrajerował , PROSZE O POWTÓRKĘ ZDOBYCZY PUNKTOWEJ JUTRO OD GODZINY16.00

Gość

#87 Postautor: Gość » 9 kwietnia 2005, o 21:40

Pietraszko dzisiaj w Anglii calkiem nieźle :D :D 10 punktów i 2 bonusy i w dodatku był najlepszy z Berwick .Mam nadzieje że jutro tez tak będzie jeździł albo i lepiej :D :wink:

Awatar użytkownika
MarianJ

#88 Postautor: MarianJ » 9 kwietnia 2005, o 21:45

lucki73 pisze:

Będę zadowolony, jak "przewiezie" Stancla albo Parkera.

lucki73

Heat 15. Parker, Pietraszko, Stancl, Dym

JesteÅ› teraz zadowolony?
:D Parkera się nie udalało ale Stanlc pokonany :D :D
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!

...........................GG#1009468

Siwek Patataj

#89 Postautor: Siwek Patataj » 9 kwietnia 2005, o 21:45

Krzyś pisze:Lucki troche przesadzasz z tym osądem Focusa. Byłem na treningach (choć treningi rządzą się swoimi prawami) i musze Ci powiedzeć, że chłopak prezentował się tak samo jak Piszcz, co napawa optymizmem przed meczem.

A z czym przesadzam? Przecież tylko komentuję wyniki. Nie twierdzę, że jest słaby. Nigdzie tego nie napisałem. Napisałem tylko, że dzisiaj objeżdżał "leszczy" z II ligi angielskiej i jest to prawda. Bo chyba nie zaprzeczysz? :)

Jedyny sukces z tego meczu, to bieg 15 w którym pokonał (fajnie Anglicy piszą Jiri :) ) Grzegorza Stancla :) :) :) I w zasadzie moim zdaniem to jedyny sukces Focusa w tym meczu. Choć zdobycz punktowa jest tak ładna jak Jeleniewskiego podczas ostatniego meczu w Krośnie :) :) :)

pzdr.
lucki73

KrzyÅ›
Junior

#90 Postautor: KrzyÅ› » 9 kwietnia 2005, o 22:21

Lucki gdybyś miał okazję kiedykolwiek być na jakimkolwiek spotkaniu na Wyspach, wtedy byś docenił te 10 pkt. na "jakiś klenerach".Zapewniam Cię że się grubo mylisz, a Twa wiedza o specyfice tamtych torów jest znikoma. Oczywiście nie twierdzę że pozjadałem wszelkie rozumy ale zapeniam Cię że wiele tam widziałem...Pozdrawiam.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#91 Postautor: Manitou » 9 kwietnia 2005, o 22:49

mikas pisze:Akurat jak zwykle wyniki i rozpiska meczu były żywcem ściągane z brytyjskiego forum,tam Anglicy którzy robią relacje live bardzo często sie mylą w nazwisku Pietraszki i nawet chyba częściej tam widuje Piertuszko niż Pietraszko...

Jeżeli przeczytać "Pietruszko" z angielska to wyjdzie Pietraszko :lol: Stąd pewnie ta literówka...
Co do zdobyczy punktowej, to rzeczywiście nazwiska objechanych przez Focusa raczej nie powalają, ale grunt, że się Adaśko rozjeżdża, to MUSI zaprocentować w Polsce.

meesha
Trener
Kontakt:

#92 Postautor: meesha » 9 kwietnia 2005, o 23:30

Krzyś pisze:Lucki troche przesadzasz z tym osądem Focusa. Byłem na treningach (choć treningi rządzą się swoimi prawami) i musze Ci powiedzeć, że chłopak prezentował się tak samo jak Piszcz, co napawa optymizmem przed meczem.
Z góry przepraszam za OTkę, ale nie da się nie zauważyć, że Krzyś napisał OPTYMISTCZNEGO posta 8) Tak trzymać :D :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#93 Postautor: Manitou » 9 kwietnia 2005, o 23:34

meesha pisze:
Z góry przepraszam za OTkę, ale nie da się nie zauważyć, że Krzyś napisał OPTYMISTCZNEGO posta 8) Tak trzymać :D :wink:

To i ja OT(sorry) podzielę się spostrzeżeniem, że Krzyś generalnie jakoś od kilku postow spuścił z tonu(w pozytywnym znaczeniu tego wyrażenia).
Ostatnio zmieniony 9 kwietnia 2005, o 23:35 przez Manitou, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#94 Postautor: neir1 » 9 kwietnia 2005, o 23:35

Manitou a czy myslisz ze takiemu kibicowi z Wysp mowia cos nazwiska takiej Marmy Rzeszow czy TZ Lublin lub jakies innej 1 ligowej druzyny z Polski???
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#95 Postautor: Manitou » 9 kwietnia 2005, o 23:39

neir1 pisze:Manitou a czy myslisz ze takiemu kibicowi z Angli mowia cos nazwiska takiej Marmy Rzeszow czy TZ Lublin lub jakies innej 1 ligowej druzyny z Polski???

Myślę, że np. nazwisko Piszcz coś tam może niektórym mówi...

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#96 Postautor: neir1 » 9 kwietnia 2005, o 23:44

Manitou pisze:Co do zdobyczy punktowej, to rzeczywiście nazwiska objechanych przez Focusa raczej nie powalają, ale grunt, że się Adaśko rozjeżdża, to MUSI zaprocentować w Polsce.

ale Dym na tych samych przeciwnikach zrobil 8 pkt :D
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#97 Postautor: boxing » 9 kwietnia 2005, o 23:47

Jezeli nazwisko Piszcz komukolwiek w Anglii cos mowi to chyba najbardziej informatykom, bo na wyspach Tomek jest zawodnikiem zero-jedynkowym.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Siwek Patataj

#99 Postautor: Siwek Patataj » 10 kwietnia 2005, o 01:22

Gawrzyk pisze:Nazwiska naszych zawodnikow nie mowia nic kompletnie angolom czy dunczykom. Ale to nie tylko naszych, z rzeszowa tez nikogo nie czaja :wink: . Procz Maxa oczywiscie....A ci ktorych Focus dzis objezdzal nie sa jakimis kelnerami. Ale Lucki pewnie nie uwierzy poki nie zobaczy. Pojedz na Wysypy, przekonasz sie sam, że te jak to powiedziałeś "leszcze" potrafią skręcać w lewo, szczegolnie na swoim torze.

Widzę, że każdy mój wpis Cię boli Gawrzyku. Ciekawe dlaczego?

A teraz mnie proszę oświeć, bo przecież jako wysokoszkolony kierownik drużyny, interesujący się zapewne żużlem od przynajmniej ćwierćwiecza, znający od podszewki także wyspiarski speedway, co tydzień zapewne, lub z większą częstotliwością oglądający wyścigi na brytyjskiej wyspie, poinformuj mnie ignoranta, jakimi to wynikami mogą poszczycić się tacy wyborni zawodnicy jak:

Matthew Wethers
James Birkinshaw
Paul Bentley
Mark Thompson
Trent Leverington.

Z góry Ci serdecznie dziękuje, za przyniesienie mi kaganka żużlowej oświaty. Bo wiesz, ja zwykły prosty chłopina mogę - i mam do tego pełne prawo - nie znać nazwisk tych wyśmienitych zawodników. Ale Ty, światowy chłopak zaspokoisz zapewne moją ciekawość w mig. Pewnie jak z rękawa zaczniesz mi sypać osiągnięciami tych "niekelnerów".

A więc raz jeszcze uniżenie proszę Mistrzu Kierowniku Gawrzyku, oświeć mnie i powiedz mi gdzie mógłbym sobie o nich poczytać, w ilu ligach startują, jakie mają średnie etc.

z niecierpliwością oczekujący i z góry serdecznie dziękujący
lucki73

Siwek Patataj

#100 Postautor: Siwek Patataj » 10 kwietnia 2005, o 02:07

Ja sobie zadałem odrobinkę trudu i wyciągnąłem informacje na temat tych "niekelnerów", bo przekonany jestem że Ty jak zwykle uciekniesz i przemilczysz.

A więc do dzieła:
--------------------------

Pierwszy na liście jest... Matthew Wethers.
Otóż ten "niekelner" jest Australijczykiem. Startował w tym roku w IM Australii i zajął w nich... 14 miejsce, na 21 startujących (we wszystkich 4 rundach) zawodników. Zdobywał odpowiednio 6, 4, 6 i 7 puntków (punkty klasyfikacyjne podobne jak w GP) co w sumie dało mu 23 punkty i pozwoliło zająć odległą 14 pozycję.

W ubiegłym roku Matthew Wethers startował tylko w angielskiej Premier League i osiągnął... oszałamiającą średnią... 1,306/bieg. :) :) :)
Miejsce... 79 :) i był dla swojej drużyny Edinburgh "Monarchs" trzecim... od końca!!! zawodnikiem :) :) :)

Jest więc rzeczywiście wybornym jeźdźcem
------------------

Kolejny "wielki" na liście to James Birkinshaw.

Podobnie jak mistrz Wethers, Birhinshaw startował w ubiegłym sezonie tylko w Premier League i ... sklasyfikowany został o jedno oczko wyżej, na 78 miejscu z oszałamiającą średnią... 1,336/bieg i był... najsłabszym zawodnikiem swojej drużyny w roku 2005 (Sheffield "Tigers).

Nie sposób przecież inaczej nazwać tego fachowca od czterech kółek w lewo, jak Mistrz :) :) :)
------------------

Następny tuz angielskich torów to Paul Bentley.

Nazwisko wskazywałoby jakiś poważny związek z motoryzacją :) No i w tym przypadku jest odrobinkę lepiej, bo meczowa średnia tego zawodnika to 7,64 (1,909/bieg) w Premier League oczywiście (II liga angielska). Pozwoliło mu to zostać sklasyfikowanym na 36 miejscu.

On jeden broni honoru tych "pięciu wspaniałych" :) :) :)
-------------------

Czwarty wielki to Mark Thompson.

Debiutant w lidze. O ile się nie mylę, jest to świeżo upieczony po licencji młokos.

Rzeczywiście można już o nim powiedzieć, że jest "klasowym" zawodnikiem :) :) :)
-------------------

No i piÄ…ty to Trent Leverington.

Oczywiście II liga angielska i...82 miejsce ze średnią 1,280. W drużynie drugi zawodnik... od końca :) :) :)
--------------------

Skończ więc Gawrzyku "pierdzielić", weź się solidnie za swoją pracę, bo dzisiaj czeka Ciebie wraz z Twoim pryncypałem chyba sądny dzień. Bo to dzisiaj właśnie będą weryfikowane Wasze poczynania z okresu zimowego. A porażka w dniu dzisiejszym z Rzeszowem (oby nie, czego ani Tobie, ani dyrektorowi z cygarem, ani sobie nie życzę) będzie dla Was (włodarzy klubu) dość bolesna, bo będzie miała niejako symboliczny wymiar. A przy okazji będzie zapewne rzutowała na frekwencję podczas kolejnych spotkań.

Zajmij się więc przygotowaniami do tego ważnego meczu i ... omijaj na przyszłość proszę moje wpisy z daleka, jeśli nie masz niczego sensownego do napisania.

Bo wpis, że "Lucki to, Lucki tamto... Lucki się nie zna" niezbyt dobrze świadczy o Tobie, jeśli nie podeprzesz tego jakimiś racjonalnymi argumentami.

Ja liczby przedstawiłem Ci powyżej, wszystko jest do zweryfikowania.
Tak się właśnie przedstawiają zdobycze Twoich "niekelnerów".

A dla mnie to "kelnerstwo" czystej wody, jeśli 3 z nich jest sklasyfikowanych jest w okolicach 80-tego miejsca w II lidze (na 102 sklasyfikowanych zawodników), jeden jest nieopierzonym żółtodziobem i tylko Bentley ma jako taki wynik (36 miejsce w II lidze). Kelnerstwo, kelnerstwo, kelnerstwo!!!

Dla przypomnienia: Pietraszko został sklasyfikowany w II lidze angielskiej na miejscu 59 ze średnią 6,62/mecz. Objeżdżał więc kelnerów!!!

miłego dnia :)
lucki73

PS. Nie dostrzegłem też, by którykolwiek z wymienionych zawodników znajdował się w oficjalnym rankingu FIM.