10.04.05 Motor Lublin - Stal Rzeszów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#151 Postautor: $korzen$ » 5 kwietnia 2005, o 08:31

Obecnie jak juz pisalem trudno prognozowac, wiecej bedziemy wiedziec w srode i czwartek po treningu. Patrzac realnie mamy tylko dwoch zawodnikow, ktorzy gwarantuja te 11-12 pkt w meczu, Jensena i Piszcza bo o nich jestem spokojny. Jezeli mamy wygrac, lub chociaz zremisowac ten mecz, na wyzyny umiejetnosci musi wzniesc sie druga linia, zwlaszcza licze na Pietraszke ktory bedzie chcial sie pokazac. Jezeli druga linia zawiedzie to o punktach nie mamy co marzyc. Do tego dochodzi ze Rzeszow ma 3 pewniakow na te 10-13 pkt, w postaci Maxa,Rempaly i Darka. Kuciapie i Baranowi poza malymi przeblyskami w ostatnich latach u nas za bardzo nie idzie, ale trudno robic sobie nadzieje ze dadza sie objechac Jeleniowi czy Frankowi. Wieze z calego serca w zwyciestwo, ale patrzac realnie bedzie to cholernie trudne, zwlaszcza ze mecz zaczniemy od 4 pkt w tyl i od 2 biegu bedziemy musieli "gonic".
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2005, o 08:34 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#152 Postautor: kezman » 5 kwietnia 2005, o 08:32

Danio pisze:
Może Dawid dalej jest sponsorowany przez Sipmę.

A podobno miał dostać nowiutkie motory z ramami i etc. Takie jakie chciał w Lublinie. Wygląda na to że dostał ale sam silnik i pare części to co Lublin jemu oferował. ( nowiutki motor i drugi wyremontowany) A tak się rzucał J. Stachyra że syn nie będzie jeżdził już na wyeksploatowanych motorach ojca i odejdzie bo w innym klubie dostanie dwa nowe :D a teraz w Rzeszowie jeżdzi dalej na tych samych co w Lublinie :!:

Heh, to, że jeździ się na treningu w starym obiciu motocykla, nie znaczy, że cały motor jest stary :wink:

pozdr.

Awatar użytkownika
sztandar

#153 Postautor: sztandar » 5 kwietnia 2005, o 09:45

Prawde powiedziawszy to tak naprawdę ciężko ocenić siłe poszczególnych zawodników wszystko wyjdzie w "praniu"

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#154 Postautor: piwo__ » 5 kwietnia 2005, o 09:59

sztandar pisze:Prawde powiedziawszy to tak naprawdę ciężko ocenić siłe poszczególnych zawodników wszystko wyjdzie w "praniu"

Jak spierzemy Wam tylki ;) A tak powaznie... To jest pierwszy mecz sezonu ( choc niekoniecznie :P ), wiec kazde rozwiazanie jest jak najbardziej mozliwe. Mysle, ze na papierze to Wy bedziecie faworytem, ale prawda moze sie okazac dla Was okrutna ;) Wszystko bedzie zalezalo od sprzetu, bo tak naprawde to bedzie dopiero prawdziwy sprawdzian dla niego i dyspozycji dnia, a z tym naprawde roznie bywa, szczegolnie na poczatku sezonu... Tymczasem POzdr...
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#155 Postautor: GRISZA » 5 kwietnia 2005, o 10:07

piwo__ pisze:Jak spierzemy Wam tylki ;) A tak powaznie... To jest pierwszy mecz sezonu ( choc niekoniecznie :P ), wiec kazde rozwiazanie jest jak najbardziej mozliwe. Mysle, ze na papierze to Wy bedziecie faworytem, ale prawda moze sie okazac dla Was okrutna ;) Wszystko bedzie zalezalo od sprzetu, bo tak naprawde to bedzie dopiero prawdziwy sprawdzian dla niego i dyspozycji dnia, a z tym naprawde roznie bywa, szczegolnie na poczatku sezonu... Tymczasem POzdr...

Otóż to Piwo,

poczatek sezonu,dyspozycja dnia,atut własnego toru. Dużo jest czynników ,które mogą mieć wpływ na wynik. Nie takie dream teamy przegrywały u teoretycznie słabszych przeciwników. A Stali, żeby nawet nazywać się pierwszoligowym dream teamem, dużo brakuje.
Stalowcy nigdy na wyjazdach nie zachwycali i są oni raczej zawodnikami własnego toru. Choć oczywiście zdarzały się im naprawdę dobre wyjazdowe mecze. Nawet w tak dobrym sezonie jak pamietny 1998 rok dostawaliśmy na wyjeździe od dużo słabszych zespołów. Także spokojnie. Jesteśmy faworytem, choć naszą wygraną uznałbym za wspaniałą niespodziankę. Czego osobiście sobie i wszystkim kibicom Stali życzę :lol:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#156 Postautor: Cooper » 5 kwietnia 2005, o 10:23

KrzyÅ› pisze:
Cooper pisze:Dajcie spokoj, to tak jakby rok temu Motor wystawil w meczu z Gdanskiem Darka Stenke, bo ten tez pewnie mialby cos tamtejszym dzialaczom do udowodnienia... :wink:

A D. Åš., to ja zycze co najwyzej, by lisotonosz sie z emerytura nie spoznial, i by konie rosly duze i zdrowe. 8)

Pewnie zaliczasz się do tych, którzy pieliby z zachwytu na widok Śledzia wbitego w ogrodzenie. Ach, żygać sie chce na takich kibiców ale podjerzewam, że jedynym usprawiedliwieniem jest Twoj wiek. Pozdrawiam.

ku*wa, jesli wyczytales cos takiego miedzy wierszami mojej wypowiedzi, to moze powinnienes w ABW pracowac. Zadnemu zawodnikowi czegos takiego nie zycze, tak samo jak zadnemu kibicowi nie zycze zygania na stadionie, a Ty zdaje sie juz drugi raz wspominasz o tym (moze warto sie zainteresowac sklonnosciami?); podobnie zreszta jak interesujesz sie wiekiem forumowiczow, co tez nienajlepiej swiadczy i budzi obawy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#157 Postautor: meesha » 5 kwietnia 2005, o 10:27

Krzysiu, a co to jest żyganie :?: Tak z ciekawości pytam, taki duży jesteś, że się innych wieku czepiasz to już pewnie szkoły pokończyłeś i chyba nauka poszła w las...
Sorki za OT, ale to tak częsty błąd, że w końcu ktoś go musi poprawić...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#158 Postautor: neir1 » 5 kwietnia 2005, o 10:53

jesli chodzi o mecz z rzeszowem to mysle ze wygramy go 10 punktami rzeszow nigdy na naszym torze dobrze nie jezdzil ma 2 zawodnikow na 10-14pkt Maxa Rempale no i ewentualnie Sledzia chodz nie sadze zeby ten ostatni zrobil wiecej niz 8
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#159 Postautor: FantyÅ› » 5 kwietnia 2005, o 11:09

neir1 pisze:jesli chodzi o mecz z rzeszowem to mysle ze wygramy go 10 punktami rzeszow nigdy na naszym torze dobrze nie jezdzil ma 2 zawodnikow na 10-14pkt Maxa Rempale no i ewentualnie Sledzia chodz nie sadze zeby ten ostatni zrobil wiecej niz 8

Nigdy nie mów hop.Drużyna z Rzeszowa może być lepiej przygotowana do tego sezono i wcale bym sie nie ździwił jak by Tż przegrał nie chce tego ale trzeba się też liczyć z porażką.Życze Naszej drużynie jak najlepiej.Śledź w Lbn zawsze robił dużo pkt i on własnie też bedzie jednym z punktujących zawpdników Rzeszowa.
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#160 Postautor: Gelo » 5 kwietnia 2005, o 11:29

Śledź w Lbn zawsze robił dużo pkt i on własnie też bedzie jednym z punktujących zawpdników Rzeszowa.

Nie zawsze - vide mecz z Ostrowem z ubiegłego roku. To oczywiscie bez sensu przywoływanie tak odległych faktów ale swego czasu Darek przyjechał do Lublina swieżo po przejściu do Sparty i wypadł bardzo blado (4 lub 5 pkt.) , mimo, że był ich liderem. Nie ma reguły - Śledź to zawodnik nieobliczalny. Może wygrac dwa biegi i trzy razy być ostatni. A moze pojechać tak jak w Rzeszowie i wozić Maxa po bandach (bo chyba właśnie tak ustawione są pary)

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#161 Postautor: neir1 » 5 kwietnia 2005, o 12:42

nie no zakladam rowniez ze mozemy przegrac :) a co do Darka to rasowy startowiec jesli wyjdzie dobrze z pod tasmy to dojedzie a jesli nie to raczej nie powalczy juz :D
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Danio

#162 Postautor: Danio » 5 kwietnia 2005, o 13:10

Niestety na naszą nie korzyść Śledż jak żaden Marmiak :D będzie znał dobrze nasz tor, poza tym to początek sezonu, będzie jeżdził na sprzęcie klubowym dobrze przygotowanym :( i dlatego sądze że zdobedzie ok. 9 pkt +2 bonusy( 2,3,2*,0,2*)- zawsze Ryba ma jedną wpadke albo to już jego taka zagrywka :D - ostatnie dwa punkty zdobędzie w 14 biegu!
To oczywiście taka wyliczanka gdyby wszystko poszło dobrze Śledziowi! Ale ja mam nadzieje, że pech jego nie opuści i będzie miał jakiś defekt np. zerwany łańcuszek itp lub wykluczenie! Sądze że po ciężkich bojach z trudem wyjdziemy zwycięsko :D :!:kluczem do sukcesu będzie postawa Frankowa oraz Jelenia! Mam nadzieje, że zdobędzie każdy z nich co najmniej po 8 pkt, bo o Pietraszke, Piszcza czy Jensena jestem spokojny!

Awatar użytkownika
michal85

#163 Postautor: michal85 » 5 kwietnia 2005, o 13:16

Nie powiem nic odkrywczego - dla naszej druzyny bedzie to piekielnie trudny mecz. Nawiasem mowiac przeczuwam, ze owa potyczka nie skonczy sie dla nas pomyslnie, choc bardzo bym chcial, zeby bylo inaczej.

Patrzac na sklady obydwu zespolow wydaje sie, ze dysponujemy wieksza sila razenia. Ale jak juz niejden z poprzednikow zaznaczyl mamy kilku chimerycznych zawodnikow. O ile o Barana, Kuciape i Maxa jestem mimo wsyztsko spokojny o tyle o pozostalych naszych asow troszke sie obawiam.
Dochodza takze sluchy o niezlej dyspozycji Waszych zaowdnikow, ale czy to jets prawda okaze sie dopiero w niedziele. Ja zywie nadzieje, ze jednak w naszych szeregach wszysyc pojada na miare swoich mozliwosci i pokonamy TZ, choc bedzie o to bardzo ciezko...

Przezuwam 47:43 dla TZ-u

PS Dlugo mnie tu nie bylo ;)

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#164 Postautor: yamahaR1 » 5 kwietnia 2005, o 13:28

ja tylko mam nadzieje, że przed ostatnim biegiem nie będzie jak ktoś pisał 42:42 . W tamtym sezonie na takie sytuacje mieliśmy Karlssona a teraz byłyby takie nerwy i niepewność, że nie wiem czy to przeżyje już w pierwszym meczu

Danio

#165 Postautor: Danio » 5 kwietnia 2005, o 13:41

A ja mam nadzieje że sędzia nie będzie puszczał Marmiarzy z lotnych :twisted: I Stachyra zaliczy nie jedną taśmę :D oraz kilku Józków :!: w ten sposób będziemy mieli kilka punktów :D

Awatar użytkownika
sztandar

#166 Postautor: sztandar » 5 kwietnia 2005, o 13:42

W sobotnim Przegladzie Sportowym był artykuł o 1 lidze i do grona zdecydowanych faworytów zaliczany jest Gorzów i Ostrów Wlk. po nich za największą siłe w 1 lidze Przegląd uznał Rybnik o Stali Rzeszów i Grudziądzu jest wzmianka że mogą namieszać troche Opole ma walczyć z Krosnem o utrzymanie o Lublinie ani słowa..... Dziwna gazeta

Danio

#167 Postautor: Danio » 5 kwietnia 2005, o 13:44

Bo TŻ SIPMA Lublin będzie czarnym koniem rozgrywek 2005 i wiele namiesza nie jednemu faworytowi- pismaki nie wiedzieli do końca jaki status przypisać Lublinowi :!:

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#168 Postautor: _piotrusss » 5 kwietnia 2005, o 13:45

Fantys pisze:Nigdy nie mów hop.
:lol: :lol: :lol:
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Snys
Zawodowiec

#169 Postautor: Snys » 5 kwietnia 2005, o 13:52

W niedziele mecz z MarmÄ… a 1 kolejka niewiadomo

Więcej na zuzel.end.pl

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#170 Postautor: FantyÅ› » 5 kwietnia 2005, o 14:45

No to teraz aby Tylko pogoda dopisała i wkoncu zacznie się mój ukochany sport:DA jeszcze jak by wygrali w co Bardzo wierze:)Do Boju TŻ-cie :twisted:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#171 Postautor: Łoptymista » 5 kwietnia 2005, o 15:21

sztandar pisze:W sobotnim Przegladzie Sportowym był artykuł o 1 lidze i do grona zdecydowanych faworytów zaliczany jest Gorzów i Ostrów Wlk. po nich za największą siłe w 1 lidze Przegląd uznał Rybnik o Stali Rzeszów i Grudziądzu jest wzmianka że mogą namieszać troche Opole ma walczyć z Krosnem o utrzymanie o Lublinie ani słowa..... Dziwna gazeta

PS pisał też kilka lat temu, że Warszaw będzie czarnym koniem I ligia a o TŻ także nie wspomniano ani słowem.
Sklerotykom przypominał, że to był ten sezon kiedy Warszawa zbankrutowała i wycofała się z rozgrywek. :twisted:

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#172 Postautor: maestro76 » 5 kwietnia 2005, o 15:46

licze na 100% zaangazowanie sie zawodnikow w tym meczu i boj o kazdy metr toru,
mam nadzieje ze spotkanie roztrzygnie sie w uczciwej walce,
emocji napewno nie zabraknie i jezeli przegramy kilkoma pkt nie bedzie tragedii...trudno to pisac ale rzeszow na ta chwile ma silniejszy sklad
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Mrucky

#173 Postautor: Mrucky » 5 kwietnia 2005, o 16:01

Danio pisze:Bo TŻ SIPMA Lublin będzie czarnym koniem rozgrywek 2005 i wiele namiesza nie jednemu faworytowi- pismaki nie wiedzieli do końca jaki status przypisać Lublinowi :!:

"Czarnym (i to dosłownie :P) koniem" może zostać z racji toru Krosno ;) Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że albo wygramy wysoko albo przegramy. W sumie żaden wynik w niedziele mnie nie zaskoczy ... no chyba że przegramy wysoko :P

Awatar użytkownika
Mrucky

#175 Postautor: Mrucky » 5 kwietnia 2005, o 16:06

Gawrzyk pisze:Rozum podpowiada, że Rzeszów rozniesie nas do 35. Jeśli nie wygrają u nas to gdzie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Krosno, Opole ... to wg. mnie rywale nieco słabsi. Ale skoro "rzecznik" klubu uważa swój zespół za taki słaby .... 8)