Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#576 Postautor: Manitou » 2 kwietnia 2005, o 10:04

Wczorajszy mecz Lecha z Pogonią został przerwany w 40 minucie właśnie z powodu pogarszającego się stanu Papieża. Ciekawe czy odbędą się dzisiejsze mecze wobec przedłużającej się niepewności. Jeżeli tak, to żużelek też będzie o ile do niedzieli sytuacja nie ulegnie zmianie.

Czarek
Trener

#577 Postautor: Czarek » 2 kwietnia 2005, o 10:13

Manitou pisze:Wczorajszy mecz Lecha z Pogonią został przerwany w 40 minucie właśnie z powodu pogarszającego się stanu Papieża.

Wcale nie. Spiker podał, że Jan Paweł II nie żyje i kibicom odechciało się meczu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Dudi
Junior

#578 Postautor: Dudi » 2 kwietnia 2005, o 10:16

Zwłaszcza, ze przegrywali... Ja bym nie przeceniał poznańskich kibiców...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#580 Postautor: Manitou » 2 kwietnia 2005, o 10:24

Czarek pisze:
Wcale nie. Spiker podał, że Jan Paweł II nie żyje i kibicom odechciało się meczu.

No to się facet pośpieszył...ale plama. Pewnie dziś już podpisał wypowiedzenie.
Poza tym sam powód odwołania meczu nie jest istotny. Chodzi mi o to, że patrząc na to jak zachowają się piłkarze możemy prognozować czy odbędą się mecze żużlowe. Oczywiście jeżeli nic się nie zmieni w Rzymie.

P.S.: Dudi, kibice pozańscy leżą mi martwym bykiem. Podałem ten przykład tylko jako prognostyk. Wszystko.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#581 Postautor: Lublin_Fan » 2 kwietnia 2005, o 10:32

Skoro Papież żyje to mecze nie powinny być odwoływane. Zresztą Gelo słusznie zauważył, że sam Papież nie życzyłby sobie tego.

A wracając do meczu... Krośnianie odjechali wczoraj sparing z Węgrami. Oto kilka komentarzy:
Krótko podsumowując - nasi są fatalnie przygotowani sprzętowo. Słabo radził sobie Tomek Łukaszewicz. Łukasz Szmid po miernym początku w ostatnich dwóch biegach był już sobą. Wilu i Janek super. Paweł Baran super, tylko fatalnie spisywał się jego sprzęt (aż 4!!! defekty w pierwszym biegu dojechał na defektujacym sprzęcie, a w ostatnim nawet nie wyjechał pod taśme). Kuba Śpiewanek tak sobie, ale się rozjeździ. A Krzysiek Bęben - jak zwykle.

Kończąc estem załamany naszym przygotowaniem sprzętowym .Oby nasi jednak popracowali nad nim i oby było widać tego efekty. Wydaje mi się że skład na mecz z Lublinem będzie następujący:

Po dzisiejszym sparingu zeszłem na ziemie. Krosno z Lublinem ma sznase na conajwyzej 35 punktów. Przepraszam ale zrobić 46 punktów praktyczne przeciw jednemu zawodnikowi to kompromitacja. Z węgier na wysokim poziomie jechał jedynie Magosi. Bardzo słabo Tihanyi ale i tak w niktórych wyscigach pokazał naszym plecy. Rok temu był przed sezonem na naszym torze Bencze i wszyscy go czesali równo. Dzis ten zawodnik walczył jak równy z równym z naszymi asami!!. Albo Bencze zrobił taki postęp albo nasi cofnęli sie w rozwoju. Ja obstawiam tą drugą opcje.
Slączka - solidny zawodnik, raczej nie zawiedze , stac go na około 10 punktów.
Wilk - liczyłem na wiecej ze strony tego zawodnika ale jak dla mnie równiez solidnie wyglądał, powinien kilka punktów przywiezc
Baran - sam niewiem, gdyby nie te defekty(cztery na pięc wyscigów!!) dostałby najwyższą note z naszych. Walczak ale jesli nie zrobi czegos ze sprzętem to moze byc kiepsko.
Szmid - to nie jest ten sam zawodnik co w zeszłym roku. Nie ta forma i nie ten sprzęt, ostatnie 2 wyscigi przyzwoicie, ale wygrał tylko ze słabym tego dnia Tihanyim wiec nie wiem czy to oznacza dochodzienie do formy.
Łukaszewicz - zawód na całej lini, kłopoty sprzetowe(3 defekty!!) a w wyscigach co dojechał marnie. Jak dla mnie nie ma dla niego miejsca na ligowy mecz.
Golonka - ten zawodnik to pomyłka, jest to sredni zawodnik na druga lige, w dodatku chyba nie przepracował zimy bo kłopoty z kondycją, słabł z okrązenia na okrązenie i ostatecznie wylądował na dechach
Spiewanek - zawodnik pokroju Bendzery. Moze z zawodnikami z Lublina wygra ale poza tym to go nie widze zeby walczył z innymi juniorami (no moze jeszcze z RKM juniorzy są w jego zasięgu)
Beben - sprzet kilkuletni , strarty fatalne , a jakby tego było mało to pojedzie przeciwko TŻ. Wiec max co mozemy zrobić z Lublinem w pierwszym starcie to 3:3

TRAGEDIA ! ! !

Niektórzy tu pisali, że taki sparing nie ma sensu jeśli nie jedzie Szatmari, Stefani, Vida.... a jakby oni przyjechali to my byśmy nawet 40 pkt. chyba nie zrobili!!! Te łańcuszki to jedno wielkie nieporozumienie, z czymś takim to my z Lublinem zrobimy 30 pkt. max.
Ślączka pojechał dobrze, miejsce na mecz z Lublinem ma raczej pewne.
Baran, gdyby nie ten łańcuszki to byłoby super. Mam nadzieję, że Maroszek wystawi go do składu bo formę ma naprawdę dobrą.
Łukaszewicz to największy zawód dzisiejszego meczu. Tak jak Baran duże problemy ze sprzętem i łańcuszkami, poza tym jechał jakoś tak pasywnie?
Szmid - początek słaby, końcówka bdb. Oby cały mecz w niedziele miał taki jak ta końcówka.
Wilk - niby nieźle ale jakoś specjalnie się nie wyróżnił, poza tym dał się objechać Magosiemu...
Bęben pojechał dobrze, zważywszy na rupiecia jakim dysponuje. Widać jakąś poprawę w jego jeździe, tak przynajmniej mi się wydaję. Jak mu w niedziele wyjedzie start to powinno być dobrze.
Śpiewanek - średnio, dwa razy przegrał z Zsoltem Bencze.
Golonka to się o mało nie zabił na torze. Za dużo w tym roku raczej nie pojeździ.

Reszta jest tutaj http://www.yabbers.com/phpbb/viewtopic.php?t=75&start=0&mforum=krosno&sid=98b436d584797cde3d2ec61d7dc85183

Pozdr.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#582 Postautor: yamahaR1 » 2 kwietnia 2005, o 10:33

w Poznaniu była taka sytuacja że spiker podał kibicom, że papież nie żyje bo usłyszał to w pewnym momencie w radiu i poprostu to przekazał.Włoskie media też w pewnym czasie podawały, że papież nie żyje, spiker poprostu to przekazał. Jak kibice to usłyszeli wstali i zaczęli krzyczeć:przerwać mecz. Sędzia zadecydował o przerwaniu meczu w chyba 41 minucie, piłkarze zebrali się na środku boiska żeby sie pomodlić a kibice odpalili race w kształcie krzyża odśpiewali mazurka dąbrowskiego i odeszli w konpletnej ciszy do domów. Podobno bardzo dużo osób płakało i szło w zupełnej ciszy. Dudi nie mów głupot że chcieli przerwać mecz bo przegrywali bo wynik w takiej sytuacji nic nie znaczy

KrzyÅ›
Junior

#583 Postautor: KrzyÅ› » 2 kwietnia 2005, o 10:44

Uważam że w przypadku tego najgorszego scenariusza mecze nie powinny się odbyć. Papież żyje więc nieuśmiercajmy go za życia i jedżmy tą kolejkę...

p.s.
Równie dobrze Jego obecny stan może się utrzymywać przez najbliższe dni, tygodnie a nawet mieciące - i co, ma to oznaczać że nie można nic robić? wszystko ma być sparaliżowane?
Każdy mecz powinien rozpocząć się modlitwą za Ojca Świętego.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#584 Postautor: yamahaR1 » 2 kwietnia 2005, o 10:50

"W związku z krytycznym stanem zdrowia papieża Jana Pawła II, PZPN podjął decyzję, że zaplanowane na ten weekend spotkania ekstraklasy oraz II ligi poprzedzone zostaną wspólną modlitwą piłkarzy, trenerów, sędziów i kibiców za zdrowie Ojca Świętego"

Także prawdopodobnie żużlowa liga też w niedziele ruszy

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#585 Postautor: Drabol » 2 kwietnia 2005, o 11:25

Narazie decyzja o przełożeniu przynajmniej tej Wrocławskiej , wg.Ruski nie jest narazie mozliwa, Papież żyję więc nie ma powodów. Trzeba zrobić tak jak piłkarze, pomodlić się przed meczem. Jan Paweł II napisał na karteczce że on sie cieszy i my mamy się cieszyć... PZM najpewniej podejmie podobną decyzje do PZPN.

Jesli chodzi o media, to jest paranoja...już uśmiercili Papieża , zrobili w 5 min. 120 materiałów jaki on był kochany itd. tylko zapomnieli dodać że wciąż żyje i że ma szanse przeżyć. Inikt nam nie zabroni w to wierzyć !! Dlatego wczoraj ok.20:00 wyłączyłem telewizje...
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#586 Postautor: luCas » 2 kwietnia 2005, o 11:44

Ja rowniez uwazam, ze kolejka powinna sie odbyc...Ciekawe slowa prezesa Listkiewicza...

"Sport odgrywa wielką rolę w życiu człowieka, społeczeństw. Jak uczy papież powinien ludzi łączyć a nie dzielić. I właśnie dlatego modlitwa wszystkich uczestników meczu piłkarskiego - według nas - ma stać się manifestacją uszanowania przesłania papieża, ma wyrazić wzajemny szacunek. Jestem przekonany, iż na stadionach będzie panowała podniosła atmosfera, nie dojdzie do incydentów zakłócających powagę chwili" - podkreślił Michał Listkiewicz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#587 Postautor: bkapusta » 2 kwietnia 2005, o 11:59

_piotrusss pisze:W jednym się zgadzam z Luckim... Telewizja zrobiła szopkę, ludzie w Krakowie, ludzie w Rzymie niemalże w ciszy się modlili, nikt prawie nie rozmawiał, niezależnie od wyznania, każdy to jakoś przeżywał... A telwizja moim skromnym subiektywnym zdaniem zrobiła cyrk z tej całej sytuacji... co kilka minut nowe sensacyjne wieści... nowe wydiady, w studiu nowy gość! Po co to??? Myślę, że nie jest to odpowiednie pożegnanie tak wielkiej i ważnej osoby.

Tak OFF TOPICOWO tez uwazam e robi sie zbedna szopke, rozumiem ze to sprawa wazna dla wiekszosci polakow i jedna z najwazniejszych [najwazniejsza?] informacja na swiecie ale czy nie mozna zachowac umiaru? Wlaczam TV po ciezkim dniu udawania ze sie pracuje i TVP1 o Papiezu, TVP@ to samo o Papiezu, Polonia tez, zeby bylo ciekaweij Polsat puszcza to samo o papiezu na wiekszosci swoich kanalow, TVN podobnie... Jakis umi9ar skoro Pani X mowi o Papiezu na TVP1 to po co to samo na kanale TVP2? We wszystkim nalezy zachowac umiar, w jedzeniu, w piciu, w informowaniu i w oplakiwaniu takze. Niemniej jednak uwazam jesli stanie sie cos tragicznego kolejke nalezy odwloac bo tak cche wiekszosc Polakow, moge sie z nimi nie zgadzac ale skoro 90% kibicow jest za odwolaniem to nalezy zakladac, ze i pewnie 90% zawodnikow nie bedzie miala ochoty na zawody sportowe. Natomiast jesli nie stanie sie nic to mysle ze modlitwa przed meczem powinna zaspokoic potzreby duchowe wiekszosci ludzi.

Co do samego meczu licze na jakas relacje [radio? czat?] gdyz poniewaz nie znalazlem chetnych do dolaczenia do mnie w rajdzie Warszawa-Krosno-Warszawa a jazda w pojedynke prezekracza moje skromne mozliwosci finasowe.

Pozdrawiam
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
nem

#588 Postautor: nem » 2 kwietnia 2005, o 12:07

Jedynke..jak jedynke..ja tam caly czas jestem chenty ... ;P
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#589 Postautor: Dobromir » 2 kwietnia 2005, o 12:08

Jak wyczytalem na krosieskim forum wilki maja jechac w zestawieiu:
Wilk
Slaczka
Ferjan
Szmid
Baran
Beben
Spiewanek

Musze przyznac ze to dosc odwazne zestawienie a szczegolnie 3 para bo liczylem ze jedak pojedzie Lukaszewicz ale podobno ma klopoty sprzetowe. W pierwszym biegu tez sie szykuje ostra walka miedzy bebnem a Szymkiem, moze Dominiczak cos powalczy ze Spiewankiem choc watpie

KrzyÅ›
Junior

#590 Postautor: KrzyÅ› » 2 kwietnia 2005, o 12:17

Drabol pisze:Narazie decyzja o przełożeniu przynajmniej tej Wrocławskiej , wg.Ruski nie jest narazie mozliwa...

Akurat Rusko to taki typ człowieka, którego takie sytuacje nie ruszają. Pieniądze za zmarłych też bierze...

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#591 Postautor: Drabol » 2 kwietnia 2005, o 12:26

Oj mylisz sie co do typu czlowieka , a pieniadze za zmarlych to zapewne chodzi ci o śp.Roberta Dadosa. Tyle ze to nie wina Ruski ze kasy nie dostal , a biorąc pod uwage ze 2 mln.nie oddał mu Śląsk piłkarski , a to jest kasa dla klubu , konkretnie juniorow to sie nie dziwie. I bynajmniej tej kasy nie sciaga od ordziny Dadosa tylko od TŻ Lublin, który jedank żyje...

Ekstraliga prawdopodobnie pojdzie tropem kopanej, czyli I i II liga chyba też...

KrzyÅ›
Junior

#592 Postautor: KrzyÅ› » 2 kwietnia 2005, o 12:41

Drabol nie mam ochoty dyskutować na temat p. Rusko ponieważ ten człowiek odkopałby zmarłego. Wiem tylko że ś.p. Robert był bardzo chory i nie pojechał w ani jednym biegu, więc skromność nakazuje to uszanować... Ale skoro Rusko traktuje to jako zapłatę za odebrany towar, to więcej nie mam nic do powiedzenia...Brak mi słów w takich sytuacjach i czuję zażenowanie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#593 Postautor: papi » 2 kwietnia 2005, o 12:44

Drabol pisze:Oj mylisz sie co do typu czlowieka , a pieniadze za zmarlych to zapewne chodzi ci o śp.Roberta Dadosa. Tyle ze to nie wina Ruski ze kasy nie dostal , a biorąc pod uwage ze 2 mln.nie oddał mu Śląsk piłkarski , a to jest kasa dla klubu , konkretnie juniorow to sie nie dziwie. I bynajmniej tej kasy nie sciaga od ordziny Dadosa tylko od TŻ Lublin, który jedank żyje...

Ekstraliga prawdopodobnie pojdzie tropem kopanej, czyli I i II liga chyba też...

Drabol ja tez jestem zwolennikiem Ruski, uwazam ze buduje klub z mysla o przyszlosci, na zdrowych zasadach i mocnych fundamentach i jesli chodzi o kluby e-ligi to wlasnie WTSowi kibicuje najbardziej (na pewno przylozylo sie do tego tez to ze we Wrocku jezdzili Åšledzio i Dadi), ale po pogrzebie Dadosa obiecywal ze umorzy dlug na wypozyczenie, a jednak tego nie zrobil dlatego tu sie zachowal po prostu nie fair wobec naszego klubu

Awatar użytkownika
dada

#594 Postautor: dada » 2 kwietnia 2005, o 12:47

co do emczu jutrzejszego to trzeba czekac na decyzje wladz.
mecz wczorajszy to byl wielki pech naszych 9 defektow a punktrowanych pozycjach czyli z wyniku 46:40 powinno sie zrobic coanjmniej 60:30
a co do Pana Rusko to ........ jest moj komentarz
KSZ KROSNO ----> 1 LIGA 2006 !!

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#595 Postautor: Drabol » 2 kwietnia 2005, o 12:49

Oddaje honor - niestety nie dane mi było pojechać na pogrzeb Dadiego i nie wiedzialem co Rusko obiacywał działaczom,kibicom z Lublina.

Czekamy na informacje na temat koleiki...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#596 Postautor: jas » 2 kwietnia 2005, o 12:54

Dada - tyle, ze 9 defektow to ja bym nazwal slabym przygotowaniem sprzetowym a nie pechem :wink: .
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Gość

#597 Postautor: Gość » 2 kwietnia 2005, o 17:20

Lucki , kiedy wyruszasz na Śląsk ? lepiej obserwuj wieści w internecie po co jutro masz na darmo jechać do Krosna!

Siwek Patataj

#598 Postautor: Siwek Patataj » 2 kwietnia 2005, o 18:04

Hollywood pisze:Lucki , kiedy wyruszasz na Śląsk ? lepiej obserwuj wieści w internecie po co jutro masz na darmo jechać do Krosna!

Holly, odpisałem Ci na PW bo chciałem uniknąć publicznego linczu :) :) :)

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#599 Postautor: WojtekF » 2 kwietnia 2005, o 18:24

dada pisze:co do emczu jutrzejszego to trzeba czekac na decyzje wladz.
mecz wczorajszy to byl wielki pech naszych 9 defektow a punktrowanych pozycjach czyli z wyniku 46:40 powinno sie zrobic coanjmniej 60:30
a co do Pana Rusko to ........ jest moj komentarz

Nie przepadam za Proboszczem Dobrodziejem ze względu na Jegoi szowinizm wobec Rzeszowa, ale zacytuję Go teraz:
"Gdyby babcia miała wąsy to by była Szczepanem Bukowskim"

To, że Krosno miało dużo defektów świadczy o beznadziejnym przygotowaniu sprzętowym tego zespołu i dobrze na 1szy mecz ligowy nie wróży.

Stawiałem wynik 49-41 i takowy też wychodził mi ze statystyk ligowych, jednak analizując postawę Krosna w sparingu zmieniam zdanie i twierdzę, że mecz zakończy się zwycięstwem Lublina 51-39.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

vargoth

#600 Postautor: vargoth » 2 kwietnia 2005, o 18:54

Te krośnieńskie defekty akurat o niczym nie świadczą. Co najwyżej obrazują nierozgarnięcie u opiekujących się sprzętem (vide pusty bak u Łukaszewicza). Oczywiście żadnych rakiet KSŻ nie posiada, a i potencjalny lider Szmid uskarża się na silniki, niemniej na własnym czarnym i dziurawym torze podopieczni Maroszka są wstanie pokonać drużynę lubelską i tego im życzę.
Black Metal shall neither be a part of the Heavy Metal community nor shall it be a 'Trend' for brainless kids