Sparring z TurbinÄ…

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Os

#77 Postautor: Os » 25 marca 2005, o 15:28

Awatar użytkownika
papi
Trener

#78 Postautor: papi » 25 marca 2005, o 16:40

co oni piszÄ… na tej stronie?? bo nie znam nawet ruskiego alfabetu :P

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#79 Postautor: Manitou » 25 marca 2005, o 17:00

papi pisze:

co oni piszÄ… na tej stronie?? bo nie znam nawet ruskiego alfabetu :P

Ano drogi papi piszą o naszych problemach z wojewodą i monitoringiem. Nie czytałem całego textu, bo na rosyjskim byłem ostatnio z 10 lat temu i strasznie mnie męczy czytanie cyrylicy, ale sądząc po tytule artykułu Turbina ma ten sam problem. Nie wiem tylko czy mają jakiś termin i czy grozi im przenośka lub zawieszenie działalności tak jak nam.

meesha
Trener
Kontakt:

#80 Postautor: meesha » 25 marca 2005, o 19:38

WÅ‚aÅ›nie podczas lektury tego tekstu oÅ›wieciÅ‚o mnie skÄ…d u niektórych odmiana "lubliÅ„skiego" :idea: :!: Z rosyjskiego przecież :lol: - "люблинская команда". Ale ze mnie bystrzak :lol: :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Gość

#81 Postautor: Gość » 26 marca 2005, o 15:44

Noi niestety nie pojedziemy sparingu z Turbina :( chyba że po pierwszej kolejce jak Turbina jeszcze będzie trenowała w Lublinie. A juz myślałem że zobacze TŻ na naszym torze przed początkiem sezonu. TŻ od środy jedzie na treningi do Piły i potem na meczyk do Krosna (chyba odrazu). :D

Siwek Patataj

#82 Postautor: Siwek Patataj » 26 marca 2005, o 16:00

meesha pisze:Właśnie podczas lektury tego tekstu oświeciło mnie skąd u niektórych odmiana "lublińskiego" :idea: :!: Z rosyjskiego przecież :lol: - "?????????? ???????". Ale ze mnie bystrzak :lol: :wink:

To tak jak niegdyś w Moskwie, prezenter zapowiadając zespół Pink Floyd zapowiedział go w ten oto sposób (piszę fonetycznie, nie mam rosyjskiej czcionki): "...a tjepier budjet igrat kamanda pinka flojda...". Opowieść z brodą, ale wciąż mnie bawi.

Kiedyś to były czasy: 5 klasa podstawówki, rosyjski obowiązkowy, do tego obowiązkowa prenumerata Kraju Rad :) :) :) i niezniszczalna piosenka "pust wsiegda budjet sonce... " :) :) :), a dzisiaj... jakiegoś angielskiego każą się dzieciom uczyć i nawet języka najbliższych sąsiadów nie znają :)

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#83 Postautor: Cz@rek » 28 marca 2005, o 15:11

Czyli Turbina jest juz w Lublinie,(Gawrzyk pisze o tym w temacie treningTŻ).Gawrzyk napisz jak możesz i znasz jakieś szczegóły z planu
ich pobytu w Lublinie,np.w jakim hotelu mieszkają co bedą robić przez
2 tyg.oprócz treningów na torze itp.
No i oczywiście czy wyjadą już jutro na nasz tor :?:

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#84 Postautor: yamahaR1 » 28 marca 2005, o 15:23

Większość klubów jest już po kilku nawet sparingach, dzisiaj też jeżdżą a nasze dzielne chłopaki po Krsko już tak sie rozjeździli błyszczą formą że mogą teraz siedzieć i paść brzuchy przy świątecznym stole. Jedyny sparing z mocną Piłą napewno dla naszych będzie czymś znakomitym i wystarczy bez problemu, a inni niech sie męczą z taką Zieloną Górą Gdańskiem czy Lesznem po co nam to

Gość

#85 Postautor: Gość » 28 marca 2005, o 15:52

Do Piły jadą tylko dlatego że tor w Pile jest bardzo podobny jak w Krośnie, tu nie chodziło o dobranie rywala sparingowego dobrego czy gorszego chodziło głównie o spasowanie sie z czarną nawierzchnią.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#86 Postautor: yamahaR1 » 28 marca 2005, o 15:59

wiem o co chodziło z Piłą i że chcą potrenować na czarnej nawierzchni ale Piła to nie koniec świata, można było jakiś sparing pojechać a w środe-czwartek pojechać do Piły potrenować ale ok może to wystarczy

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#87 Postautor: boxing » 28 marca 2005, o 18:29

lucki73 pisze:
meesha pisze:Właśnie podczas lektury tego tekstu oświeciło mnie skąd u niektórych odmiana "lublińskiego" :idea: :!: Z rosyjskiego przecież :lol: - "?????????? ???????". Ale ze mnie bystrzak :lol: :wink:

To tak jak niegdyś w Moskwie, prezenter zapowiadając zespół Pink Floyd zapowiedział go w ten oto sposób (piszę fonetycznie, nie mam rosyjskiej czcionki): "...a tjepier budjet igrat kamanda pinka flojda...". Opowieść z brodą, ale wciąż mnie bawi.

Kiedyś to były czasy: 5 klasa podstawówki, rosyjski obowiązkowy, do tego obowiązkowa prenumerata Kraju Rad :) :) :) i niezniszczalna piosenka "pust wsiegda budjet sonce... " :) :) :), a dzisiaj... jakiegoś angielskiego każą się dzieciom uczyć i nawet języka najbliższych sąsiadów nie znają :)

ukłony
lucki73

Lucki a nam kazali prenumerowac "Wiesielyje kartinki" i korespondowac z osoba z bloku wschodniego - mi sie trafila Lena z Leningradu. Ale ze w Leningradzie nie ma (chyba) zuzla to koncze te dygresje :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Os

#88 Postautor: Os » 29 marca 2005, o 07:43

Kiedy Turbina wyjadÄ… na tor w Lublinie?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: ravajas » 29 marca 2005, o 12:28

byłem dziś na stadionie, piłkarze kopią piłki, ale tor nie ruszony. Sucha wierzchnia warstwa. można by zbronować, żeby podsuszyć niżej i w zasadzie po powrocie z Piły można by śmigać. Ale ciekawe co z treningami Turbiny.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#90 Postautor: Gelo » 29 marca 2005, o 12:42

ravajas pisze:byłem dziś na stadionie, piłkarze kopią piłki, ale tor nie ruszony. Sucha wierzchnia warstwa. można by zbronować, żeby podsuszyć niżej i w zasadzie po powrocie z Piły można by śmigać. Ale ciekawe co z treningami Turbiny.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Moim zdaniem po powrocie z Piły nie ma co jeździć u nas. Silniki będą dopasowane na ciemną nawierzchnię wiec po co trening na granicie. O tym można było pomyśleć znacznie wcześniej, bo były ku temu warunki. Chłopaki mieliby kontakt z motocyklami. Ale teraz to już musztarda po obiedzie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#91 Postautor: ravajas » 29 marca 2005, o 13:32

Gelo pisze:[Moim zdaniem po powrocie z Piły nie ma co jeździć u nas. Silniki będą dopasowane na ciemną nawierzchnię wiec po co trening na granicie. O tym można było pomyśleć znacznie wcześniej, bo były ku temu warunki. Chłopaki mieliby kontakt z motocyklami. Ale teraz to już musztarda po obiedzie.

Co racja, to racja. W takim razie chętnie popatrzyłbym na Rosjan. Ale jak, kiedy i na czym oni mają jeździć? Wg info ze strony TZ, przybyli do Lublina wczoraj. No chyba, że dochodzą do siebie po "podróży" ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#92 Postautor: Maciek » 29 marca 2005, o 13:41

No nie ma sensu robić treningu jak spasuja silniki na ciemny tor :!: ale teraz jest 2trenerów czyli szkółka pewnie oddzielnie bedzie miała treningi wiec niech o nas nie zapominają :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#93 Postautor: Scream » 29 marca 2005, o 13:55

Najpierw to trzeba zadzwonic po Kaczmarka zeby przyjechal i zweryfikowal tor. Bez licencji nie bedzie ani sparingu ani treningow. Skoro zatem niewiele dzieje sie z torem to moze do czasu przyjazdu ow pana jest jeszcze troche czasu
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#94 Postautor: papi » 29 marca 2005, o 14:00

Scream pisze:Najpierw to trzeba zadzwonic po Kaczmarka zeby przyjechal i zweryfikowal tor. Bez licencji nie bedzie ani sparingu ani treningow. Skoro zatem niewiele dzieje sie z torem to moze do czasu przyjazdu ow pana jest jeszcze troche czasu

to mozna bylo zalatwic troche wczesniej, a nie dopiero jak turbina przyjechala, chciala zrobic 2-tygodniowe zgrupowanie, a teraz co maja robic - wycieczki po Lublinie :?: :?:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#95 Postautor: jas » 29 marca 2005, o 14:21

o ile wiem to Kaczmarek ma dzisiaj lub jutro Rzeszow "wizytowac", wiec pewnie do nas tez na dniach zajedzie 8)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#96 Postautor: istred » 29 marca 2005, o 14:43

W Krośnie podobno ma być 30marca-1kwietnia.

KrzyÅ›
Junior

#97 Postautor: KrzyÅ› » 29 marca 2005, o 14:46

Pięknie zorganizowali zgrupowanie naszym Towariszczom. Ludzie jadą ponad 1500 km i na miejscu dowiadują się, że tor nie jest przygotowany, a także nie ma wymaganej weryfikacji. Brawo, tylko tak Siwek potrafi.

Czarek
Trener

#98 Postautor: Czarek » 29 marca 2005, o 14:53

Krzyś pisze:Pięknie zorganizowali zgrupowanie naszym Towariszczom. Ludzie jadą ponad 1500 km i na miejscu dowiadują się, że tor nie jest przygotowany, a także nie ma wymaganej weryfikacji. Brawo, tylko tak Siwek potrafi.

A po co Ruskim weryfikacja?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

KrzyÅ›
Junior

#99 Postautor: KrzyÅ› » 29 marca 2005, o 14:56

Czarek pisze:
A po co Ruskim weryfikacja?

A po to dziecino aby można było cokolwiek robić na tym torze. Paniał?

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#100 Postautor: jas » 29 marca 2005, o 15:03

no wlasnie nie jestem pewien czy masz Krzysiu racje. w Rzeszowie tez na weryfikacje czekaja, a treningi sie odbywaja w najlepsze. nie sadze, wiec aby do treningow byla potrzebna weryfikacja toru. tak wiec brak takowej nie stoi Rosjanom na przeszkodzie w trenowaniu.

a, ze tor nie jest przygotowany do jazdy to juz zupelnie inna bajka :wink: .
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!