Dziękujemy Wam drogie urzędasy...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

#126 Postautor: go! » 24 marca 2005, o 14:04

Nawet znany poeta i piosenkarz Andrzej S. napisał w tej sprawie protestsong mimo że nie jest z Lublina :lol:
Obrazek

"Nie przenoście nam TŻetu do Warszawy
chociaż tu brakuje kamer na stadionie
bo nie będą tam kibice
jeździć dwieście kilometrów
i nie będzie miał kto naszym klaskać w dłonie"

:wink:

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#127 Postautor: neir1 » 24 marca 2005, o 14:45

lucki jesli uwazasz ze przenieienie jest dober to sie mylisz przeniesienie=koniec TÅ» wiec zastanow sie co piszez

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#128 Postautor: jas » 24 marca 2005, o 15:10

przeciez lucki to zartem (z ironia :wink: ) napisal. a poza tym dla niego to lepiej :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Siwek Patataj

#129 Postautor: Siwek Patataj » 24 marca 2005, o 16:12

neir1 pisze:lucki jesli uwazasz ze przenieienie jest dober to sie mylisz przeniesienie=koniec TÅ» wiec zastanow sie co piszez

Mylisz się neri1 :) :) :), zapewniam :) :) :), do Racławickiej mam tylko 3 przystanki linią 175, spod domku :) :) :). A po zwycięskim meczu to nawet doczołgam się do własnej chałupiny :) :) :).

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#130 Postautor: neir1 » 24 marca 2005, o 17:25

zwracam honor lucki ;))))

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#131 Postautor: Mars » 24 marca 2005, o 17:55

a co w takim razie z karnetami jezeli ktros kupil a niebedzie meczow w lublinie??to jest ogvromny cios w strone klubu brak kasy z biletow itd.. lepiej juz sie wycofac..

Awatar użytkownika
papi
Trener

#132 Postautor: papi » 24 marca 2005, o 19:38

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=59515 , podoba mi sie link podany przez roba, ciekawe po ilu generalnych remontach stadion na zygmuntowskich bedzie wygladal w miare podobnie :roll:

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#133 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 24 marca 2005, o 20:45

Boże, widzisz, i nie grzmisz...
Ja nie bedem mógł do Warszawy jeździć tak więc jestem lekko poddenerwowany, to by było całkiem do dupy!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#135 Postautor: istred » 24 marca 2005, o 21:55

sting126 pisze:a ja mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie. Na decyzje wojewody jak na kazda decyzje administracyjna przysluguje odwolanie. Czy zostalo ono sporzadzone?
Tylko, że to odwołanie powinien złożyć nie klub (domyślam się, że pytanie kierujesz do osób związanych z klubem), a Mosir, który zapewne ma to wszystko głęboko w dupie.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#136 Postautor: neir1 » 24 marca 2005, o 22:06

kurcze coraz bardziej sie boje ze bede do Wawy jezdzil na zuzel dlaczego ludziom musi wszystko przeszkadzac i musza wszystko zniszczyc ????

Siwek Patataj

#137 Postautor: Siwek Patataj » 24 marca 2005, o 22:22

neir1 pisze:kurcze coraz bardziej sie boje ze bede do Wawy jezdzil na zuzel dlaczego ludziom musi wszystko przeszkadzac i musza wszystko zniszczyc ????

Nie wszystkim ludziom wszystko musi przeszkadzać i wszystko muszą zniszczyć. Trzeba po prostu dbać o własny interes. Zapytajcie wobec powyższej sytuacji, jak o interes klubu, by mógł startować na swoim macierzystym torze zadbał pan Siwek z panem Kępą. Bo to do nich pytanie. Choć odpowiedź jest prosta i zaraz wpadnie tutaj Gawrzyk, by ponownie napisać: Siwek nie jest temu winien, bo stadion jest MOSIR-u :) :) :), ulewa mi się tymi niezgrabnymi tłumaczeniami.

lucki73

Johnny Bravo

#139 Postautor: Johnny Bravo » 24 marca 2005, o 22:37

Ja tak z zawodowej ciekawości zapytam jedynie czy wiesz jakie działania zostały podjęte, a co zostało zaniechane? Co można było zrobić, prócz tego co robiono. Mam nadzieję (choć małą), że nie wymigasz się od odpowiedzi jak w przypadku przykładu z mieszkaniem który Gawrzyk rozbudował aby był bardziej adekwatny do sytuacji. Po Twych wpisach można wnieść, że jesteś niezłym populistą. Szkoda, że GTW na forum ostatnio skromnie się udziela, wszak nieobecni nie mają racji.

Siwek Patataj

#140 Postautor: Siwek Patataj » 24 marca 2005, o 23:29

Johnny Bravo pisze:Ja tak z zawodowej ciekawości zapytam jedynie czy wiesz jakie działania zostały podjęte, a co zostało zaniechane? Co można było zrobić, prócz tego co robiono. Mam nadzieję (choć małą), że nie wymigasz się od odpowiedzi jak w przypadku przykładu z mieszkaniem który Gawrzyk rozbudował aby był bardziej adekwatny do sytuacji. Po Twych wpisach można wnieść, że jesteś niezłym populistą. Szkoda, że GTW na forum ostatnio skromnie się udziela, wszak nieobecni nie mają racji.

Johnny, powiem Ci po chłopsku: gówno mnie obchodzi jakie kroki zostały podjęte, a jakich zaniechano. Mnie jako głównego sponsora klubu (bo kibice chcąc nie chcąc są wciąż głównym sponsorem klubu) intersuje tylko to jaki osiągnięto wynik. Ani drogi, ani sposoby osiągnięcia tego wyniku zupełnie mnie nie interesują. Tak jak akcjonariuszy nie interesuje w jaki sposób zarząd spółki osiąga planowany wynik finansowy.

Od polemiki z Gawrzykiem nie uciekam, tylko nie sposób polemizować z kimś, kto... tak naprawdę po części jest odpowiedzialny za ten bajzel. On będzie miał zawsze swoje racje i będzie się pokrętnie tłumaczył, że na to nie miał wpływu, na tamto też nie miał wpływu. Jak pójdzie kolega Gawrzyk do pracy, skończy z tym teoretyzowaniem studenckim i przyjdzie mu co dnia borykać się z trudami dorosłego, zawodowego życia, to zobaczy sobie, że praca, firma, spółka to nie przedszkole i nikt nie będzie się go pytał, czy miał możliwość zrealizowania założonego planu, czy mu coś sprzyjało a czy przypadkiem nie przeszkadzało. Tylko przyjdzie do swojego szefa i szef zada proste pytanie: panie Gawrzyk, czy wykonał pan plan? Jeśli nie, to gówno zapewne będzie szefa obchodziło że ktoś się tam z czegoś nie wywiązał, bo to w gestii pracownika będzie leżało stworzyć sobie takie warunki do pracy, tak ją zorganizować, by osiągnąć planowany wynik. I basta.

Jak ktoś się chce bawić w harcerstwo to niech się bawi, ale niech ma odwagę cywilną przyznać: nie mam na to czasu, o tym zapomniałem, z tym sobie nie potrafiłem poradzić. Ale spod palców Gawrzyka wychodzą tutaj wciąż słowa o profesjonalizacji żużla w Lublinie, o podejmowanych z trudem działaniach, tylko... co z tego wychodzi??? Ano nic, ciągłe problemy. Ale tak to jest jak próbuje się tylko mówić, że coś jest profesjonalne, a jest wciąż dalece amatorskie. I nie pisz, że mogę sam przyjść i coś zmienić, bo nie mogę, bo po pierwsze mieszkam w innym mieście, po drugie mam swoje zajęcia, a po trzecie po to płacę za bilety na stadion, by byli ludzie odpowiedzialni za to za co odpowiedzialnymi być powinni.

A to, że GTW się nie udziela: i chwała im za to, może sobie w końcu wzięli do serca moje także słowa, że od wypowiedzi publicznych jest albo PR albo rzecznik prasowy, a nie wpadający jak burza Harry, który swymi złotymi myślami więcej szkody tutaj przynosił niż pożytku. I za to Harremu dziękuję, że nie robi tego co do niego nie należy.

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
istred
Trener

#141 Postautor: istred » 24 marca 2005, o 23:40

(...)skończy z tym teoretyzowaniem (...)

Spójrz na siebie...

Siwek Patataj

#142 Postautor: Siwek Patataj » 24 marca 2005, o 23:44

istred pisze:
(...)skończy z tym teoretyzowaniem (...)

Spójrz na siebie...

Wybacz istred, ale to nie ja jestem odpowiedzialny za klub. Ja na teoretyzowanie pozwolić sobie mogę, bo jestem zwykłym kibicem. I moim prawem jest tutaj móc wyrazić na każdy temat opinię.

Co więcej, mam czasami satysfakcję, że z tego teoretyzowania są nawet jakieś efekty, choć nikt otwarcie się do tego nie przyzna.

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
istred
Trener

#143 Postautor: istred » 24 marca 2005, o 23:57

Wiesz Lucky, trochę komicznie wygląda jak największy teoretyk na forum pisze komuś, żeby skończył teoretyzować.

Teoretycznie, Gawrzyk też nie jest odpowiedzialny za klub :wink:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#144 Postautor: Manitou » 25 marca 2005, o 07:08

Na stronce pojawila się ciekawa koncepcja rozwiązania problemu. Monitoring na własna rękę...Kto ma kamerkę w domu i kilka kasetek na zbyciu :?: :wink: Proszony jest o wzięcie ze sobą 10.04.2005 i nagrywanie trybun oraz bramek wejściowych. Nagrany materiał proszę przekazać w barze klubowym :wink:

sledzio

#145 Postautor: sledzio » 25 marca 2005, o 08:41

Nie pozwolą żużla przenieść do Warszawy a tym bardziej piłkarzy Motoru na inne stadiony bo jak znam Motorowców to wtedy życia by nie mieli urzędasy a w mieście jeszcze wieksza agresja normalnie demolka by była codziennie !!! będzie dobrze i jestem dobrej myśli

Awatar użytkownika
major

#146 Postautor: major » 25 marca 2005, o 08:57

istred pisze:Wiesz Lucky, trochę komicznie wygląda jak największy teoretyk na forum pisze komuś, żeby skończył teoretyzować.

Najgorsze w tym, że Ty nie chcesz odróżnić teoretyzowania od stwierdzenia faktów. Jeśli chcesz to ja Ci poteoretyzuję:
Aby wojewoda zmienił podjętą decyzję, trzeba dać mu dowód na 110%, że np. w sierpniu monitoring będzie zrobiony. Za budowę monitoringu odpowiedzialny jest prezydent Lublina, bo przecież MOSIR jest jednostką organizacyjną miasta. Prezydent w budżecie przeznaczył na ten cel kasę, więc reszta należy do kierownika MOSIR-u. Pytanie: kto ma przekonać Kierownika MOSIR-u o tym, że monitoring trzeba założyć jak najszybciej? Ja, Lucky a może wojewoda? Nie, z pewnością powinni to zrobić m.in. prezesi żużla i piłki nożnej, dla których jest to być albo nie być. Trzeba wziąć butelczynę, zaparzyć dzbanek kawy i usiąść do rozmów. Tylko działanie może wpłynąć na zmianę decyzji wojewody. A jeśli tego działanie nie będzie, to może być np. tak: zwrot kosztów za karnety, bo komu się będzie chciało jeździć do W-wy, zero kasy za bilety, zero kasy za reklamę, wypłata odszkodowań za niezrealizowane kontrakty z zawodnikami i GTW może być pod kreską, a stąd do prokuratury już blisko. O tym , że w Lublinie umrze moja ukochana dyscyplina nie wspomnę.
W całej rozciągłości zgodzam sie z Luckym. Sposób kierowania tym klubem to czysta amatorszczyzna. A Pan Siwek jeszcze potrafi pieprzyć głupoty, że rozważa możliwość rozgrywania meczy w W-wie. Pewnie myśli, że w W-wie dadzą mu wszystko za darmo, a na mecze będzie przychodzić 10 tys. kibiców. Oj biedaczek......
A Ty kolego Istred nie krytykuj teorii, bo ta będzie Ci bardzo potrzebna już nie długo...

KrzyÅ›
Junior

#147 Postautor: KrzyÅ› » 25 marca 2005, o 09:49

istred pisze:Wiesz Lucky, trochę komicznie wygląda jak największy teoretyk na forum pisze komuś, żeby skończył teoretyzować.

Teoretycznie, Gawrzyk też nie jest odpowiedzialny za klub :wink:

Dla mnie szokujące jest, że ludzie którzy podnieśli lubelski żużel z desek robią teraz wszystko aby go znokautować.Czyżby wychodził przerost ambicji nad możliwościami :?:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#148 Postautor: Manitou » 25 marca 2005, o 09:59

KrzyÅ› pisze:
Dla mnie szokujące jest, że ludzie którzy podnieśli lubelski żużel z desek robią teraz wszystko aby go znokautować.

Krzysiu co takiego robią żeby znokautować lubelski żużel :?:
Skąd wiesz co teraz robi Siwek i spółka :?:
Skad wiesz, że nie jeździ po gabinetach i nie próbuje jakoś załatwić sprawę :?:
Åšledzisz go czy jak :?:

P.S.: Nie atakuje CiÄ™. Pytam tylko... :!:

Siwek Patataj

#149 Postautor: Siwek Patataj » 25 marca 2005, o 12:30

Manitou pisze:
KrzyÅ› pisze:
Dla mnie szokujące jest, że ludzie którzy podnieśli lubelski żużel z desek robią teraz wszystko aby go znokautować.

Krzysiu co takiego robią żeby znokautować lubelski żużel :?:
Skąd wiesz co teraz robi Siwek i spółka :?:
Skad wiesz, że nie jeździ po gabinetach i nie próbuje jakoś załatwić sprawę :?:
Åšledzisz go czy jak :?:

Manitou, sęk w tym, że to jeżdżenie po gabinetach powinno się odbyć już dość dawno, a obawiam się że nie wpisano tego do harmonogramu prac w okresie międzytransferowym, a jeśli nawet wpisano i odbywano takie rozmowy to... jak widać skończyły się one fiaskiem i jedyne w jaki sposób można taką sytuację skonstatować to tylko tak, że nasi działacze są nieudolni. To chyba jest jasne, prawda? Bo efektu nie osiągnęli. To jak ich podsumować inaczej?

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#150 Postautor: motorlublin » 25 marca 2005, o 12:50

JAK to dobrze ,że kilka kolejnych faktów ujrzało światło dzienne...

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... N/50324020