Dziękujemy Wam drogie urzędasy...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Kamil78
Kontakt:

#51 Postautor: Kamil78 » 23 marca 2005, o 19:57

pav4u pisze:a tak jeszcze a propos monitoringu.. to nie jest wcale taki głupi pomysl zeby go zainstalowac w pierwszej kolejnosci .. po kiego robic porzadne naglosnienie,laweczki, oswietlenie czy jeszcze co innego jak przy pierwszej lepszej zadymie pojda w 'dzazgi'

pozdrawiam pav4u

Trochę w tym racji jest o ile na żużlu bym był o wszytsko spokojny, o tyle każdy z nas dobrze wie co dzieje się w czasie zadym piłkarskich na stadionie Motoru, kiedy nasi pseudokibice MOTÓRU Lublin, zacznął szaleć. Wtedy nie patrzą czy to ich stadion czy nie tylko dewastują i niszczą.

Gość

#52 Postautor: Gość » 23 marca 2005, o 20:00

:D :D :D Trzeba wyselekcjonować dwie grupy operacyjne !
pierwsza weźmie zakładników , a druga będzie negocjować z władzami miasta. :D :D :D

Ludzie nie panikujcie przecież to są BZDURY !!! - nierealne.

Czy sądzicie że klub na to stać ? niestety nie
L.Kepa na to nie pozwoli , a jak nic nie uda mu sie zrobić zostaje mu tylko zrezygnować z roli sponsora

Krychs
Senior

#53 Postautor: Krychs » 23 marca 2005, o 20:02

To co dzisiaj przeczytałem na stronie wprawiło mnie w osłupienie. Przez głupią decyzję urzędasów najpopularniejszy od dziesięcioleci sport na lubelszczyźnie być może będzie musiał "ewakuować" się do Warszawy, gdzie czeka go niestety pewna śmierć.
Podzielam zdanie większości forumowiczów o pikiecie pod Urzędem Wojewódzkim. Nie możemy dopuścić, aby pieprzone urzędasy zabiły speedway w Lublinie. Proponuje termin po świętach, a o planowanej demonstracji możnaby info zamieścić na stronce.
I jeszcze apel do forumowiczów udzielających się w lubelskiej prasie i innych mediach. Nagłośnijcie sprawę najbardziej jak potraficie!!!

hayabusarider

#54 Postautor: hayabusarider » 23 marca 2005, o 20:05

Krychs pisze:I jeszcze apel do forumowiczów udzielających się w lubelskiej prasie i innych mediach. Nagłośnijcie sprawę najbardziej jak potraficie!!!

Wystarczy napisac maile do Gazet i TV,z podaniem linka do strony klubowej.
Mlodzi dziennikarze rzadni krwi juz to naglosnia odpowiednio

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#55 Postautor: Fork » 23 marca 2005, o 20:09

Przez cala zime nic nie robili. A teraz wyskakuja z monitoringiem !!!

No to pewnie jak bedzie mecz u nas (Warszawa) to wiecej bedzie gosci :P

Awatar użytkownika
papi
Trener

#56 Postautor: papi » 23 marca 2005, o 20:13

lubelscy samorzadowcy po raz kolejny pokazali co potrafią, najpierw meblotap przeniosl sie do chelma, pozniej zniszczyli montex ktory musial zmieniac nazwe zeby utrzymac sie przy zyciu, nastepnie pan prezydent pruszkowski chodzil na extraklase w wynonaniu startu, ale jak przyszlo wspomoc finansowo MIEJSKI(!!!!!!) KLUB to nagle zapomnial ze chodzil na mecze, teraz sie biora za motor i tż, ja pie...ole oni chca chyba naprawde zniszczyc sport w miescie, ktory zawsze slynal z druzyn prezentujacych naprawde wysoki poziom (jeszcze kilka lat temu nie bylo sportu w ktorym Lubelszczyzna nie mialaby przedstawiciela w najwyzszej klasie rozgrywek, a teraz :roll: ), ale licze ze rzeczywiscie kurczuk zadziala, bo nie chce mi sie wierzyc zeby dopuscil do tego, ten caly wojewoda wezmie w lape i cofnie decyzje bo przeciez monitoring nie jest obowiazkowy, nikt nie pusci zuzla do wawy, popieram naglosnienie sprawy w mediach bo to na pewno przyspieszy dzialania

KrzyÅ›
Junior

#57 Postautor: KrzyÅ› » 23 marca 2005, o 20:16

Wspaniały okres transferowy w wykonaniu Harrego vel Siwka i przecudne mydlenie oczu kibicom, a teraz zamknięcie stadionu i kretyński pomysł speedwaya w Warszawce :!: :evil: Czym jeszcze przed Świętami nas zaskoczycie... :?: Nieważnymi licencjami zawodników :?:

p.s.
Skoro Siwek dawno już wiedział, że wojewoda podejmie taką decyzję to powstaje pytanie - co zrobił aby takiej decyzji nie wydał :?:

Krychs
Senior

#58 Postautor: Krychs » 23 marca 2005, o 20:20

A może zamiast przenosić żużel do Wa-wy przenieść tych żłobów na wysokich stołkach do stolicy. Niech tam niszczą wszystko czego się dotkną :evil:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#59 Postautor: jas » 23 marca 2005, o 20:21

sknerus pisze:a co?? paru okien w ratuszu nie można wybić :D

pogratulowac Twoim rodzicom :?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#60 Postautor: neir1 » 23 marca 2005, o 20:21

czemu czepiasz sie Siwka ??? i skad masz takie info ze wiedzial to juz wczesniej?? a jak cos to w przyszlym sezonie wpadnij do klubu i moze cos lepszego rozkminisz w tym okresie transferowy i oczywiscuie o wszystko zadbasz zeby bylo oka

Geest
Senior

#61 Postautor: Geest » 23 marca 2005, o 20:22

robmy co mozemy, tak szybko jak sie da. poza tym, moze jakies plakaty by dalo rade zalatwic, rozkleic po miescie, naglosnic jakos sprawe, wziac ze soba kogo mozna, heh. grom z jasnego nieba, szlag czlowieka trafia.
najlepiej by bylo, zeby szybko zalozyli ten pieprzony monitoring. jest wielka buda, gdzie moze byc centrum tego wszystkiego, a kamery i kable to juz mniejszy chyba problem, no ja pierdziele...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#62 Postautor: papi » 23 marca 2005, o 20:24

neir1 pisze:czemu czepiasz sie Siwka ??? i skad masz takie info ze wiedzial to juz wczesniej?? a jak cos to w przyszlym sezonie wpadnij do klubu i moze cos lepszego rozkminisz w tym okresie transferowy i oczywiscuie o wszystko zadbasz zeby bylo oka

to fragment wywiadu z J. Siwkiem:
"Oczywiście MOSiR również nie jest bez winy. Od dawna było wiadomo, że decyzja wojewody będzie odmowna. Przez opieszałość urzędników nasza praca może zostać zmarnowana"

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#63 Postautor: neir1 » 23 marca 2005, o 20:32

a mozesz mi powiedziec co mogl zrobic?? ;D

Geest
Senior

#64 Postautor: Geest » 23 marca 2005, o 20:36

czytam jeszcze raz, na (powiedzmy) spokojnie i nadal oczom nie wierze. byly pieniadze, byl czas, jak mozna bylo tak zjebac sytuacje?! dzieci do cholery w tym MOSiRze pracuja? koles powinien stanac na uszach, zeby ten monitoring zainstalowac, a jak sie nie uda, to zawisnac za jaja.
mamy bude, tylko pare kamer, kable i troche innego szmelcu. to nie jest przeciez remont trybuny, ehhh.
wojewodzie sie troche nie dziwie, nikt nie lubi byc robiony w chuja. ale mam nadzieje, ze jesli nie bedzie innego wyjscia, to anuluje te decyzje. na dobra sprawe, to jestem pewny, ze w razie potrzeby tak wlasnie zrobi, bo czy stadion w Warszawie mam monitoring??

Awatar użytkownika
papi
Trener

#65 Postautor: papi » 23 marca 2005, o 20:37

nie wiem co mogl zrobic, ale z tego wywiadu wnioskuje ze nie robil nic w tym kierunku skoro nic na ten temat nie mowi, skoro bylo od dawna wiadomo to mogl sie pochwalic tym ze probowal podjac jakies dzialania, a skoro nic nie zrobil to juz by nie robil z siebie idioty i nie mowil o tym ze wiedzial to juz jakis czas temu :?

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#66 Postautor: neir1 » 23 marca 2005, o 20:42

masz taka pewnosc ze nic nie robil??? wydaje mi sie ze Siwek nie odpuscil by sobie teraz gdy przez tyle lat wyciagal nasz zuzel z bagna

Shack
Administrator

#67 Postautor: Shack » 23 marca 2005, o 20:43

Krzyś pisze:Skoro Siwek dawno już wiedział, że wojewoda podejmie taką decyzję to powstaje pytanie - co zrobił aby takiej decyzji nie wydał :?:

a co Ty zrobiles w tej sprawie ?? co ma Siwek do urzedu miasta ???

Awatar użytkownika
papi
Trener

#68 Postautor: papi » 23 marca 2005, o 20:49

neir1 pisze:masz taka pewnosc ze nic nie robil??? wydaje mi sie ze Siwek nie odpuscil by sobie teraz gdy przez tyle lat wyciagal nasz zuzel z bagna

ja jestem jak najbardziej za Siwkiem, bo uwazam ze wyjal lubelski zuzel z bagna w ktorym sie znajdowal, ale mysle ze gdyby faktycznie cos probowal to by o tym powiedzial, zeby kazdy wiedzial ze mu zalezalo, a jezeli konczy watek mowiac ze wiedzial o tej decyzji od dawna to nieciekawie to brzmi, dlatego w tym przypadku go nie popieram, skoro wie to zamiast jechac do krsko powiniem zrobic wszystko zeby utrzymac tu zuzel, pzdr. :wink:

Czarek
Trener

#69 Postautor: Czarek » 23 marca 2005, o 20:52

Najgorsze jest to, że stadion należy do miasta. Czyli klub ani nie jest tu niczego winny, ani nic nie może zrobić poza tzw. lobbowaniem czyli przemawianiem do zdrowego rozsądku albo kieszeni.
Zawsze należy dostrzegać plusy. Zainstalowanie monitoringu oznacza, że nikomu nie potrzebne są kraty (i tak są nie potrzebne), które można zdjąć i oddać na złom, przy okazji zarabiając.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

hayabusarider

#70 Postautor: hayabusarider » 23 marca 2005, o 20:54

Czarek pisze: Zainstalowanie monitoringu oznacza, że nikomu nie potrzebne są kraty (i tak są nie potrzebne), które można zdjąć i oddać na złom, przy okazji zarabiając.

Zarobi klub na tych kratach zarobi.Po ile na skupie 1Tona zelastwa=100zł??

KrzyÅ›
Junior

#72 Postautor: KrzyÅ› » 23 marca 2005, o 21:05

Shack pisze:a co Ty zrobiles w tej sprawie ?? co ma Siwek do urzedu miasta ???

Jaaaaaaaaaaa :?: :shock: nic..., bo nie jestem dyrektorem klubu żużlowego :!: Prowadźcie sobie wojnę z MOSIR-em, urzędami, a będziecie oglądać tylko zdjęcia z zawodów żużlowych... Zapewniam Cię że Siwek ma o wiele bliżej do urzedu miasta niż ja...

KrzyÅ›
Junior

#73 Postautor: KrzyÅ› » 23 marca 2005, o 21:08

Gawrzyk pisze:Kiedy mozna się Ciebie spodziewać ?

Drogi "przyjacielu klubu" będę pod okienkiem kasowym kupując bilecik na mecz z Rzeszowem...(oczywiście pod warunkiem że mecz się odbędzie).

abi

#75 Postautor: abi » 23 marca 2005, o 21:11

Zastanawiałam się jakiś czas temu, co będzie, kiedy się okaże że TŻ nie da rady skompletować drużyny zdołającej walczyć o e-ligę. Najpierw sobie wykombinowałam, że Sipma się wycofa, bo żaden to dla niej interes inwestować w TŻ, który w ubiegłym sezonie prawie wlazł do e-ligi, a teraz będzie walczył o utrzymanie. Nie znam szczegółów kontraktu Sipmy, więc tak sobie tylko spekulowałam.
Ale tego się nie spodziewałam. To jednak, zdaje się, szerzej zakrojona akcja. Coś mi się zdaje, że Kurowskiego g.. obchodzi monitoring na stadionie. Ale za to Pruszkowski obiecał remont stadionu. Obiecał, kiedy było dobrze, a dobrze nie jest. Więc sprawie remontu łeb ukręcił.
Aaaale to też tylko moje przemyślenia...