Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#326 Postautor: Siwek Patataj » 22 marca 2005, o 18:29

Hollywood pisze: Nie ma totamto warszawska świta trzyma się razem - jak jeden mąż wszyscy to statystycy

brakuje mi trochę wpisów Luckiego :cry:

Naprawdę Ci brakuje? Cóż za smutek :) Ale nie postaram się "zrobić Ci dobrze" bo... nie umiem pisać "Józki to fiuty" "Nie nawidzę Rzeszowa". Wybacz, nie ten poziom. Powtóruj więc sobie razem z moim ukochanym Krzysiem w swych okrzykach antyRzeszowskich. Ja Ci tej satysfakcji nie dam.

WojtekF, tak trzymaj i nie przejmuj się. Ci, którzy lubią dyskutować a nie krzyczeć z pewnością doceniają Twoją pracę. Ja doceniam i proszę o jeszcze :)

ukłoniki
lucki73

PS. Krzysiu, kibicu, mam nadzieję, że będę mógł usiąść obok Ciebie i Holly-ego w sektorze Gości na krośnieńskim stadionie. Będziesz, prawda??? :) Ale po co pytam, przecież to oczywiste że taki wytrawny kibic jak Ty jeździsz na wszystkie wyjazdy. A więc do zobaczenia :)

OT
Nem, zmieniłem niestety nie z mojej winy plan podróży do Krosna, wskutek czego moja propozycja dotycząca wolnych miejsc w samochodzie jest nieaktualna. Przepraszam. Nie będę jechał niestety do Krosna z Warszawy, tylko ze Śląska.

KrzyÅ›
Junior

#327 Postautor: KrzyÅ› » 22 marca 2005, o 18:49

lucki73 pisze:Krzysiu, kibicu, mam nadzieję, że będę mógł usiąść obok Ciebie i Holly-ego w sektorze Gości na krośnieńskim stadionie. Będziesz, prawda??? :) Ale po co pytam, przecież to oczywiste że taki wytrawny kibic jak Ty jeździsz na wszystkie wyjazdy.

Warszawiaczku, nadzieja matką głupich... :!:

p.s.
O moje kibicowanie to siÄ™ nie martw...

Siwek Patataj

#328 Postautor: Siwek Patataj » 22 marca 2005, o 18:51

KrzyÅ› pisze:
lucki73 pisze:Krzysiu, kibicu, mam nadzieję, że będę mógł usiąść obok Ciebie i Holly-ego w sektorze Gości na krośnieńskim stadionie. Będziesz, prawda??? :) Ale po co pytam, przecież to oczywiste że taki wytrawny kibic jak Ty jeździsz na wszystkie wyjazdy.

Warszawiaczku, nadzieja matką głupich... :!:

p.s.
O moje kibicowanie to siÄ™ nie martw...

Ooo, widzę że pieniacz Krzysio nawet na mecze nie jeździ, a tyle piany z pyska toczy. To wszystko tłumaczy, musisz kiedyś sobie pokrzyczeć: nie robisz tego na stadionie, to robisz to tutaj skryty za monitorem, gdy nikt nie widzi Twojej parszywej niewyparzonej mordki :)

Buziaczki kochanie :)
lucki73

rob7
Senior

#329 Postautor: rob7 » 22 marca 2005, o 18:57

WojtekF, nie mam powodów się obrażać, chciałem tylko zwolenników liczb sprowadzić trochę na ziemię....
statystyka i rachunek prawdopodobieństwa to dwie różne dziedziny, żeby nie wchodzić w wykład akademicki,
prawdopodobieństwo oznacza możliwość pojawienia się "czegoś" np 6 w lotto /około 1:13mln/ i zbiór 1,2,3,4,5,6 jest tak samo prawdopodobny jak np 7,8,9,10,11,12
więc prawdopodobieństwo wygrania biegu przez Jeleniewskiego i Maxa z punktu widzenia tej dziedziny jest takie same
statystyka zaś uwzględnia częstość wystąpienia i przyczynę wystąpienia "czegoś" i do obróbki wyników stosuje się różne matematyczne modele...
same punkty z przeszłości to za mało jako materiał do matematycznej obróbki i prognozowania natomiast jako zabawa czemu nie ale to trzeba jasno powiedzieć bo młodzi kibice pochodzą do tych wyliczanek zbyt poważnie i powoduje to pyskówki
pozdrawiam

KrzyÅ›
Junior

#330 Postautor: KrzyÅ› » 22 marca 2005, o 19:16

lucki73 pisze:Ooo, widzę że pieniacz Krzysio nawet na mecze nie jeździ, a tyle piany z pyska toczy. To wszystko tłumaczy, musisz kiedyś sobie pokrzyczeć: nie robisz tego na stadionie, to robisz to tutaj skryty za monitorem, gdy nikt nie widzi Twojej parszywej niewyparzonej mordki :)

Ooo widzę, że Warszawce puszczają nerwy... :wink: Wyluzuj Warszawiaczku bo Ci żylka pojdzie i nie zobaczysz już żadnego wyjazdowego meczu... :wink:

p.s.
tak wracając do tematu, to byłem na większości torów w Anglii i Szwecji, więc daruj sobie takie uwagi...bo mogłem być w takim miejscu o jakim nawet nie śniłeś...

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#331 Postautor: luCas » 22 marca 2005, o 19:32

Znow nie bede soba i napisze...ludzie wyluzujcie!!! Pokrzyczycie sobie w Krosnie, piany z pyskow tez natoczycie (choc mam nadzieje ze wygramy bez nerwow 8) ) Co za roznica skad kto jest??? "Warszawiaczek" to bardziej sfera mentalna :lol: Przeciez nie kazdy kto tam mieszka jest bucem, co nie zmienia faktu ze wiekszosc mieszkancow stolicy to takie mentalne "warszawiaki buce" :twisted: :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#332 Postautor: WojtekF » 22 marca 2005, o 19:32

No widzisz rob7 doszlismy do tego samego wniosku. Nie mozemy na podstawie statystyk biegowych obliczac np. prawdopodobienstwa awansu, ale daja nam one pewien obraz byc moze sily zespolow. Bo chociaz na podstawie statystyk nie mozemy obliczyc jakie jest prawdopodobienstwo, ze Swist bedzie mial wieksza srednia biegowa niz Marcinkowski to analizujac dokonania tych dwoch zawodnikow mozemy spokojnie stwierdzic, ktory z nich jest silniejszy.

P.S. Feller, Rao, Cramer, Sztencel i wiele ksiazek z wiadomej nam dziedziny tez leza na mojej polce i nie musiales mi tych definicji podawac, ale skoro chciales to bardzo dziekuje.

Jesli zas chodzi o Krzysia to jest najlepszy przyklad wirtualnego bohatera. W 4 oczy nie ma on zamiaru nigdy sie spotkac, gdyz balby sie powiedziec to czym moze zaszczekac na forum.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

rob7
Senior

#333 Postautor: rob7 » 22 marca 2005, o 19:57

WojtekF prawie do tych samych, Alan i Świst to dwa światy tak na koniec to w przypadku wielu czołowych zawodników w nowym sezonie nic nie wynika, zarówno na plus i minus z poprzedniego a są zawodnicy którzy są "regularni" i ich poczynania możemy analizować...
jeszcze próbować można układać tabele po rundzie zasadniczej
ale play-off to inna bajką to tylko dwa mecze pod koniec sezonu, jakaś kontuzja "obco" szczególnie tych co jeżdżą w GB mecz życia w Ostrowie
np M.F może Kacper to talent na miarę Hliba i w sierpniu będzie już punktował... może, może.. tego nie da się ująć w liczby dlatego lubię żużel
bo to najbardziej nieprzywidywalny sport
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#334 Postautor: Gelo » 22 marca 2005, o 20:05

Nie to żebym sie czepiał - ale sugeruję rob7 żebyś zadzwonił do Gorzowa i zaprezentował im swoje rewelacje typu: kontuzja Lorama nie ma znaczenia a sezon tak naprawde zaczyna sie w sierpniu. Zobacz jacy tam kretyni siedzą - szukają zastępstwa dla Marka. Zamiast wydać kasę na Hamilla mogliby posłuchać roba z Lublina.

Siwek Patataj

#335 Postautor: Siwek Patataj » 22 marca 2005, o 20:10

KrzyÅ› pisze:p.s.
tak wracając do tematu, to byłem na większości torów w Anglii i Szwecji, więc daruj sobie takie uwagi...bo mogłem być w takim miejscu o jakim nawet nie śniłeś...

Nie wiem dlaczego, ale taka czcza polemika z Twoją osobą sprawia mi dziwną statysfakcję. Może dlatego, że bawisz mnie setnie i każdy Twój wpis sprawia mi więcej radości niż Kabaret Ani Mru Mru czy Moralnego Niepokoju. Jesteś dla mnie bożyszczem w wiadomej Ci kategorii. Proszę więc uniżenie o więcej produkcji, bo lubię się uśmiechać.

A krowę na złotym łańcuchu też masz? :) :) :)

Ile Ty masz lat chłopczyku? Piszesz że dużo, więc domniemuję że infantylniejesz na starość. Ale cóż, mężczyźni w różny sposób przechodza andropauzę :), a wystarczy trochę hormonów i wszystko by Ci się unormowało :) :) :)

ukłoniki
lucki73

PS. To mój ostatni wpis skierowany do Ciebie.

rob7
Senior

#336 Postautor: rob7 » 22 marca 2005, o 20:20

a niby dlaczego ja mam gdzieś dzwonić na forum dyskutuje dla relaksu ale moja minuta pracy dużo kosztuje nie wiem czy byłoby ich stać podobno mają długi...
a w sierpniu wystarczy wygrać dwa mecze wyżej niż polegnie się w rewanżu i jedzie się w finale /teza prawdziwa/

Awatar użytkownika
papi
Trener

#337 Postautor: papi » 22 marca 2005, o 20:34

WojtekF pisze:No widzisz rob7 doszlismy do tego samego wniosku. Nie mozemy na podstawie statystyk biegowych obliczac np. prawdopodobienstwa awansu, ale daja nam one pewien obraz byc moze sily zespolow. Bo chociaz na podstawie statystyk nie mozemy obliczyc jakie jest prawdopodobienstwo, ze Swist bedzie mial wieksza srednia biegowa niz Marcinkowski to analizujac dokonania tych dwoch zawodnikow mozemy spokojnie stwierdzic, ktory z nich jest silniejszy.

tu sie zgadzam, bo statystyki faktycznie pomagaja nam odniesc sie do danej sytuacji, mozemy okreslic kto ma jakie szanse ale nie zapominajmy, ze to tylko liczby, a jeszcze jak chyba własnie Ty stwierdziłes 60 % albo nawet i wiecej zalezy nie od zawodnika ale od sprzetu, dlatego kazda statystyka a tym bardziej w zuzlu trzeba brac z przymruzeniem oka, dlatego wtedy jak Lucki pisal o naszych potytczkach z krosnem sie z nim nie zgodzilem bo bral to zbyt doslownie, one mogą nam tylko ulatwic, ale nie da sie na ich podstawie w 100% określic rostrzygnięcia

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#338 Postautor: WojtekF » 22 marca 2005, o 20:36

rob7 Naszą dyskusję chyba musimy przenieść na priva, gdyż zaczynamy za bardzo wchodzić w teorię prawdopodobieństwa a to jest forum żużlowe.
A swoją drogą cieszę się, że speedway nie jest naszym jedynym zainteresowaniem. Ja coprawda jestem tylko ekonometrykiem i choć miałem matematyki dużo na studiach to miałem jej znacznie mniej niż Ty na Wydziale Matematyki, jednak chętnie z Tobą zarówno o matematyce jak i o żużlu(oczywiście o tych tematach niezależnie od siebie) podyskutuję.

Ja coprawda jak widzisz w Łodzi siedzę, a Ty siedzisz w Lublinie, ale damy radę. Proponuję Wa-wę(wiadomo o co chodzi:"Spotkanie forumowiczów...."). Ja dojeżdżam do niej z Łodzi(110 km) więc Ty 170km z Lublina też możesz zrobić. Jak byś coś chciał na ten post odpowiedzieć to proszę na p.w. bo widzę, że niestety dyskusja schodzi z tematu.

lucki
Ja nie wiem dlacego, ale też mam dziwną satysfakcję czytając posty Krzysia. Chociaż kultury osobistej w tych postach nie widać i ich poziom jest żenujący, ale Krzyś skutecznie robi z siebie klauna.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

KrzyÅ›
Junior

#339 Postautor: KrzyÅ› » 22 marca 2005, o 21:12

lucki73 pisze:A krowę na złotym łańcuchu też masz? :) :) :)

No coż, cięzko się pogodzić z tym że ktoś widział więcej...

lucki73 pisze:Ile Ty masz lat chłopczyku?

Chłopczyka poszukaj sobie na Centralnym...

lucki73 pisze:To mój ostatni wpis skierowany do Ciebie.

Trzymam za słowo...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#340 Postautor: Gelo » 22 marca 2005, o 21:39

rob7 pisze:a niby dlaczego ja mam gdzieś dzwonić na forum dyskutuje dla relaksu ale moja minuta pracy dużo kosztuje nie wiem czy byłoby ich stać podobno mają długi...

moglbys ich jednak oswiecic swoimi prawdziwymi tezami - oni najwyrazniej nie wiedzÄ… co czyniÄ…. A majÄ… tu takiego eksperta
a w sierpniu wystarczy wygrać dwa mecze wyżej niż polegnie się w rewanżu i jedzie się w finale /teza prawdziwa/

teza tyleż prawdziwa co głupia. Stawiam tezę - wytarczy wygrac wszystkie mecze i awansuje się do ekstraligi - prawda jakie to odkrywcze?

rob7
Senior

#341 Postautor: rob7 » 22 marca 2005, o 21:59

zapamiętaj teza może być wyłącznie prawdziwa lub fałszywa,
nie może być głupia, nielogiczna, itd jeżeli nie wierzysz spytaj innych...
więc obie tezy niewątpliwie są prawdziwe, a kwestia ich realizacji to już wybór zarządu, możliwości finansowych, organizacyjnych itd

rob7
Senior

#342 Postautor: rob7 » 22 marca 2005, o 22:02

WojtekF,
OK, miło się gawędziło
pozdrawiam

Gość

#343 Postautor: Gość » 22 marca 2005, o 22:17

Lucki nie denerwuj sie , nie podnoś sobie niepotrzebnie ciśnienia :D

Nem, zmieniłem niestety nie z mojej winy plan podróży do Krosna, wskutek czego moja propozycja dotycząca wolnych miejsc w samochodzie jest nieaktualna. Przepraszam. Nie będę jechał niestety do Krosna z Warszawy, tylko ze Śląska.

Lucki a co będziesz na Śląsku robił ? to trochę daleko do Krosna , ale licze że sie pofatygujesz , jakbyś nie mógł przyjechać to ja to zrozumiem :D

Ludzie dzielą sie na mądrych i głupich , kibice dzielą sie na na tych co swoją postawą utorzsamiają sie z drużyna i aktywnie uczestniczą w meczach żużlowych (na trybunch) oraz na tych co w cieple domowego ogniska prawią teorie a na meczach skrzętnie wypełniają programy i jedzą popcorn

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#344 Postautor: Manitou » 23 marca 2005, o 00:01

Skończcie już panowie, bo to przestaje być śmieszne...a na zgodę poczytajcie pełną zawiłych metafor, konkluzji i erudycji wypowiedź pana Sebastiana Trumińskiego :lol:

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_opol ... 1089880506

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#345 Postautor: K.A.M.I.L. » 23 marca 2005, o 15:30

Dzisiaj pierwszy w tym sezonie sparing pomiędzy Ostrowem a Wrocławiem, relację na żywo można śledzić tutaj:

http://www.sportowefakty.pl/live_zuzel2.htm

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

KrzyÅ›
Junior

#346 Postautor: KrzyÅ› » 23 marca 2005, o 15:48

Manitou pisze:Skończcie już panowie, bo to przestaje być śmieszne...a na zgodę poczytajcie pełną zawiłych metafor, konkluzji i erudycji wypowiedź pana Sebastiana Trumińskiego :lol:

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_opol ... 1089880506

I nawet Trumna ślubny garnitur założył na galę... :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#347 Postautor: Koper » 23 marca 2005, o 16:49

Fotorelacja z dzisiejszego treningu w Rzeszowie:
http://stal.rzeszow.pl/news//fullnews.php?id=905

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#348 Postautor: kdsz » 24 marca 2005, o 17:24

Jak narazie świetny występ Łukaszewskiego w sparingu z Zielonką [1,3,3,1]. Wygląda na to, że wcale nie musi być zapchajdziurą w składzie Stali. Z kolei wczoraj z bardzo dobrej strony zaprezentowali się liderzy Ostrowa w konfrontacji z Wrockiem, więc walka o awans zapowiada się pasjonująco. Szkoda, że tym razem bez nas
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#349 Postautor: WojtekF » 24 marca 2005, o 18:01

http://www.sportowefakty.pl/live_zuzel2.htm

Nie jest to dla mnie przyjemne, ze moj klub spisal sie bardzo slabo ale jak widac Wasz rywal spisal sie znakomicie. Wolalbym, zeby to byl raczej znakomity wystep Stali niz fatalny Falubazu.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#350 Postautor: Mars » 24 marca 2005, o 18:12

WojtekF pisze:http://www.sportowefakty.pl/live_zuzel2.htm

Nie jest to dla mnie przyjemne, ze moj klub spisal sie bardzo slabo ale jak widac Wasz rywal spisal sie znakomicie. Wolalbym, zeby to byl raczej znakomity wystep Stali niz fatalny Falubazu.

spisal sie slabo chciales chyba powiedziec..