Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MARKO

#251 Postautor: MARKO » 17 marca 2005, o 22:49

papi -zestawienie drużyn w sportowych faktach jest od kilku miesięcy uaktualniane a nie jak twierdzisz,,ukazał się skarb kibica" POZDR. :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#252 Postautor: papi » 17 marca 2005, o 22:55

MARKO pisze:papi -zestawienie drużyn w sportowych faktach jest od kilku miesięcy uaktualniane a nie jak twierdzisz,,ukazał się skarb kibica" POZDR. :wink:

wiem o tym, ale do tej pory nikt o tym nie mowil dlatego przerwalem tą zmowe milczenia :D, może troche niejasno sie wyrazilem, pozdro :wink:

Awatar użytkownika
MARKO

#253 Postautor: MARKO » 17 marca 2005, o 23:10

OK PRZYJMUJE WYJAŚNIENIE :wink: SWEGO CZASU KILKA RAZY DZIENNIE ZERKAŁEM KTO DO NASZEJ PAKI WRESZCIE WPADNIE -GDZIEŚ JESZCZE ZNALAZŁEM JUCHE W NASZYM SKŁADZIE :wink:

Awatar użytkownika
MARKO

#254 Postautor: MARKO » 17 marca 2005, o 23:15

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#255 Postautor: WojtekF » 18 marca 2005, o 15:27

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=59052

Opole nadal marne, ale przynajmniej bedzie konkurencja pomiedzy marnymi zawodnikami zarowno miedzy marnymi seniorami jak i marnymi juniorami. Chociaz 1 bieg powinniscie zarowno u siebie jak i na wyjezdzie 5:1 dostac, nie zmienia to faktu, ze Opole jest 1szym kandydatem do spadku.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#256 Postautor: Manitou » 20 marca 2005, o 08:46

Dla chcÄ…cego nic trudnego... :lol: :shock: :lol:

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_rawi ... 1089879961

Respect dla Poprawskiego i Łęckiego :!:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#257 Postautor: papi » 20 marca 2005, o 20:49

Loram podczas meczu ligi angielskiej doznal kontuzji ręki, ale na razie nic nie wiadomo na temat kiedy wróci, od początku nie uznawałem Gorzowa za faworyta, a teraz bedą mieli jeszcze ciezej majac w skladzie tylko 3 seniorow, ale Lorama lubie i zycze mu powrotu do zdrowia http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089880464

Gość

#258 Postautor: Gość » 20 marca 2005, o 23:07

To napewno stresująca informacja dla Gorzowa.Napewno Gorzów stać na zakontraktowanie drugiego stranieri , jeżeli Loram nie będzie wstanie pojechać z Grudziądzem , Gorzów da sobie rade w krajowym , gorzej dla nich będzie jeżeli kontuzja Lorama okaże sie wymagająca rekonwalescencji napewno będzie mała panika , bo nie ma na rynku takich asów jak Mark.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#259 Postautor: Talib » 21 marca 2005, o 01:04

A ja ciekaw jestem czegoś innego. Jak w takiej sytuacji będzie zrealizowana zapisana w kontrakcie Lorama ilość meczów. Oby bez negatywnych perturbacji (finansowych) dla klubu z Gorzowa.

Awatar użytkownika
okon
Kontakt:

#260 Postautor: okon » 21 marca 2005, o 03:48

Troszke wiecej na temat kontuzji Lorama Marek ma troche pocharataną ręke a szczegolnie 2 palce na lewej ręce dzis ma sie udac do chirurga i dopiero bedzie wiadomo na ile czasu bedzie ta kontuzja.

PS. ZnajÄ…c Pana Marsa jak my go nazywamy :mrgreen: jak kontuzja Lorama okaze sie na tyle powazna ze moze byc jakas przerwa w startach mozliwe ze sciÄ…gnie jako 2 obco "Bulleta" bo jak wiadomo Marsio postawil jeden cel interesuje go tylko awans nie ma innej opcji . a taka kontuzja pokrzyzuje troche plany.

a teraz cos na temat meczu w Mojrzeszowie mam cichÄ… nadzieje ze cud sie zdarzy i Rybki wygrajÄ… :mrgreen:
Stal Gorzow ! :-)
falubaz zielona gora - 1 liga 2006 :P

Awatar użytkownika
lombardier
Kontakt:

#261 Postautor: lombardier » 21 marca 2005, o 10:26

Heh, Rybki to przecie drużyna ex ekstraligowa a to już znaczy dużo. Skład mają też ciekawy więc myślę, że mają szansę rozjechać józków. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#262 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 10:44

Rybki to przecie drużyna ex ekstraligowa a to już znaczy dużo.

Ex ekstraligowa, ktora z ekstraligi spadla z hukiem, pozbyla sie Staszewskiego, zas zawodnicy Rybnika choc "papiery na jazde" maja, spisuja sie z sezonu na sezon coraz gorzej. Sami Iversen czy Chromik meczu nie wygraja. Wiec skonczcie z tymi wyssanymi z palca, nieobiektywnymi pogladami, gdyz Rzeszow jest faworytem meczu przy Hetmanskiej, czy Wam sie to podoba czy nie.

Jesli chcecie moge przygotowac wieczorem(teraz nie mam za bardzo czasu) prognoze oparta na statystykach, na merytorycznych argumentach a nie na jakis glupich wasniach czy uprzedzeniach.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
lombardier
Kontakt:

#263 Postautor: lombardier » 21 marca 2005, o 10:53

Tu masz rację, że Rzeszów jest faworytem meczu, niemniej jednak Szombierski nie zapomniał jak się jeździ. Jak sobie przypomnę spadek Falubazu z e-ligi w 1998 roku to wtedy oprócz Walaska nikt nie jeździł a rok później już śmigali. Doświadczenie zawsze zostaje a skreślać Rybnika nie można bo w tym sporcie zdażają się niespodzianki. Bez nich nie byłoby co oglądać.
Ja mam tylko nadzieję, że jakąś niespodziankę Rybki sprawią, wszakże jakaś przewaga Staleczki Gorzowskiej już by była. A nie widzę w tym nic złego, że życzę Rybnikowi jak najlepiej w tym meczu.
Pozdro :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#264 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 11:18

lombardier pisze:Tu masz rację, że Rzeszów jest faworytem meczu, niemniej jednak Szombierski nie zapomniał jak się jeździ. Jak sobie przypomnę spadek Falubazu z e-ligi w 1998 roku to wtedy oprócz Walaska nikt nie jeździł a rok później już śmigali. Doświadczenie zawsze zostaje a skreślać Rybnika nie można bo w tym sporcie zdażają się niespodzianki. Bez nich nie byłoby co oglądać.
Ja mam tylko nadzieję, że jakąś niespodziankę Rybki sprawią, wszakże jakaś przewaga Staleczki Gorzowskiej już by była. A nie widzę w tym nic złego, że życzę Rybnikowi jak najlepiej w tym meczu.
Pozdro :wink:

Przepraszam lombardier. Moze troche za ostro zabrzmial moj post, jednak byl on odpowiedzia na wiele postow p.w. Hollyego, ktory dla przykladu typowal 6.Rzeszow wskazujac, iz jest wiekszym antykibicem Rzeszowa niz kibicem Lublina.

Oczywiscie masz prawo zyczyc Rybnikowi wygranej, gdyz walczy Rybnik z Waszym najgrozniejszym kandydatem do awansu. Niemniej jednak wydaje mi sie, ze tylko Gorzow i Rzeszow(Ostrow nie) beda sie liczyc w walce o awans a kwestia awansu rozstrzygnie sie w finale. Po prostu musicie dobrze jechac w Rzeszowie i nie dac Rzeszowowi dobrze jechac u Was.

Jesli chodzi o sezon 1998 to o ile sobie dobrze przypominam tez Szymek niezle jezdzil to szeczegol. Swoja droga tak jak w temacie "Krosno-Lublin" przygotowalem przeliczniki dla drugoligowcow wchodzacych do 1 ligi tak moge, ale wieczorem(bo teraz nie mam czasu) przygotowac przelicznik dla ekstraliogwcow jezdzacych w nastepnym sezonie 1 lige nizej.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Gość

#265 Postautor: Gość » 21 marca 2005, o 13:46

Oczywiscie masz prawo zyczyc Rybnikowi wygranej, gdyz walczy Rybnik z Waszym najgrozniejszym kandydatem do awansu

jakim kandydatem do awansu ? jeszcze sie sezon nie zaczął i niewiadomo co która drużyna reprezentuje a ty już stawiasz Rzeszów w roli kandydata.
Idąc twoim tokiem myślenia Falubaz jest kandydatem do spadku (czego mu serdecznie życze).
Skąd możesz wiedzieć co prezentuje Rempała , Baran , Trojanowski - może są bez formy , skąd wiesz czy Kuciapszczak pojedzie we wszytskich ważnych meczach , wiesz może na ile stać Mikaela Maxa ? nie mówiąc już o D.Stachyrze który papierów na żużlowca za cholere nie ma.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#266 Postautor: kdsz » 21 marca 2005, o 13:50

Oczywiście że Rzeszów jest kandydatem do awansu i fakt, że nie przepadasz za tym klubem, niewiele tu zmienia. Tylko kompletny ignorant lub lokalny szowinista może twierdzić inaczej. Do której grupy się zaliczasz, Holly?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Gość

#267 Postautor: Gość » 21 marca 2005, o 13:53

Po co to teoretyzowanie ? po 5 czy 6-ściu kolejkach zobaczymy kto jakimi działami dysponuje , wtedy będzie można stwierdzić kandydatów.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#268 Postautor: Manitou » 21 marca 2005, o 13:57

kdsz pisze: Do której grupy się zaliczasz, Holly?

Do Chelsea Headhunters, a co nie widać :?: :wink: :lol:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#269 Postautor: kdsz » 21 marca 2005, o 14:02

Zdecyduj się Hollywood. W wątku dotyczącym Zielonej Góry byłeś uprzejmy napisać:
Mistrzostwo już prawie pewny ma Włókniarz !!!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Gość

#270 Postautor: Gość » 21 marca 2005, o 14:11

Zdecyduj się Hollywood. W wątku dotyczącym Zielonej Góry byłeś uprzejmy napisać: Cytat:
Mistrzostwo już prawie pewny ma Włókniarz !!!

ej no stary , Włókniarz to istny dream team na tle innych ekstarligowców.
(Sullivan , Holta , Walasek , Ułamek , Drabik)
W Rzeszowie nie ma żadnej " gwiazdy " oczywiście oprócz Darka Śledzia.
Dlatego też można stwierdzić że Włókniarz już przed sezonem to bankowy kandydat do mistrzostwa.
W 1 lige jest bardziej wyrównana.
Przecież już w pierwszej kolejce mogą paść " TEORETYCZNIE " zaskakujące wyniki.

Krosno wygra z Lublinem
Rybnik z Rzeszowem
Opole z Ostrowem
GrudziÄ…dz w Gorzowie

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#271 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 14:15

Hollywood pisze:
Oczywiscie masz prawo zyczyc Rybnikowi wygranej, gdyz walczy Rybnik z Waszym najgrozniejszym kandydatem do awansu

jakim kandydatem do awansu ? jeszcze sie sezon nie zaczął i niewiadomo co która drużyna reprezentuje a ty już stawiasz Rzeszów w roli kandydata.
Idąc twoim tokiem myślenia Falubaz jest kandydatem do spadku (czego mu serdecznie życze).
Skąd możesz wiedzieć co prezentuje Rempała , Baran , Trojanowski - może są bez formy , skąd wiesz czy Kuciapszczak pojedzie we wszytskich ważnych meczach , wiesz może na ile stać Mikaela Maxa ? nie mówiąc już o D.Stachyrze który papierów na żużlowca za cholere nie ma.

A moze Rembas, Czechowicz, Sekula, Marcinkowski, Truminski, Tajchert beda mieli sezon zycia i Opole awansuje....... Nie jest to wykluczone. Nie jestes jednak Holly konsekwentny. Czasem podejmujesz sie typowania a teraz odwracasz kota ogonem piszac, po co teoretyzowac.

A Twoja analogia Rzeszowa do Falubazu(Wiemy wszyscy, ze zyczysz Falubazowi spadku i nie musiales o tym pisac) jest troche chybiona. Rzeszow jest przez ekspertow wymieniany posrod 2ki powiedzmy 3ki glownych kandydatow do awansu, Falubaz nie jest(na szczescie) wymieniany posrod ekspertow wsrod 2ki glownych kandydatow do spadku, stad porownanie chybione.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

hmmm

#272 Postautor: hmmm » 21 marca 2005, o 15:46

Ex ekstraligowa, ktora z ekstraligi spadla z hukiem, pozbyla sie Staszewskiego, zas zawodnicy Rybnika choc "papiery na jazde" maja, spisuja sie z sezonu na sezon coraz gorzej. Sami Iversen czy Chromik meczu nie wygraja. Wiec skonczcie z tymi wyssanymi z palca, nieobiektywnymi pogladami, gdyz Rzeszow jest faworytem meczu przy Hetmanskiej, czy Wam sie to podoba czy nie.

Rybnik spadl z hukiem :roll: Mi sie jednak wydaj ze walczyli do konca i spadali z podniesiona glowa do 1 ligi.Gorzej bylo z wami bo co to sie u was nie pisalo przed sezonem 2004 :roll: Mialy byc medale a tu taka niespodzainka :shock: Bo juz nie mowie ze co by to bylo gdybyscie jechali uczciwie :roll: AAAACH jak to dobrze miec takiego dobrego sasiada (Leszno)

pozdrawiam

Gość

#273 Postautor: Gość » 21 marca 2005, o 16:50

Kto ma Polsat Sport , to teraz często leci w przerwach reklamowych , krótki reportaż o Zielonej Górze na sezon 2005.Przewijały sie sceny z baraży i takie tam ciekawostki jak Falubaz ma walczyć w 2005 o wyoskie cele.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#274 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 16:56

Co to za dywagacje hmmm??? Rybnik nawet u siebie zremisował z Lesznem więc zwycięstwo Falubazu w Lesznie jadącym bez Adamsa nie miało ostatecznego wpływu na końcowy układ tabeli.

Nie miej ani do mnie ani do Falubazu pretensji za to, że Leszno jechało bez Adamsa tylko odwołuj się do sumień włodarzy klubu z Wielkopolski, bo Dowhan jest tu Bogu ducha winny. Swoją drogą pisząc o uczciwości nie wymieniaj klubu z Rybnika, bo te dzielnie wywalczone przez nich punkty wszystkie zostały na spreparowanym przez Czesia "Bronę" Czernickiego.
Więc Rybnik był bezapelacyjnie najsłabszą drużyną ekstraligi sezonu 2004 i koniec tematu.

Czytając posty Hollyego zwłaszcza te dotyczące Rzeszowa, nie trzeba być Freudem ani mieć doktoratu z psychologii, aby dokonać poprawnej psychoanalizy Jego skromnej osoby. Niemniej jednak zadziwiające są Jego posty, w których pisze, iż Śledź jest jedynym klasowym zawodnikiem Rzeszowa. Dla porównania kilka średnich biegowych(z bonusami) z sezonu 2004:
Kuciapa 2,474
Rempała 2,054
Baran 1,975
Trojanowski 1,763
Śledź 1,712

Holly dał już popis przeprowadzając psychoanalizę luckiego dając sygnał, iż Jego planem jest napisanie kolejnej części "Wstępu do psychoanalizy". Widzę, że Holly pragnie jeszcze zabłyszczeć w innej dziedzinie. Będzie on autorem nowoczesnej książki do matematyki, w której będzie dowodził, iż w ciele liczb rzeczywistych zachodzą następujące nierówności:
1,712>1,763
1,712>1,975
1,712>2,054
1,712>2,474
Powodzenia :lol: :lol: :lol:

P.S.Dzięki Holly za informację z Polsatem Sport. Będę czuwał.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Gość

#275 Postautor: Gość » 21 marca 2005, o 17:05

Drogi Wojtku-F staram sie odpowidać na każdy twój post skierowany do mnie (myśle że GTW nie posądzi mnie o nabijanie postów) bo wymaga tego kultura. :D

Nie lubuje sie w statystykach bo to nie odzwierciedla tak na prawde sportu żużlowego.Teoretyzować czasem trzeba , ale bez przesady.
Chciałem tylko zaznaczyć że D.Śledź to byly kapitan reprezentacji Polskii oraz uczestnik Gp , a żaden z Józefów tak naprawde nic w sporcie żużlowym nie osiągnął.