Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#376 Postautor: Siwek Patataj » 19 marca 2005, o 22:11

Hollywood pisze:Lucki czy to jesteś naćpany ? czy nie wiesz co prawisz ?
Żeby uznać zawodnika za dobrego musi u Ciebie robić okreśłoną liczbę punktów , z tego wynika że jak :

Jensen 13
Piszcz 11
Franków 9
Pietraszko 9
Jeleniewski 6
Kepa 2
Bałabuch 0

czyli jak Jeleń zrobi 2 ptk , ale Pietraszko 12 i Franków 11 i mecz zostanie wygrany to co to za różnica że Jeleń pojechał słabiej skro mecz zosatnie wygrany ????

Twoje wypowiedzi kompletnie nie nadają sie do sportu żużlowego !!! lecz do sportów inwidualnych ! Tu sie liczy wynik drużyny a nie jednostek.

ukłony

?????????
Jak wytrzeźwiejesz, napisz swą myśl raz jeszcze, tylko tym razem poprawnie stylistycznie i gramatycznie, bo nijak nie mogę rozszyfrować o co Ci chodzi. Będę zobowiązany.

ukłoniki
lucki73

Gość

#377 Postautor: Gość » 20 marca 2005, o 00:06

moja zdanie jest takie co do punktacji naszych zawodników :
Mysle ze duzo osob podzieli sie z racjÄ… mojego zdania!!

T.Piszcz - 9 punktów
A.Pietraszko - 13 stawiam za niego najwiecej poniewaz zna krosnienski tor badzo dobrze co potwierdza ub. wynik w krosnie gdzie zdobyl 13 punktów
M.Franków - 7
J.Jensen - 11
D.Jeleniewski 3-4
K.Kępa 4

Tak wiec wychodzi 9+13+7+11+3+4=47 lub ewentualnie 48, tyle mam nadzieje nasi zdobędą w krosnie i wygrają mecz!! pozdrawiam!

maloh
Szkółkowicz

#378 Postautor: maloh » 20 marca 2005, o 08:49

mks_montex pisze:moja zdanie jest takie co do punktacji naszych zawodników :
Mysle ze duzo osob podzieli sie z racjÄ… mojego zdania!!

... nie sÄ…dze, bo...

mks_montex pisze:K.Kępa 4

pierwszy mecz i 4 punkty :) - więcej od Jelenia :)
czyli jest lepszy ? 8)

a po za tematem - uwielbiam wasze sprzeczki, przynajmniej coÅ› sie dzieje, a nie to co u nas :roll:

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#379 Postautor: GRISZA » 20 marca 2005, o 09:06

Lucki ja chyba jeszcze jestem pijany 8) i jak mówią pijany pijanego zrozumie. Ale Hollego to ni cholery nie mogę.
CHŁOPIE NAWET JAK DRUZYNA WYGRA,A ZAWODNIK KTÓRY ZROBI 3 PKT JEST CIENKI !!! I TO BEZ DWÓCH ZDAŃ.Kreowanie Jelenia na gwiazdę Lublina wydaje mi się lekko przesadzone. Wiesz spójrz sobie na niektóre wyniki Wilka w Krośnie i tym samym tokiem myślenia możesz dojść do tezy ,że będzie nie do ugryzienia :wink:
Pzdr.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

tepy

#380 Postautor: tepy » 20 marca 2005, o 18:47

Jeszcze sie nigdy tak nie usmialem jak teraz czytajac wypociny niektorych. Jak cierpicie na nadmiar energii to zjedźcie na recznym,ulzy wam po za tym slyszalem o dwoch perwerach lublinskich.Ja slyszalem ze wasz jelen ma zrobic 16 w 5(nie bac sie to nie literowka) taki ma motor i slyszalem ze ojciec bedzie robil za chirliderke,tanczac kankana. Ja mam takie pytanie ile zrobiliscie rok temu punktow z Ostrowem na wyjezdzie??
Czesc ludzi jak widze ma tak na oko ze 14 lat i sa dyslektykami a Moze dysdebilami,wiara czyni cuda ale musi byc poparta argumentami
Dla waszej wiadomosci jestem starszy od wiekszosci tutaj na forum ale co ja tam krakus wiem :roll:

Snys
Zawodowiec

#381 Postautor: Snys » 20 marca 2005, o 18:53

tepy pisze: lublinskich.:

Co to znaczy ? :roll:

Dla waszej wiadomosci jestem starszy od wiekszosci tutaj na forum

A geografie miałeś ? Wiec wytlumacz co to znaczy "lublińskich" ?
Ostatnio zmieniony 20 marca 2005, o 18:59 przez Snys, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Vince

#382 Postautor: Vince » 20 marca 2005, o 18:56

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#383 Postautor: Lublin_Fan » 20 marca 2005, o 18:57

tepy pisze:Ja mam takie pytanie ile zrobiliscie rok temu punktow z Ostrowem na wyjezdzie??

49.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gretzky

#384 Postautor: Gretzky » 20 marca 2005, o 18:58

tepy pisze: Ja mam takie pytanie ile zrobiliscie rok temu punktow z Ostrowem na wyjezdzie??

49

a co do dyslektykow to faktycznie masz cos z niego bo pisze "lubelskich" a nie "lublińskich" wiec zanim cos napiszesz to siegnij po slownik a oszczedzisz sobie troche wstydu, chyba zeTwoj nik jest adekwatny do Twojej inteligencji

Awatar użytkownika
papi
Trener

#385 Postautor: papi » 20 marca 2005, o 18:59

opadła, ale dalej nie jest do pozazdroszczenia, maja szczescie ze pojechali na Węgry bo inaczej musieli by startowac po kilku treningach, ale i tak wygra TŻ :D

Snys
Zawodowiec

#386 Postautor: Snys » 20 marca 2005, o 19:01

No jak wczoraj zobaczyłem foty stadionu w Krosnie to myslalem ze jakiś zalew czy co ?

Ale dzis o wieeele lepiej. Nie jest dobrze, ale szansa na mecz w terminie rośnie 8)

PODOBNO wedlug tvn (bo sam nie oglądałem) teraz ciepło do.....kwietniowego weekednu kiedy ma byc mróz :roll: A potem znow wiosna....

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#387 Postautor: ravajas » 20 marca 2005, o 20:24

Hollywood pisze:Lucki czy to jesteś naćpany ? czy nie wiesz co prawisz ?
Żeby uznać zawodnika za dobrego musi u Ciebie robić okreśłoną liczbę punktów , z tego wynika że jak :

Jensen 13
Piszcz 11
Franków 9
Pietraszko 9
Jeleniewski 6
Kepa 2
Bałabuch 0

Twoje wypowiedzi kompletnie nie nadają sie do sportu żużlowego !!! lecz do sportów inwidualnych ! Tu sie liczy wynik drużyny a nie jednostek.

ukłony

więc czemu mówisz o Jeleniewskim jako o dobrym zawodniku? Tu sie przecież liczy drużyna, a nie indywidua.

Holly... Lucki ma racjÄ™.
Zobacz: załóżmy, że w każdym jednym meczu zawodnicy będa punktowali dokładnie tak samo jak podałeś, więc wygrają wszystkie mecze ,zdobędą komplet punktów w Lidze. Ale czy to bedzie oznaczac, że (cały czas trzymając się Twojej punktacji) K. Kępa to zajebitny młodzieżowiec, bo jego druzyna zajęła I miejsce w Lidze? Tak samo Bałabuch?

Zastanów się nad tym... bo skoro rozmowa dotyczy Jelenia, a Ty mówisz o tym, że to nie jest sport indywidualny, to znaczy, że nie rozumiesz o czym mowa.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Gość

#388 Postautor: Gość » 20 marca 2005, o 20:29

Trochę mnie źle zrozumiałeś , mi chodziło o to żeby drużyna wygrała , a to ile każdy zawodnik zrobi punktów to mniej istotne.
Lucki twierdzi że skoro Jeleń miał średnią słabą w minionym sezonie , to dlaczego miałby mieć lepszą w tym.
Dla mnie może mieć i średnią 1,2 , ale aby przycinił sie do zwycięstwa drużyny.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#389 Postautor: ravajas » 20 marca 2005, o 20:38

Hollywood pisze:Trochę mnie źle zrozumiałeś , mi chodziło o to żeby drużyna wygrała , a to ile każdy zawodnik zrobi punktów to mniej istotne.
Lucki twierdzi że skoro Jeleń miał średnią słabą w minionym sezonie , to dlaczego miałby mieć lepszą w tym.
Dla mnie może mieć i średnią 1,2 , ale aby przycinił sie do zwycięstwa drużyny.

średnią 1,2 - mówisz? Ale wtedy nie mów, że jest świetnym zawodnikiem - to raz; a dwa to to, że nie da się prognozować przed sezonem dorobków punktowych.

Ja się przyglądam napinactwu (tu abstrahuję już od tego tematu), ale swoje odczucia mam. Nie uzewnętrzniam ich, bo po co? Ale jesli się sprawdzają to aż chciałoby się powiedzieć: A NIE MÓWIŁEM?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Siwek Patataj

#390 Postautor: Siwek Patataj » 20 marca 2005, o 20:40

Hollywood pisze:Lucki twierdzi że skoro Jeleń miał średnią słabą w minionym sezonie , to dlaczego miałby mieć lepszą w tym.

Holly, masz w domu pewnie lustro, prawda? Stań przed nim, weź młotek i puknij się nim z całej siły w głowę i obserwuj efekty, może otrzeźwiejesz.

Nie wiem co pijesz, nie wiem co bierzesz, ale mnie tego nie polecaj, bo ewidentnie te używki otumaniają.

lucki73

hayabusarider

#391 Postautor: hayabusarider » 20 marca 2005, o 21:01

Ciekawe jak działacze Wików Krośnieńskich mają zamiar sobie poradzić z wodą zalegającą na torze

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_kros ... 1089880447

Niech dojdzie jeszcze wylanie pobliskiej rzeki i o meczyku rozegranym w terminie można będzie zapomnieć

Awatar użytkownika
papi
Trener

#392 Postautor: papi » 20 marca 2005, o 21:04

hayabusarider pisze:Ciekawe jak działacze Wików Krośnieńskich mają zamiar sobie poradzić z wodą zalegającą na torze

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_kros ... 1089880447

Niech dojdzie jeszcze wylanie pobliskiej rzeki i o meczyku rozegranym w terminie można będzie zapomnieć

spojrz kilka postow wyzej i wejdz na linka danego przez Vince'a, ja Ci go moge przytoczyc, bo ten dany przez Ciebie to z wczoraj. http://www.members.lycos.co.uk/ksz/news.php?id=62

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#393 Postautor: jacur78 » 20 marca 2005, o 21:05

JAK JA KOCHAM ZUZEL :)- tak bardzo ze az walne przydlugiego posta :)

Licytacjom nie ma konca: kto lepszy, kto summienniej przepracowal zime kto dysponuje mocniejszym sprzetem. To jednak dopiero sie okaze za kilka tygodni. Na dzien dzisiejszy mozna sie wypowiadac o obecnej formie niektorych zawodnikow:)

Moze kogos to zaciekawi ze mialem dzis okazje ogladac mecz Poole Pirates-Swindon Robins, z udzialem zawodnika KSz- Mateja Ferjana. Specjalnie wiec nastawilem sie na baczna obserwacje tegoz zawodnika co by moc wam cos o nim napisac. Zaczynamy:

Bieg 3. Ferjan Davidsson Lindback Gjedde- ze startu ucieka Ferjan na wyjsciu z pierwszego luku ma dobre 6-7m przewagi nad para gosci, ktora na ostatnim luku rozdziela niesamowicie walczacy Lindback. Wyrazna wygrana Mateja

Bieg 5. Lindback,Adams,Ferjan,Alden - najlepiej ze startu Antonio, zaraz za nim walczacy Ferjan z Adamsem(w swoim 2 starcie jeszcze niedopasowany do nawierzchni, w pierwszym zas defekt na starcie).Alden daleko z tylu. 3 miejsce Mateja jakies 30 metrow za Adamsem

Bieg 9.Lindback,Richardsson,Tresarrieu,Ferjan- Ponownie swietny start Lindacka.Ferjan zaraz za nim. Na drugim luku wyprzedza go jednak Lee Richardsson, a okrazenie pozniej to samo czyni Sebastien Tresarrieu!. Po slabym wyscigu Matej przyjezdza ostatni. Wyraznie widac braki kondycyjne tego zawodnika

Bieg 12. Ferjan,Tresarrieu,Kenneth,Davidsson. Po 10 wyscigu nastapila 15 min przerwa w zawodach. Ferjan mial wiec czas na odzyskanie sil. Francuz poczatkowo przyblokowany przez 4 okrazenia probowal sie dobrac do skory Matejowi lecz czynil to bezskutecznie.

Podsumowujac Ferjan zdobyl 7 pkt (3,1,0,3) co sugeruje jego nienajlepsze przygotowanie do tego sezonu. Zawody przecie mialy miejsce na bardzo dobrze mu znanym torze w Poole, a biorac pod uwage przeciwnikow z jakimi rywalizowal wyniku tego nie mozna uznac za satyfakcjonujacy! Jedyn plus jaki udalo sie zauwazyc u tego zawodnika to dobre starty, lecz i z tego nie wyciagalbym zbyt daleko idacych wnioskow, bo przygotowanie toru (do nota bene zawodow towarzyskich) to bylo mistrzostwo swiata. Otoz w okolicach samego startu bylo tam tzw bagienko, dalej zas tor byl juz znacznie twardszy :) Do tego przy rownaniu toru , operator ciagnika specjalnie podnosil brone (nie wiem jak to nazwac) aby nie zmienic specyfiki nawierzchni na samym starcie. I dopiero po wspomnianym juz tu wyscigu 10 obral inna taktyke i rownal juz wszedzie :)

Ferjan zatem zadaje sie potwierdzac opinie ze jest on typowym ligowym sredniakiem.

PS.Same zawody byly dobrym widowiskiem. Poole wygralo 46-44 a zwyciestwo zapewnil Piratom Krzysio Kasprzak swieta szarza (typowe nozyce) na ostatnim luku 15 wyscigu i ataku na druga pozycje zajmowana do tej pory przez Gjedde. Kasprzak 3,2,3,2*,2 :)

PS2. Jak Jesper bedzie sie slabo spisywal proponuje Lindbacka, niesamowicie waleczny i dobry technicznie zawodnik :) Przypomina jazda Lee, z jego najlepszych wyscigow :)

PS3.Ciekawosta jest fakt ze goscie jedzili w kaskach zoltym i... zielonym :)

uff spocilem sie.

Gość

#394 Postautor: Gość » 20 marca 2005, o 21:08

Jak Jesper bedzie sie slabo spisywal proponuje Lindbacka

to ciekawe :D ale raczej nie realne (GP)

Czarek
Trener

#395 Postautor: Czarek » 20 marca 2005, o 21:10

tepy pisze:Jeszcze sie nigdy tak nie usmialem jak teraz czytajac wypociny niektorych. Jak cierpicie na nadmiar energii to zjedźcie na recznym,ulzy wam po za tym slyszalem o dwoch perwerach lublinskich.

Czesc ludzi jak widze ma tak na oko ze 14 lat i sa dyslektykami a Moze dysdebilami,wiara czyni cuda ale musi byc poparta argumentami
Dla waszej wiadomosci jestem starszy od wiekszosci tutaj na forum ale co ja tam krakus wiem :roll:

Po pierwsze to wymyśliłeś ciekawy termin mądralo, tak ciekawy, że sam nie wiesz co oznacza. "Dysdebil" oznacza, że ktoś nie jest debilem, gdyż "dys" to zaprzeczenie, przeciwieństwo. Dysdebile z tej strony pozdrawiają debila!
Po drugie jeśli jesteś starszy od większości ludzi na forum i jedziesz na ręcznym, a do tego wysłuchujesz historii "o dwóch perwerach lublinskich", to powodzenia w życiu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#396 Postautor: papi » 20 marca 2005, o 21:10

jacur Lindbaecka to wszyscy przyjeliby z otwartymi rekami, na pewno chetniej niz Jensena, bo to obecnie najbardziej utalentowany junior świata, tylko ze Antonio jest obiektem zainteresowań 2/3 extraligi, ale on uparcie nie decyduje sie na starty w Polsce, niestety podobnie jak Zagar - chociaz moze troche slabszy ale tego zawodnika, przynajmniej ja widzialbym bardzo chetnie

Gość

#398 Postautor: Gość » 21 marca 2005, o 12:17

kto wybiera sie samochodem do krosna?? można sie "wbic"??? oczywiscie nie za free ;) , normalnie zaplace (cena autokaru)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#399 Postautor: GIGI » 21 marca 2005, o 14:28

jacur78 pisze:PS2. Jak Jesper bedzie sie slabo spisywal proponuje Lindbacka, niesamowicie waleczny i dobry technicznie zawodnik :) Przypomina jazda Lee, z jego najlepszych wyscigow :)

Hmmm, ciekawa propozycja;) A kogo jeszcze nam polecisz??? Może Golloba, Protasiewicza albo Hampelka??? Ja osobiście najbardziej chciałbym mieć Hampela. Może mi doradzisz kogo wybrać, kurde nie mam pojęcia na którego się zdecydować???;);)
A tak na poważnie to porównywanie jazdy Lndbaecka do Lee jest troszkę nie na miejscu. Szwed jest cholernie waleczny i bardzo dynamiczny ale do stylu Lee jeszcze troszke mu brakuje;)

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
dada

#400 Postautor: dada » 21 marca 2005, o 15:12

to i ja sie wlacze do dyskusji mecz juz za pasem wiec czas zaczynac karuzele co sie nazywa zuzel
najpierw goscie

Piszcz - chyba najgroznijeszy z wszystkich lubelskich zawodnikow stac go na 10 ptk ,
Franków - dla mnei osobiscie to on taki dobry to nie jest miałem okazje go widziec i nieczym mnie nie zachwycił 5-8 ptk
Jeleniewski - kreowany przez lublionian na mistrza swiata no moze i dobrze sie mu jezdzi u nas ale ale raczej zalicza sie do przecietniakow do tego pierwsze sezon wsrod seniorow 5 pkt nie wiecej
Pietraszko - hmmmm ciezki orzech do zgryzienia rok temu dysponowal sprzetem z czewy wiec posiadał extraligowy wiec moze stad wzielo sie to "objezdzanie" nachy asow pokroju wozniak,beben i slaby na poczatku sezonu Jasiek raz wygral z Łukaszem i Tomkiem , raz tez go na 5:1 przywiezli 10 pkt moze zrobi
Jensen - rok temu jechal w gp ale poczatek seoznu mial dobry , tylko poczatek potem o ile sie nei myle jezdzil na miejscach 16-22 , mam andzieje ze bedzie to wystep podobny do clausena pamietny mecz z iskra z 2000 roku i te 25 ptk ich
Kepa,Bałabuch,Wrona - hmmm nie sa to raczej juniorzy ktorzy mogli by nawiazac jakas walke z naszymi i chybga pierwszy bieg to bedzie 5:1 dla naszzych

tera KSZ
Szmid - mam nadzieje ze podobnie jak w tamtym roku i tym razem ebdzie liderem naszej druzyny stac go napewno na dwucyfrowki na naszym torze
Wilk - podobnie jak Łuaksza tak i rafała stac na 10 ptk na anszym torze spokojnie mam nadzieje ze udowodni tym niedowiarkom z Lublina* ze jest wartosciowym zawodnikiem
Ślaczka - jak Jasiek bedzie jachał tak jak na zakonczeniu seoznu to jestem o jego postawe spokojny tylko zeby nauczyl sie jechac po duzej a nie tylko kreski pilnowac :/
Łukaszewicz - tomek mial mieszane wystepy raz jechal dobrze raz zle jednak ogolnie stac go na te 8-11 pkt na anszym torze
Baran - wielka niewiadoma jesli bedzie mial sprzet z tarnowa to moze to byc taki drugi Łukasz z roku poprzedniego
Golonka - sympatyczny ale chyba za słaby na 1 lige niestety
Ferjan - no to od neigo musimy wymagac tych conajmnije 10 pkt i napewno stac go na to jak najbardziej wkoncu moze dostanie szanse jazdy w wiekszej liczbie spotkan a nie jak to bylo rok czy dwa lata temu
Spiewanek - w tamtym roku za cały sezon w gnieznie dostal 300 zetek czyli hmmm nie mial sprzetu wiec niemogl pokazac na co go tak naparwde stac i mam nadzieje ze u nas sie odbije o chociaz te 4 pkt zorbil czyli wygra juniorke a potem pokona kepa badz balabucha badz wrone
Beben vel Dziki - jejku ciezko cos powiedziec musze zoabczyc go na torze w tym roku nie wiem co bedzie prezentrował chyba najwieksza niewiadoma
Prucnal - walka o skład z dzikim mam andzieje ze 2 pkt zrobi w tym pierwszym biegu jesli go wystawi trener .......
Ostatnio zmieniony 21 marca 2005, o 15:25 przez dada, łącznie zmieniany 1 raz.
KSZ KROSNO ----> 1 LIGA 2006 !!