Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#326 Postautor: kdsz » 18 marca 2005, o 10:27

Nie tylko o zegarze zapomniałem. Na wyróżnienie zasługują też posiadające swój niepowtarzalny klimat toalety

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#327 Postautor: ravajas » 18 marca 2005, o 10:34

kdsz pisze:Na wyróżnienie zasługują też posiadające swój niepowtarzalny klimat toalety

co!!!! szczanie do "wisły" Ci nie pasuje? ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#328 Postautor: kdsz » 18 marca 2005, o 12:23

Krosno też wybiera się na zgrupowanie: http://www.przegladzuzlowy.pl/news_kros ... 1089880427

Bodi

#329 Postautor: Bodi » 18 marca 2005, o 13:19

drogi kolego $korzen$
a wiec po kolei
Na zuzel chodze od 1992 roku i chodziłem nawet jak dostawaliśmy u siebie do 20 (oby takie czasy nie wróciły). Czytając twoje wypociny sie nieźle uśmiałem. Ty nawet tekstu zrozumieć nie umiesz. Cytajesz słowa moje a potem jakieś zaprzeczenia piszesz.
A więc tak
Bodi napisał:
taki małe porównanie

obcy
Ferjan - Jensen teoretycznie lepszy jest Jensen(wieksze "sukcesy" w GP) ale własny tor jesli Ferjan potrenuje wczesniej wyrównuje szanse między nimi.

$korzen$ napisał:
HAHAHA ! Ferjan lepszy niz Jensen ! wolne zarty chlopcze. Nie wiem ile lat chodzisz na zuzel i z reszta wogole mnie to nie obchodzi, ale pragne ci przypomniec, ze FERJAN byl zdecydowanie najgorszym "stranieri" 1 ligi w poprzednim sezonie. Jedyny obco ktory dal sie "pojechac" przez fatalnie wtedy jezdzacego Dawida Stachyre.

Gdzie napisałem ze Ferjan lepszy od Jensena jest?? Napisełem przecież ze Jensen jest lepszy, a Ferjan ewentualnie może nadrobić znajomością toru(jeśli wcześniej potenuje). I to tylko zbliży ich zdobycze punktowe np Jensen może zrobić 12 a Ferjan 11 (tłumacze jak dziecku ale inaczej sie chyba nie da bo znów nie zrozumiesz tekstu ;) )
Smieszy mnie pisanie ze ktos raz objechał kogoś. Co to ma do rzeczy?? Przeciez kazdy moze przegrać z kazdym i za to ten sport kocham. Ja ci moge wiecej przykładów pisać jakie "asy" pokonywały mistrzów świata czy innych tuzów. Pamiętasz moze mecz (juz nie pamiętam kiedy to było) Bydgoszcz - Wrocław jak niejaki Malak(zawodnik pokroju Bebna czy Bałabucha) objechał Knudsena?? I co to oznaczało ze Knudsen na nasępnym meczu ligowym był lany przez innych lokalnych "asiorów"?? . Otóz cie oświece i nie!! Zdobywał w kolejnych meczach mase punktów i był liderem druzyny. Wiec prosze wiecej nie piszcie takich tekstów ze Stachyra woził Ferjana jak chciał. Dobra wyszedł mu mecz a Ferjan miał słabszy dzień. I tyle. Bo zaraz dojedzie do tego ze Stachyra był u was najsłabszym zawodnikem i wasi zawodnicy obecni Ferjana bedą lać niemiłosiernie i sam Ferjan zdobędzie ze 2 punkty w meczu i to pewnie jeszcze na defektach zawodników pokroju Wrona czy Beben.

Szmid, Wilk - Piszcz, Franków p znowu lepsi lublinianie. Ale tor w Krosnie zaciera róznice między nimi, bo i Szmid i Wilk wiedzą doskonale gdzie śmigać po naszym torze i jak sie przełożyć do niego. W ogólnym rozrachunku moga by lepsi krosnianie o 3,4 punkty

$korzen$ napisał:
WILK liderem !? chlopie na co ty liczysz !? Ten zawodnik nie potrafil praktycznie przez ostatnie 2 lata nikogo wygryzc ze skladu Stali, przeplatal wystepy przecietne z fatalnymi, a ty wierzysz ze bedzie wozil Piszcza Jesli chodzi o Szmida, jego JEDYNEGO z calego waszego zespolu sie obawiam, wcale sie nie zdziwie jak sypnie cos kolo kompletu, ale straszenie nas Wilkiem, Ferjanem czy Prucnalem jest z twojej a raczej waszej strony po prostu zalosne, nie z takimi sobie radzilismy

No juz Halu ci wyjaśnił moze na wyjazdach Wilk nie będzie istniał ale na naszym torze to on wie jak jechać.
A pokaż mi cytat ze ja was strasze kimkolwiek a juz w szczególności Prucnalem bo nigdzie tego nie moge znaleźć??

druga linia
Lukaszewicz, Slaczka(Baran) - Pietraszko, Jeleniewski - trudno wyrokowac. Pietraszko jak trafi ze sprzetem moze byc liderem i zamieni sie z punktami z Frankowem ale niewazne. Jeleniewski podobno wymiata na naszym torze - ja chodze na kazde zawody w Krosnie i jeszcze nie widzialem Jelenia zeby wymiatal. Ostatni start el. MPPK cieniowal niesamowicie. Jezdzil tez w el do jakiesj imprezy juniorskiej i zdobyl 13 punktów ale juniorskie sciganie to nie liga. W lidze u nas jezdzil dawno wiec jego forma jest niewiadoma. Lukaszewicz w tamtym sezonie byl naszym liderem teraz ma byc silnym punktem drugiej lini, znajac Tomka poradzi sobie i w kazdym meczu w krosnie jest w stanie 8,9 punktów trzasnac. Slaczka jak bedzie mial poczatek jak w ubieglym roku to bedzie tragedia dla nas, ale Slaczka z forma moze byc grozny nawet dla Jensena i Piszcza. przy dobrych wiatrach nasi moga byc na tych pozycjach lepsi o 3,4 punkty

$korzen$ napisał:
Tylko ze Jelen zrobil inwestycje w sprzet wieksze niz caly wasz zespol, zrozum samym torem meczu nie wygracie, a chyba tak wam wsystkim sie wydaje. Oczywiscie na pewno liczysz na to ze jak co roku Jelen przez pierwsze mecze nie bedzie istnial, to nie moze miec miejsca, bo jezeli w tym sezonie zawiedzie to czeka go tulaczka po 2 lidze, a mysle ze ambicji nawet na E-Lige kiedys mu nie brakuje. Pietraszko w tamtym sezonie jechal waszych jak chcial, liczysz ze teraz (zwlaszcza ze bedzie mial lepszy sprzet) bedzie na odwrot, nie ludz sie. Na temat Slaczki sie nie wypowiadam

Zycze ci zeby Jeleń zrobił komplet. Ale ja go tylko oceniam po poprzednich sezonach i tu niestety nie wypada az tak rewelacyjnie. Moze mu sie odmieni - jak tak bedzie to bedziecie mieli radoche i wygrany mecz u nas. Taki kibicowski fach ze niedoceniamy przeciwników a swoich wznosimy pod niebiosa. Ty niedoceniasz Wilka ja Jeleniewskiego. A kto jest lepszy i tak wyjdzie na meczu.

I dalej czytajÄ…c:
A co ja złego napisałem o Pietraszce??. Przeciez napisałem ze jak trafi ze sprzętem to będzie waszym liderem!! Słuchaj korzeniu z tego co widze to ty nie potrafisz interpretować prostych słów. Wiec wniosek jest jeden albo jestes bardzo młody(podstawówka??) albo z poziomem IQ u ciebie nie za wesoło. A zresztą nie chce mi sie już zniżać do twojego poziomu.

Aha do reszty już rozumnych lublinian. Sorki ze zaśmiecam wasze forum jakimis kłotniami ale mnie wkurw.. jak ktos cytując słowa kogos zmienia fakty i nie potrafi przeczytać tego co tam pisze. Wy liczycie na zwycięstwo waszych ja licze ze wygra krosno - ot taki kibicowski żywot. Moze sie spotkamy na spotkaniu (najprawdopodobniej będzie to inny termin niz 3.04 bo u nas nie za wesoło z torem i pogodą, a Wisłok juz jest wysoki i moze zalac nasz stadionik!! :( ) i będziemy kibicować kulturalnie a nie jakies wyzwiska. A co do korzenia to on chyba mojego tekstu nawet nieczytał tylko dla zasady zeby tylko skrytykować. No cóz są ludzie i parapety.
Pozdro dla normalnych z Lublina

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#330 Postautor: $korzen$ » 18 marca 2005, o 15:22

Gdzie napisałem ze Ferjan lepszy od Jensena jest?? Napisełem przecież ze Jensen jest lepszy, a Ferjan ewentualnie może nadrobić znajomością toru(jeśli wcześniej potenuje). I to tylko zbliży ich zdobycze punktowe np Jensen może zrobić 12 a Ferjan 11 (tłumacze jak dziecku ale inaczej sie chyba nie da bo znów nie zrozumiesz tekstu )
Smieszy mnie pisanie ze ktos raz objechał kogoś. Co to ma do rzeczy?? Przeciez kazdy moze przegrać z kazdym i za to ten sport kocham. Ja ci moge wiecej przykładów pisać jakie "asy" pokonywały mistrzów świata czy innych tuzów. Pamiętasz moze mecz (juz nie pamiętam kiedy to było) Bydgoszcz - Wrocław jak niejaki Malak(zawodnik pokroju Bebna czy Bałabucha) objechał Knudsena?? I co to oznaczało ze Knudsen na nasępnym meczu ligowym był lany przez innych lokalnych "asiorów"?? . Otóz cie oświece i nie!! Zdobywał w kolejnych meczach mase punktów i był liderem druzyny. Wiec prosze wiecej nie piszcie takich tekstów ze Stachyra woził Ferjana jak chciał. Dobra wyszedł mu mecz a Ferjan miał słabszy dzień. I tyle. Bo zaraz dojedzie do tego ze Stachyra był u was najsłabszym zawodnikem i wasi zawodnicy obecni Ferjana bedą lać niemiłosiernie i sam Ferjan zdobędzie ze 2 punkty w meczu i to pewnie jeszcze na defektach zawodników pokroju Wrona czy Beben.

Po pierwsze o jakiej znajomosci toru mowisz ? kiedy ostatni raz Ferjan startowal na waszym torze ? oczywiscie odrazu podkreslam ze Jensen tez nie zna tego toru, ale zauwaz ze Jensen startuje w najlepszych klubach w wiekszosci najlepszych lig, startowal w GP, ma ogromne doswiadczenie i jest po prostu lepszy od Ferjana. Mysle ze boli cie to ze nie tylko ja, ale i wiekszosc uzytkownikow tego forum jedzie po Ferjanie jak po psie, ale zaznaczam, odkad jestesmy w 1 lidze nie widzialem slabszego zawodnika zagranicznego od Ferjana, nawet Johansson z Warszawy prezentowal sie lepiej. Skoro ferjan mial tylko slabszy dzien, to dlaczego wystartowal tylko w tym spotkaniu ? troche zastanawiajace.

No juz Halu ci wyjaśnił moze na wyjazdach Wilk nie będzie istniał ale na naszym torze to on wie jak jechać

Akurat tutaj ty nie zrozumiales o co mi chodzi, podsumowalem Wilka nie tylko pod wzgledem tego co prezentowal bedzie w Krosnie, ale i na wyjazdach. Oczywiscie ty bedziesz sie upieral przy tym ze to bedzie wasz lider, a ja przy tym ze jest zwyklym odpadem, polemika tutaj nie ma sensu, ale po meczu ci to wypomne.

Zycze ci zeby Jeleń zrobił komplet. Ale ja go tylko oceniam po poprzednich sezonach i tu niestety nie wypada az tak rewelacyjnie. Moze mu sie odmieni - jak tak bedzie to bedziecie mieli radoche i wygrany mecz u nas. Taki kibicowski fach ze niedoceniamy przeciwników a swoich wznosimy pod niebiosa. Ty niedoceniasz Wilka ja Jeleniewskiego. A kto jest lepszy i tak wyjdzie na meczu.

Tutaj po czesci sie z toba zgadzam, ale Jelen do ZADNEGO sezonu nie przygotowywal sie tak dobrze zarowno fizycznie jak i sprzetowo i to sprawia ze jestem o niego calkowicie spokojny. Jak juz ktos tutaj wspomnial, wozil Zielonke, Rybnik, jest w formie co potwierdzaja wiesci z Krsko, wiec powiezie i was. To po meczu takze ci wypomne.

dalej czytajÄ…c:
A co ja złego napisałem o Pietraszce??. Przeciez napisałem ze jak trafi ze sprzętem to będzie waszym liderem!! Słuchaj korzeniu z tego co widze to ty nie potrafisz interpretować prostych słów. Wiec wniosek jest jeden albo jestes bardzo młody(podstawówka??) albo z poziomem IQ u ciebie nie za wesoło. A zresztą nie chce mi sie już zniżać do twojego poziomu.

Akurat tutaj znizyles sie do poziomu Jozkow z Rzeszowa, bo mimo ze nie zgadzam sie z twoim zdaniem ( i nie tylko bo tamten post byl zwrocony nie tylko do twojej osoby) to w moim poscie nie ma w twoja strone zadnego ataku, a z ta podstawowka dales taki tekst ze tylko parsknac smiechem. Jestem spokojny, a kto z nas ma racje przekonasz sie (oby) 3 kwietnia wieczorem.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#331 Postautor: jacur78 » 18 marca 2005, o 17:44

O sile Wilka przekonamy sie niebawem, ale mnie osobiscie smiesza posty o jego skutecznej jezdzie na "swoim torze". Otoz w zeszlym roku widzialem go podczas meczu Stal-Tz w Rzeszowie gdzie zaprezentowal sie mizernie, a w obliczu kontuzji jego kolegow z zespolu byly to dla niego mecze o zaistenie w druzynie. Ponadto smiem twierdzic ze rzeszowski tor jest mu bardziej znany od krosnienskiego :), tak wiec trudno liczyc na kilkanasie pkt tego zawodnika w meczu z TZ.
Ja uwazam ze o zwyciestwo w Krosnie nie bedzie latwo, lecz jest ono jak najbardziej do osiagniecia. Najwiecej pkt w KSZ powinni zdobyc Ferjan, Szmid i... paradoksalnie Wilk.
Nie moge sie jednoczesnie zgodzic z Gelem ze w biegu juniorskim 5:1 nalezy brac w ciemno. Owszem juniorow nie mamy, ale Krosno tez ich nie ma. Spiewanek, tak, prawdopodobnie wygra ten bieg, ale Kacpra czy Szymka nie mozna z gory skazywac na porazke z Bebnem czy Prucnalem.

Co do Jensena, na moje oko (a jest to oko wytrawnego kibica :) ) bedzie w tym roku skuteczniejszy od Petera :) Wiem ze to ryzykowna teza, ale co mi tam :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#332 Postautor: $korzen$ » 18 marca 2005, o 19:07

Jezeli chodzi o postawe Jespera na naszym torze, uwazam ze wcale nie bedzie gorszy, ale Peter cala swoja klase i doswiadczenie pokazywal na wyjazdach, w tej kwestii Jensen go z cala pewnoscia nie zastapi, ale stawianie go na rowno z np. Ferjanem jest dla mnie smieszne. Ostatnimi czasy wrecz MODLE sie zeby Jensen jezdzil tak jak 2 lata temu, utrze przynajmniej kilku wrozbitom na tym forum nosa.

Awatar użytkownika
bazyli

#333 Postautor: bazyli » 18 marca 2005, o 19:30

Ja się może troszkę wtrącę do tej dyskusji.
kiedy ostatni raz Ferjan startowal na waszym torze ?
Dwa lata temu w barwach Ostrowa. Zdobył chyba 12 punktów i jakiś bonus.
oczywiscie odrazu podkreslam ze Jensen tez nie zna tego toru, ale zauwaz ze Jensen startuje w najlepszych klubach w wiekszosci najlepszych lig, startowal w GP, ma ogromne doswiadczenie i jest po prostu lepszy od Ferjana.
Przecież Bodi napisał wyraźnie, że Jensen jest lepszy, a Ferjan może to nadrobić znajomością toru JEŚLI WCZEŚNIEJ NA NIM POTRENUJE. Chodzi o to, że Jesper może mieć na początku kłopoty ze spasowaniem się - teraz rozumiesz?
Mysle ze boli cie to ze nie tylko ja, ale i wiekszosc uzytkownikow tego forum jedzie po Ferjanie jak po psie, ale zaznaczam, odkad jestesmy w 1 lidze nie widzialem slabszego zawodnika zagranicznego od Ferjana, nawet Johansson z Warszawy prezentowal sie lepiej. Skoro ferjan mial tylko slabszy dzien, to dlaczego wystartowal tylko w tym spotkaniu ? troche zastanawiajace.
LOL. To może od tego czasu byłeś tylko na dwóch, trzech meczach? :mrgreen: Tak dla Twojej informacji to Ferjan wystartował jeszcze w dwóch innych spotkaniach. W Rzeszowie zrobił (3,2,3,2,3) a u siebie z Grudziądzem (2,1',1,3,3). Poza tym z tego co zauważyłem to większość forum nie jedzie po Ferjanie jak po psie, ale kulturalnie dyskutuje.

Faworytem według mnie jest Lublin, ale ja wierzę w moją drużynę i liczę na wygraną 45:44 ;).

Pozdrawiam i zapraszam do Krosna!
Oby 3 kwietnia :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#334 Postautor: $korzen$ » 18 marca 2005, o 20:08

bazyli pisze:Dwa lata temu w barwach Ostrowa. Zdobył chyba 12 punktów i jakiś bonus.

No wlasnie, ponad dwa lata temu, do tego teraz bedzie mial znacznie twardszy orzech do zgryzienia.

Przecież Bodi napisał wyraźnie, że Jensen jest lepszy, a Ferjan może to nadrobić znajomością toru JEŚLI WCZEŚNIEJ NA NIM POTRENUJE. Chodzi o to, że Jesper może mieć na początku kłopoty ze spasowaniem się - teraz rozumiesz?

Akurat na to bym nie liczyl, Jensen na torach takich jak wasz czy nasz, czyli nie wymagajacych wielkiej techniki tylko szybkiego silnika radzi sobie doskonale, popatrz z reszta na jego wyniki na tego typu torach. Twoj wpis to kolejny z reszta dowod ze za bardzo liczycie na swoj tor, jak juz napisalem ja bede spokojnie czekal do meczu, sprowadzimy was na ziemie i wtedy zobaczymy kto mial racje ja czy "wy".

LOL. To może od tego czasu byłeś tylko na dwóch, trzech meczach? :mrgreen: Tak dla Twojej informacji to Ferjan wystartował jeszcze w dwóch innych spotkaniach. W Rzeszowie zrobił (3,2,3,2,3) a u siebie z Grudziądzem (2,1',1,3,3). Poza tym z tego co zauważyłem to większość forum nie jedzie po Ferjanie jak po psie, ale kulturalnie dyskutuje.

Moj blad, sorry. Co do Ferjana moze troche przesadzilem, ujme to moze inaczej,dla nas Lublinian w porownaniu z Karlssonem,Maxem,Jensenem czy Loramem wypada blado, wspomnisz jeszcze z reszta moje slowa, oby juz 3 kwietnia.

wilk

#335 Postautor: wilk » 18 marca 2005, o 21:40

$korzen$ pisze:
bazyli pisze:Dwa lata temu w barwach Ostrowa. Zdobył chyba 12 punktów i jakiś bonus.

No wlasnie, ponad dwa lata temu, do tego teraz bedzie mial znacznie twardszy orzech do zgryzienia.

Akurat na to bym nie liczyl, Jensen na torach takich jak wasz czy nasz, czyli nie wymagajacych wielkiej techniki tylko szybkiego silnika radzi sobie doskonale, popatrz z reszta na jego wyniki na tego typu torach. Twoj wpis to kolejny z reszta dowod ze za bardzo liczycie na swoj tor, jak juz napisalem ja bede spokojnie czekal do meczu, sprowadzimy was na ziemie i wtedy zobaczymy kto mial racje ja czy "wy".

Moj blad, sorry. Co do Ferjana moze troche przesadzilem, ujme to moze inaczej,dla nas Lublinian w porownaniu z Karlssonem,Maxem,Jensenem czy Loramem wypada blado, wspomnisz jeszcze z reszta moje slowa, oby juz 3 kwietnia.

co ty sie brachu tak zarzekasz ze wspomnimy twoje slowa jesli chodzi o forme ferjana, jeleniewskiego, jensena ... itd wrozka jakas kur.. czy co ??? walnij sie w łeb ! obys sie czasem nie zdziwil i nie odszczekal swoich slow na tym forum ! a co do toru - hmm czy on jest latwy ??? smiem twierdzic inaczej !

Buber
Kontakt:

#336 Postautor: Buber » 18 marca 2005, o 22:25

Co do Wilka, wspomnisz moje slowa, moze na tle waszej druzyny jest kims wielkim, ale dla nas, kibicow z Lublina jest on co NAJWYZEJ przecietniakiem, na temat jego jazdy z reszta spytaj kibicow z Rzeszowa na forum Stali, oczywiscie wczesniej przygotuj sie psychicznie na rozczarowanie, bo powiedza ci to samo co ja teraz pisze.

ekhhmmm Wilk może i przeciętniakiem jest, ale ma również takie mecze kiedy potrafi trzasnąć 10 pkt, tak więc módlcie się żeby nie wypadło na Was ;).

Jestem przekonany, że jeśli Prucnal będzie miał w końcu jakiś normalny sprzęt to wynik w pierwszym biegu nie może być inny jak 5-1 dla krosna, no nie rzucajcie się na mnie od razu tylko z pazurami jak to macie w zwyczaju (większość przynajmniej), to tylko moje zdanie, Wy zapewne macie inne, hehe ;)

Co do obcokrajowców to to co powiedział Gelo to święta racja, no ewentualnie dałbym mały plusik na korzyść Jensena. Natomiast z seniorami to może być różnie :P. Tak jak napisałem nie zdziwie się jeżeli Wilk "czaśnie" dwucyfrówkę. W Golonkę przestałem wierzyć rok temu i myślę, że wynik powyżej sześciu punktów byłby dla niego sukcesem. Łukaszewicz jak dla mnie niestety ale na pierwszą ligę jest za słaby, to samo Ślączka. Na deser zostawiłem Szmida, którego tak bardzo wychwalali na rzeszowskim forum kibice z krosna w tamtym roku. No cóż ja czekam z niecierpliwością by zobaczyć co ten zawodnik pokaże. Moim własnym, prywatnym i subiektywnym (:P) zdaniem zrobi z osiem do dziesięciu punktów.

Podsumowywując, mecz według mnie będzie na styku. Obie drużyny mają porównywalnych obcokrajowców, juniorzy to zdecydowanie atut Krosna, no a seniorzy ? Seniorów z pewnością lepszych ma Lublin, ale atut własnego toru troszkę zmniejszy tę przepaść. Liczę, że własny tor i lepsi juniorzy będą wystarczającym atutem Krośnian by ten mecz roztrzygnąć na swoją korzyść, całym sercem im kibicuje i czekam na derby :)
6766918 - GG

Awatar użytkownika
papi
Trener

#337 Postautor: papi » 18 marca 2005, o 22:33

Buber pisze:Podsumowywując, mecz według mnie będzie na styku. Obie drużyny mają porównywalnych obcokrajowców, juniorzy to zdecydowanie atut Krosna, no a seniorzy ? Seniorów z pewnością lepszych ma Lublin, ale atut własnego toru troszkę zmniejszy tę przepaść. Liczę, że własny tor i lepsi juniorzy będą wystarczającym atutem Krośnian by ten mecz roztrzygnąć na swoją korzyść, całym sercem im kibicuje i czekam na derby :)

jesli chodzi o obcokrajowca to jestem przekonany, ze Jensen bedzie zdecydowanie lepszy, jak bedzie sprzet to nie powiniem miec problemow, bez wzgledu na tor, a Ty Buber nie pisz żeby nikt sie nie rzucal z pazurami skoro kilka linijek niżej piszesz ze masz nadzieje na naszą porazke.
PS. i jeszcze jedno, o jakich derbach mowisz?? :?: :P

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#338 Postautor: Manitou » 18 marca 2005, o 22:38

Kolega chyba miał na myśli mecz z Krosnem, tylko dlaczego mówi o nim na lubelskim forum :?: :roll: :twisted:

Buber
Kontakt:

#339 Postautor: Buber » 18 marca 2005, o 22:53

"czekam na derby" - skierowane było to do kibiców krośnienskich, myślełem, że nietrudno będzie sie domyslić :P :-). Napisałem to u Was po prostu przy okazji :]
papi, a czy masz mi za złe to, że kibicuje w tym meczu krośnianom?, to chyba nic złego ? :P A
6766918 - GG

Awatar użytkownika
papi
Trener

#340 Postautor: papi » 18 marca 2005, o 23:03

Buber pisze:papi, a czy masz mi za złe to, że kibicuje w tym meczu krośnianom?, to chyba nic złego ? :P A

nie mam nic przeciwko tylko zwrocilem uwage ze skoro nie chcesz zeby jak to powiedziales "rzucać sie na Ciebie z pazurami" to na koniec nie musisz dodawac tego komu kibicujesz w naszym meczu, a co do wielkich derbow podkarpacia to nie wiem po co nam to mowisz no ale niech Ci będzie, lepiej napisz to na forum KKZ

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#341 Postautor: $korzen$ » 18 marca 2005, o 23:29

co ty sie brachu tak zarzekasz ze wspomnimy twoje slowa jesli chodzi o forme ferjana, jeleniewskiego, jensena ... itd wrozka jakas kur.. czy co ??? walnij sie w łeb ! obys sie czasem nie zdziwil i nie odszczekal swoich slow na tym forum ! a co do toru - hmm czy on jest latwy ??? smiem twierdzic inaczej !

Hehe chopaki z Krosna zaczynaja przypominac Jozkow, "szczekal" pewnie bede, ale z radosci po zwyciestwie.

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#342 Postautor: WojtekF » 19 marca 2005, o 10:54

Obiecałem przygotować wskaźniki umożliwiające przeliczanie siły drugoliwców na ich siłę w 1szej lidze a także wskaźniki indywidualne dla zawodników Krosna i Lublina wskazujące na wzrost ich siły u siebie i spadek ich siły na wyjeździe.
WSKAŹNIK OGÓLNY. Jest on liczony następująco:

a- Liczba punktów(bez bonusów) zdobytych przez wszystkich tych zawodników jeżdżących w 2 lidze, którzy w następującym po nim sezonie jeździli w 1 lidze

b- Liczba punktów(również bez bonusów) zdobytych przez wszystkich tych samych zawodników w 1 lidze w przeliczeniu na tę samą liczbę biegów, którą zaliczyli w 2 lidze.

WSKAŹNIK OGÓLNY=b/a

UWAGA: Aby wyniki były miarodajne obliczenia zarówno dla wszystkich zawodników przechodzących z 2 do 1 ligi jak i dla Lublinian jak i dla Krośnian dotyczyły rund zasadniczych

WSKAŹNIK OGÓLNY=0,693

Poilczone zostały również wskaźniki dla poszczególnych zaowdników:
Minimum= 0,42(Walczak)
Maksimum=0,939(Buczkowski)
Åšrednia=0,706
Odch.stand=0,139(stosunkowo niewielkie co uwiarygodnia posługiwanie się zdefiniowanym powyżej wskaźnikiem)

Obliczone zostały wskaźniki poszczególnych drużyn 1-ligowych, do których zawodnicy z 2 ligi przechodzili i najmniejszy był dla Warszawy(0,642) a dla pozostałych drużyn przekraczał 0,72

Okazało się, iż juniorzy osiągnęli istotnie wyższe wartości wskaźników niż seniorzy więc należało obliczyć wskaźnik dla seniorów, który wyniósł 0,661. Właśnie przez 0,661 będziemy mnożyć średnią biegową(bez bonusów) zawodników z Krosna.

Kolejnym wskaźnikiem prze który będą mnożone średnie biegowe jest wskaźnik mierzący wzrost siły rażenia zawodników Krosna u siebie i spadek siły rażenia zawodników Lublina na wyjeździe. Ten wskaźnik dla poszczególnych zawodników wyniósł:

Franków 0,942
Piszcz 0,759
Jeleniewski 0,854
ÅšlÄ…czka 1,169
Łukaszewicz 0,979(to dziwne)
Szmid 1,136
Pietraszko 0,951
Obliczjąc te wskaźniki indywidualne nie ograniczałem się już tylko do rundy zasadniczej.

U poszczególnych zawodników liczymy średnia biegowa(bez bonusów z rundy zasadniczej)*wskaźnik związany z torem*(0,661 lub 1 w zależności od tego czy zawodnik w sezonie 2004 jeździł odpowiednio w 2 czy 1 lidze).
Dla Jeleniewskiego i Frankowa obliczyłem średnią biegową z 1szej czwórki, gdyż o dziwo była ona wyższa niż ta z rundy zasadniczej. I tak wychodzi:
KROSNO
SZMID 2,327*1,136*0,661=1,748
1,748*5 BIEGÓW=8,741

ŁUKASZEWICZ 2,217*0,979*0,661=1,402
1,402*5 BIEGÓW= 7,009

ŚLĄCZKA 1,711*1,169*0,661=1,322
1,322*4 BIEGI=5,288

WILK(jeździł mało więc wziąłem jego średnią biegową bez bonusów z toru rzeszowskiego 1,407 * 5 biegów=7,037

SIŁA 4-KI KROŚNIEŃSKIEJ=28,076

LUBLIN
FRANKÓW 1,483*0,942=1,397
1,397*5 BIEGÓW=6,986

PISZCZ 1,838*0,759=1,395
1,395 *5 BIEGÓW=6,975

JELENIEWSKI 1,286*0,854=1,097
1,097*4 BIEGI=4,839

PIETRASZKO 2,326*0,951*0,661=1,463
1,463*5 BIEGÓW=7,313

SIŁA 4-KI LUBELSKIEJ 25,664

Pozostałym zawodnikom przydzieliłem punkty następująco:

FERJAN 2*5 BIEGÓW=10
JENSEN 2*5 BIEGÓW=10
ŚPIEWANEK 4(3 w 1szym + 1 na Kępie)
PRUCNAL 2
KĘPA 1
WRONA 0

DLA STRANIERI ORAZ JUNIORÓW 16:11 DLA KROSNA

Siła poszczególnych 4-ek przekłada się na wynik dla seniorów krajowych 33:30 dla Krosna

Prognoza więc brzmi 49-41 dla Krosna

Uwaga: Prognoza ta jest oparta na założeniu, że zawodnicy lubelscy będą dysponować takim samym sprzętem i taką samą formą co w sezonie 2004
Biorąc pod uwagę zapowiedzi Waszych działaczy o dosprzętowaniu zawodników i niezbyt zaawansowane ruchy w tym kierunku w Krośnie dokonuję korekty prognozy i mój typ brzmi 45-45

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi wnoszące coś a także propozycje modyfikacji.
Uwagi niegrzeczne proszę zachować dla siebie.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#343 Postautor: Cz@rek » 19 marca 2005, o 11:28

I to jest niestety bardzo celne porównanie :( Choć wrodzony optymizm
każe mi wierzyć w nasz sukces.Stawiam 47:43 dla nas :!:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#344 Postautor: Lublin_Fan » 19 marca 2005, o 12:21

W roku 2002 Janusz Stachyra jako najlepszy zawodnik drugiej ligi wykręcił średnią około 2,5 pkt na bieg. Rok póżniej (już w pierwszej lidze) miał 1,323.

To dowodzi, że wszelkie przeliczenia nie mają sensu. WojtekF orobiłeś się, ale chyba bez potrzeby :). O ile statystyki zawsze są jakimś żródłem prognoz to uważam, że w przypadku meczu Krosno - Lublin są one bezcelowe.

Pozdr.

Siwek Patataj

#345 Postautor: Siwek Patataj » 19 marca 2005, o 12:51

WojtekF, świetna robota, czytałem z bardzo wielką uwagą. Sam mnożyłem zawodników z II ligi przez 0,7, Tobie wyszło 0,661, a więc prawie się nie pomyliłem, przynajmniej w tym wskaźniku.
Gorzej było trochę przy uwzględnianiu przewagi własnego toru, bo tam każdemu z Krosna dałem po 1,3, a widać że np. Łukaszewicz był skuteczniejszy na wyjazdach niż u siebie. Dzięki więc za te wskaźniki, są bardzo interesujące i wiele dające do myślenia.

Bardzo mnie one przekonują i wytypowany na podstawie wskaźników wynik 49:41 uznaję za wielce prawdopodobny. Chciałbym abyśmy wygrali, ale... będzie cholernie ciężko.

pozdrawiam Wojtek serdecznie
lucki73

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#346 Postautor: WojtekF » 19 marca 2005, o 12:55

Lublin_Fan pisze:W roku 2002 Janusz Stachyra jako najlepszy zawodnik drugiej ligi wykręcił średnią około 2,5 pkt na bieg. Rok póżniej (już w pierwszej lidze) miał 1,323.

To dowodzi, że wszelkie przeliczenia nie mają sensu. WojtekF orobiłeś się, ale chyba bez potrzeby :). O ile statystyki zawsze są jakimś żródłem prognoz to uważam, że w przypadku meczu Krosno - Lublin są one bezcelowe.

Pozdr.

Uwzględniłem Janusza Stachyrę w swoich wyliczeniach ba nawet Romana Jankowskiego,chociaż istnieją przesłanki takie jak wiek wymienionych zaowdników,aby ich właśnie wykluczyć przy obliczaniu wskaźnika.Przecież Huszcza czy nawet Świst albo nie muszą zmieniać ligi,aby prezentować ogromne wahania formy.

Wyliczenia uwzględniały jednak też Puszakowskiego, Pawlikowskiego, Kempińskiego, Stojanowskiego, Tajcherta, Smitha, Trumińskiego,...... w sumie 17 zawodników. Dobrze, żeich trochę było, gdyż uwiarygodnia to bardziej wartość obliczonego współczynnika. Może np Ślączka mieć 0,62 a Łukaszewicz 0,73, ale średnia wszystkich zawodnikówz Krosna powinna dać wynik zbliżony do obliczonego współczynnika czyli 0,661
Pozdrawiam wszystkich!!!!

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#347 Postautor: meesha » 19 marca 2005, o 12:55

Fajne, fajne... nawet odchylenie standardowe wyliczone :wink: Wyszło na to, że jeśli przyjmuje się wskaźnik 0,7 dla przeliczenia średnich z niższej ligi do wyższej to wielkiego błędu nie ma. A może nawet dokładnie tyle wychodzi gdyby obliczyć to dla kilkudziesięciu sezonów 8) Tak więc WojtekF - do roboty :!: :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#348 Postautor: Kubbas » 19 marca 2005, o 13:04

Lublin_Fan pisze:W roku 2002 Janusz Stachyra jako najlepszy zawodnik drugiej ligi wykręcił średnią około 2,5 pkt na bieg. Rok póżniej (już w pierwszej lidze) miał 1,323.

Pozdr.

Do tego tor w krosnie jest bardzo specyficzny i trudny technicznie dlatego nie kazdy umie sobie na nim radzic. Co dziwne w 2002 roku na tym torze bardzo dobrze pojechal Daniel Jeleniewski ktory wywalczyl 9 punktow i obok stefaniego byl naszym najlepszym zawodnikiem, oby teraz bylo podobnie ;].

Ps. W tej chwili tor w Krosnie znajduje sie pod woda

meesha
Trener
Kontakt:

#349 Postautor: meesha » 19 marca 2005, o 13:07

Kubbas, to zdjęcie w Twoim podpisie to z krośnieńskiego toru :?: :D :wink: Rzeczywiście nie za dobrze to wygląda :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#350 Postautor: Manitou » 19 marca 2005, o 13:11

meesha jak to nie za dobrze :?: :roll:
Jeżeli to zdjęcie krośnieńskiego toru to spójrz jak dobrze radzi sobie na nim statek w barwach Motoru :twisted:
Tak też będzie 03.04.2005 :wink: (czy kiedy tam ten mecz się odbędzie)
Ostatnio zmieniony 19 marca 2005, o 13:27 przez Manitou, łącznie zmieniany 1 raz.