Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#226 Postautor: WojtekF » 15 marca 2005, o 17:13

prt napisał
LITERACI DO PIÓR, STATYSTYCY DO STATYSTYK, MOTOR DO BOJU!

Nie lekceważyłbym zupełnie statystyk a typując wyniki meczów czy zdobycze punktowe poszczególnych zawodników trzeba mieć jakąś podstawę, aby móc konstruować prognozy. Wiadomo, że często one się błędne okazują, ale obstawiać, prognozować, typować nikt nie może nikomu zabronić, czy to się Jemu podoba czy nie.
Istnieje jednak kilka czynników, które sprawiają, iż mylimy się w prognozach:

1) Forma wielu zawodników posiadających "papiery na jazdę" jest nieprzewidywalna. Grubo przeliczyłby się ten, które prognozowałby zdobycze punktowe Walaska z sezonu 2004 na podstawie Jego postawy w sezonie 2003. Tak samo trudno jest przewidzieć, w jakiej dyspozycji będzie Bajerski.

2) Często źle prognozujemy formę zawodników, którzy w poprzedzjącym prognozę sezonie mieli kontuzję. Ja na przykład wierzę w to mocno, iż Okoń w sezonie 2005 jest w stanie osiągnąć średnią znacznie wyższą niż Jego 1,78 z sezonu 2004

3) Istnieje wiele innych przyczyn takiej a nie innej postawy drużyny niż tylko potencjał zawodników. Czy dziwne, że Pedersen jeździł słabo w sezonie 2004 skoro przed tym sezonem podpisał kontrakt na zasadzie "Czy się stoi.....". Skoro Pecyna dostał 1000 zł na Święta od Wybrzeża, to czy taki zawodnik ma "umierać za Gdańsk". Często kibice nie są w stanie dostrzec tych czynników.

4) Sprzęt, sprzęt, sprzęt. Tak się składa, że o tym jaki jest wpływ jakości sprzętu na wyniki na torze każdy wie doskonale. Dlatego też pewnym niebezpieczeństwem jest prognozowanie formy drużyny, która dużo w zbliżającym się sezonie będzie inwestować w sprzęt na podstawie formy drużyny w sezonie, w którym inwestowała w sprzęt niewiele.
W konfrontacji Krosno-Lublin widzÄ™ przewagÄ™ po stronie Lublina.
Drodzy kibice Krosna. Nie piszcie, że będziecie mieć super sprzęt, skoro w wypowiedzi dla Tygodnika Żużlowego Szmid stwierdził, iż niestety nie będzie dysponował znacznie większymi pieniędzmi na przygotowanie sprzętu niż w 2 lidze.

P.S. I nie pisz Holly "obiektywnie patrząc", bo jako kibicowi zainteresowanemu ciężko Tobie być obiektywnym, co jest w pełni zrozumiałe. Niemniej jednak niezrozumiałe jest to, że np. typujesz Rzeszów na 6tym miejscu i piszesz o obiektywizmie. Mnie oskarżasz o brak obiektywizmu, gdyż stawiam, że Rybnik zajmie 4te miejsce. A zauważ, że prawie wszyscy wypowiadając się na temat awansu do ekstraligi wskazują na 3 miasta, a Rybnik nie jest żadnym z nich. Rzeszów tak się składa, że jest jednym z nich
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#227 Postautor: jas » 15 marca 2005, o 17:15

papi pisze:no Lucky to troche przesadziles po pierwsze co maja statystyki do jazdy na torze

generalnie sie z lucki'm nie zgadzam, ale zgadnij kolego sympatyczny skad lucki bierze te statystyki. jak myslisz: dotycza siatkowki, bierek czy pici polo? otoz nie - dotycza zuzla i sa liczbowo zapisanymi wynikami zuzlowcow. i tak sie wlasnie maja do jazdy na torze.

ps. ja uwazam, ze w Krosnie wygramy :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#228 Postautor: Saint » 15 marca 2005, o 17:15

KrzyÅ› pisze:p.s.
Droga Warszawko - możecie mnie wyzywać od kogo tylko chcecie i jak chcecie...ja i tak na Was leję ciepłym...

Po pierwsze to żadna Warszawko - od urodzenia mieszkam w Lublinie i nadal tak zostanie... moje miejsce pracy nic do tego nie ma (a szczególnie ciebie nie powinno interesować) a po drugie swoje skłonności hygrofilskie zachowaj dla siebie i swoich kolegów... nikt nie jest tym zaintersowany.

Jeśli chodzi natomiast o mecz to tak jak napisałem wcześniej - mam nadzieje na wynik 43:47.

Pozdrawiam wszystkich pozostałych bez względu czy mają jakieś powiązania z Warszawą czy nie :wink:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#229 Postautor: istred » 15 marca 2005, o 17:33

skad lucki bierze te statystyki. jak myslisz: dotycza siatkowki, bierek czy pici polo?
Powiedz mi tylko skąd Lucky bierze przeliczniki? wydaje mi się, że zupełnie z kosmosu.
Wydaje mi się, że różnica między pierwszą ligą a drugą jest znacznie większa, niż to uwzględnił Lucky, o czym mogliśmy się przekonać w zeszłym sezonie.

A to, że Jeleniewski wypadł nieźle w swoich ostatnich występach w Krośnie świadczy o tym, że jeden z naszych najsłabszych seniorów potrafi tam dobrze pojechać.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#230 Postautor: WojtekF » 15 marca 2005, o 17:40

istred napisał
Powiedz mi tylko skąd Lucky bierze przeliczniki? wydaje mi się, że zupełnie z kosmosu.

Kiedy obowiązywały KSMy istniał przelicznik 1,3 podczas obliczania średniej dla zawodnika, który zmieniał ligę. Wiadomo, że przeliczniki nie są proste do ustalenia, ale spróbuję się jak będę miał trochę czasu czyli w najbliższy weekend skonstruować takie przelicznik. Będą one obejmowały historię startów zawodników zmieniających ligi. Przelicznik prosty:

suma punktów zdobytych przez wszystkich zawodników w niższej lidze/ suma punktów zdobytych przez wszystkich zawodników w wyższej lidze

Tak samo można skonstruować przelicznik różnicujący postawę zawodników u siebie i na wyjeździe, choć tutaj chyba lepiej opierać się na przelicznikach indywidualnych

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#231 Postautor: istred » 15 marca 2005, o 17:48

Kiedy obowiązywały KSMy istniał przelicznik 1,3 podczas obliczania średniej dla zawodnika, który zmieniał ligę.

Jak tak to przepraszam :)
Mimo to uważam, że ten przelicznik jest niemiarodajny.
Można go sprawdzić, przeliczając punktowanie zawodników w meczach drużyn 1 i 2 ligi. Niestety ja nie mam teraz czasu... i nie będę go miał do końca maja :? Jakby komuś się chciało przeliczyć to będę wdzięczny.

KrzyÅ›
Junior

#232 Postautor: KrzyÅ› » 15 marca 2005, o 18:17

Saint pisze:Po pierwsze to żadna Warszawko - od urodzenia mieszkam w Lublinie i nadal tak zostanie... moje miejsce pracy nic do tego nie ma (a szczególnie ciebie nie powinno interesować) a po drugie swoje skłonności hygrofilskie zachowaj dla siebie i swoich kolegów... nikt nie jest tym zaintersowany.

Ojojoj zabodła ta Warszawka :wink: Ja też Cię Kocham warszawiaczku i zapraszam do Lublina na "golden shower", a zobaczysz że to najmilsza rzecz jaka mogła Cię spotkać w życiu... :wink:

Wracając do meczu myślę że ewentualnej porażki naszego zespołu należy upatrywać w braku punktów ze strony juniora (-ów), jednakże wierzę w naszą wygraną 48-42...

Pozdrawiam dla wszystkich i odległej Warszawki...

meesha
Trener
Kontakt:

#233 Postautor: meesha » 15 marca 2005, o 19:19

WojtekF pisze:Przelicznik prosty:

suma punktów zdobytych przez wszystkich zawodników w niższej lidze/ suma punktów zdobytych przez wszystkich zawodników w wyższej lidze
W obu przypadkach wyjdzie 90 pkt. x 4 mecze w kolejce x 20 kolejek = 7200 (minus kilkadziesiąt punktów zgubionych w meczach z "niepełnymi wynikami"). I co nam da takie wyliczenie :?: :roll:
No chyba, że znów coś źle zrozumiałem (a ostatnio często mi się to zdarza :D )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

wilk

#234 Postautor: wilk » 15 marca 2005, o 19:20

lucki73 pisze:
Hollywood pisze:Sorry chłopaki (Lucki , WojtekF , Saint i inni warszawsko-łódzcy gawędziarze) co wy wiecie , sadzicie takie pierdoły :D
Faworytem meczu jest Lublin i każdy obiektywny kibic w Polsce wam to powie.
A inną sprawą jest że to będzie ciężki mecz , bo nikt tu ne mówi o 30:60.

A czy Ty Holly myślisz, że ja nie chciałbym abyśmy wygrali? Pewnie, że chciałbym. Ale gdyby STS, Toto-mix czy jakikolwiek inny bukmacher odważył się przyjmować zakłady na ten mecz, to niestety ale postawiłbym na KKŻ. Nie zaryzykowałbym swoich pieniędzy licząc na łut szczęścia u naszych chłopaków.

Zresztą ten mecz ma także inną wagę, inny wymiar. Bo może być meczem o wszystko (mimo że to początek sezonu) dla KKŻ-etu. Jak wygrają, to polecą na fali i uwierzą w to, że I ligę będą w stanie obronić. A jak przegrają, to może być katastrofa za katastrofą, pustki na trybunach i znowu równanie w dół.

I uczciwie: na kim Krosno może szukać u siebie punktów jak nie na Lublinie, Opolu i ewentualnie Grudziądzu?

Przypomnę Ci ostatni popis Motoru w Krośnie z roku 2002:

11 RUNDA DM2L 2002: 18-8-2002 58:32 dla Krosna oczywiście:

1 J.STACHYRA 8 (2,2,3,1,0)
2 M.DERA 1 (0,1,0,0,0,0)
3 S.TRUMIŃSKI 2 (2,u/-)
4 R.PRZYGÓDZKI 0 (d4,-,d4)
5 A.STEFANI 12 (1,wsu,3,2,3,3)
6 K.KURTZ 0 (-,0,0,0,0)
7 D.JELENIEWSKI 9 (0,2,2,2,2,1)

9 J.FRANC 10+1 (3,2,1,1*,3)
10 M.MRÓZ 10+2 (1,1*,3,3,2*)
11 J.WOŹNIAK 9 (1,1,1,3,3)
12 L.SZATMARI 13 (3,3,3,2,2)
13 J.ŚLĄCZKA 11+2 (3,3,2*,2,1*)
14 T.BUDZIK 0 (-,-,0)
15 M.SZCZUREK 5+1 (2*,1,1,1)

O sezonie 2001 nawet nie wspomnę, bo dostaliśmy baty 72:18, pamiętasz może?

Krosno ma specyficzny tor, który nigdy nie pasował naszym chłopakom, żadnym, chyba poza Jurkiem Głogowskim, ale to tylko dlatego że jeździł w KKŻ-ecie przez 2 lata.

Pamiętasz może, kiedy ostatni raz wygraliśmy mecz ligowy w Krośnie? Nie pamiętasz pewnie. To ja Ci przypomnę: było to w XIII rundzie Drużynowych Mistrzostw II ligi 17 września... 1989 roku!!!, a więc 15,5 roku temu.

Więc wybacz Holly, ale to Ty "sadzisz pierdoły" - jak to zgrabnie ująłeś.
Będzie wielkim sukcesem, jeśli uda nam się tam wygrać, ale nie daję naszym na to większych szans. Ani historia nie przemawia za nami, ani nawet skład.

Wytypowałem na podstawie statystyk wynik 52:38 i uważam, że będzie to przyzwoity wynik jeśli takowy tam osiągniemy i wstydu z pewnością on nam nie przyniesie.

I mniej skarkazmu Holly, a odrobinkę więcej obiektywnego spojrzenia na szanse obu drużyn. Nie mam już 15 lat, by poddawać się emocjom i wierzyć w cuda. Jestem pragmatykiem i mój realizm nakazuje mi być ostrożnym w prognozach, choć chciałbym bardzo, bardzo, bardzo bym się pomylił i by drużyna z kozą na plastronie przyjechała z podkarpacia z tarczą.

ukłoniki
lucki73

nareszcie jakis normalny wpis ! moze sie zagalopowalem twierdzac ze rozniesiemy was w pyl, ale naprawde na naszym czarnym torze trzeba umiec jeździc (wy nie umiecie !)

meesha
Trener
Kontakt:

#235 Postautor: meesha » 15 marca 2005, o 19:25

wilk pisze:na naszym czarnym torze trzeba umiec jeździc (wy nie umiecie !)
No my - forumowicze - rzeczywiście nie umiemy (może z małymi wyjątkami :wink: ) i dlatego będziemy na trybunach a nie torze 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

wilk

#236 Postautor: wilk » 15 marca 2005, o 19:31

meesha pisze:
No my - forumowicze - rzeczywiście nie umiemy (może z małymi wyjątkami :wink: ) i dlatego będziemy na trybunach a nie torze 8)

gimnazjalisto ! wy (tutaj cos takiego jak elipsa, aby nie przedluzac !) nie umiecie ! po co uciekales dzis ze szkoly ? nieladnie !

meesha
Trener
Kontakt:

#237 Postautor: meesha » 15 marca 2005, o 19:35

Nie ze szkoły a z przedszkola :lol: Mama mnie zwolniła bo mam katarek :D Wrzuć na luz wilku, bo się wrzodów żołądka nabawisz. Co ten naród taki zestresowany :? :?:

Krychs
Senior

#238 Postautor: Krychs » 15 marca 2005, o 19:37

wilk pisze:
meesha pisze:

gimnazjalisto ! wy (tutaj cos takiego jak elipsa, aby nie przedluzac !) nie umiecie ! po co uciekales dzis ze szkoly ? nieladnie !

Widzisz Meesha dostałeś burę od sznownego pana Wilka. I po co ci było żartować 8) :wink:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#239 Postautor: Talib » 15 marca 2005, o 20:32

Wy w Krośnie lepiej uważajcie, żeby wam Wilk nie pożarł Barana.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#240 Postautor: WojtekF » 15 marca 2005, o 21:04

meesha pisze:
WojtekF pisze:Przelicznik prosty:

W obu przypadkach wyjdzie 90 pkt. x 4 mecze w kolejce x 20 kolejek = 7200 (minus kilkadziesiąt punktów zgubionych w meczach z "niepełnymi wynikami"). I co nam da takie wyliczenie :?: :roll:
No chyba, że znów coś źle zrozumiałem (a ostatnio często mi się to zdarza :D )

No niestety meesha źle zrozumiałeś.
Przypuśćmy, że w historii było dwóch zawodników, którzy w jednym sezonie jeździli w 2 lidze a w następnym w 1 lidze:
- Jan Kowalski zdobył w sumie w 2 lidze 100 punktów a w 1 lidze przeliczając to na tę samą liczbę biegów co jechał w 2 lidze, zdobył 50 punktów
-Ernest Malinowski- to samo co u Jana Kowalskiego

(100+100)/(50+50)=2

Poczekajcie do poniedziałku. W weekend postaram się taki przelicznik zbudować.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Siwek Patataj

#241 Postautor: Siwek Patataj » 15 marca 2005, o 21:07

Krzyś pisze:Ojojoj zabodła ta Warszawka :wink: Ja też Cię Kocham warszawiaczku i zapraszam do Lublina na "golden shower", a zobaczysz że to najmilsza rzecz jaka mogła Cię spotkać w życiu... :wink:

Krzysiu, kochanie, pozostaw swoje inklinacje dotyczące zamiłowania do pissingu w kręgu swojej skromnej osoby, ewentualnie swoich najbliższych, nie wszyscy gustują w tak wyszukanych formach współżycia seksualnego. Ale jak chcesz mogę Ci załatwić kilka kontaktów, które umożliwią Ci realizowanie swoich pragnień erotycznych :wink:, zupełnie bezpłatnie, bo znam kilka osób, z którymi te wysublimowane formy pożycia mógłbyś realizować :), a może i nawet rozwinąłbyś się nieco w swych fantazjach :) :) :)

ukłoniki
lucki73

meesha
Trener
Kontakt:

#242 Postautor: meesha » 15 marca 2005, o 21:34

WojtekF pisze:No niestety meesha źle zrozumiałeś.
Czyli tak jak się spodziewałem :P Bo to co ja napisałem to by za proste i za głupie było, żeby mogło być prawdziwe :wink:
Pozdrawiam i miłej weekendowej zabawy :) Czekam na jej wyniki 8)

Siwek Patataj

#243 Postautor: Siwek Patataj » 15 marca 2005, o 23:50

Ktos tutaj prześmiewa się ze mnie, że porównuję sezon 2002 do obecnego i proponuje mi prześledzić wyniki naszych żużlowców z ich ostatnich występów na krośnieńskim torze. A więc czynię to. Zaznaczam, że pod uwagę biorę ostatni występ ligowy, nie żaden turniej, nie żadną kwalifikację, bo tak naprawdę tylko liga jest interesująca. Do pozostałych zawodów zawodnicy podchodzą różnie: jedni w ogóle nie przykładają się do kwalifikacji, inni próbują tylko sprzęt etc., więc nie widzę sensu brania pod uwagę wyników innych niż ligowe. No to lecimy:
-------------------

Jensen
O ile się nie mylę, Jensen nie startował jeszcze w zawodach ligowych na krośnieńskim torze.
-------------------

Jeleniewski XI runda DM II ligi 2002: 18-08-2002 58:32 dla Krosna
III. ÅšlÄ…czka, Szczurek, Stefani, Jeleniewski
V. ÅšlÄ…czka, Jeleniewski, Szczurek, Stefani w/su
VIII. Mróz, Jeleniewski, Franc, Przygódzki d4
XI. Woźniak, Jeleniewski, Budzik, Kurtz
XIII. Woźniak, Jeleniewski, Szczurek, Kurtz
XIV. Franc, Mróz, Jeleniewski, Dera

W sumie zdobył 9 punktów w 6 startach w tym:

objechał:
Szczurek x2, Budzik x1, Franc x1

przegrał:
Szczurek x1, Ślączka x2, Woźniak x2, Mróz x2, Franc x1

1 punkt zdobył na koledze z drużyny Derze
--------------------

Frankow
Franków podobnie jak Jensen, nie startował jeszcze na krośnieńskim torze w zawodach ligowych.
--------------------

Pietraszko II runda DM II ligi 2004: 18-04-2004 Krosno-Opole 43:47
III. Pietraszko, Łukaszewicz, Golonka, Pawliczek t
V. Pawliczek, Pietraszko, Ślączka, Woźniak d4
VIII. Pietraszko, Pawliczek, Szmidt, Wielemborek
XI. Pietraszko, Pawliczek, Woźniak, Ślączka
XV. Łukaszewicz, Szmidt, Pietraszko, Dudek

W sumie zdobył 12 punktów +1 bonus w 5 startach w tym:

objechał:
Łukaszewicz x1, Golonka x2, Ślączka x2, Szmidt x1, Wielemborek x1, Woźniak x1

przegrał
Łukaszewicz x1, Szmidt x1

1 punkt zdobył na koledze z drużyny Dudku

-----------------------

Piszcz XXVI runda DM II ligi 1999: 03-10-1999, 58:31 dla Krosna
III. Grygolec, Piszcz, Szczurek, Stolarz
VI. Piszcz, Trumiński, Nagy, Ciupak
IX. Szatmari, Trumiński, Piszcz, Woźniak
XII. Piszcz, Szatmari, Nagy, Wiśniewski
XV. Grygolec, Szatmari, Piszcz, Sitek

W sumie zdobył 10 punktów +1 bonus w 5 startach w tym:

objechał:
Szczurek x1, Nagy x2, Ciupak x1, Woźniak x1, Szatmari x1

przegrał:
Grygolec x2, Szatmari x2

w tym 1 punkt zrobiony na koledze z drużyny Sitku
-------------------------

Kepa
Oczywiście nie startował w Krośnie ani gdziekolwiek indziej.
------------------------

Wrona
Nie startował na torze w Krośnie w zawodach ligowych.
------------------------

Mordel VIII runda DM II ligi 2000: 02-07-2000, 47:43 dla Krosna
I. Grygolec, Mordel, Ciupak, M.Dados
IV. Mordel, Woźniak, Jeleniewski, A.Rymel w2
VII. Mordel, Jeleniewski, Szczurek, Trojanowski wu
X. Ciupak, Zieliński, Szczurek, Mordel w/u
XII. Grygolec, Woźniak, Mordel, Zieliński
XV. Grygolec, Woźniak, Mordel, Zieliński w/u

W sumie zdobył 10 punktów w 6 startach w tym:

objechał:
Ciupak x1, Woźniak x1, Szczurek x1

przegrał:
Grygolec x3, Ciupak x1, Woźniak x2

dodatkowo punkty zdobył na wykluczeniu A.Rymela (2 minuty) i upadku Trojanowskiego, a resztę na swoich kolegach z drużyny
-------------------

Jakie konkluzje?

- mamy 4 zawodników, którzy nigdy nie startowali w zawodach ligowych w Krośnie: Jensen, Franków, Kępa i Wrona. Można więc w ciemno obstawić, że juniorzy zdobędą minimalną liczbę możliwych do zdobycia punktów. Postawa Jensena i Frankowa będzie natomiast wielką niewiadomą. Jensen to uznana klasa, ale krośnieński tor jest trudny nawet dla bardziej doświadczonych zawodników. Krośnieński tor w końcu jest torem technicznym, a z techniką u Frankowa nie jest zbyt dobrze, więc jestem pełen obaw o wynik Mariusza. Może być bardzo niewesoło z jego zdobyczą punktową.

- najlepiej chyba prezentował się w Krośnie Pietraszko, który w ubiegłym sezonie zdobył tam 12 punktów plus bonus, ale... przegrał zarówno z Łukaszewiczem jak i Szmidtem, co może budzić pewien niepokój i stawia Pietraszkę na równi z tymi obydwoma zawodnikami (po razie z nimi wygrał i po razie z nimi przegrał). Ze Ślączką sobie radził, tak samo jak z Golonką.

- Piszcz w Krośnie startował przed 6 laty i nie ma teraz w drużynie KKŻ-etu żadnego zawodnika, z którym wówczas rywalizował.

- z Mordelem jest podobnie, startował tam ostatnio w 2000 roku i w obecnym składzie KKŻ-etu nie pozostał żaden zawodnik, który w tamtym meczu stawał u boku "Ojca" przed maszyną startową. Ale "popis" Mordela z tamtego występu nie jest specjalnie godny wspominania, mimo że zdobył 10 punktów (w 6 startach, w tym 2 zdobyte na kolegach z drużyny). A więc nic specjalnego.

I jak tu być optymistą, skoro tak naprawdę jedynie Piszcz i Pietraszko radzili sobie kiedykolwiek dobrze na tym torze w ostatnich latach w zawodach ligowych. Co pokaże Jensen i Franków... któż to wie? Ich start to jak wróżenie z fusów. Na Jeleniewskiego absolutnie bym nie liczył, bo znając tego zawodnika można w zasadzie w ciemno obstawiać, że pierwsze mecze będą "rozruchowe" i jak co roku nie należy się spodziewać, że Daniel będzie zachwycał nas na początku sezonu pokaźnymi zdobyczami punktowymi. Mordel raczej nie będzie miał okazji zaprezentowania się na torze, a jeśli nawet wyjedzie to jest w zasięgu wszystkich zawodników KKŻ-etu, no może poza Prucnalem. A juniorzy??? Szkoda pisać, wg mnie bez najmniejszych szans, chyba że Kacper nas czymś zaskoczy. Ale wspomnieć należy, że dla Kępy będą to w ogóle pierwsze zawody w karierze, więc nie wierzę (choć bardzo chciałbym) że uda mu się kogokolwiek objechać. Trema zapewne zrobi swoje, poza tym zupełnie obcy tor, nieznany. A Wrona... nigdy nie objechał w lidze żadnego zawodnika na wyjeździe, więc zapewne i tym razem będzie zerowy dorobek, ew. zdobędzie coś na "trupach".

Tak Panowie niepoprawni optymiści wygląda nasza "siła rażenia". Wciąż podtrzymuję wynik 52:38, a jutro pokuszę się o rozpisanie sobie meczu bieg po biegu i zobaczymy co mi wyjdzie.

Jedyna szansa w tym, że będziemy Krosno bili na głowę sprzętem. Ale jeśli tor będzie ciężki, przyczepny, to nawet sprzęt od Flemingów, Kargerów i Graverssenów nam nie pomoże. O Jańcach nawet nie wspomnę.

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#244 Postautor: Gelo » 16 marca 2005, o 00:01

lucky na miłość boską - przecież tego nie da się czytać. Daj już spokój. Lubię statystyki ale to co wyprawiasz woła o pomstę do nieba. Pięć tomów liczb ze wskaźnikami i przelicznikami. Komu chcesz zaimponować i czym? Naprawdę - zbiera się na wymioty - zajmij sie czymś poważnym.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#245 Postautor: mikas » 16 marca 2005, o 00:07

Ja w tym miejscu chciałbym tylko przeprosic Luckiego,że przez moją wypowiedź zmarnował pół dnia na kolejne wyliczenia :wink: Obiecuje,że juz będę starał sie nie krytykować statystyk i zapewniem,że w żadnym wypadku z ciężkiej pracy Luckiego sie nie prześmiewałem a jedynie wskazywałem jej bezsensowność :wink:

P.S.Gelu dodaj jakiegos avatara bo coś smutny po awarii Twój profil :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Siwek Patataj

#246 Postautor: Siwek Patataj » 16 marca 2005, o 00:15

Gelo pisze:lucky na miłość boską - przecież tego nie da się czytać. Daj już spokój. Lubię statystyki ale to co wyprawiasz woła o pomstę do nieba. Pięć tomów liczb ze wskaźnikami i przelicznikami. Komu chcesz zaimponować i czym? Naprawdę - zbiera się na wymioty - zajmij sie czymś poważnym.

Gelu, mamy więc już jednego pissera (Krzyś), teraz Ty chcesz uprawiać vomit, sami perwersanci widzę w gronie Forumowiczów.

A tak poważnie: jeśli nie podoba Ci się co piszę nie czytaj. Proste. Jeśli wolisz czytać wpisy troglodytów albo przedszkolaków, Twój wybór. Ja staram się jedynie podpierać argumentami to o czym piszę. I nikomu nie chcę niczym zaimponować, bo ani Ty mnie ziębisz ani mnie grzejesz i pewnie nawet nigdy w życiu się nie zobaczymy, nie wiem więc dlaczego miałbym robić na Tobie dobre wrażenie. A piszę to do tych, którzy lubią sobie merytorycznie podyskutować a nie są pieniaczami. To co piszę, to jedynie fakty a nie moje wymysły. Jedynie zbieram i prezentuję wyniki, które gdzieś są rozrzucone. Jeśli wolisz spekulować o wyniku meczu w tonie "wygramy bo Krosno to bolki" to Twoja sprawa. Ja wolę poprzeglądać sobie wyniki, przeanalizować i dopiero wtedy wyciągnąć właściwe w moim przekonaniu wnioski.

ukłoniki
lucki73

PS. A w serialu "Dom" było takie ładne powiedzenie: "Po pierwsze nie wychylaj się" i jak ulał pasuje do tego Forum, na którym wiele osób, w tym także Ty woli poprzekomarzać się, poobrzucać błotem zamiast rzeczowo zastanowić się nad naszymi szansami, bo jak ktoś napisze coś konstruktywnego i zada sobie odrobinkę trudu, to jest uważany za idiotę.

Gość

#247 Postautor: Gość » 16 marca 2005, o 00:20

Ja tam jade do Krosna z nadzieją że mecz wygramy , jak się nie uda to nic się nie stanie , będe darł się cały mecz nawet jak będą nas wozić 5:1 , ot taka już rola wiernego kibica.

ps.przegranej z Rzeszowem to nieprzeżyje :D

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#248 Postautor: jas » 16 marca 2005, o 00:29

Hollywood pisze:ps.przegranej z Rzeszowem to nieprzeżyje :D

Jezus Maria Jozefie ( :wink: ) Swiety. to my musimy koniecznie wygrac. ja sobie forum bez Hollywooda nie wyobrazam :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Siwek Patataj

#249 Postautor: Siwek Patataj » 16 marca 2005, o 00:36

Panowie kibice z Warszawy. Wbrew temu jakiej psychoanalizy dokonał Holly na mój temat, informuję że wybieram się na mecz wyjazdowy do Krosna samochodem. Jadę oczywiście z Warszawy. W celu zminimalizowania kosztów podróży wybieram się tam Seicento 1100 na gaz. Z Warszawy do Krosna jest ok. 400 km, a więc w obie strony będzie ok. 800 km. 100 km tym samochodem to koszt ok. 17 PLN. Tak więc całkowity koszt wyniesie góra 140-150 PLN.

Mogę zabrać 2 osoby. Robimy zrzutkę na paliwo i jedziemy. Kto chętny? :)

lucki73

PS. Jak się uda, to możemy wpaść do Rzeszowa na mecz z Rybnikiem, o ile nie będą oba mecze odbywały się w tych samych godzinach.

Gość

#250 Postautor: Gość » 16 marca 2005, o 00:46

Lucki , czekam na Ciebie w Krośnie w sektorze kibiców gości :D