Mariusz Franków
Ja jako czwarty podpisuje sie pod petycjÄ… o wywalenie Franka na zbity pysk. SwojÄ… jazdÄ… i podejsciem do obowiazkow olewal zarzad i kibicow, dlatego dziwie sie, ze ktos w ogole chce go u nas zatrzymac. Niech idzie do Rybnika, Rzeszowa czy innego Opola, ja go u nas nie chce.
W kwestii juniorow - Kacper bez jazdy nic w tym sporcie nie osiagnie, wiec sciaganie nowego mlodziezowca moze byc podcieciem galezi na ktorej siedzimy. SÄ…dze, ze w polowie sezonu Kepa powinien wywalczyc sobie pozycje juniora nr 1, troche w lidze pojezdzi i byc moze w sezonie 2006 bedzie wymiatal. A wtedy dojdzie nam jeszcze djrafix i mozemy myslec o walce o awans.
W kwestii juniorow - Kacper bez jazdy nic w tym sporcie nie osiagnie, wiec sciaganie nowego mlodziezowca moze byc podcieciem galezi na ktorej siedzimy. SÄ…dze, ze w polowie sezonu Kepa powinien wywalczyc sobie pozycje juniora nr 1, troche w lidze pojezdzi i byc moze w sezonie 2006 bedzie wymiatal. A wtedy dojdzie nam jeszcze djrafix i mozemy myslec o walce o awans.
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2004, o 14:25 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Talib pisze:Jeśli do nas przyjdzie to obyś miał rację. Ja jednak będę się upierał, że najlepszym rozwiązaniem byłoby dosprzętowienie składu + przyzwoity junior (celowo nie piszę dobry, bo nie mam na myśli kogoś klasy Hliba, tylko kogoś klasy Gomólskiego).
Talib ja też jestem jak najbardziej za ściagnięciem Gomuły do TŻ ale obawiam się, że cała ta dyskusja jest całkowicie pozbawiona sensu w świetle tego co mówił Harry o zatrudnianiu juniora z zewnątrz.
Jesli chodzi o Frankowa, jestem tak jak np. Gelo takze calkowicie "anty" do niego nastawiony i nie mam pojecia na jakiej podstawie 2/3 forum widzi go w skladzie na przyszly sezon. Do tego komentarze typu "zauwazcie w jakiej chwili do nas dolaczyl" zwalaja mnie z nog, bronicie go jak by byl swiezakiem ktory 2 tyg temu zdal licencje. Facet przychodzi do nas po sezonie z e-ligi (po dobrym sezonie) i przywozi srednio po 6 pkt, to sorry ja juz wole ogladac Truminskiego ktorego takze nie trawie, ale przynajmniej swoj chlop.
fakt, przychodzi z e-ligi bez sprzetu, bez kasy /zaległości w Pile/ przygotowany do jeżdzenia w II lidze, wygrywa nam mecz z Grudziądzem,
jedąc pierwszy raz w Lublinie, miał też wpadki ale trochę obiektywizmu tym bardziej ze wielu zawodników pierwszy sezon ma taki sobie, tak więc nowy to nie znaczy lepszy
jedąc pierwszy raz w Lublinie, miał też wpadki ale trochę obiektywizmu tym bardziej ze wielu zawodników pierwszy sezon ma taki sobie, tak więc nowy to nie znaczy lepszy
- Łoptymista
- Trener
rob7 pisze:fakt, przychodzi z e-ligi bez sprzetu, bez kasy /zaległości w Pile/ przygotowany do jeżdzenia w II lidze, wygrywa nam mecz z Grudziądzem,
Ale nowy to może znaczyć też
- lepszy
- bardziej zaangażowany
- uczciwszy
- solidniejszy
To, że wyszedł mu od biedy mecz z Grudziądzem nie znaczy, że mamy go kochać i wierzyć w niego. A ile biegów i całych spotkań położył na całej linii? Zdecydowanie zalecam więcej obiektywizmu.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Fakt, Grzesio Knapp też pierwszego sezonu u nas nie miał rewelacyjnego, ale jeśli chodzi o Mario to chyba niektorzy nie rozumieją zarzutów jakie mu się stawia. Nie chodzi tu głównie o bezpośrednio wyniki, ale o podejście do sportu, do kibiców, do klubu. Opuszczanie treningów, zadziwiająco słabe wystepy w niekótrych biegach, podczas gdy w innych przywozil bezproblemowo 3. Podał ktoś przykład Grzudziądz... a co było na wyjeździe? Zaczał śmigac aż miło... ale jak juz mecz byl w plecy. Więc nie tłumaczcie go z zarzutów, które nie są mu stawiane, bo to przeciez bezsensowne.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
OK, Franek przyszedl tuz przed sezonem bez okresu przygotowawczego. OK, wygral kilka meczow [Grudziadz, Rzeszow, w duzej mierze Ostrow], ale mimo wszystko nie potrafie mu zaufac i liczyc na niego w przyszlym roku. Gosc nie stawial sie na treningi [albo przyjezdzal na ostatnią godzine], w efekcie czego przez cały sezon miał problemy z płynnym pokonywaniem łuków na naszym stadionie. Ciagle meczyl sie ze sprzetem mimo doskonalego sponsora indywidualnego. Dodatkowo ciagnie sie za nim opinia sprzedawcy i przed kazdym meczem drżymy, czy ktos nie robil do Mariusza podchodow. Dlatego nie widze go u nas.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
A moze by go tak w ramach motywacji kopnac w dupe? Otrzasnalby sie bo chyba w jakims szoku jest... zaden z naszych zawodnikow nie powinien domagac sie podwyzki za poprzedni sezon, nikt tak naprawde sie nie wyroznial zeby z czystym sumieniem mozna mu podniesc zarobki! Jezeli sredniak Frankow chce za duzo kasy to sciagnac w jego miejsce sredniaka ktory bedzie chcial mniej kasy;]
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Johnny Bravo
Witam
Pisałem na ten temat już po przeczytaniu wywiadu z Grzesiem. Nikt z naszego zespołu, nikt, ani jeden zawodnik nie ma prawa do podniesienia swoich wymagań finansowych. W sezonie byli dramatycznie słabi. Nasz lider, Grzesio, jest 14 spośród Polaków to co on może żądać ?? Zrozumiałbym Grzesia, gdyby był w pierwszej piątce. A jako, że nasza drużyna była druga w rozgrywkach, Grześ powinien mieć drugą śednią w lidze wśród Polaków. Skoro chce zarabiać jak lider, niech punktuje jak lider. Póki co jest jednym z wielu średniaków. W statystykach za Baranem, Stojanowskim czy nawet Pietrzykiem.
Z drugiej strony rozumiem zawodników, bo każdy chce wyciągnąć jak najwięcej, bez względu na to, jakie spowoduje to konsekwencje dla klubu. Pójdą tam gdzie więcej płacą, taka niestety jest prawda.
Rada do działaczy. Jak któryś będzie żądał niebotycznych sum, których nie przeznaczą na sprzęt, nie warto płacić. Podziękować za współpracę i szukać nowych. Wardzała, Stojanowski, Dym zatąpią wyrwigroszów. Knapp to niestety nie jest lider, to przeciętny zawodnik ligowy.
Pisałem na ten temat już po przeczytaniu wywiadu z Grzesiem. Nikt z naszego zespołu, nikt, ani jeden zawodnik nie ma prawa do podniesienia swoich wymagań finansowych. W sezonie byli dramatycznie słabi. Nasz lider, Grzesio, jest 14 spośród Polaków to co on może żądać ?? Zrozumiałbym Grzesia, gdyby był w pierwszej piątce. A jako, że nasza drużyna była druga w rozgrywkach, Grześ powinien mieć drugą śednią w lidze wśród Polaków. Skoro chce zarabiać jak lider, niech punktuje jak lider. Póki co jest jednym z wielu średniaków. W statystykach za Baranem, Stojanowskim czy nawet Pietrzykiem.
Z drugiej strony rozumiem zawodników, bo każdy chce wyciągnąć jak najwięcej, bez względu na to, jakie spowoduje to konsekwencje dla klubu. Pójdą tam gdzie więcej płacą, taka niestety jest prawda.
Rada do działaczy. Jak któryś będzie żądał niebotycznych sum, których nie przeznaczą na sprzęt, nie warto płacić. Podziękować za współpracę i szukać nowych. Wardzała, Stojanowski, Dym zatąpią wyrwigroszów. Knapp to niestety nie jest lider, to przeciętny zawodnik ligowy.
umiescilem ten link juz raz, ale po wlamie "sie zagubil". fotka mi sie bardzo podoba, tak wiec raz jeszcze:
pytanie: jak bedzie jechal Mariusz w tym sezonie?
odp: http://plfoto.com/full.php?id=591507#
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
prt pisze:umiescilem ten link juz raz, ale po wlamie "sie zagubil". fotka mi sie bardzo podoba, tak wiec raz jeszcze:
Sugerujesz że będzie lepszy niż Trumiński i Sławomir Dąbrowski
Pozdro
kdsz pisze:Do fotki podlinkowanej przez Taliba można wymyślać teksty, które mogłyby się pojawić w komiksowej chmurce. Mi od razu przyszła do głowy fraza: "A chuuuuj!"
A mnie się wydaje, że fotka została zrobiona świeżo po przeczytaniu przez Mariusza jednego z przydługawych wpisów luckiego - on ewidentnie przytrzymuje pawia w buzi
Gelo pisze:A mnie się wydaje, że fotka została zrobiona świeżo po przeczytaniu przez Mariusza jednego z przydługawych wpisów luckiego - on ewidentnie przytrzymuje pawia w buzi
Brawo Gelu, pomimo kiepskiego dzisiaj humoru, rozbawiłeś mnie do łez
A najlepsze są wyliczanki Warszawki i sięganie do prehistorii...
Krzyś pisze: Mój tato (a chodzi już na żużel ponad 30lat) jak przeczytał dwa posty Luckiego (wszyscy wiemy o jakie chodzi) skwitował to jednym zdaniem - 30-latek z móżdżkiem komara...
A czy twój tato pozwala ci siedzieć o tej porze w internecie
Uważaj, bo podobno internet pełny jest pedofili którzy czają się na takie ponętne dwunastki jak ty. Ciekaw jestem jak będziesz śpiewal jak cie życie zmusi kiedyś do pracy w "Warszawce", jesteś śmieszny dzieciaku z tymi swoimi wjazdami na ludzi pracujących w stolicy. Skończ już, bo mi zajady pękną.
Sorry za OT, ale nie mogę patrzeć jak jakiś gnój który chce krytykować statystyki Luckiego jeździ po wszystkich mieszkajacych poza Lublinem.
Krzyś pisze:Brawo Gelu, pomimo kiepskiego dzisiaj humoru, rozbawiłeś mnie do łez![]()
A najlepsze są wyliczanki Warszawki i sięganie do prehistorii...Mój tato (a chodzi już na żużel ponad 30lat) jak przeczytał dwa posty Luckiego (wszyscy wiemy o jakie chodzi
) skwitował to jednym zdaniem - 30-latek z móżdżkiem komara...
Krzysiu idź już spać bo jutro nie wstaniesz do przedszkola i sie tato będzie martwił
kdsz napisał:
"Do fotki podlinkowanej przez Taliba można wymyślać teksty, które mogłyby się pojawić w komiksowej chmurce. Mi od razu przyszła do głowy fraza: "A chuuuuj!" "
"A mnie się wydaje, że fotka została zrobiona świeżo po przeczytaniu przez Mariusza jednego z przydługawych wpisów luckiego - on ewidentnie przytrzymuje pawia w buzi"
W poprzedniej wersji mojego wpisu z linkiem do tego ciekawego zdjęcia, umieściłem wyjaśnienie, że mina M.F. była odpowiedzią na pytanie:
"- Mariusz, będziesz trzaskał komplety w Lublinie?"
"Do fotki podlinkowanej przez Taliba można wymyślać teksty, które mogłyby się pojawić w komiksowej chmurce. Mi od razu przyszła do głowy fraza: "A chuuuuj!" "
"A mnie się wydaje, że fotka została zrobiona świeżo po przeczytaniu przez Mariusza jednego z przydługawych wpisów luckiego - on ewidentnie przytrzymuje pawia w buzi"
W poprzedniej wersji mojego wpisu z linkiem do tego ciekawego zdjęcia, umieściłem wyjaśnienie, że mina M.F. była odpowiedzią na pytanie:
"- Mariusz, będziesz trzaskał komplety w Lublinie?"
http://foto.zuzel.info/album02/DSCN0078
"ja to mam pecha... silniki nie graja, kibice wieszaja na mnie psy, mam taki kawal drogi na mecz. i jeszcze czapke gdzies zgubilem. oj, pan dyrektor znow mi pogrozi paluszkiem..."
"ja to mam pecha... silniki nie graja, kibice wieszaja na mnie psy, mam taki kawal drogi na mecz. i jeszcze czapke gdzies zgubilem. oj, pan dyrektor znow mi pogrozi paluszkiem..."
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
tak sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedzie sie cieszyl uznaniem w oczach naszych klubowych dzialaczy artysta nazwiskiem frankow ... kiedy wreszcie mordel dostanie obiecany sprzet i na rownych szansach bedzie mogl walczyc o miejsce w skaldzie, zapewne z powodzeniem wskakujac na miejsce tego delikwenta, ktorego cuda ktore on wyczynia juz naprawde przechodza ludzkie pojecie... a dzis jak sie wylozyl jadac na szarym koncu to juz w ogole ... brak slow
dlatego jesli jensenowi sie obrywa za mizerna jazde tak i tego pana nalezy docenic za wklad jaki wnosi do druzyny
a wiec ...
koncz wasc, wstydu oszczedz ( dziadow nie odstawiaj )
dlatego jesli jensenowi sie obrywa za mizerna jazde tak i tego pana nalezy docenic za wklad jaki wnosi do druzyny
a wiec ...
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
woocash pisze:tak sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedzie sie cieszyl uznaniem w oczach naszych klubowych dzialaczy artysta nazwiskiem frankow ... kiedy wreszcie mordel dostanie obiecany sprzet i na rownych szansach bedzie mogl walczyc o miejsce w skaldzie, zapewne z powodzeniem wskakujac na miejsce tego delikwenta, ktorego cuda ktore on wyczynia juz naprawde przechodza ludzkie pojecie... a dzis jak sie wylozyl jadac na szarym koncu to juz w ogole ... brak slow
a wiec ...
Na treningach Jurek ustępował Frankowi kilka metrów. Sugeruję przeprowadzenie prostego testu zamiana na motocykle i puszczenie obu panów na taśmę powiedzmy 5 razy.
woocash napisał:
"tak sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedzie sie cieszyl uznaniem w oczach naszych klubowych dzialaczy artysta nazwiskiem frankow ... kiedy wreszcie mordel dostanie obiecany sprzet i na rownych szansach bedzie mogl walczyc o miejsce w skaldzie, "
Coś mi się zdaje, że jeszcze się Franka naoglądamy. Na chwilę obecną ze składu powinni wylecieć właśnie on i Jensen. Niestety w składzie na mecz musi być 7 zawodników. Juniorów na miejsce seniora lub obco nie biorę pod uwagę. Nie biorę pod uwagę również wypożyczenia kogoś w miarę przyzwoitego na mały kontrakt, bo się okaże że nie ma na to kasy (sponsorzy nie dopisali?). Zostaje więc Jurek Mordel i wałśnie ktoś z dwójki wymienionych przeze mnie ulubieńców. I tak źle i tak niedobrze. Niech jeździ więc ten, któremu trzeba będzie mniej płacić.
"tak sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedzie sie cieszyl uznaniem w oczach naszych klubowych dzialaczy artysta nazwiskiem frankow ... kiedy wreszcie mordel dostanie obiecany sprzet i na rownych szansach bedzie mogl walczyc o miejsce w skaldzie, "
Coś mi się zdaje, że jeszcze się Franka naoglądamy. Na chwilę obecną ze składu powinni wylecieć właśnie on i Jensen. Niestety w składzie na mecz musi być 7 zawodników. Juniorów na miejsce seniora lub obco nie biorę pod uwagę. Nie biorę pod uwagę również wypożyczenia kogoś w miarę przyzwoitego na mały kontrakt, bo się okaże że nie ma na to kasy (sponsorzy nie dopisali?). Zostaje więc Jurek Mordel i wałśnie ktoś z dwójki wymienionych przeze mnie ulubieńców. I tak źle i tak niedobrze. Niech jeździ więc ten, któremu trzeba będzie mniej płacić.
zastanawia mnie dlaczego zawodnicy na próbie toru jadą przynajmniej 2 kółka na pełnym gazie, a MF pół, dlaczego większośc próbuje start nawet po 4 razy, a MF raz, dlaczego przed biegiem podjeżdza pod taśmę w wiekszości przypadkach nie próbując startu... ? czy to jest oszczędność... ??? i jeszcze jedno czy na treningu nie można sprawdzic że silniki nie grają ?, że nie jadą jak trzeba, czy dopiero to sie sprawdza na meczu ligowym ??
Pana MF polubiłem, nie wiem dlaczego, może bo pojawił się w przykrym momencie w ubiegłym sezonie, wierzyłem, miałem nadzieję, jeszce chyba do wczoraj, ale taki wytrwały to ja nie jestem, szkoda

Pana MF polubiłem, nie wiem dlaczego, może bo pojawił się w przykrym momencie w ubiegłym sezonie, wierzyłem, miałem nadzieję, jeszce chyba do wczoraj, ale taki wytrwały to ja nie jestem, szkoda