Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#401 Postautor: Kubbas » 6 grudnia 2004, o 17:38

Jako ze pewna osoba na forum upiera sie zeby zmienic Franka na Stojanowskiego (bo niby jest duzo lepszy) daje wyniki Stojanowskiego z tego sezonu:

Dom: (gdans w siebie tylko w 1 meczu chyba nie przekroczyl 60p)
8+2 (2*,0,3,1,2*)
6+3 (0,2*,2*,2*)
5+2 (0,2*,1*,2)
7+2 (2*,0,2*,2*,1)

Wyjazd:
4 (3,0,-,-,1)
5+1 (0,1,-,3,1*)
8+2 (2*,1,2,2*,1) (mecz w gnieznie)

Play-off

Dom
7+3 (2*,2*,1,2*)
6 (d1,3,2,1)
5+2 (1,2*,2*)

Wyjazd:
8 (1,3,2,2)
5 (1,2,0,2)

No i w czym ten stojanowski jest lepszy od Franka ?
Pojechal w 5 meczach wyjazdowych bo w innych przegrywal mniejsce w skladzie z Pecyna.

W meczach u siebie gdy rywale zdobywali nie wiecej niz 35pkt. Stojanowski zdobyl ich max 8
i czy oplaca sie zmieniac Franka na Stojana?
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2004, o 17:41 przez Kubbas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#402 Postautor: jacur78 » 6 grudnia 2004, o 17:40

meesha pisze:Ja nic nie sugeruję, ja tylko stwierdzam fakty... :roll: A jak się nie wygra żadnego meczu to się na pewno spadnie (no chyba, że jest się w II Lidze). I to też jest fakt

Prawda to nie jest! Mozna wszystkie mecze remisowac i teoretycznie wygranie jednego meczu mogloby dac awans do e-ligi ( przy zalozeniu ze same remisy wystarcza na zajecie przynajmniej 6 miejsca):) Mozna rowniez zakladac ze w finale playoff druzyna remisujaca wszystkie mecze spotyka sie z druzyna bedaca nizej po sezonie zasadniczym wowczas nie trzeba ani 1 wygranej do awansu :)

meesha
Trener
Kontakt:

#403 Postautor: meesha » 6 grudnia 2004, o 17:53

Jacur78, przeczytaj jeszcze raz co napisałem i powiedz co tam się nie zgadza. Czy nie jest prawdą, że na pewno się spadnie jeśli się przegra wszystkie mecze :?:
Prawdą jest natomiast, że można awansować nie wygrywając żadnego meczu, remisując wszystkie, a wszystkie mecze w play-offach wygrywać po biegu dodatkowym (co nie stanowi zwycięstwa meczowego :!: ) uprzednio nie rozstrzygając żadnego z dwu meczów. Oczywiście to model czysto teoretyczny, ale możliwy. Ot, taki bubel zafundowała nam GKSŻ w przyszłym sezonie...

EDIT:
Sam się przyjrzałem i zwracam honor.
"Nie wygrać żadnego" nie musi znaczyć "przegrać wszystkie". Niestety nie jestem - jak niektórzy - nieomylny :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#404 Postautor: Lublin_Fan » 6 grudnia 2004, o 17:57

Kubbas nie prowokuj 8)

Jeśli już uwzględniamy tylko statystyki to sam popatrz:
Franków 1,612 co daje mu 32. pozycje wśród zawodników 1 ligi
Stojanowski 1,925 co daje 18. miejsce.

Przedstawie tutaj jeszcze ich statystyki z meczów wyjazdowych:
Franków (runda zasadnicza bo innych nie znalazłem) 1,586
Stojanowski (z całego sezonu) 1,750.

Stojan jest po prostu lepszy od Franka a dodatkowo między nimi jest duża różnica w podejściu do obowiązków. Za Rafałem nie ciągną się legendy o handlowaniu meczami i olewaniu treningów.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#405 Postautor: Kubbas » 6 grudnia 2004, o 18:06

Lublin_Fan pisze:Stojan jest po prostu lepszy od Franka a dodatkowo między nimi jest duża różnica w podejściu do obowiązków. Za Rafałem nie ciągną się legendy o handlowaniu meczami i olewaniu treningów.

Pozdr.

No nie! nie znac imienia swojego idola!? oj...

Musisz jeszcze spojrzec w ten sposob ze Stojan jezdzil w klubie w ktorym bylo duzo duzo wiecej kasy niz u nas, nie trafil do gdanska na pare dni przed 1 meczem, i nie jezdzil w kliku meczach (co pewnie obnizylo by jego srednia!)
Nie wiadomo czy 100jan dobrze radzil by sobie na naszym torze a dodatkowym plusem dla Franka jest to ze juz tu troche jezdzi i zgral sie z druzyna. Wiec po co to zmieniac jesli na 90% nie przyniesie to lepszych rezultatow niz pozostawienie Frakiego?

Ps. Nie to zebym ja niewiem jak lublil Mariusza, ale jesli mam wybierac pomiedzy nim a Stojanowskim to zdecydowanie wole Franka.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#406 Postautor: Lublin_Fan » 6 grudnia 2004, o 18:16

Kubbas pisze:No nie! nie znac imienia swojego idola!? oj...

Żaden idol. A imie.... no cóż :) Polecam zrobić sobie taki maraton z nauką jak ja ostatnimi czasy to też ci sie troche rzeczy pomiesza.

Musisz jeszcze spojrzec w ten sposob ze Stojan jezdzil w klubie w ktorym bylo duzo duzo wiecej kasy niz u nas,

Franków miał najlepszego sponsora ze wszystkich zawodników TŻ-u i wielokrotnie mówiono o tym, że nikt nie ma tak dobrego sprzętu jak on. I co z tego wyszło? Ano nic. Chciałbym również zobaczyć jak Mariusz radziłby sobie w ekipie tak napakowanej profesjonalistami jak Wybrzeże. W Lublinie miał szczęscie bo albo ktoś sie połamał albo ktoś inny zapomniał na mecz pojechać.
Wiec po co to zmieniac jesli na 90% nie przyniesie to lepszych rezultatow niz pozostawienie Frakiego?

Niestety nie potrafisz tego udowodnić.

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#407 Postautor: mikas » 6 grudnia 2004, o 18:20

Ja sie obawiam że miejsce w składzie znalazłoby sie i dla Franka i dla Stojana(w tej chwili jest moim faworytem mimo że łudze sie jeszcze,że obejmiemy kurs na Wrocław),bo Stojan ewentualnie nie przyszedłby za Franka tylko za Śledzia/Trumne/Jelenia*,bo jeśli założymy że Franków odchodzi to wtedy potrzeba nam wzmocnić sie dwoma zawodnikami a na to sie raczej nie zanosi,więc Franek i tak raczej zostaje.

*niepotrzebne skreślić
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#409 Postautor: wojtas » 6 grudnia 2004, o 19:11

Zgadzam sie tym tazem z Gawrzykiem. Teraz juz jestem uświadomiony że z Barana palant jakich mało, traktuje Lublin jak powód do wyciągnięcia kasy od Rzeszowa. Rada na przyszłośc: nie wdawać się w negocjacje z takimi ludźmi jak ten Baran bo to sensu nie ma a traci się czas który moznaby przeznaczyc na negocjacje z innymi - powaznymi zawodnikami. P.S. wlasnie ogladalem liste transferowa: a moze Łukaszewski?? Bo jest jeszcze perspektywiczny R. Jankowski i A. Huszcza 8) .

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#410 Postautor: DonKamizi » 6 grudnia 2004, o 19:12

HEHEHE :lol: :lol: .Już w zeszłym roku zrobił nas chyba w ch..... ale co tam trzeba było spróbować i w tym.
Uff....na całe szczęście Baran został tam gdzie jego miejsce.Dla mnie nazwisko jak najbardziej pasujące....
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#411 Postautor: wojtas » 6 grudnia 2004, o 19:13

Mam pytanie do mojego ulubionego admina - Gawrzyka: Czy jest w najblizszym czasie planowana jakas konferencja prasowa w klubie?? Jak jest to kiedy mniej wiecej??

KrzyÅ›
Junior

#412 Postautor: KrzyÅ› » 6 grudnia 2004, o 19:34

DonKamizi pisze:HEHEHE :lol: :lol: .Już w zeszłym roku zrobił nas chyba w ch..... ale co tam trzeba było spróbować i w tym.
Uff....na całe szczęście Baran został tam gdzie jego miejsce.Dla mnie nazwisko jak najbardziej pasujące....

To już tradycja, że co roku ktoś ładuje w ch... Siwka i jego załogi na kółkach...Widocznie uwielbiają rozmawiać z dziećmi...W tamtym roku trzeba było na siłę brać ludzi z żółtymi papierami i pomysłami na ucieczkę z klubu...ale widocznie tradycją jest czepiać się gówna...

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#414 Postautor: Jinxsior » 6 grudnia 2004, o 19:39

OK stracilismy Barana, zostaly trzy nazwiska.Co bedzie jak kolejni udowodnia ze sa baranami.????

KrzyÅ›
Junior

#415 Postautor: KrzyÅ› » 6 grudnia 2004, o 19:44

Jinxsior pisze:OK stracilismy Barana, zostaly trzy nazwiska.Co bedzie jak kolejni udowodnia ze sa baranami.????

Odpowiedź jest prosta - walczymy z Krosnem i Opolem :lol:

maloh
Szkółkowicz

#416 Postautor: maloh » 6 grudnia 2004, o 19:46

Kubbas pisze:Pojechal w 5 meczach wyjazdowych bo w innych przegrywal mniejsce w skladzie z Pecyna.

W meczach u siebie gdy rywale zdobywali nie wiecej niz 35pkt. Stojanowski zdobyl ich max 8
i czy oplaca sie zmieniac Franka na Stojana?

zaskoczyłeś mnie tekstem ze Stojan przegrywał z Pecyną !
Pecyne dlatego Dziki puszczał bo sie łudził ze wkoncu Pecynie wyjdzie jakis mecz i sie przełamie.
Zwróć uwage ze Stojan jeździł zazwyczaj w 4 biegach w meczu, a nie w 5.
Kazdy w Gdańsku powie Ci ze Krzysiek bije na głowe Franka pod kazdym względem - ambicja, podejście, zaangazowanie, szacunek do kibiców itd.
W 3miescie ciagle są głosy ze Stojan zostanie jednak w Gdańsku - i uwierz mi - będzie sie z tego cieszył nie jeden kibic !
Chłopak nie wali kompletów ale waleczny jest i swoje przywiezie na 100%

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#417 Postautor: piwo__ » 6 grudnia 2004, o 20:11

Jinxsior pisze:OK stracilismy Barana, zostaly trzy nazwiska.Co bedzie jak kolejni udowodnia ze sa baranami.????

Po pierwsze nie stracilismy go bo nigdy go nie mielismy wiec sprawa oczywista... po drugie od dawna wiedzialem ze nie ma szans na jego start w naszych barwach, a wszystko to chocby po tym jak potraktowal Lublin po ostatnim meczu z Rzeszowem... Poza tym to "jego" Rzeszow wiec jak sobie wyobrazacie taka zdrade ;) I ciesze sie ze nie ma go u nas choc napewno lepiej by zrobil tr5afiajac do ZG (bo oslabil by Zeszuff)
A tak wracajac do tematu to Knapp, Piszcz, Frankow, Jelen, Trumna i chocby 100jan (Czerwinski)... Niby dlaczego nie ma to byc sklad na awans? Jesli nie na awans to spokojnie na pierwsza 3-ke... Napewno brak nam juniorow ale jesli podpisy zloza Ci co byli i jeden z wyzej wymienionej dwojki napewno powalczymy... To jest moje zdanie wiec nie kaze sie nikomu z nim zgadzac... Pozdr...
MOTORLUBLIN

Prezes

#418 Postautor: Prezes » 6 grudnia 2004, o 20:29

Witam.
Na wstepie chcialbym powiedziec ze takich jak Baran jest duzo :oops:
Tak samo nas potraktowal w tym sezonie Balinski ale raczej nikt za nim nie placze :D W zeszlym sezonie rowniez mielismy takie przypadki.
A teraz odnosnie Funka: zarowno On jak i frankow(specjalnie z malej litery) jezdzili w Ostrowie i przynajmniej moje zdanie dotyczace tych zawodnikow jest zgola odmienne.
Zacznijmy od Franka: juz kiedys mowilem kilku osoba z Lublina ze franek lubi oddac sobie mecz bez walki: Ostrow-Grudziadz 42:48
9 M.FRANKÓW 2+2 (0,1*,-,1*) bieg 1 nie odkrecil kranika
:oops: bieg 2 "pokonal" Kryskiewicza :roll: ale czego sie nie robi dla pieniedzy :lol:
teraz troche o Funku: reprezentowal nas w roku 2003 i glownie dzieki niemu uzyskalismy awans do 1 ligi, rowniez jest bardzo dobrym duchem zespolu. Z tego co wiem to na dzien dzisiejszy dysponuje ladnym parkiem maszyn :D i ma calkiem inne podejscie do kazdych zawodow niz franek,ale mam nadzieje ze poznacie sie kiedys na frankowie bo chyba na Stojanowskim wam to az tak szybko nie bedzie dane.

Prezes

#419 Postautor: Prezes » 6 grudnia 2004, o 20:33

Sorki za post pod postem, ale zapomnialem dodac pilnujcie Grzeisa Knappa 8)

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#420 Postautor: kezman » 6 grudnia 2004, o 20:47

Prezes pisze:Sorki za post pod postem, ale zapomnialem dodac pilnujcie Grzeisa Knappa 8)

Polać mu!! :wink: Dobrze chłop mówi :lol: :wink:

Pozdro.

KrzyÅ›
Junior

#421 Postautor: KrzyÅ› » 6 grudnia 2004, o 20:54

Prezes pisze:Sorki za post pod postem, ale zapomnialem dodac pilnujcie Grzeisa Knappa 8)

Pilnujcie Petera aby was nie wydoił jak zwykłą krasulę i aby nie przyjeżdzał z osiołkami motorkami bo wtedy nawet batem go nie popedzicie...Chuj... i wolny na starcie (wiek robi swoje) ale za to dobry technicznie, chociaż widzialem i oczom nie i wierzyłem jak objechał go Miesiąc

KrzyÅ›
Junior

#422 Postautor: KrzyÅ› » 6 grudnia 2004, o 20:59

kezman pisze:

Pozdro.

Tylko wieś z Kezmanem na czele potrafi zwyzywać i każe wypierd... Baranowi z Józkolandi by nastepnie wielbic go i nieść na tarczy za podpisik na kontrakcie...Jesteście żałośni...

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#423 Postautor: kezman » 6 grudnia 2004, o 21:02

KrzyÅ› pisze:
kezman pisze:

Pozdro.

Tylko wieś z Kezmanem na czele potrafi zwyzywać i każe wypierd... Baranowi z Józkolandi by nastepnie wielbic go i nieść na tarczy za podpisik na kontrakcie...Jesteście żałośni...

Pokaż mi gdzie coś takiego zrobiłem? :lol: Za dobrze znam tego zawodnika żeby go wyzywać. Ty jesteś człowieku żałosny.

P.S Prezes nie przyjmuj się. Zazdrość wychodzi z nich na wierzch... :wink:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#424 Postautor: Łoptymista » 6 grudnia 2004, o 21:05

kezman pisze:
KrzyÅ› pisze:
kezman pisze:

Pozdro.

Pokaż mi gdzie coś takiego zrobiłem? :lol: Za dobrze znam tego zawodnika żeby go wyzywać. Ty jesteś człowieku żałosny.

P.S Prezes nie przyjmuj się. Zazdrość wychodzi z nich na wierzch... :wink:

Jakich nich misiu puszysty. jakich nich? Chyba, że ci się już krzysie dwoją i troją.
Reszta forumowiczów jest spokojna i opanowana.
PS To prawda ze Trojan wybiera siÄ™ do Krosna??

KrzyÅ›
Junior

#425 Postautor: KrzyÅ› » 6 grudnia 2004, o 21:11

Łoptymista pisze:To prawda ze Trojan wybiera się do Krosna?

Taka w tym prawda jak Baran do Zielonej Góry.... :lol: :lol: :lol: