Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1726 Postautor: grzesieck » 5 grudnia 2004, o 13:45

A ja jestem za takim wariantem, zeby przyszloroczny sklad zapewnil nam awans do e-ligi :)

Kościecha... :roll:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1727 Postautor: Mars » 5 grudnia 2004, o 14:07

grzesieck pisze:A ja jestem za takim wariantem, zeby przyszloroczny sklad zapewnil nam awans do e-ligi :)

Kościecha... :roll:

j.w w 100%popieram!!!

Johnny Bravo

#1728 Postautor: Johnny Bravo » 5 grudnia 2004, o 14:10

Witam

Po lekturze całego wątku jestem pełen optymizmu.
Wychodzi na to, że do składu przymierzani są min. Karol Baran, Krzysztof Stojanowski. O ile nie jest to wymysł kibiców i ich marzenia to bardzo mnie to cieszy. Moim zdaniem to dobre kandydatury. Po utrzymaniu szkieletu zespołu, mamy w Lublinie drużynę która może powalczyć o najwyższe cele.
Jensen
Franków
Piszcz
Baran/Stojanowski
Knapp
Stachyra
Kępa

Takie jest moje zdanie. Co o tym myślicie ? Już boję się reakcji Gela, który zaraz sprowadzi mnie na ziemie i powie, że się nie znam na niczym, bo wierze w tych zawodników. I cieszy mnie jeszcze jedno. Drużyna taka to sami mlodzi waleczcni jeźdzcy.

Geest
Senior

#1729 Postautor: Geest » 5 grudnia 2004, o 14:17

lepiej sie za wczesnie nie podjarywac, ale wyglada to calkiem niezle. do tego jeszcze Jeleń i Seba, co dawaloby nam konkurencje o miejsce w skladzie. a i tak najgorszy w tym sezonie bedzie system rozgrywek :(((

Johnny Bravo

#1730 Postautor: Johnny Bravo » 5 grudnia 2004, o 14:22

W sprawie Kościechy wypowiedał się wczoraj na forum harry. I pisał, że jest to koszt ok. 500 tyś za sezon. Mówił, że można go zatrudnić, jednak wtedy reszta składu to będzie Jeleń, Trumna oraz juniorzy. Lepszym rozwiazaniem jest moim zdaniem bardziej wyrównany skład.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1731 Postautor: dannie » 5 grudnia 2004, o 14:26

moze jestem pesymista ale jakos nie wierze w te wszystkie nazwiska... ale powiem szczerze ze wole sie milo zaskoczyc widzac informacje na stronie o kontrakcie ze Stojanem niz sie zawiesc gdyby klub nie znalazl nikogo dodatkowego do skladu, lub stracil kogos z tamtego sezonu...

kasa sie nie przelewa i bede sie cieszyl z kazdej wygranej, a kazdy punkt ponad norme (jaka ma byc ta norma?!) bedzie mnie cieszyl... nie licze na e-lige, bo wiem ze bedzie bardzo ciezko... ale mam nadzieje ze chlopaki jak ostatnio tak i w tym sezonie powalcza i pokaza ze nazwiska i banknoty nie jezdza... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1732 Postautor: Talib » 5 grudnia 2004, o 14:41

Właśnie mnie naszła taka refleksja. Ten cały cymbał Karwan i jego przyjaciele wszem i wobec trąbili, że przeprowadzane przez nich "reformy" regulaminu rozgrywek mają na celu obniżenie kosztów funkcjonowania klubów żużlowych. Jak czytam o 200 tysiącach jakie sobie życza za podpis pod kontraktem Węgrzyk, czy Kościecha to mnie ogarnia pusty śmiech. Gdzie te oszczędności, byle krajowa miernota w I lidze się ceni co najmniej jak by regularnie trzaskała komplety w ekstrtalidze. A juniorzy? Bieg juniorski i dwa pewne miejsca w składzie miały spowodować zwrócenie większej uwagi na szkolenie przez kluby młodzieży. Zadziałało jak cholera, wystarczy sobie policzyć ilu juniorów zadebiutowało w lidze w sezonie 2004, a ilu w sezonie 2003. Jest progres! Tyle że ujemny i to bardzo. Mam nadzieję, że klub z Torunia zleci na pysk do pierwszej ligii, ale nie dlatego, że czuję do nich jakieś animozje, ale może wtedy przewodniczący GKSŻ na własnej skórze odczuje konsekwencje promowania idiotycznych przepisów i przestanie mówić, że czarne jest białe.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1733 Postautor: grzesieck » 5 grudnia 2004, o 14:46

Talib pisze:Mam nadzieję, że klub z Torunia zleci na pysk do pierwszej ligii, ale nie dlatego, że czuję do nich jakieś animozje, ale może wtedy przewodniczący GKSŻ na własnej skórze odczuje konsekwencje promowania idiotycznych przepisów i przestanie mówić, że czarne jest białe.

dopoki Karwan jest przewodniczacym GKSÅ» dopoty Apator nie spadnie...
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#1735 Postautor: meesha » 5 grudnia 2004, o 16:34

Gawrzyk pisze:Nie licze Polonii Bydgoszcz bo taki klub juz nie istnieje...

:?: :!: :roll: :shock:
Czyżbym coś przegapił? Czy może od ciągłości tradycji bardziej liczą się TŻ-ty, BTŻ-ty, PKŻ-ty, KSŻ-ty, ZKŻ-ty i inne dziwne twory :?: :roll:

PS. I znów wyskakuje ten cholerny napis 8) Zamknijcie ten temat albo go naprawcie :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1736 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2004, o 16:50

meesha pisze:
Gawrzyk pisze:Nie licze Polonii Bydgoszcz bo taki klub juz nie istnieje...

:?: :!: :roll: :shock:
Czyżbym coś przegapił? Czy może od ciągłości tradycji bardziej liczą się TŻ-ty, BTŻ-ty, PKŻ-ty, KSŻ-ty, ZKŻ-ty i inne dziwne twory :?: :roll:

PS. I znów wyskakuje ten cholerny napis 8) Zamknijcie ten temat albo go naprawcie :twisted:

No BTZ a nie Polonia Bydgoszcz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

meesha
Trener
Kontakt:

#1737 Postautor: meesha » 5 grudnia 2004, o 17:05

No z takim rozumowaniem to Atlas Wrocław też nigdy nie spadł :roll: :D
Podobnie jak Polonia Bydgoszcz - wg niektórych już nie istnieje ale z E-ligi (czy dawniej I ligi) nigdy nie spadła. I już nie spadnie skoro jej nie ma :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1738 Postautor: istred » 5 grudnia 2004, o 17:10

Jakby nie patrzeć to klub z Bydgoszczy nigdy nie spadł. Polonia nie spadła... BTŻ póki co też nie spadło.
Swoją drogą to LKŻ nigdy nie awansował, a TŻ nigdy nie spadł :D
Ostatnio zmieniony 5 grudnia 2004, o 17:35 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.

meesha
Trener
Kontakt:

#1739 Postautor: meesha » 5 grudnia 2004, o 17:12

Ale co do Atlasu to się pomyliłem :oops: :oops: :oops: Myślałem, że w '98 jeszcze się nazywali Polsat. A jednak nie...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1740 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2004, o 17:15

Nie chodzi juz o sama nazwe tytularna. Chodzi o faktyczny stan prawny. No ale racja Gawrzyk sie pomylil. Nie tylko Apator nie spadl z ekstraligi... BTZ tez nigdy nie spadl;]
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1742 Postautor: istred » 5 grudnia 2004, o 17:36

A tak na poważnie...
Jak czytam te wszystkie wrzuty na p. Siwka itd. to niedobrze mi się robi. Mamy jeszcze dwa miesiące na podpisywanie kontraktów. Teraz właściwie jest dopiero początek podpisywania kontraktów i zawodnicy chcą jak najwięcej wyciągnąć z klubów, podpisać jak najlepszy kontrakt - to chyba oczywiste, ale frajerów robi się coraz mnie - jakby było dalej tyle, to Ostrów z Rzeszowowem bili by się o Kościechę. Jak zawodnicy nie będą mogli znaleźć pracodawcy, który spełni ich wymagania finansowe to będą je powoli obniżali, aż się znajdzie taki, który uzna tą cenę za rozsądną.
Póki co, wygląda to (wbrew temu co niektórzy piszą) nie najgorzej. Prowadzone są - chyba dość konkretne - rozmowy z nowymi zawodnikami i to z całkiem niezłymi. Boję się tylko o to czy nasi "starzy" zawodnicy tj. Piszcz i Knapp podpiszą kontrakty w Lublinie, chociaż nie wyobrażam sobię drużyny bez Tomka.
Optymistycznie też nastraja budżet, który będzie większy niż ten z poprzedniego sezonu (a tamten pozwolił nam walczyć w barażach o ekstralidze!) trzeba też dodać, że okoliczności sprzed początku sezonu zmusiły nas na pewno na niespodziewany wydatek.
Jeszcze odnośnie kontraktów... nie wierze, że nagle Ostrów i Rzeszów mają tyle kasy, żeby zrobić Unię Tarnów w pierwszej lidze. Na początku zrobili poważne zakupy, a teraz zaczynają skrupulatnie liczyć gotówkę, bo może w trakcie sezonu jej zabraknąć. Lublin ma tutaj przewagę, bo my póki co mamy kasę "pełną".
Podsumowując licze na zatrudnienie w Lublinie dobrego seniora - Baran lub Kościecha - który gwarantuje 10 pkt. w meczu i pozostawienie dotychczasowego składu, który wyglądał by tak:
1. Piszcz
2. Knapp
3. Jensen
4. Kościecha/Baran
5. Franków/Jeleniewski/Trumiński
6. Kępa
7. Stachyra
Taki skład na pewno pozwoliłby nam na walkę o ekstraligę.
Jak patrzę na ten skład to nasuwa mi się taka myśl... że chyba lepiej było by wypożyczyć Trumińskiego lub Jeleniewskiego. Wiadomo, że jek będzie walka pomiędzy trzema zawodnikami o jedno miejsce to stworzy się podłoże do konfliktów, a Trumna... A może strata Frankowa, nie była by aż taka bolesna...
Póki co żaden z seniorów nie podpisał kontraktu więc jak na razie jest to tylko gdybanie.

PS. Ktoś pisał (Gawrzyk albo Harry), że 2 tygodnie po walnym to będzie czas podpisywania kontraktów. Czyżby coś się zminiło ?

meesha
Trener
Kontakt:

#1743 Postautor: meesha » 5 grudnia 2004, o 17:43

Póki co żaden z seniorów nie podpisał kontraktu więc jak na razie jest to tylko gdybanie.
Hehe i jak widać w tym gdybaniu nie jesteśmy gorsi od Józków :wink: . Gdybiemy już ponad 70 stron. A to dopiero początek grudnia :D Jednak straszna rzecz ta przerwa zimowa. Może by tak jakieś zawody w Ice Speedway'u na Globusie urządzić :wink: :?:

rob7
Senior

#1744 Postautor: rob7 » 5 grudnia 2004, o 17:51

co wy z tym zatrudnianiem dobrego seniora, jak już ktoś napisał KOŚCIECHA to wydatek 500 000zł to 1/3 rocznego budzetu, dobrze byłoby gdyby skład z ubiegłego roku został, kontraktowanie zawodników w ostatniej chwili bo może obniżą wymagania finansowe jest ryzykowne
bo może nie będzie kogo kontraktowąć a po drugie skraca się cykl przygotowania drużyny do sezonu zawodnik nie wie gdzie jeżdzi za ile
i o co ma drużyna walczyć
. Dużym błędem zarządu jest brak umowy z dobrym zagranicznym tunerem dla wszystkich zawodników, wówczas
nie byłoby problemów ze stwierdzeniem co zawodnik włożył w silnik i za jaką kasę.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1745 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2004, o 18:01

rob7 pisze:co wy z tym zatrudnianiem dobrego seniora, jak już ktoś napisał KOŚCIECHA to wydatek 500 000zł to 1/3 rocznego budzetu, dobrze byłoby gdyby skład z ubiegłego roku został, kontraktowanie zawodników w ostatniej chwili bo może obniżą wymagania finansowe jest ryzykowne
bo może nie będzie kogo kontraktowąć a po drugie skraca się cykl przygotowania drużyny do sezonu zawodnik nie wie gdzie jeżdzi za ile
i o co ma drużyna walczyć
. Dużym błędem zarządu jest brak umowy z dobrym zagranicznym tunerem dla wszystkich zawodników, wówczas
nie byłoby problemów ze stwierdzeniem co zawodnik włożył w silnik i za jaką kasę.

1.Chyba raczej chodzi nam o zawodostwo jesli chodzi o naszych zawodnikow - dostaja kase -maja byc efekty - jak dla mnie moga do silnika wkladac czekoladki wedla byle by byl wynik. Nie powinno sie zmuszac nikogo do tego konkretnego sprzetu, bo moze on woli inny?

2.Dlaczego do dobrego zagranicznego tunera? A moze dobrego polskiego mechanika. Niech am etat w klubie i niech pomaga naszym.. Ale znow.. Po co komu narzucac mechanika? Niech sobie robi co chce.. byle byl wynik... Jelsi utrzymamy sklad z 2004 + ew. Baran to kazdy bedzie musial uwazac na siebie. Jak taki Baran wyda kase na panienki zamiast na silniki i zamiast 8ptk na mecz bedzie robil4 to sie go wywali na zbity pysk i wezmie Jelenia czy Trumine. Proste?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

rob7
Senior

#1746 Postautor: rob7 » 5 grudnia 2004, o 18:09

zawodostwo, proszÄ™ bardzo kontrakt jak ma np Jensen 350 Euro i niech robiÄ… co chcÄ… jadÄ… zarabiajÄ… nie jadÄ… nie zarabiajÄ… ale za 100-150 euro
trudno mówić o pełnym zawodostwie, nie można wymagać zawodostwa a płacić w zależności od narodowości

harry
Trener

#1747 Postautor: harry » 5 grudnia 2004, o 18:27

rob7 pisze:zawodostwo, proszÄ™ bardzo kontrakt jak ma np Jensen 350 Euro i niech robiÄ… co chcÄ… jadÄ… zarabiajÄ… nie jadÄ… nie zarabiajÄ… ale za 100-150 euro
trudno mówić o pełnym zawodostwie, nie można wymagać zawodostwa a płacić w zależności od narodowości

A możesz kolego jaśniej bo chyba ( na pewno) trochę bzdurek nawypisywałeś. 350 E to nawet Karlssonowi się tyle nie przyśniło i to w Ostrowie.

rob7
Senior

#1748 Postautor: rob7 » 5 grudnia 2004, o 20:32

jaśniej, prosze bardzo, jak zawodostwo to zawodostwo płacimy za punkt tyle samo, bez znaczenia Karlsson czy Jeleniewski a zawodnik musi sam sobie zabezpieczyć wsztystko, a bzdurką jest chyba pisanie że zawodnicy polscy mają zawodowe kontrakty skoro mają inną kasę za te same osiągniecia, podobno "obco" zarabiają 1000zł - 2000zł za punkt więc 350E jest średnią, kwota jest bez znaczenia, jest przykładowa

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1749 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2004, o 20:51

rob7 pisze:jaśniej, prosze bardzo, jak zawodostwo to zawodostwo płacimy za punkt tyle samo, bez znaczenia Karlsson czy Jeleniewski a zawodnik musi sam sobie zabezpieczyć wsztystko, a bzdurką jest chyba pisanie że zawodnicy polscy mają zawodowe kontrakty skoro mają inną kasę za te same osiągniecia, podobno "obco" zarabiają 1000zł - 2000zł za punkt więc 350E jest średnią, kwota jest bez znaczenia, jest przykładowa

Po pierwsze - zawodostwo a nie komunizm - kazdemu platne wedlug potrzeb mozliwosci i umiejetnosci a nie po rowno... cos ci sie potentegowalo zawodostwo z socjalizmem.

Po drugie - jakos w kwesti wielksoci zarobkow obco bardziej wierze harremu niz twojemu "podobno"
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,