Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Krychs
Senior

#226 Postautor: Krychs » 24 listopada 2004, o 15:13

Masz racje Tarnów by powtórzyć tegoroczny sukces będzie potrzebował wartościowego seniora. A co do Ułamka chodziło mi tylko o to, że pójdzie poprostu tam gdzie mu najlepiej "posmarują" bez względu na to, czy będzie to ekstra, czy I liga.

Danio

#228 Postautor: Danio » 25 listopada 2004, o 07:30

Widząc po obradach w GKSŻ nic sensownego się nie zmieniło! Nici z drugiego obcokrajowca więc należałoby się pospieszyc i poszukać konkretnego seniora do TŻ-u. Proponuje Pecynę :D

P.S. Co za stalowe łby siedzą w GKSŻ, nic a nic nie nadają się zreformować :evil: , najlepiej siedzieć i brac kase niczego nie zmieniając :twisted:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#229 Postautor: Talib » 25 listopada 2004, o 09:18

sting126 napisał:

"Albo wstawia Kolodzieja na pozycje seniora + Burza i dwoch zostaje na zielonej trawce (Rempala i Wardzala) ten drugi pewnie zostanie w zespole - liczac na slabsza forme kogos z dwojki wspomnianej na poczatku, a drugi pojdzie swiat... I wcale nie bylbym taki pewny czy dodatkowy senior jest im niezbedny..."

Kołodzieja w miejsce seniora powiadasz? A drugim juniorem obok M.Rempały bedzie kto? Dzik, Ciesielski czy Zieliński? Przy takim ustawieniu przed każdym meczem trener Tarnowa powinien dawać na mszę, żeby chociaż zremisować bieg juniorski.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#230 Postautor: kdsz » 25 listopada 2004, o 15:16

Niekoniecznie. Przeciez Kolodziej moze jezdzic jako junior z rezerwy zastepujac Wardzale/El Szmaciarzo, ktorym pozostanie jeden bieg w meczu. Podobny manewr w tym roku zastosowal Gorzow [Hlib za Brzozowskiego, Gluchego czy DÄ…browskiego] i wcale zle na tym nie wyszedl.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#231 Postautor: Talib » 25 listopada 2004, o 15:41

Racja, racja, ale to chyba i tak trochę ryzykowne, bo w przypadku kontuzji któregokolwiek z juniorów (Kołodziej, Rempała) musza jechać cieniasem w składzie i jednym juniorem z prawdziwego zdarzenia w biegu juniorskim. Tymczasem Gorzów miał jeszcze Brzozowskiego w odwodzie. W końcu odjechał 23 biegi w 10 meczach ze średnią 1,087 co na kolana nie powala, ale wstydu też nie przynosi. Myślę, że jednak Tarnów nie będzie chciał podejmować takiego ryzyka, bo i po co skoro jest szmal. No chyba że go nie ma...

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#232 Postautor: Prymus » 27 listopada 2004, o 13:02

Licze ze po dzisiejszym walnym bedzie juz mniej krycia co i jak i zacznie sie porzadne kompletowanie skladu. GKSÅ» postanowilo co mialo postanowic, dzis tez cos chyba sie wyjasni, wiec do dziela dzialacze! Teraz juz nie ma na co czekac.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#233 Postautor: boxing » 27 listopada 2004, o 15:42

Na stronce czestochowskiej ktos napisal ze Czerwinski raczej nie bedzie jezdzil w Czestochowie - do tej pory klub nawet z nim nie rozmawial. Nie wiem co bedzie ustalone na dzisiejszym walnym ale gdyby cos drgnelo to proponuje wyslac do tego zawodnika zapytanie cenowe. Jak bedzie do wziecia - to negocjowac. Dlaczego - o tym w moich poprzednich postach. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Danio

#234 Postautor: Danio » 29 listopada 2004, o 09:04

Czy ktoś wie jak toczą się rozmowy z K. Baranem? jakie są efekty rozmów :?: i jakie szanse są obecnie na zakontraktowanie tego zawodnika :wink:

Shack
Administrator

#235 Postautor: Shack » 29 listopada 2004, o 09:49

Danio pisze:Czy ktoś wie jak toczą się rozmowy z K. Baranem? jakie są efekty rozmów :?: i jakie szanse są obecnie na zakontraktowanie tego zawodnika :wink:

zdaje sie ze Harry pisal ze u nas Baranka nie bedzie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#236 Postautor: Gelo » 29 listopada 2004, o 09:58

Shack pisze:
Danio pisze:Czy ktoś wie jak toczą się rozmowy z K. Baranem? jakie są efekty rozmów :?: i jakie szanse są obecnie na zakontraktowanie tego zawodnika :wink:

zdaje sie ze Harry pisal ze u nas Baranka nie bedzie

I całe szczęście.

Danio

#237 Postautor: Danio » 29 listopada 2004, o 10:13

Zostawcie uprzedzenia do Józków z Mojrzeszowa już w spokoju :D chłopaki
Uważam że Karola Barana trzeba zatrudnić w TŻ żeby osłabić rywala z Rzeszowa, jemu z resztą w Lublinie tor zawsze pasował i potrafił zdobywać 12-15 pkt. :D . Poczatek sezonu w Stali miał słaby- wina sprzętu. Poza tym on chyba czuje do działaczy z Rzeszowa żal że to on nie jest bardziej ceniony od Kuciapy a nawet T. Rempały z którymi klub już się dogadał!! To byłoby duże wzmocnienie dla Lublina a jeszcze bardziej wkurzające dla Mojrzeszów gdyby jeżdził u nas :D :D :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#238 Postautor: Gelo » 29 listopada 2004, o 10:17

Ja akurat nie kieruję się uprzedzeniami, bo byłem za ściągnięciem Kuciapy. Kieruję się przydatnością do drużyny, a Baran jest przeciętnym zawodnikiem. Lubi "nie trafić ze sprzętem" a wtedy przez kilka kolejek jeździ jak nowicjusz. Co z tego, że trafiają mu się mecze, takie jak u nas, skoro na większości wyjazdów jest rzadki. Mówię mu nie.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#239 Postautor: KubuÅ› » 29 listopada 2004, o 17:54

Ja jednak sadze ze Karol Baran bylby dla nas dobrym wzmocnieniem lepszym niz np. Stojanowski, Pietraszko...

KrzyÅ›
Junior

#240 Postautor: KrzyÅ› » 29 listopada 2004, o 19:02

$Kuba$ pisze:Ja jednak sadze ze Karol Baran bylby dla nas dobrym wzmocnieniem lepszym niz np. Stojanowski, Pietraszko...

Zdecydowanie Karol Baran!!!!!!!!!!!!!!
Stojanowski to zawodnik pokroju Frankowa albo i gorzej więc żadne z niego wzmocnienie... a Pietraszko to drugi Fierlej...

Krychs
Senior

#241 Postautor: Krychs » 29 listopada 2004, o 19:32

KrzyÅ› pisze:
$Kuba$ pisze:Ja jednak sadze ze Karol Baran bylby dla nas dobrym wzmocnieniem lepszym niz np. Stojanowski, Pietraszko...

Zdecydowanie Karol Baran!!!!!!!!!!!!!!
Stojanowski to zawodnik pokroju Frankowa albo i gorzej więc żadne z niego wzmocnienie... a Pietraszko to drugi Fierlej...

Co wy Panowie tak siÄ™ tym Baranem podniecacie? Dlaczego niby Baran jest taki zdecydowanie lepszy od Stojana :shock:
Dla porównania statystyki obu zawodników za miniony sezon:

13. K. Baran 1,975 dom 2,400 wyjazd 1,429
14. K. Stojanowski 1,943 dom 2,069 wyjazd 1,792

Jak więc widać średnia biegowa obu zbliżona. Ale Baran jest zawodnikiem zdecydowanie własnego toru co uwidocznia średnia z meczów wyjazdowych o 1 pkt gorsza niż z występów w Rzeszowie. Stojan zdecydowanie lepiej się prezentuje w meczach wyjazdowych. Dlatego też według mnie byłby on lepszym zawodnikiem dla naszej drużyny własnego toru. U nas to i Trumiński potrafi walnąć dwócyfrówkę.

Michael

#242 Postautor: Michael » 29 listopada 2004, o 19:41

Wez pod uwage to ze Baran jezdzil praktycznie we wszystkich meczach a Stojan nie.
On jezdzil ze slabszymi jak nie bylo obco albo za Pecyne.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#243 Postautor: Gelo » 29 listopada 2004, o 20:30

A może jednak wszyscy błądzimy? Jak wynika z artykułu na SF nasz klub interesuje się... Dymem.
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=50137

Snys
Zawodowiec

#244 Postautor: Snys » 29 listopada 2004, o 20:35

o masz Ci los :shock:

Awatar użytkownika
Gretzky

#245 Postautor: Gretzky » 29 listopada 2004, o 20:37

moim zdaniem to sa plotki , Dym lub jego menago musza jakos rozkrecic zainteresowanie jego osoba ; w zeszlym roku niechcial tu przyjsc to w tym tez nie przyjdzie i pewnie wyladuje tam gdzie jego miejsce czyli w Rawiczu

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#246 Postautor: KubuÅ› » 29 listopada 2004, o 21:01

Zakontraktowanie Dyma to by bylo poprostu wyrzucenie pieniedzy w bloto.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#247 Postautor: Gelo » 29 listopada 2004, o 21:03

The Great One pisze:moim zdaniem to sa plotki , Dym lub jego menago musza jakos rozkrecic zainteresowanie jego osoba ; w zeszlym roku niechcial tu przyjsc to w tym tez nie przyjdzie i pewnie wyladuje tam gdzie jego miejsce czyli w Rawiczu

A ja myśle, że to może być możliwe. Dymek niejednokrotnie podkreślał, że pluje sobie w brodę, że nie wybrał Lublina i że źle się czuje w Ostrowie. Mam wielki kłopot jak się do tego ustosunkować. Badzo lubię tego zawodnika, ale raczej za oryginalny image niż jazdę. Chociaż przeciwko nam w Ostrowie jeździł bardzo poprawnie.

Zulu
Junior

#248 Postautor: Zulu » 29 listopada 2004, o 21:50

Dym to solidny ligowy rzemieślnik - taki drugi Łukaszewski. Jeżeli przyszedłby do Lublina za przyzwoite pieniądze, to czemu nie? Mimo wszystko jest pewniejszy i bardziej doświadczony niż Trumiński. Chciałbym go jako ostateczność, gdyby nie udało się zakontraktować kogoś lepszego. Myślę, że nie należy go z góry skreślać, bo choć w Ostrowie nie zachwycił, to w Rawiczu jeździł lepiej niż przyzwoicie.

Johnny Bravo

#249 Postautor: Johnny Bravo » 29 listopada 2004, o 22:10

Witam

Ja zagłosowałem w ankiecie na Zbyszka Czerwińskiego. Uważam, że chłopak ma papiery na jazdę oraz rogatą duszę, co jest bardzo ważne w tym sporcie. Jeździł w Częstochowie oraz Rybniku, nie zachwycał, może przyda mu się zmiana klimatu oraz starty w niższej lidze? Bliżej ma do domu, do Rybnika, ale warto zadzwonić i spytać. Ciekawe jak wyglądają jego koneksje z Włókniarzem, ile Pan Maślanka krzyknie za wypożyczenie. A może kontrakt Zbyszka dobiegł końca? Ktoś kompetentny udzieli mi odpowiedzi? Z ciekawości wyciągnąłem program z zawodów w Lublinie w których startował Czerwiński. Zdobył 10 punktów przegrywając tylko z Unią Tarnów, zanotował przy tym jeden defekt. Wyprzedził w klasyfikacji innych kandydatów do TŻtu czyli Wardzałę, Stojanowskiego, PIetraszkę, Barana, Dyma oraz naszych chłopców Śledzia i Piszcza. Wynik naprawdę przyzwoity, myślę, że warto do medalików zadzwonić.

Kontraktowanie zawodników w każdym sporcie jest wielką loterią. Można wydać tysiące złotych i kompletnie nietrafic. Kto np. spodziewał się, że Bajerski Tomasz po wypadnięciu z GP będzie jednym z najgorszych zawodników w lidze ? Kto przed sezonem stawiałby na Stojanowskiego, który w Iskrze wiele nie pokazał. Dlatego z wyrokowaniem w stylu: po co nam Dym,on nie gwarantuje 10 punktów, albo po co Baran, przeciez on jest słaby na wyjazdach warto się wstrzymać. Przed sezonem wszyscy kibice jak jeden mąż chcieli Mariusza Frankowa. "Przychodzi z ekstraligi, będzie robił 10 punktów". Życie okazało zgoła inną prawdę dlatego warto poczekać do tego, aż wystąpią na torze.

Pozdrawiam Marsa. Kolego, dziś listonosz przyniósł wreszcie emeryture, mogłem wystukać pare zdań :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#250 Postautor: mikas » 29 listopada 2004, o 22:36

Widze ze niektórym wystarczy jeden dobry mecz i nie ważne że zawodnik cały sezon miał do d... a i tak już uważa sie go za tego który nas zbawi i pociągnie chociaz troche wynik. Dym to zawodnik drugoligowy, a to że miał udanych kilka występów to co z tego?? W poprzednim sezonie więcej udanych występów miał u nas Jeleń. Myśląc tym tokiem co Wy to o Daniela powinni sie już bic ekstraligowcy bo w meczu z Zielonką dwa razy pokazał się z bardzo dobrej strony.
MOTOR LUBLIN
Obrazek