Po walnym...
Jeśli dobrze zrozumiałem to klub od dziś nazywa się SIPMA LUBLIN. Bardzo pięknie
Mam nadzieje, że sprzedaliśmy się za co najmniej 1 000 000 PLN...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
sledzio
Gelo pisze:Awans do ekstraligi?kim sie pytam? to jakieś żarty chyba.
no jak narazie jedziemy do extraligi z jensenem stachyrą i kępą hehe w tej chwili to będe zadowolony jak się utrzymają a nie do extraligi hehe śmieszni działacze chyba że zawodnicy ci co jeszcze nie podpisali z nami podpisza i w jaja zrobią inne kluby więc szykujcie się na HLIBA
witam
nie marudzcie jak stare cioty
nie podoba wam sie wizja klubu na poziomie pierwszej czworki?
to lepiej bylo jak sie nasz klub topil na samym dnie marnoty?jak walczylismy z wanda o lepsza lokate-o czym wy pieprzycie?
ja pamietam jak zaliczalismy totalne dno zaliczajac dwa punkty na meczu z wanda..
teraz mamy walke,sklad i pelne trybuny i przestancie pieprzyc o bledach i nie trafionych skladach
ciesze sie ze mamy taki klub i z nim walczymy o najwyzsze cele
pozdr
nie marudzcie jak stare cioty
nie podoba wam sie wizja klubu na poziomie pierwszej czworki?
to lepiej bylo jak sie nasz klub topil na samym dnie marnoty?jak walczylismy z wanda o lepsza lokate-o czym wy pieprzycie?
ja pamietam jak zaliczalismy totalne dno zaliczajac dwa punkty na meczu z wanda..
teraz mamy walke,sklad i pelne trybuny i przestancie pieprzyc o bledach i nie trafionych skladach
ciesze sie ze mamy taki klub i z nim walczymy o najwyzsze cele
pozdr
never ride faster than your angel can fly
Calkowita zgoda z maestro.
Tez przypominam sobie czasy kiedy "walczylismy" z takimi mocarzami jak Śląsk czy Wanda. Sam chodzilem na te mecze bo bez żużla jest mi kiepsko, i niewazne ze generalnie nie bylo na co patrzec, czasy na poziomie 10 sekund gorsze od rekordu itd... Fakt ze gowniarz bylem, ale to niewiele zmienia. Bede sie cieszyl z kazdego jakiegokolwiek wygranego spotkania, z kazdych punktow. Z kazdego nawet najmniejszego sukcesu TŻ-u czy jak by sie tam nie nazywali.
Ludzie cieszmy sie tym co mamy!
Pozdro
Tez przypominam sobie czasy kiedy "walczylismy" z takimi mocarzami jak Śląsk czy Wanda. Sam chodzilem na te mecze bo bez żużla jest mi kiepsko, i niewazne ze generalnie nie bylo na co patrzec, czasy na poziomie 10 sekund gorsze od rekordu itd... Fakt ze gowniarz bylem, ale to niewiele zmienia. Bede sie cieszyl z kazdego jakiegokolwiek wygranego spotkania, z kazdych punktow. Z kazdego nawet najmniejszego sukcesu TŻ-u czy jak by sie tam nie nazywali.
Ludzie cieszmy sie tym co mamy!
Pozdro

Co do skladu. Gelu nie badz taki w goracej wodzie kapany, bo jest jeszcze czas a rozmowy z zawodnikami trwaja.
W gorącej wodzie? Wprost przeciwnie - nastąpił u mnie opad fazy. Z jakimi zawodnikami trwają rozmowy? Z Przygódzkim, Latosim? A może z Pietraszką? Nie kpij sobie ze mnie. Wzmocnienia nie będzie.
Dziwne ze masz taki dar i potrafisz przeiwdzieci wyniki kiedy jeszcze sklady nie sa znane nawet w 50 %.
Ostatnio sklady były znane w 20% według Ciebie. Coś sie zmieniło o czym nie wiem? Wyników żadnych nie przewiduję. Wróżę nam jedynie walkę o miejsca 4-6 (jeszcze raz podkreślę - z tym skladem co mamy).
Ja juz sie wiele razy przekonałem, miedzy innymi dzis, że niczego nie mozna wykluczyc, a zuzel to taki sport, że rozne cuda sie dzieja, i czasem zaczynaja jezdzic zawodnicy na ktorych nikt nie liczy, a faworyci zawodza.
aha no ok. Jak sie liczy, że Dawid zacznie robic po 10 punktów a Kacper same komplety, nie wspominająco Mordelu, to i nie mozna wykluczyc mistrzostwa Polski w przyszłym roku. Nie ma jak pozytywne myslenie. Ale w koncu od czego jesteś.
Mam jedno pewne pytanie, mozesz ktos mi powiedziec na jakich zasadach Sipma weszla w nazwe klubu ? bo martwi mnie jedno, dajmy ze za rok Sipma da sobie spokuj ze sponsorowaniem zespolu i co wtedy ? z tego co rozumiem to i tak Sipma zostanie w nazwie klubu ?
Jesli chodzi o cel czyli awans do e-ligi, podobnie jak wiekszosc mnie to troche rozsmieszylo, bo niby kim mamy awansowac ? Obcokrajowca mamy sredniego ...... seniorem przyzwoitej klasy sie nie wzmocnimy wiec z czym do ludzi ? Nawet jak zostanie ten sklad co obecnie to tak jak Gelo mowi, 3-4 to bedzie max. Dlaczego ? bo z tym co mamy nic na wyjazdach nie zdzialalmy, no moze w Krosnie i Opolu.
Jesli chodzi o cel czyli awans do e-ligi, podobnie jak wiekszosc mnie to troche rozsmieszylo, bo niby kim mamy awansowac ? Obcokrajowca mamy sredniego ...... seniorem przyzwoitej klasy sie nie wzmocnimy wiec z czym do ludzi ? Nawet jak zostanie ten sklad co obecnie to tak jak Gelo mowi, 3-4 to bedzie max. Dlaczego ? bo z tym co mamy nic na wyjazdach nie zdzialalmy, no moze w Krosnie i Opolu.
4. Mesha, nazwa stowarzyszenia zmienila sie z TZ Lublin na TZ Sipma Lublin. czyli tak jak wystepuje w lidze. Byla nad tym burzliwa dyskusja, w kuluarach mowilo sie o tym, ze wiele osob jest temu przeciwnym, jednak Kepa postawil sprawe jasno, i miedzy wierszami podczas jego wypowiedzi mozna bylo wywnioskowac, że jak nie bedzie nazwy nie bedzie Sipmy...Coz kto daje forse ma prawo wymagac. Oby byla to zapowiedz wiekszego zaangazowania w dzialalnosc klubu...
Mówiąc szczerze to była taka mała prowokacja z mojej strony. Bo znane jest moje zdanie na temat powrotu do Motoru (mam nadzieję, że nie rozpętam na nowo dyskusji
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Re: d
rks pisze:z calym szacunkiem to za 1,5 mln mozna co najwyzej zrobic niskie trybuny nic wiecej.jak tak ma wygladac stadion XXI wieku i takie "wielkie" kwoty maja tu byc to sobie poczekamy kilkanascie lat
a druga sprawa jak sie ma tak maly budzet i ma sie jeszcze dlug i chce sie wejsc do ekstraklasy to chyba to juz sa za wysokie progi.potrzeba sponsora na conajmniej 500tys rocznie
Nie pisz posta pod postem tylko uzywaj przycisku ZMIEN! - Kubbas
Jestes mega smieszny. Wiesz?
Kod: Zaznacz cały
Kibiców zainteresuję zapewne informacja, iż zgodnie z zapowiedziami w budżecie miasta zagwarantowano 1 mln 500 tyś. zł. na początek prac modernizacyjnych na stadionie.Jesli nie umiesz czytac to budzet miasta gwarantuje w 2005 te 1.5 na rozpoczecie prac. Zamiast sie cieszyc ze cos wkoncu sie do ku**y nedzy ruszylo, ze zaczna sie jakies prace i w perspektywie paru lat stadion zacznie wygladac to ty placzesz jak jakas przekupa z bazaru. Bioroac pod uwage ze przez ostatnie lata na remont stadionu dawano 0 a teraz daje sie 1.5 miliona to jest to jakis postep? Czego sie spodziewales w biednym Lublinie? 300 milionow? Nawet Warszawa ma problem z stadionem z prawdziwego zdarzenia a ty bys chcial w Lublinie obiekt godny Igrzysk Olimpijskich 2034 w Krasniku ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Ja mam pytanie, jak duże pieniądze ma zamiar przeznaczyc w następnych latach na drużynę Sipma za to że znajdzie sie w nazwie i logo klubu?? Jak do tej pory dobrze poinformowani(Gawrzyk czy Harry) pisali że to co daje Sipma w porównaniu z tytularnymi sponsorami innych zespołów to nie są wielkie pieniądze. W takim razie pytam dlaczego pozwalamy wejśc do nazwy i logo firmie która wcale nie daje pieniędzy których to logo jest warte. Czym rózni sie nasz klub od Stali Rzeszów czy Gorzowa że u nas nazwa klubu jest mniej warta niż tam?? Jeśli np. Lotos daje milion za to ze jest w nazwie to dlaczego u nas zadowalamy się 100tys złotych?? Cena powinna byc ustalona za logo i nazwe na jakims przyzwoitym poziomie, bo w tym momencie wydaje mi się ze Sipma za marne pieniądze(w porównaniu z innymi dużymi firmami sponsorującymi polskie kluby) dostaje to co mamy najlepsze do zaoferowania jako klub.
Jeśli sie myle to prosze mnie poprawić i wyjaśnic jakie kwoty wchodza w grę jeśli chodzi o sprzedaz nazwy i logo klubu tzw. sponsorowi tytularnemu.
Jeśli sie myle to prosze mnie poprawić i wyjaśnic jakie kwoty wchodza w grę jeśli chodzi o sprzedaz nazwy i logo klubu tzw. sponsorowi tytularnemu.
Wlasnie o to chodzi ze jesli Sipma nie weszla by w czlon nazwy to wogole by jej nie bylo, mnie interesuje tylko na jakich zasadach sie to bedzie odbywac. Dla mnie logiczne jest to ze za miejsce w nazwie klubu Sipma powinna zwiekszyc wsparcie klubu, jesli to nie nastapi i odbywac sie bedzie na starych zasadach to nie rozumiem dlaczego zarzad na to pozwolil.
$korzen$ pisze:Wlasnie o to chodzi ze jesli Sipma nie weszla by w czlon nazwy to wogole by jej nie bylo, mnie interesuje tylko na jakich zasadach sie to bedzie odbywac. Dla mnie logiczne jest to ze za miejsce w nazwie klubu Sipma powinna zwiekszyc wsparcie klubu, jesli to nie nastapi i odbywac sie bedzie na starych zasadach to nie rozumiem dlaczego zarzad na to pozwolil.
Dlatego właśnie chce sie dowiedzieć na jakich zasadach teraz to się będzie odbywało, bo jeśli zostanie sponsoring na takim poziomie jaki był, to jest to porażka naszych działaczy,a z tego co dochodza słuchy budżet klubu ma zostac na takim samym poziomie jak przed rokiem, czyli de facto oddajemy nazwe i logo Sipmie za darmo, a raczej w odpowiedzi na szantaż wycofania sie ze sponsoringu.
-
Gość
Po walnym a wiadomo tyle ze....? no wlansie co wiadomo?
Ze celem jest awans? No ok, moze byc jeszcze dodatkowo osiagniecie przez jednego z naszych juniorow IMSJ... Tylko ze to nie zalezy od dlugosci obrad.
Ze celem jest wyszkolenie 4 juniorow? A jezeli w szkolce bedzie tylko 3 adeptow 'zglaszajacych' talent to 4 bedzie na sile bo taki plan byl? To mozna bylo powiedziec ze szkolimy w tym sezonie 10 adeptow... co za roznica.
Wiemy ze walne zakonczylo spor jaki toczyl sie tutaj na forum miedzy dosc spora grupka forumowiczow. Czy Motor ma wrocic do nazwy czy nie. Czy mamy krzyczec na stadionie Motor czy TZ. Teraz znamy odpowiedz. Motor do nazwy nie wraca a krzyczec na meczcah mamy SIPMA!. Jakis konkret jest.
Wiemy ze wynik finansowy w poprzednim sezonie nie byl zly. Jak na Polskie warunki dlug prawie niezauwazalny
. Ale skoro wplywy z biletow to polowa kasy jaka trafia to tym bardziej mysle ze nalezy pomyslec o organizacji i o kibicach. (i wcale nie mowie o krzeselkach bo jest wiecej mniejszych psraw ktore mozna poprawic).
Ale nie wiem tego na co czekalem. Jakim budzetem klub bedzie dysponowal w tym sezonie??
Czy poznam odpowiedz na to??
Gawrzyk - bez zadnej zlosliwosci, slowo - mysle ze wiekszosc osob na tym foum juz dawno przestalo traktowac Twoje wpisy jako Twoje prywatne, osobiste zdanie....
Ale moze odpwiesz mi chociaz na temat tego budzetu ?
Ze celem jest awans? No ok, moze byc jeszcze dodatkowo osiagniecie przez jednego z naszych juniorow IMSJ... Tylko ze to nie zalezy od dlugosci obrad.
Ze celem jest wyszkolenie 4 juniorow? A jezeli w szkolce bedzie tylko 3 adeptow 'zglaszajacych' talent to 4 bedzie na sile bo taki plan byl? To mozna bylo powiedziec ze szkolimy w tym sezonie 10 adeptow... co za roznica.
Wiemy ze walne zakonczylo spor jaki toczyl sie tutaj na forum miedzy dosc spora grupka forumowiczow. Czy Motor ma wrocic do nazwy czy nie. Czy mamy krzyczec na stadionie Motor czy TZ. Teraz znamy odpowiedz. Motor do nazwy nie wraca a krzyczec na meczcah mamy SIPMA!. Jakis konkret jest.
Wiemy ze wynik finansowy w poprzednim sezonie nie byl zly. Jak na Polskie warunki dlug prawie niezauwazalny
Ale nie wiem tego na co czekalem. Jakim budzetem klub bedzie dysponowal w tym sezonie??
Czy poznam odpowiedz na to??
8. koncze ten przydlugi wywod, i zaznaczam zeby znow mnie ktos nie posadzal o szerzenie propagandy ze jest to moje prwatne, osobiste zdanie.
Gawrzyk - bez zadnej zlosliwosci, slowo - mysle ze wiekszosc osob na tym foum juz dawno przestalo traktowac Twoje wpisy jako Twoje prywatne, osobiste zdanie....
Ale moze odpwiesz mi chociaz na temat tego budzetu ?

- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Przychody TŻ Sipma Lublin w roku 2004 wyniosły 1 mln 150 tyś. zł, z czego 650 tyś. stanowiły wpływy z biletów, 350 tyś. dochody z reklam, reszta dochodów to dotacje finansowe z miasta. Wydatki wyniosły ponad 1 mln 300 tyś.
Nie wiem czy dobrze rozumuje, ale mi tu wychodzi, że klub ma jeszcze 150 tyś zł zobowiązań. Zatem ciekawi mnie jaki jest wynik finansowy na 1.XI.2004. Czy klub miał jakieś "zaskurniaki" z roku ubiegłego i nimi pokrył ta różnice? Sądze, że nie. Zatem jesteśmy na minusie o 150 tyś. Zgadza sie?
Pozdr.
Nie taki był cel. Wyjaśniłem to już w swoim poprzednim wpisie w tym samym wątku.
Cel to jedno a skutki to drugie. Mamy TZ Sipma Lublin, tak jak maja KS Unia Leszno czy KS Apator Torun (chociaz juz chyba niedlugo) i tak jak kibice krzycza Unia Unia!! Apator Apator !! tak kibice w Lublinie powinni teraz krzyczec Sipma Sipma!! Co akurat nie bedzie problemem dla wiekszosci bo jak sami pisali niewazne jak klub sie nazywa, wazne ze jest.
Poza tym skoro dzieki temu Sipma ma byc bardziej zauwazalna to rozumiem ze w ciagu najblizszych dni zmianie ulegnie adres oficjalnej strony ??
Niestety nie, bo budżet to sprawa zarządu, a nie walnego zebrania członków
A czy chociaz wiadomo kiedy ten zarzad sie zbierze? Bo rozumiem (jak to bylo mowione) nie ma budzetu nie ma powaznych rozmow z zawodnikami?
Wiecie co mnie najbardziej martwi, nie to ze stracilismy Karlssona, ze sila napedowa druzyny bedzie Kacper i Dawid. Martwi mnie zupelnie co innego, moze to mylne przeswiadczenie ale...
W poprzednich sezonach, czy raczej przerwach zimowych, mialem wrazenie ze ludzie w klubie maja jakis plan. Jakis cel ktory chca zrealizowac przed sezonem. Nie przypuszczam aby wowczas pieniedzy bylo tak duzo? Ale jakis plan na konstruowanie druzyny byl. Natomiast teraz mam odczucie jakby pomysly sie juz wypalily i tak do konca nie wiadomo jak tu konstruowac nowa druzyne. Moze zapal i checi sie skonczyly? Moze tylko moje mylne przeswiadczenie (mam nadzieje ze wlasnei to ostatnie).

Gawrzyk pisze:spokojnie, trwaja rozmowy juz od konca sezonu. z naszymi, z nowymi i wszystkie sprawy ida w dobrym kierunku. oby sie udalo.
do tego skladu dokoptowac jednego zawodnika i mozna jechac...jednak jak wiadomo wszystko idzie o forse
o stronke sie nie martw
To ja juz chyba wole zeby wszystko bylo jawne jak w Rzeszowie. Nawet jeslibym pozniej musial psioczyc ze xxxxx mial byc na 90% u nas a nie ma. No ale trudno...
Gawrzyk, kiedy poznamy nazwiska?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Fire pisze:Gawrzyk to co dałeś to jest nowe logo??
Kuki, to znowu Ty???
Bo błyskotliwość niezmiennie na tym samym poziomie
A jeśli chodzi o logo to fajnie, że przynajmniej największymi literami jest "LUBLIN" a nie "SIPMA"
Ponieważ jest to forum i można swobodnie wypowiadać swoje myśli pragnę zgłosić pewne sugestie odnoście nowego logo. Samo założenie mi odpowiada. drażni jedynie zbyt duża szarfa z napisem lublin. Jest zbyt agresywna, po prostu za duża. Można było z niej spokojnie zrezygnować a lublin umieścić na kole pod spodem.Latwo wówczas mozna stosować logo , jako forme zamkniętą w przypadku np. znaków w klapę, druków firmowych itd. Wówczas tez sam koziolek będzie bardziej wyeksponowany . Ta nieszczęstna szarfa kojarzy mi sie z nalepką na serze, makaronie lub piwie. Zawsze forma zwarta i zamknięta jest lepsza.Ogólnie jest ok. Pozdrawiam autora.
Scream pisze:Po walnym a wiadomo tyle ze....? no wlansie co wiadomo?
Za przeproszeniem gówno wiadomo.
Podobno miał być znany budżet co dla nas kobiców jest najważniejsze
Bimmer pisze:Niestety nie, bo budżet to sprawa zarządu, a nie walnego zebrania członków.
teraz wszyscy będziemy czekali na zebranie zarządu, który łaskawie ustali ile pieniążków wydadzą w tym roku
Gawrzyk pisze:spokojnie, trwaja rozmowy juz od konca sezonu. z naszymi, z nowymi i wszystkie sprawy ida w dobrym kierunku. oby sie udalo.
....a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.....