Żużlowe różności
Jestem zbudowany, że jednak jest kilku normalnych ludzi na tym forum! Akurat Talibie do Ciebie nie mam większych pretensji, choc nie brakuje Ci daru bycia złośliwym... Na szczęście da się z Tobą pogadać i pięknie się różnić! Mam nadzieję, ze wkrótce przerwiemy te impertynencje i złosliwości i będziemy rzeczowo gadać o sprawach istotnych dla klubu, na odpowiednim poziomie.Na moje nieszczęście biorą mnie za kogoś, kim nie jestem i obrywam za jego grzeszki...Domyślam się o kogo chodzi.
Dudi
... excuse moi. Jak przeczytałem Twój post, to ...
przepraszam, wzruszyłem się po prostu. Błogosławię ten dar (złośliwości), ale uwierz mi nie biorę Cię za nikogo kim nie jesteś, ani też za nikogo kim jesteś. Staram się zazwyczaj
pisać o sprawach istotnych dla klubu, czasem ktoś uważa to za bełkot, ale ponieważ jestem całkowicie niereformowalny (potwierdzone w wyniku wielu eksperymentów naukowych) dalej piszę swoje.
mikas pisze: Pisząc to nic nie traciłem,
Ale i nic nie zyskałeś - prawda? Wiec szkoda palców i klawiatury. Ja też przemycalem swoje propozycje i za przeproszeniem gówno to kogoś obchodzi. Doszedlem nawet do wniosku ze przestanę sie udzielać na forum, bo nic to nie daje oprócz wdawania się w idiotyczne polemiki
Po drugie, ja tak samo jak i Ty podawałem swoje propozycje składu i też miałem swoje marzenia, ale jak widać rzeczywistośc wszystko zweryfikowała i nie będę tak jak Ty po raz setny pisał że chce Kościeche,Hliba czy Świderskiego, bo wiem ze w tym momencie jest to niemożliwe więc szkoda juz palców i klawiatury.
Nie zauważylem, żeby Dudi pisał sto razy o Kościesze czy Hlibie. Założył temat o juniorze - zresztą bardzo słusznie. Dudi masz moje poparcie - junior jest nam potrzebny. Pisałem to już miesiąc temu i wczesniej. Niestety, mojego faworyta łyknęła Bygdoszcz.
Skoro finanse nie pozwalają nam w tym sezonie na walkę o ekstraklasę to nie widzę sensu kupowania np. jakiegoś juniora "na sztukę" czy przeciętnego seniora na jeden sezon po to zeby za rok poszli w świat, gdy teraz jest akurat dobry czas na sprawdzenie na co stać naszych młodych i danie im szansy.
Z tym też nie mogę sie zgodzić do końca. Apetyty są rozbudzone do granic mozliwości. Ja i Ty pojdziemy na mecz nawet jak bedziemy jechali o przedostatnie miejsce w Polsce z Wandą Kraków. Ale kibice są żądni sukcesu - takie ich prawo - płacą i wymagają. A doświadczony kibic, za jakiego Cię uważam powinien wiedzieć (a raczej widzieć) na co stać naszych zawodników.
Idziemy a przynajmniej mamy isc w sezonie 2005 dokładnie ta samą droga którą w poprzednim sezonie kroczył Gorzów czyli skupiamy się na szkoleniu młodzieży
Różne są drogi do sukcesu. I tutaj Dudi ma rację. Jest wielu kibiców którzy piszą "szkolic szkolic szkolić". Ale jak dla mnie ma to wymiar tylko i wyłącznie propagandowy, bo skuteczność jeżdzenia swoimi wychowankami jest bardzo niska. Taki Rusko ma gdzieś szkolenie - ma kasę i to zapewnia mu medale. Zauważ, że czasy są takie, że największe sukcesy odnoszą zespoły które sciągają zawodników a nie szkolą. Gorzów póki co cienko przędzie i trwa to juz kilka lat. Nawet w takich bastionach szkolenia jak Toruń czy Tarnów o drużynie decydują liderzy a nie juniorzy. Szkolić? Fajna sprawa. Tylko po co. Jak któryś nasz junior wybije sie ponad przeciętność, nie zabawi u nas długo, bo łyknie go Wrocław, Gdańsk czy inna cholera. Nic sie na to nie poradzi.
"Szkolić? Fajna sprawa. Tylko po co. Jak któryś nasz junior wybije sie ponad przeciętność, nie zabawi u nas długo, bo łyknie go Wrocław, Gdańsk czy inna cholera. Nic sie na to nie poradzi."
Gelo, nie sposób siÄ™ z TobÄ… nie zgodzić. Jednak moim zdaniem tutaj chodzi o troszkÄ™ coÅ› innego, każdy klub żużlowy (WrocÅ‚aw, Tarnów, Gorzów, Rzeszów, Lublin, nawet Åódź) funkcjonuje z jednym, jedynym głęboko skrywanym albo i nie marzeniem - dorwać sponsora, który wypróżnia siÄ™ kasÄ…! Póki co my takiego nie mamy i sorry, ale nie zanosi siÄ™ na zmianÄ™ tej sytuacji w nadchodzÄ…cym sezonie, wiÄ™c co ...?
Gelo, nie sposób siÄ™ z TobÄ… nie zgodzić. Jednak moim zdaniem tutaj chodzi o troszkÄ™ coÅ› innego, każdy klub żużlowy (WrocÅ‚aw, Tarnów, Gorzów, Rzeszów, Lublin, nawet Åódź) funkcjonuje z jednym, jedynym głęboko skrywanym albo i nie marzeniem - dorwać sponsora, który wypróżnia siÄ™ kasÄ…! Póki co my takiego nie mamy i sorry, ale nie zanosi siÄ™ na zmianÄ™ tej sytuacji w nadchodzÄ…cym sezonie, wiÄ™c co ...?
- jas
- Senior
- Kontakt:
Dudi pisze: Cały czas staram sie podkreslać - nie wchrzaniajmy się w pole działaczy.
a co ciagle robisz?
Nie chce mi się, bo nie jestem od tego. Ty też nie. Skąd wziąć pieniądze? Nie wiem i wiedzieć nie chcę.
toz to wrecz mysl przewodnia Twoich postow. nie wiesz, ale krytykujesz i rzucasz nierealne propozycje. chcialbym byc dobrze zrozumianym - kazdy kibic ma prawo (albo i obowiazek
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
jas pisze:Dudi pisze: Cały czas staram sie podkreslać - nie wchrzaniajmy się w pole działaczy.
a co ciagle robisz?
Nie chce mi się, bo nie jestem od tego. Ty też nie. Skąd wziąć pieniądze? Nie wiem i wiedzieć nie chcę.
toz to wrecz mysl przewodnia Twoich postow. nie wiesz, ale krytykujesz i rzucasz nierealne propozycje. chcialbym byc dobrze zrozumianym - kazdy kibic ma prawo (albo i obowiazek) skladania propozycji (w tym wypadku nazwisk potencjalnych wzmocnien), ale krzyczenie: kupmy dobrego juniora, lepszego obcokrajowca, krajowego lidera w naszej sytuacji finansowej jest jakby nie na miejscu. podejrzewam, ze Twoi adwersarze tez chcieliby ogladac takich zawodnikow w naszym klubie, ale niestety nie ma na to szans. sadze po prostu, ze nalezaloby teraz zastanowic sie jak najlepiej spozytkowac te pieniadze, ktore mamy.
a sorki a ile mamy tych pieniedzy ???
jas pisze:Dudi pisze: Cały czas staram sie podkreslać - nie wchrzaniajmy się w pole działaczy.
a co ciagle robisz?
toz to wrecz mysl przewodnia Twoich postow. nie wiesz, ale krytykujesz i rzucasz nierealne propozycje. chcialbym byc dobrze zrozumianym - kazdy kibic ma prawo (albo i obowiazek) skladania propozycji (w tym wypadku nazwisk potencjalnych wzmocnien), ale krzyczenie: kupmy dobrego juniora, lepszego obcokrajowca, krajowego lidera w naszej sytuacji finansowej jest jakby nie na miejscu. podejrzewam, ze Twoi adwersarze tez chcieliby ogladac takich zawodnikow w naszym klubie, ale niestety nie ma na to szans. sadze po prostu, ze nalezaloby teraz zastanowic sie jak najlepiej spozytkowac te pieniadze, ktore mamy.
A ja proponuje skończyć z komunistyczno-drugoligowym zaglądaniem w cudze kieszenie. Nie naszą jest sprawą jakim samochodem jeździ Siwek i nie naszą sprawą za co płacić zawodnikom. Róbmy to od czego jestesmy - zgłaszajmy swoje marzenia, chwalmy, krytykujmy.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2004, o 20:00 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
- jas
- Senior
- Kontakt:
sam tego nie wiem
. w klubie nie dzialam, ale sadzac po wiadomosciach, ktore do zwyklych kibicow docieraja, zakladam (jesli blednie to prosze o sprostowanie i obiecuje odszczekac to co napisalem) ze skoro nie kontraktujemy owych zawodnikow, myslimy tylko o zatrzymaniu skladu i skupieniu sie na szkoleniu narybku, to nie mamy ich zbyt wiele.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
Gelu czy pisząc o potencjalnych sponsorach traciłem czas to sie okaże, na razie myślę ze tak, ale może kiedys ktoś jednak z nimi porozmawia. Akurat w tym ze nie my jesteśmy od szukania sponsorów to się w zupełności zgadzam, ale z drugiej strony nawet mimo rozbudzonych apetytów na awans powinniśmy jednak myśleć realistycznie. Mieszkamy w Lublinie i tu niestety zawsze będzie trudniej o sponsorów,a co za tym idzie o awans,niż na zachodzie Polski.
Jeślich chodzi o Kościeche, Hliba czy Świderskiego to pisałem to jako o moich,byłych już niestety,faworytach do wzmocnień a nie Dudiego.
Zdaję sobie sprawe na co stać naszych zawodników, dlatego nadal licże ze chociaż jeden senior nas wzmocni w następnym sezonie aby nie pałętać sie w ogonie I ligi, ale jeśli chodzi o juniora to nadal będę upierał sie przy swoim że nie jest nam potrzebny junior na jeden sezon.(uprzedzając pytanie, Hlib był moim faworytem tylko dlatego ze wtedy jeszcze myślałem ze może być nas na niego stać, no i napewno byłby wzmocnieniem po osiągnięciu wieku seniora w przeciwieństwie do juniorów"na sztukę")
Jeśli chodzi o te drogi do sukcesu
to tak jak już pisalem wcześniej ze względu na położenie geograficzne w Polsce B musimy podpierać sie szkoleniem młodzieży a nie liczyć na potężnych sponsorów, bo to tak jakbyśmy czekali na cud, który raczej nie nastąpi. Trzeba szukac sponsorów ale trzeba sie też na wszelki wypadek zabezpieczyć się szkoleniem młodzieży bo znalezienie u nas sponsora jak pokazują lata doświadczeń jest o wiele trudniejsze niż gdzie indziej.
P.S. Na dalszą polemikę będę ewentualnie odpowiadał jutro, gdyż już mnie dziś nie będzie

Jeślich chodzi o Kościeche, Hliba czy Świderskiego to pisałem to jako o moich,byłych już niestety,faworytach do wzmocnień a nie Dudiego.
Zdaję sobie sprawe na co stać naszych zawodników, dlatego nadal licże ze chociaż jeden senior nas wzmocni w następnym sezonie aby nie pałętać sie w ogonie I ligi, ale jeśli chodzi o juniora to nadal będę upierał sie przy swoim że nie jest nam potrzebny junior na jeden sezon.(uprzedzając pytanie, Hlib był moim faworytem tylko dlatego ze wtedy jeszcze myślałem ze może być nas na niego stać, no i napewno byłby wzmocnieniem po osiągnięciu wieku seniora w przeciwieństwie do juniorów"na sztukę")
Jeśli chodzi o te drogi do sukcesu
P.S. Na dalszą polemikę będę ewentualnie odpowiadał jutro, gdyż już mnie dziś nie będzie
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2004, o 20:08 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma to jak pomarzyc... calej machiny szkolenia nie da sie stworzyc w tydzien, chocby wylozyc na to nie wiadomo jakie pieniadze. Owszem, bedzie to mozliwe za jakies 3-4 lata. Do tego czasu trzeba posilkowac sie zawodnikami z zewnatrz, jesli mamy cos osiagnac. UWAGA!! Mam chwile jasnowidzenia: na dzisiejszym zebraniu ogloszono podpisanie kontraktu z K.Baranem!!!
Położenie geograficzne nie ma tu żadnego znaczenia. Nie musimy się wcale podpierac młodzieżą bo tak jak napisalem wystarczy, że którys zacznie robić wiecej jak 7 punktów i od następnego sezonu już go u nas nie będzie. Częstochowa podpiera się zagranicznymi firmami - to samo Gorzów. Rzeszów sponsoruje lokalna firma, która zyskiem rocznym do pięt nie dorasta Sipmie. Dlatego to co sie tu pisze uważam za czcze gadanie. Nic to nie daje - szkoda tylko naszych nerwów.
sting126 pisze:Gelo pisze:Rzeszów sponsoruje lokalna firma, która zyskiem rocznym do pięt nie dorasta Sipmie
jestes tego pewien? Bo mi sie wydaje,ze jest dokladnie odwrotnie... Tzn. Marma to czolowy w Polsce producent folii (m.in. do ocieplania budynkow) i wg mnie zysk ma raczej wiekszy niz Sipma... Ale to oczywiscie moje przypuszczenia tylko...
Tak - to tylko twoje przypuszczenia.
Bimmer pisze:Tegorocznego jeszcze nie znam, a zeszłorocznego nie pamiętam, ale dochód netto wyniósł chyba coś koło 7 mln. W tym roku będzie lepiej.
Nie wiem czy dobrze kojarze ale jezeli Sipma ma dochod netto rzedu 7 mln zl to moze Kurier piszac niedawno o dochodzie lubelskiej "Solidarnosci" (tej od cukierkow) i wymieniajac kwote bodajze~190mln mial na mysli przychod? Czyzby Solidarnosc byla takim potentatem ze ma dochody 30-krotnie wieksze od Sipmy???
Jeszcze tylko dla zainteresowanych lista "500 najwiekszych polskicg firm" z naszego regionu m.in. Zaklady Azotowe Pulawy, Black Red White Bilgoraj, Lubelskie Zaklady Energetyczne Lubzel. Jest tez paru sponsorow naszych rywali - Rafineria Trzebinia (Unia Tarnow), Kronopol zary (nowy sponsor Zielonki). Jezeli Sipma ma 7 mln dochodu, to zobaczcie jakie pieniadze maja inni polscy potentaci. Szkoda ze chociaz czesci z nich nie uda sie pozyskac dla naszego klubu
http://polityka.onet.pl/500_2000/sortlp3.html
Przesortujcie sobie np. wg zysku brutto malejaco i zobaczcie jaka kase zarobily w ubieglym roku najlepsze firmy...
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2004, o 17:34 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
tuaj macie adres do strony Marmy http://www.marma.com.pl/sting126 pisze:
Marma to czolowy w Polsce producent folii (m.in. do ocieplania budynkow)