Obrady GKSŻ 2005 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SAS

#51 Postautor: SAS » 24 listopada 2004, o 23:27

Snys pisze:
meesha pisze:No dobrze, że przynajmniej bonus za dwumecz przeszedł chociaż dla nas to chyba nie za dobrze, bo na wyjazdach przeważnie dostajemy wyżej niż wygrywamy u siebie :? ...

a ma to znaczenie ? nie jest tak ze bonus dostaje sie za OBA mecze WYGRANE ? czy za lepszy bilans punktów ? z tego wynika ze jak wygramy u siebie np. z rybnikiem 10-cioma a na wyjezdzie 20-toma przegramy to oni mają bonus ??

Za lepszy bilans mam nadzieję!!! Trzeba będzie walczyć o każdy punkt, na wyjeździe szczególnie, chyba chodzi o prawdziwą rywalizację drużyn, prawda???

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#52 Postautor: Cz@rek » 24 listopada 2004, o 23:31

Bonus za lepszy bilans w dwumeczu jest zywcem ściągnięty z ligi
angielskiej.Więc jak sądze bonus otrzyma drużyna która wygra oba
mecze lub przy remisie w meczach będzie miała lepszy stosunek małych
punktów.

Czarek
Trener

#53 Postautor: Czarek » 25 listopada 2004, o 07:51

Fire pisze:
Czarek pisze:
Prosta sprawa - producent deflektorów dał komuś z GKSŻ w łapę i interes się kręci.
Tyle, że deflektorów nie kupuje się na każde zawody lecz raz, a na długi czas.

No i co z tego. Ważne, że się kupuje (drogie to ponoć) czyli płaci. To tak jak z kasami fiskalnymi - dogadano się z producentem.
A co do ważenia motocykli - czy kluby posiadają wagi, czy muszą je nabyć? Bo jeśli tak, to szykuje się nam zdecydowanie najdroższy sezon w historii.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#54 Postautor: WBA » 25 listopada 2004, o 08:11

mnie martwi co innego: "...nie znaleziono sponsora strategicznego..."
znowu z szumnych zapowiedzi wyszlo wielkie g...

no i jeszcze: "W najbliższym czasie rozstrzygnie się natomiast kwestia transmisji telewizyjnych."
było już z 10 terminów :lol: w których miało być "ostatecznie rozstrzygnięte" o sprawach transmisji w 2005 r., byli odpowiedzialni za to ludzie, narady spotkania, "uświadamioanie" jak newralgiczne i powiązane są kwestie transmisji i sponsora strategicznego itp...
no to sponsora już mamy :twisted: ciekawe jak to będzie z TV

go!
Trener

#55 Postautor: go! » 25 listopada 2004, o 08:27

Cz@rek pisze:Bonus za lepszy bilans w dwumeczu jest zywcem ściągnięty z ligi
angielskiej.Więc jak sądze bonus otrzyma drużyna która wygra oba
mecze lub przy remisie w meczach będzie miała lepszy stosunek małych
punktów.

Zaraz, zaraz! Jak przy dwu remisach ktokolwiek moze miec lepszy stosunek malych punktow?
Bez watpienia w dwumeczu bonus dostaje lepszy bilans punktowy. Przy remisach pewnie bez bonusa. To w koncu po to zeby nie odpuszczac, tak jak my np. w Gdansku z mlodziezowcami.
A mam jeszcze do wszystkich pytanie. Po PlayOffach musza sie jeszcze odbyc baraze, tak? To kiedy sie bedzie konczyc sezon? Juz na lodzie?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#56 Postautor: Talib » 25 listopada 2004, o 09:04

Jedno pytanko odnośnie bonusa za wygranie meczu. Jaki będzie miał wpływ na kolejność w tabeli. Czy będzie tak, że przy równej ilości duzych punktów o wyższym miejscu decyduje właśnie większa ilość bonusów, czy nadal lepszy bilans w dwumeczu pomiędzy zainteresowanymi zespołami?

Czarek
Trener

#57 Postautor: Czarek » 25 listopada 2004, o 09:28

Jeszcze o deflektorze. Wydajeje mi się, że deflektor wprawdzie zmniejsza rozmiary szprycy, ale powoduje, iż leci ona z większą siłą w nogi i dolną część motocykla przeciwnika. Czy jest to korzystniejsze?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#58 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 25 listopada 2004, o 09:43

To jak to w końcu z tymi bonusami, bo można to rozumieć na dwa sposoby:
1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...
2. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra dwumecz lepszym stosunkiem małych punktó...
Proszę kogoś kto jest na 100% pewny o wyjaśnienie, jak i o wyjaśnienie nowych zasad play-off bo nadal są dla mnie nie zrozumiałe(moim zdaniem nie chodzi o to żeby dwie pierwsze dróżyny czekały pół sezonu na rostrzygnięcie dróżyn z miejsc 3-6)
Z góry dzięki za informacje.

POZDRO!

go!
Trener

#59 Postautor: go! » 25 listopada 2004, o 10:11

m.a.c.i.e.k.s pisze:1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...

A wedlug mnie nie!
Chodzi chyba o to, ze jak juz przegrywac to minimalna iloscia punktow, bo:
1° jesli jeden mecz wygrasz a drugi przegrasz (co zdazac sie bedzie b. czesto) to bonusa musi dostac ten z lepszym bilansem chyba
2° jesli nawet u siebie wygrasz wysoko to na wyjezdzie nie mozesz odpuscic, bo bedzie tak jak jak z nami w ZG

Krychs
Senior

#60 Postautor: Krychs » 25 listopada 2004, o 10:13

m.a.c.i.e.k.s pisze:To jak to w końcu z tymi bonusami, bo można to rozumieć na dwa sposoby:
1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...
2. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra dwumecz lepszym stosunkiem małych punktó...
Proszę kogoś kto jest na 100% pewny o wyjaśnienie, jak i o wyjaśnienie nowych zasad play-off bo nadal są dla mnie nie zrozumiałe(moim zdaniem nie chodzi o to żeby dwie pierwsze dróżyny czekały pół sezonu na rostrzygnięcie dróżyn z miejsc 3-6)
Z góry dzięki za informacje.

POZDRO!

Drugi punkt jest prawidłowy na 100%. Drużyna mająca lepszy bilans małych punktów w dwumeczu dostaje punkt bonusowy.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior