Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#826 Postautor: Cz@rek » 24 listopada 2004, o 15:19

Kiry pisze:wydawalo mi sie ze to Burza i Baran za aktorów robili i Stachu dostał wpi..ol :lol: Miejsce akcji to chyba Krakow był

Kraków 100%,a co do zawodników to nie jestem pewien.
Ale ta walka w barażach-dobre :lol: i ten pseudo trening... :lol:
No i znów okazało się że żużlowcy to czarne charaktery... :(

Awatar użytkownika
Pablomasa
Kontakt:

#827 Postautor: Pablomasa » 24 listopada 2004, o 17:06

1 Kiedy bedzie cos wiadomo na temat karnetow?(kiedy beda i po ile?)
2 Jak zrobic awatar?

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#828 Postautor: piwo__ » 24 listopada 2004, o 17:55

Dudi pisze:Widzę, że kilku gości podnieca się" kontraktem stulecia"! No brawo panowie! Grunt, to dobre samopoczucie i wiara we własną intuicję!
Nie ma zadnych powodów, by liczyć na Jensena, jest to typowy średniak, nic szczególnego. Sprzątnęli nam wszystkich klasowych zawodników i na siłę, by zatrzeć porażkę- kreuje się JJ ...

Nie jest to moj idol i przyznam ze nigdy za nim nie przepadalem, ale tak jak Gelo napisal "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma". Mozesz byc pesymista, ale inni maja prawo na niego liczyc! Zreszta Ty tez nie masz powodow zeby skreslac Go jeszcze przed sezonem. Takze Twoje "objezdzanie" Go tez nie jest na miejscu :P Sredniak nie sredniak ale napewno "jakis" pozytek z niego bedzie. Pozdr.

Kiry napisał:
wydawalo mi sie ze to Burza i Baran za aktorów robili i Stachu dostał wpi..ol Miejsce akcji to chyba Krakow był

Kraków 100%,a co do zawodników to nie jestem pewien.
Ale ta walka w barażach-dobre i ten pseudo trening...
No i znów okazało się że żużlowcy to czarne charaktery...

Tez myslalem ze to Burza i Baran... A nie wiecie o kogo tu chodzilo?;)
MOTORLUBLIN

harry
Trener

#830 Postautor: harry » 25 listopada 2004, o 23:08

Jensen dwa lata temu był w POLSKIEJ lidze lepszy od Karlssona ( Petera).
To moze Dudi nie jest takim znawcą za jakiego sie uważa i coś przegapił?
Bo coś mi mówi, że Jensen w tym roku startował w GP a Petera tam nie było a to chyba najwyższa liga. Inna sprawa, że poszło mu tam kiepsko ale nie takie tuzy za pierwszym razem w GP dawały ciała. Z negocjacji wynika, że jest spragniony jazdy i sukcesów. Nastawił sie na kasę ze zdobyczy punktowych a nie na " przygotowanie sprzetowe ( samochodowo-remontowo domowe)". Dlatego jestem dobrej myśli bo facet jak chce to umie dobrze jeździć. 2 lata temu na naszym torze czuł sie jak ryba w wodzie i zrobił niesamowite wrażenie.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#831 Postautor: yamahaR1 » 26 listopada 2004, o 12:52

ja wiem czy takie niesamowite wrażenie zrobił? na 6 biegów wygrał tylko 2 (2 2 3 3 1 2). Ale ja go nie znam , jak mówisz, że nastawia sie na kase za punkty i będzie o nie walczył to nie mam podstaw żeby nie wierzyć i jestem dobrej myśli. Mam tylko nadzieje , że skoro nikogo nowego nie kupujemy to jakaś kasa pójdzie na przygotowanie sprzętu, ale nie tak że do ręki i nagle zawodnik przyjeżdża nowym busem tylko bezpośrednio na sprzęt.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#832 Postautor: Kiry » 26 listopada 2004, o 19:40

Po prostu mamy tego który został jeszcze na horyzoncie a wydaje sie gwarantowac jako takie wyniki (myślę tu o 10-11ptk). A to co było 2 lata temu, że jest spragniony i wie ze kasa lezy na torze to chyba takie mydlenie oczu troche ;)
Szkoda tylko ze być moze nie zaryzykowano i nie uderzono do jakiegoś zupełnie świeżego zawodnika np Zagara, choć z drugiej storny nie sądze żeby był zainteresowany dorabainiem od czasu do czasu w polskiej lidze. On raczej nastawił sie na inwestowanie w swoje umiejetności w UK. A finansowe zaplecze ma zapewnione.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#833 Postautor: boxing » 26 listopada 2004, o 20:54

harry pisze:Jensen dwa lata temu był w POLSKIEJ lidze lepszy od Karlssona ( Petera).
Bo coś mi mówi, że Jensen w tym roku startował w GP a Petera tam nie było a to chyba najwyższa liga. Inna sprawa, że poszło mu tam kiepsko ale nie takie tuzy za pierwszym razem w GP dawały ciała. Z negocjacji wynika, że jest spragniony jazdy i sukcesów. Nastawił sie na kasę ze zdobyczy punktowych a nie na " przygotowanie sprzetowe ( samochodowo-remontowo domowe)". Dlatego jestem dobrej myśli bo facet jak chce to umie dobrze jeździć. 2 lata temu na naszym torze czuł sie jak ryba w wodzie i zrobił niesamowite wrażenie.

Nie zebym sie czepial ale czy Jensen nie startowal w GP drugi raz?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#834 Postautor: grzesieck » 27 listopada 2004, o 10:11

Jestem pewien na 99% ze Jensen po raz drugi jezdzil w GP. Wczesniej po tym jak zdobyl zloto IMÅšJ...jak wiekszosc pamieta kiedys bylo to przepustka do GP. Najlepszym juniorem zostal w 1997, czyli w GP startowal w 1998 :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Kilok

#835 Postautor: Kilok » 27 listopada 2004, o 10:30

grzesieck pisze:Jestem pewien na 99% ze Jensen po raz drugi jezdzil w GP. Wczesniej po tym jak zdobyl zloto IMÅšJ...jak wiekszosc pamieta kiedys bylo to przepustka do GP. Najlepszym juniorem zostal w 1997, czyli w GP startowal w 1998 :)

Startowal w 1998 i ze stalych uczestnikow wyprzedzil tylko Ułamka.

Dudi
Junior

#836 Postautor: Dudi » 27 listopada 2004, o 11:00

harry pisze:Jensen dwa lata temu był w POLSKIEJ lidze lepszy od Karlssona ( Petera).

Ale porównywanie tych zawodników sprzed dwóch lat jest chyba niedorzeczne. Karlsson jeździł w Unii gorzej niż u nas, a Jensen miał lepszy sezon niż w tym roku. Miarodajna jest aktualna forma zawodników. A ta jak pokazują aktualne statystyki, jest kiepska (w przypadku Duńczyka). Dlatego, znawcy harremu przypomnę, że w Smedernie Jesper, był dopiero ósmym zawodnikiem w drużynie, a wyprzedziły go takie tuzy jak Robert Sawina, Peter Nahlin i Krzysztof Kasprzak.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#837 Postautor: jas » 27 listopada 2004, o 11:08

nie chce byc posadzany, ze stoje po jakiejkolwiek stronie tego konfliktu, ale jesli patrzymy na aktualna forme, to wlasnie skonczyl sie sezon i jest przerwa :lol: .
jak widac w przpadku Karlika, wyniki z poprzeniego sezonu mial gorsze niz z tego u nas i tak samo moze byc z Dżej Dżejem. tak wiec zarowno statystyki przywolane przez harry'ego jak i przez Dudiego maja podobne znaczenie 8)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

KrzyÅ›
Junior

#838 Postautor: KrzyÅ› » 27 listopada 2004, o 12:08

Tak się dziwnie składa, że nasz klub który do niedawna miał jeszcze aspiracje e-ligowe strasznie chce zaoszczędzić pieniądze kontraktując zawodnika z dolnej zagranicznej półki...Nie mam nic do Jensena, bo nawet mi się podobała jego jazda podczas meczów z Gnieznem ale czy nie mamy przypadkiem zawodnika pokroju - Charlie Gjedde? Tyle się mówiło o wsparciu sponsorów, o e-lidze :lol:, a tu raptem straszną bidą wieje z Lublina...Wierzę w to że "okularnik" przesadził z kasą i życzę mu (choć dażyłem go sympatią), aby w tym sezonie nie zarobił tyle ile obliczył sobie na kalkulatorku...Być może zaraz będę posądzony o skrajny pesymizm ale jak narazie to nie widzę tego tak kolorowo - nie mamy obcokrajowca, ktory gwarantuje te 10 pkt., nie mamy JUNIORÓW (co może zrobić na torze Kacper, który nigdy nie startował w walce o ligowe punkty?) no i seniorzy to przeciętne asy - w meczach wyjazdowych tragedia :cry:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#839 Postautor: Talib » 27 listopada 2004, o 12:24

A ja skład porównuję z tym z sezonu 2004. Obcokrajowiec - zmiana na gorsze, juniorzy - jeden znacznie słabszy (Kępa za Jeleniewskiego), seniorzy - trochę lepiej niż w sezonie 2004 (Jeleń za Mordela). Szczerze mówiąc nie widzę powodu do mówieniu o tragedii, a na wyjazdach to zdaje się że zawsze ostatnio było słabo.

Dudi
Junior

#840 Postautor: Dudi » 27 listopada 2004, o 12:38

Talib pisze:seniorzy - trochę lepiej niż w sezonie 2004 (Jeleń za Mordela).

Tak po po prawdzie to Jeleń (Trumna) wskakuje za Śledzia a nie za Mordela (był tylko rezerowym). Dlatego z seniorami też jest słabiej.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#841 Postautor: Prymus » 27 listopada 2004, o 12:42

Tak się dziwnie składa, że nasz klub który do niedawna miał jeszcze aspiracje e-ligowe strasznie chce zaoszczędzić pieniądze kontraktując zawodnika z dolnej zagranicznej półki...Nie mam nic do Jensena, bo nawet mi się podobała jego jazda podczas meczów z Gnieznem ale czy nie mamy przypadkiem zawodnika pokroju - Charlie Gjedde? Tyle się mówiło o wsparciu sponsorów, o e-lidze , a tu raptem straszną bidą wieje z Lublina...

I to jest wlasnie najdziwniejsze. Wszechobecna nędza! Teraz nie ma kasy, to skąd bylo wiadomo ze bylaby po awansie?! Deklaracje deklaracje... Ja po każdym kolokwium wszem i wobec deklaruje ze na nastepne sie naucze.... :lol:
Jakby sponsorom naprawde zalezalo mogliby potraktowac najblizszy sezon jako powiedzmy inwestycje. Skompletowac porzadny skład, awansowac w godnym stylu, bez zadnych barazy, ktore moga byc loteria.

nie mamy obcokrajowca, ktory gwarantuje te 10 pkt

Ale tu sie nie zgodze. 10 punktow to powinien przywozic. Przynajmniej mam taka nadzieje. :roll:
Obrazek

KrzyÅ›
Junior

#842 Postautor: KrzyÅ› » 27 listopada 2004, o 13:22

Sponsorzy deklarowali, że w razie awansu będą milony na e-ligę...Ciekawy jestem czy w obecnej sytuacji wyłożą choć troche kasy na 2 pożądne transfery które zapewnią walkę o e-ligę...Pruszkowski sie napina i deklaruje upiększenie stadionu...Ja tam bym najpierw upiększył skład naszej drużyny bo tak naprawdę to mi zwisa czy siedzę na plastiku czy betonie i czy mi kapie na głowę czy też nie...Stwórzmy najpierw porządną drużynę a dopiero inwestujmy w infrastrukturę...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#843 Postautor: Cooper » 27 listopada 2004, o 14:51

I tu Krzysiu nawet nie wiesz jak batrdzo sie mylisz ( a moze ja sie myle?) Wlasnie klub powinien przyjac calkiem odwrotna droge do sukcesu. A nie budowa ekstradruzyny areszta to jakos to bedzie, ani szkolki, ani stadionu, ani kasy, ale za to wyjebany sklad... bez sensu. zeby sukces byl trwaly to buduje sie go latami. najpierw stadion, wychowankowie, sponsorzy, stabilizacja na lata, a dopiero pozniej \e-liga itd.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Dudi
Junior

#844 Postautor: Dudi » 27 listopada 2004, o 14:59

Cooper pisze:I tu Krzysiu nawet nie wiesz jak batrdzo sie mylisz ( a moze ja sie myle?) Wlasnie klub powinien przyjac calkiem odwrotna droge do sukcesu. A nie budowa ekstradruzyny areszta to jakos to bedzie, ani szkolki, ani stadionu, ani kasy, ale za to wyjebany sklad... bez sensu. zeby sukces byl trwaly to buduje sie go latami. najpierw stadion, wychowankowie, sponsorzy, stabilizacja na lata, a dopiero pozniej \e-liga itd.
Dobrze, ze w Tarnowie nie mieli takich doradców. W ciagu trzech sezonów z II ligi zrobili mistrza Polski. I to jest wzór do naśladowania. W żużlu wynik robi pieniądze i odwrotnie.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#845 Postautor: boxing » 27 listopada 2004, o 15:06

Dudi pisze:
Cooper pisze:I tu Krzysiu nawet nie wiesz jak batrdzo sie mylisz ( a moze ja sie myle?) Wlasnie klub powinien przyjac calkiem odwrotna droge do sukcesu. A nie budowa ekstradruzyny areszta to jakos to bedzie, ani szkolki, ani stadionu, ani kasy, ale za to wyjebany sklad... bez sensu. zeby sukces byl trwaly to buduje sie go latami. najpierw stadion, wychowankowie, sponsorzy, stabilizacja na lata, a dopiero pozniej \e-liga itd.
Dobrze, ze w Tarnowie nie mieli takich doradców. W ciagu trzech sezonów z II ligi zrobili mistrza Polski. I to jest wzór do naśladowania. W żużlu wynik robi pieniądze i odwrotnie.

Wzor do nasladowania raczej sredni - oparcie na sponsorze ktory robi przekrety na gigantyczna skale ("afera paliwowa"), dziwnym trafem dostaje umorzenie czesci zaleglych podatkow a potem szasta pieniedzmi. Nie wiem czy sprawe uda sie wyjasnic do konca (czyli czy posadza przynajmniej tych ktorych zatrzymali) bo moze i sadom dostanie sie czesc tych pieniedzy...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#846 Postautor: Cooper » 27 listopada 2004, o 15:07

No w Tarnowie mieli za to swietnych. Teraz mieszkaja w takim fajnym hotelu, z ktorego sie wychodzi po paru latach. Nie wiadomo co bedzie z Unia w tym sezonie (tzn. w tym moze jakos to bedzie, ale nastepny to rownia pochyla, zreszta nasz klub tez to kiedys przerabial). Taka droge ja Unia przerabialy w pilce nozenj zdaje sie ŁKS i Pogon. Z MP do II ligi. ale niektorym sukces przyslania realne mozliwosci. nie mozna potegi na lata zbudowac w dwa lata. Ktos kiedys porownal to do silowni. w rok, czy dwa nie osiagniesz megasylwetki, chyba ze przykoksujesz. ale pozniej miesnie szybko oklapna. wybor nalezy do Ciebie. I Unia wlasnie przypakowala sterydami ( w dodatku z niepewnego zrodla).

Dudi
Junior

#847 Postautor: Dudi » 27 listopada 2004, o 15:13

o czym wy piszecie? gdzie jest unia a gdzie my? trzeźwości trochę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#848 Postautor: Cooper » 27 listopada 2004, o 15:28

A patrzysz troche gdzie B Ę D Z I E ?? tak troszke patrzysz na przod?

KrzyÅ›
Junior

#849 Postautor: KrzyÅ› » 27 listopada 2004, o 15:35

Cooper pisze:najpierw stadion, wychowankowie, sponsorzy, stabilizacja na lata, a dopiero pozniej \e-liga itd.

Wydaje mi się że jesteś z innej planety...Po co Ci piekny stadion skoro najważniejsze jest to co sie dzieje na torze??? Na zachodzie siedzi sie na trawie i każdy dobrze się bawi. Po ch... ładować kasę w jakieś krzesełka skoro priorytetem dla drużyny są: nowe nazwiska, sprzęt i zastrzyk finansowy przez cały sezon.

p.s.
przyjmując Twój tok myślenia to:

1) przy takim zaangażowaniu miasta porządny stadion bedziemy mieć za ok. 10 lat
2) wychowanków za jakieś 5 lat
3) na e-ligę więc trzeba dłuuuuuuuuuugo poczekać............

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#850 Postautor: kdsz » 27 listopada 2004, o 15:42

Dudi, kompromitujesz sie na kazdym kroku. Na poczatku sie z ciebie smialem, teraz zaczyna mi byc ciebie naprawde zal. Rozumiem, ze twoim zdaniem podstawowym bledem zarzadu naszego klubu jest fakt, ze nie znalaz dotad firmy, ktora bylaby sklonna uprac w naszym klubie kilka milionow zlotych. Wzruszajace.....
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"